Kahvin kosketus iholla – YSL Black Opium Illicit Green EdP

*Tuoksu saatu, sisältää mainoslinkkejä

Yksi ikuisesti mieleen jääneitä vuosia bloggaamisen aikana on ollut vuosi, jolloin Yves Saint Laurentin Black Opium ilmestyi. Tuolloin meillä oli kauneusbloggaajien kanssa tosi tiivis yhteisö (nyt valitettavasti suurin osa on lopettanut aktiivisen kirjoittamisen) ja meillä oli usein tapaamisia. Sen vuoden joulun tapaamisessa varmasti puolet porukasta tuoksui Black Opiumille. En kyllä tänäkään päivänä ihmettele miksi, sillä ainakin itselle se on edelleen yksi onnistuneimpia tuoksulanseerauksia viimeisen kymmenen vuoden aikana. Vuosien saatossa hittituoksusta on tietenkin tehty useita eri versioita. Toiset ovat parempia ja toiset huonompia niin kuin aina, kun klassikkoa lähdetään uudelleen versioimaan. 

Tänä vuonna ilmestynyt YSL Black Opium Illicit Green on omaan makuuni kaikista paras versio, mitä tuoksusta on vuosien saatosssa tehty. Pelottaa melkein myöntää, mutta nykyiseen tuoksumakuuni tämä on jopa parempi kuin alkuperäinen. Taitaa olla ensimmäinen kerta, kun sanon flankerin päihittävän alkuperäisen tuoksun.


YSL:n Black Opium Illicit Green tuoksua kuvaillaan kukkaishedelmäiseksi gourmand tuoksuksi. Lisäksi tuoksussa on nenääni selvä vihreän raikas vivahde. Se ei kuitenkaan tuhoa tuoksun makeaa täyteläisyyttä, jossa on pirskahdus hedelmäisyyttä. Siinä on myös ripaus itämaisuutta, mutta modernilla otteella.

Tuoksu alkaa viikunanlehdillä, päärynällä ja vihreällä mandariinilla. Sydämessä viikunaa, jasmiinia ja appelsiininkukkaa. Pohjalla vaniljaa, kahvia ja patsulia.

Illicit Green on hämmästyttävän tasapainoinen tuoksu. Siinä ei ole mitään liikaa, eikä mitään liian vähän. Se on pehmeän täyteläinen ja makea. Ripaus vihreyttä tekee sen, ettei se ole kuitenkaan liian makea. Kun taas hedelmäisyys antaa sille nuorekasta otetta. Patsuli ei saa siinä ollenkaan aikaiseksi sellaista vanhanaikaisen tuoksun fiilistä, mitä tuoksunuotista joskus saattaa tulla esiin.

Tuoksu on nenääni suorastaan herkullinen. Haistan selvästi vaniljan, kahvin ja viikunan, kukkaisuus on vain sivuosassa, mutta se pieni vihreys joka ilmeisesti tulee viikunanlehdistä, on selvästi läsnä. Se antaakin tuoksulle ryhtiä, ettei se mene liian makeaksi. Tuoksu on EdP ja sen kesto on ihollani 6-8 tuntia, joten iltamenoihin sitä voi lisätä ilman pelkoa yliannostuksesta. Mielestäni Illicit Green sopii loistavasti vuoden ympäri käytettäväksi. Keväällä ja kesällä se on loistava iltatuoksu, kun taas muina vuodenaikoina se sopii käytettäväksi mihin kellon aikaan tahansa. 


Tuoksun hinta on n. 60 €/30ml. Tuoksua myy mm. *ELEVEN, HAJUVESI.fi ja LYKO.  

Onko YSL Black Opium tuttu tuoksu? Mistä versiosta pidät eniten?

  1. Onhan se tuttu, just se kaikkien tykkäämä perusversio? on minunkin suosikkini :) onneksi sitä tulee usein kalentereissa joten saan tänä vuonna taas yhden minipullon lisää jemmaan, on niin lempparituoksu mullekin ja tämä versio vaikuttaa mielenkiintoiselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se perusversio on tainnut olla tosiaan usein kalenterissa. Kunpa nyt pistäisivät tästä miniversion. 😄

      Poista
  2. Kyllä tuo alkuperäinen tuoksu on ollut tähän mennessä paras. Pikkuinen pullo minullakin sitä ollut. Tätä uutta en olekaan tuoksutellut vielä.
    Mukavaa viikkoa ja alkavaa marraskuuta sinulle Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se alkuperäinen on tähän asti ollut paras, mut mun nenässä tää vei voiton siitä. 😍

      Kivaa viikkoa Outi ja paranemista. ❤️

      Poista
  3. Ei ole tuttu tuoksu tämä, mutta kuulostaa hyvältä! :)

    VastaaPoista
  4. Ahhh...Opium! Montakohan pulloa olen kuluttanut sitä alkuperäistä? Nytkin on yksi pullo jemmassa. Se musta taitaa olla kyllä parempi kuin alkuperäinen.

    Pitääpä tsekata tämä Fragranticasta, vaikka tuoksua hyvin kuvailitkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan monta?!? 😅 Mullakin on tainnut kaksi niitä mennä. 😄 Mut pakko myöntää, et tykkään tästä alkuperäistä enemmän...

      Poista
  5. Opium on mun makuun aivan liian voimakas mutta tämä kahvin tuoksuinen on kiinnostava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo Opium on voimakas, eikä kaikille. Mut nää Black Opiumit on sit ihan erilaisia. 🖤

      Poista
  6. Tykkään näistä tuoksu postauksista, kiva lukea kokemuksia erilaisista tuoksuista. Ja olenkin muutaman tuoksun hankkinut kun olen inspiroitunyt postauksistasi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi ihana kuulla! ❤️ Nää on omia lempipostauksia tehdä.

      Kivaa alkavaa viikkoa sinne!

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives