Vinkkejä ihon veltostumisen ennaltaehkäisyyn

*Sisältää mainoslinkkejä 

Omalla kohdallani kuten monen muunkin ihon ikääntymisen näkee eniten ihon veltostumisena. Jokaisen iho menettää kimmoisuuttaan iän myötä. Syynä on usein kollageenin väheneminen, ihonalaisen rasvakerroksen väheneminen ikääntymisen tai painonpudotuksen vuoksi. Vaihdevuodet ohentavat ihoa, joka aiheuttaa kimmoisuuden menetystä. Lisäksi luusto kokee muutoksia iän myötä.

Veltostumista voi yrittää ehkäistä monin konstein, mutta kaikki niistä ovat väliaikaisia. Erilaisten laitteiden (esim. *LED-naamio, *NuFACE) käyttö vaatii jatkuvaa sitoutumista, että tulos pysyisi. Kun jätät laitteen käytön, olet takaisin lähtöpisteessä. Erilaiset kasvohieronnat ja jumpat säännöllisesti voivat auttaa veltostumisen ennaltaehkäisyyn, samoin ruokavalio. Ammattilaisella tehtävät mikroneulaus, syvemmät kemialliset kuorinnat, sekä laserhoidot auttavat saamaan ihon ainakin hetkellisesti kimmoisamman näköiseksi. Usein nämä vaativat myös sitoutumisen ja säännöllisiä hoitoja. Erilaisilla kollageenituotteilla sisäisesti nautittuna voi olla vähäisiä vaikutuksia.

Ihon veltostuminen kuuluu ikääntymiseen ja on hyväksyttävä, ettei siihen ole lopulta poppakonsteja ilman plastiikkakirurgiaa tai ihotautilääkärin toimenpiteitä.


Ihonhoidollisesti tietyt raaka-aineet ovat hyviä veltostumisen ehkäisyyn. Ihmeitä ei kuitenkaan kannata odottaa. Mietin silti usein, että kunpa minulla olisi ollut parikymppisenä yhtä paljon tietoa ihonhoidosta kuin nyt, olisin voinut ottaa monia pieniä asioita huomioon aikaisemmin. Toki itse ihonhoito on muuttunut huimasti viimeisen parinkymmenen vuoden aikana ja tuotteekin ovat tänä aikana kehittyneet.

Tehokkaimpia tuotteita ihonhoidossa veltostumisen ehkäisyyn ovat retinolia ja C-vitamiinia sisältävät tuotteet. Näiden säännöllisen käytön pystyn havaitsemaan omallakin iholla. Tärkeää on lisäksi pitää iho hyvin kosteutettuna, sillä hyvin kosteutettu kuulas iho näyttää aina kimmoisammalta kuin kuiva ja samea. Varsinkin juonteiden näkyvyyteen hyvällä ihon kosteutuksella on iso vaikutus. Kosteutta iholle tehokkaasti saa erilaisilla hyaluronihappoa ja peptidejä sisältävillä tuotteilla. 

C-vitamiinituotteista ihon veltostumiseen voi kokeilla *Paula's Choice C5 Super Boost Moisturizer (43,20 €) joka on kosteuttava voide. Sopii käytettäväksi päiväaikaan aurinkosuojan alla. Toimii meikin alla. Aamuisin käytettäväksi sopii myös *SkinCeuticalsin Serum 10 (108 €), joka sisältää L-ascorbiini- ja ferulahappoja.

Ilta-aikaan kannattaa panostaa retinoliin. *Dermaceuticin Activ Retinol 1,0 (68 €), sisältää retinolin lisäksi C- ja E-vitamiineja. Sopii heille, joiden iho on jo tottunut retinoliin. Hellävaraisempaa vaihtoehtoa kaipaava, voi kokeilla miedompaa *Activ Retinol 0,5 (60 €).

Jos taas ihosi kaipaa kosteutta, iho tehokkaasti kosteuttava *Medik8 Hydr8 B5 Intense Serum (62,40 €), sopii loistavasti iltaisin retinolituotteen alla käytettäväksi lisäkosteutta tuomaan ja vähentämään retinolin ihoärsytystä. Sisältää mm. glyseriiniä, hyaluronihappoa ja vehnäproteiinia. Lopuksi lisäkosteutta iholle saa *Ole Henriksenin Strenght Peptide Boost Moisturizerilla (53,60 €). Kevyt, mutta tehokkaasti kosteuttava voide sisältää peptidejä, keramideja, kollageenia ja hyaluronihappoa, jotka tekevät ihosta välittömästi kimmoisamman näköisen.


Oletko huomannut ikääntyessäsi ihon veltostumista. Kikkoja?


Kuvat: Pexels

Tuotteiden hinnat ovat olleet voimassa juttua kirjoittaessa, enkä vastaa niiden muutoksista.



  1. Ikävä kyllä olen..olen nyt 47 v ja atooppinen iho kuivuu ja vanhenee nopeasti..otin nyt retinolin käyttöön 3x vkossa ja tilasin C-vitamiini seerumin..sen edullisen luonnonkosmetiikan, josta aiemmassa postauksessa vinkkasi tai no kaikki ne kolme😅

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse aloin huomaamaan kans siinä vaiheessa, kun täytin 40. Olen nyt 46. Siihen asti veltostumista en omassa ihossani niin huomannut. 😅

      Loistavat tuotteet sulla.😉 Toivottavasti tykkäät seerumista, se on hintaansa nähden todella hyvä. 👍Muista retinolin kanssa todella hyvä kosteutus. ❤️

      Poista
    2. Joo niin täytyy kosteuttaa paljon. Mulla on sekä voide, että yönaamio aina käytössä ja usein vielä niitä kerrostelen.

      Poista
  2. Ikävä kyllä olen huomannut. Haluaisin testata Led valonaamiota, siitä olen kuullut paljon.
    Mukavaa viikonloppua sinulle Jonna ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on mielenkiintoinen, ainoa on se, et onko kotona käytettävät tarpeeksi tehokkaita, lisäksi vaatii sen jatkuvan sitoutumisen. 😄

      Kivaa viikkoa Outi. 💖

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives