Ihonhoidon kuninkaallinen – Hydroxypinacolone Retinoate eli HPR

*Sisältää mainoslinkkejä

Veikkaan, että ihonhoidon seuraava kuninkaallinen ja paljon puhuttu raaka-aine tulee olemaan HPR eli Hydroxypinacolone Retinoate. Luulen, että parin vuoden sisällä raaka-ainetta tulee olemaan yhä useammissa ihonhoitotuotteissa. 

Miksi HPR on kiinnostava?

Hydroxypinacolone Retinoate on vakaa ja hellävarainen uudehko tulokas A-vitamiininjohdannaisiin. Se auttaa vähentämään ja tasoittamaan ikääntymisen merkkejä. Sopii hyvin aknesta ja muista iho-ongelmista kärsiville. Hellävaraisuuden lisäksi tutkimuksissa on havaittu sen vähentävän epäpuhtauksia, vähentävän matalia juonteita ja punoitusta. Tasoittaa ihon sävyä. Jos ihosi ei siedä retinolia, kannattaa kokeilla HPR:a. Sopii hyvin käytettäväksi myös heille, jotka haluavat alkaa totuttaa ihoaan retinolituotteille. Se on hellävarainen, mutta silti tehokas. Toisin kuin retinolia, sitä voi käyttää myös aamuisin. Iho kannattaa tietenkin päivisin aina suojata aurinkovoiteella.

Olet saattanut törmätä aiemmin kaupalliseen nimeen Granactive Retinoid. Tämän nimen alla on ainesosa, joka koostuu 90% liuottimesta ja 10% siitä on aktiivista raaka-ainetta, joten HPR:n todellinen pitoisuus on tuolloin 0,1%. Tämä ei haittaa, sillä HPR on super-raaka-aine ja vaikuttaa ihoon jopa niin pienellä kuin 0,02% pitoisuudella. Kannattaa kuitenkin kiinnittää erityistä huomiota pakkauksiin, joissa raaka-ainetta myydään. Sillä sen tehokkuus heikkenee rajusti väärin pakattuna. Se on arka valolle ja ilmalle. Joten ilmatiiviit ja läpinäkymättömät pakkaukset ovat parhaita, jotta raaka-aine pysyy tehokkaana.

HPR:lla ei tällä hetkellä kaupata näkyvästi kovinkaan monia tuotteita, mutta trendi tulee olemaan nouseva, koska raaka-aine on todella toivottu heille, joiden iho ei retinoliin totu, yrityksistä huolimatta. 

Monet pitävät Elizabeth Ardenia "mummomaisena" brändinä, mutta olen täällä monesti sanonut, että ihonhoidossa kannattaa todella seurata mitä brändi tekee. Valikoima sisältää paljon innovatiivisia ja aallonharjalla olevia tuotteita. Siksi Elizabeth Arden on aina ollut yksi suosikkibrändejäni, mitä tulee ihonhoitoon. Siihen on syynsä, miksi heidän tuotteensa ovat olleet markkinoilla vuosikausia. Tälläkin kertaa Arden oli yksi ensimmäisistä, jotka laittoivat purkin kylkeen monelle vielä mystisen nimen HPR ja alkoivat mainostamaan sillä tuotettaan, vaikka kyseessä ei ole mikään ihan parin viime vuoden ainakana keksitty juttu. Odotan muiden seuraavan perässä. 

*Elizabeth Ardenin Ceramide Retinol Water Cream (Tarjous 71,90 € norm. 95,95 €) yhdistelee useat anti-age -vaikutteiset raaka-aineet samaan purkkiin. Tämä on ihonhoitominimalistin unelma tuote, et tarvitse lisäksi kuin päivisin aurinkosuojan, ehkä C-vitamiiniseerumin aamuksi alle ja puhdistustuotteet. Voide sisältää retinolin ja HPR:n yhdisteen. Näiden lisäksi voiteeseen on lisätty keramideja ja peptidejä. Hyaluronihappo ja glyseriini kosteuttavat ihoa. Vaikka tuote sisältää HPR:n lisäksi myös retinolia, se on mielestäni erittäin hellävarainen, eikä se ole ärsyttänyt ihoani lainkaan.

Ei varmasti ole vaikea arvata, mikä merkki edullisista brändeistä on ollut raaka-aineen kanssa aallonharjalla jo itseasiassa vuosia sitten... Tietenkin, The Ordinary. Heillä on kaksi eri vahvuista pipettipulloon pakattua tuotetta. *2% Emulsio (14,60 €) ja *5% Vedetön liuos (20,10 €) Ainakin tuo edullisempi on ollut mielestäni markkinoilla jo vuosia. He käyttävät etiketissään raaka-aineen kauppanimeä, kun Arden luottaa HPR:n voimaan. Ainoa mikä henkilökohtaisesti The Ordinaryn tuotteissa mietityttää, on ruskea pipettipullo. Monissa lähteissä on mainittu, että raaka-aine on todella arka valolle ja ilmalle, joten siksi en pidä The Ordinaryn pulloja luotettavana, kun aukaiset pipettipullon, tuote alkaa välittömästi hapettumaan. Pysyykö raaka-aine niissä kuinka pitkään aktiivisena ja tehokkaana? Hintansa vuoksi ne ovat kuitenkin hyviä vaihtoehtoja kokeilla, mitä oma iho raaka-aineesta pitää.

Dermalogicalta löytyy myös oma HPR-tuote *Dynamic Skin Retinol Serum (104 €). Ardenin tapaan Dermalogican tuote sisältää lisäksi myös retinolia ja keramideja. Jos olet herkkä eteerisille öljyille, suosittelen enemmin The Ordinaryn tai Ardenin tuotteita. 

Tässä oli vain muutamia tuotteita, jotka tulivat mieleeni. Joten nyt vain kaikki herkkäihoiset bongailemaan, mitkä tuotteet sisältävät raaka-ainetta, josta tullaan seuraavan parin vuoden aikana varmasti puhumaan paljon lisää.


Onko HPR tuttu? Kokemuksia?


KUVAT: PEXELS
  1. Tämä ei nyt varsinaisesti liity tuohon edelliseen postaukseen, mutta minulla olisi kysymys yhdestä hajuvedestä. Eli oletko kokeillut/ onko sinulla kokemusta Bulberryn Goddess tuoksusta? Goddess tuoksussa on kuulemma 3 eri vaniljatuoksun yhdistelmä, sekä niiden lisäksi laventeli. Vanilja on yksi lempituoksuistani, mutta tuo laventeli vähän kyllä tässä nyt arveluttaa?? Olen aikeissa tilata sitä verkkokaupasta, kun nyt juuri sattui kohdalle sopiva alennus, enkä tähän hätään pääse minnekään tätä tuoksuttelemaan.
    Olen aina luottanut sinun arviointiin ja tarkkaan tuoksukuvaukseen, jonka perusteella olenkin ostanut/ tilannut tuoksuja itselleni vain pelkän kuvauksesi perusteella, eikä ole metsään mennyt koskaan!
    Kiitos etukäteen jos pystyt vastaamaan, ja mukavaa syksyn jatkoa! Ja kiitos huippublogistasi!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, jos tuoksukuvaukseni ovat menneet oikeaan. 😊

      En ole ehtinyt tuoksuttelemaan vielä lainkaan Burberryn uutuutta. Olen lukenut siitä Fragranticassa, josta siitä tunnutaan tykkäävän. Muakin epäilyttää toi laventeli, sillä jos se tuoksuu selvästi, niin ei olis mun juttu. Toiset siellä ei haista laventelia ja toiset haistaa. 😅 Noin yleensä tykkään Burberryn tuoksuista Her, Brit ja vanha kunnon Weekend on lemppareita.

      Puhtaat vaniljatuoksut on mulle hankalia, kaikista vaniljaisin tuoksu josta pidän, on Atelier Colognen Vanille Insensee, joka on todella vaniljainen, mut pehmeä.

      Sori, etten voinut tällä kertaa auttaa enempää, mut nyt on käytävä kyllä asap. nuuhkimassa Goddess. 😄

      Poista
  2. Dermosilin retinoliseerumista löytyy muuten tätä! Ja se on tällä hetkellä yksi harvoista retinoli-tuotteista, joita pystyn vielä käyttämään. Mun iholle tapahtui jotain korona+influenssa -yhdistelmän jälkeen ja pahimmillaan iho vuoti ihan kudosnestettä ja oli tosi kipeä :/ On vienyt monta kuukautta saada iho ennalleen ja olen pitkälti jättänyt kaikki aktiiviaineet pois (ennenhän olin siis tuotefriikki ja kokeilin mielelläni kaikkea uutta ja vanhaa). Jos jotain tästä oppi niin sen, että vähemmän on enemmän joissakin asioissa :) Mutta Dermosil siis best! Ja myös Laponien tuotteet ovat olleet pelastus <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Auts, kuulostaa todella kivuliaalta. 😰 Ja ihan hirveä tollainen tupla.

      Laponien tuotteet on tosi hyviä. Luonnonkosmetiikasta mun lempparisarjoja Olivia Kleinin kanssa, jolta löytyy kans tosi hellävaraisia koostumuksia.

      Mahtava kuulla, et noinkin edullisesta tuotteesta löytyy, tää on hellävarainen verrattuna retinoliin, niin siksi varmasti myös ihosi kestää. Ei häviä silti tehokkuudessa.

      En olisi ikinä uskonut, mut en näe, että itsekään palaisin enää 10 ihonhoitotuotteen käyttäjäksi ihonhoitorutiinissani. Iho voi niin eri tavalla, kun yksinkertaistin kaiken ja satsaan vain täsmennettyihin vaikuttaviin aineisiin ja kaikki muu ympärillä on todella simppeliä ihonhoitoa.

      Kivaa sunnuntaita.

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives