Näin valmistat ihon kevääseen

 *Sisältää mainoslinkkejä

Arvatkaapa mitä? Ensi viikolla on jo maaliskuu, enkä voisi olla onnellisempi. Jotenkin on sellainen olo, että tämä talvi riittäisi omalta osaltani tällä kertaa. Maaliskuu tietää sitä, että kevät on jo ihan kulman takana. Silloin onkin hyvä aika alkaa valmistella ihoa kevääseen.

Olen aina tykännyt hoitaa ihoani kausittain. En ole niitä, jotka käyttävät samoja tuotteita vuoden ympäri. Kuulostelen ihoani päivittäin ja sen mukaan valitsen hoitotuotteet. Vuodenaikojen vaihtuessa minulle on tullut tavaksi panostaa ihonhoitoon tarkemmin nimenomaan vuodenaikojen vaihtelun näkökulmasta.

Kevät tuo usein tullessaan huonontuneen ilmanlaadun, jolloin ihonpuhdistukseen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Talvella riittää todella hellävaraiset tuotteet, mutta kevään tullen hivenen tehokkaammat, mutta silti hellävaraiset puhdistajat ovat mieleeni. *CeraVen SA Smoothing Cleanser sisältää salisyylihappoa, joka kuorii hellävaraisesti. *Paula's Choicen The Unscrub sisältää pehmeitä ja liukenevia jojobarakeita, jotka eivät ärsytä ihoa, mutta puhdistavat tehokkaasti. En ole pitkiin aikoihin ollut mekaanisten kuorintojen ystävä, mutta tämä puhdistuote on tarpeeksi hellävarainen, jonka vuoksi se on löytynyt kaapistani jo useita vuosia. Tykkään puhdistuksesta myös kesäisin, sillä se poistaa tehokkaasti aurinkovoiteen kasvoilta. 


Talven jälkeen iho tuntuu monesti tukkoiselta ja se paras hehkukin saattaa olla poissa. Tähän auttaa erilaiset happokuorinnat. Kuorintojen kanssa kannattaa aina olla varovainen ja jos ne kuivattavat ihoasi liikaa, lopeta käyttö välittömästi. Jos aloitat uudestaan, kokeile pidempää käyttöväliä. Tuloksia tulee, vaikka et käyttäisi tuotetta joka päivä. 

Erilaiset happoja sisältävät naamiot ovat nopea tapa kirkastaa ihoa. Savipohjainen *Mádara Creamy Clay AHA Peel Mask sisältää 7% entsymaattista alfahydroksidihappoa, joka yhdessä mikrosaven kanssa kuorivat ihoa. Naamiota suositellaan käytettäväksi 1-2 kertaan/vkossa. Jos ihosi on herkkä jo 3 minuutin vaikutusaika riittää. Käytön jälkeen huomaan ihossa eron heti. Se tuntuu tasaisemmalta ja näyttää kirkkaammalta. *Ole Henriksenin Transform Plus Phat Glow Facial Mask sisältää bentoniittisavea ja PHA-happoa. Savi imee ihosta epäpuhtauksia ja PHA-happo kirkastaa ihoa. Koska PHA-happo on suurimolekyylistä, se sopii loistavasti myös herkälle iholle.

Kuuriluontoisesti ihoa saa kirkastettua erittäin hellävaraisesti myös kasvovesillä. En käytä näitä retinolin kanssa yhtä aikaa vaan valitsen käyttöajaksi ne illat, jolloin en käytä retinolia. *Filorgan Oxygen-Peel neste on noussut nopeasti yhdeksi vakiotuotteikseni ihonhoidossa. Neste on erittäin hellävaraista, mutta antaa silti tuloksia. Monet tällaiset tuotteet saattavat hetken pistellä ihollani (normaalia), mutta tämä ei tee edes sitä. Siloittaa ihon pintaa. Voi käyttää päivittäin. Levitän tuotteen puhdistetuille kuivalle iholle joko vanulapulla tai painelen sen kasvoille ihan käsin. Sen jälkeen lisään muut hoitotuotteet. Sisältää mm. manteli-, glykoli- ja fytiinihappoja. Toinen suosikkini on *Medik8 Press & Glow kasvovesi, joka kosteuttaa, mutta samalla myös kuorii ihoa erittäin hellävaraisesti PHA-happojen voimin.

Jos ihosi ei ole kovin herkkä, silloin voit kokeilla erilaisia happoja sisältäviä seerumeita. Tykkään käyttää happotuotteita vain iltaisin ja aamulla keskityn mieluummin kosteuttamaan ihoa. Aamuin illoin happoja käyttämällä ylihoidat ihosi nopeasti ja kirkastumisen sijaan se voikin tulla kuivaksi ja alkaa muodostamaan enemmän epäpuhtauksia. 

Sen minkä olen ihonhoidossa matkan varrella oppinut, ei purkkien kyljissä oleviin nimiin kannata jämähtää ja ajatella, että käyttötarkoitus on vain se, mitä siinä sanotaan. *CeraVen Blemish Control Gel on tästä hyvä esimerkki. Geelimäinen kasvovoide on täydellinen tuote kaikille, jotka haluavat kirkastaa ihoa. Se on lisäksi ehkäpä yksi hellävaraisempia vaihtoehtoja. Sen sisältämä glyseriini kosteuttaa ihoa. Salisyyli- glykoli- ja maitohapot kuorivat ihoa hellävaraisesti. Geelivoide tasoittaa ja kirkastaa ihoa. Ei kuivata tai ärsytä ihoa. Tuotetta voi käyttää haluteessaan myös ainoastaan epäpuhtauksien päälle, joten yksi tuote tekee monta asiaa. *Paula's Choicen Skin Perfecting 2% BHA Lotion on klassikko. Tuote sisältää salisyylihappoa, joka auttaa tasoittamaan ihoa ja hillitsee ihon pintakuivuutta. Omalle iholleni tämä on liian "tuhti" joka ilta käytettäväksi (totesin tämä aikoinaan, kun en vielä käyttänyt retinolia), mutta pari kertaa viikossa retinolin sijasta käytettynä tekee iholle ihmeitä. Iho näyttää aamulla aina tasaisemmalta.

Kun happoja käyttää, kannattaa muistaa aina aurinkosuoja ja erityisen hyvä ihon kosteutus. Käytön yhteyteen valitsen usein ravitsevia voiteita, jotka pitävät ihon tasapainossa. *Paula's Choicen CALM Restoring Moisturizerista on tullut vakiotuote, johon on helppo luottaa. Täyteläinen voide rauhoittaa ihoa ja hillitsee punoitusta. *Dr. Cerauclen Pro Balance Biotics Moisturizer ei myöskään komeile ulkonäöllään edellisen tapaan. Voide kuitenkin kosteuttaa tehokkaasti ja korjaa ihoa. Sopii loistavasti kosteusköyhälle iholle ja happojen kanssa yhdessä käytettäväksi. Ei jätä ihoa tahmeaksi. Sisältää biomeettistä vettä, probioottisia raaka-aineita, sekä tehokkaasti kosteuttavaa glyseriiniä.


Valmisteletko ihosi kevääseen? Suosikkituotteita?

Kuvat: Pexels


 1. Oon tykännyt tosi paljon tuosta CeraVen SA cleanserista vaikka alussa meistä ei tullut kavereita. En vaihda tuotteita sen erityisemmin, keskityn vaan käyttämään järjestyksessä pois. Jostain syystä iho on vähän pillastunut ja tekee tosi paljon pientä finniä ja sellaisia punaisia näppyjä kasvoille En osaa yhtään yhdistää johtuuko jostain tuotteesta vai mistä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tosi kiva. Mä tykkään siitä kesällä tosi paljon. Talvella tykkään kosteuttavimmista putsareista. 😍

   Poista
 2. Sen verran valmistelen, että lisään aurinkorasvaa taas iholle joka aamu. Huomasin tuossa pari päivää sitten, että aurinko lämmitti jo pakkasen läpi mukavasti ihoa ja sehän tarkoittaa sitä, että aurinkosuojaa on laitettava.
  Ihanaa viikonloppua sinulle Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomaa kyllä hyvin, et aurinko selvästi lämmittää. Itsekin tunnen sen kasvoilla ulkoillessa.

   Kivaa viikkoa Outi. ❤️

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives