Ikääntyvän ihon tehokas ihonhoitorutiini

MAINOS: Hobbyhall.fi


Jokainen meistä 40+ -vuotiaista on huomannut ihossaan ikääntymisen vaikutukset. Ikääntyminen alkaa yleensä näkyä ihossa 30-40 vuoden välimaastossa. Iho ohenee, kuivuu, veltostuu ja eletty elämä alkaa näkyä juonteiden muodossa. Iho ei enää palaudu samalla tavalla kuin nuorempana. Tyynynjäljet saattavat näkyä ihossa useita tunteja heräämisen jälkeen, kun parikymppisenä ne haihtuivat parissa minuutissa. Myös arpien paraneminen ottaa huomattavasti enemmän aikaa ja iho menee helpommin "rikki". 

Aikuinen iho kaipaakin yleensä lisää kosteutta. Kannattaa myös huolehtia siitä, että ihonhoitoon kuuluu tuotteita, jotka korjaavat jo syntyneitä vaurioita ja vahvistavat ihoa. Lisäksi on erittäin tärkeää huolehtia hyvästä aurinkosuojasta. 

Ikääntyvää ihoa kannattaa hoitaa tehokkaasti, mutta samalla myös hellävaraisesti. Aktiivisten tuotteiden rinnalla muu ihonhoito on hyvä pitää yksinkertaisena ja hoitavana. Silloin aktiivisista raaka-aineista saa kaiken irti kuitenkaan ärsyttämättä ihoa. Ihonhoitorutiinini sisältää muutaman harkitun täsmätuotteen, joita vaihtelen sitten mieltymysteni mukaan. Toki minulla on suosikkeja, joita käytän vuodesta toiseen, mutta välillä on kiva kokeilla uutta ja ihonhoitorutiinini mahdollistaa sen. 

Käytän nykyään vähenevässä määrin luksuskosmetiikkaa ihoni hoitamiseen. En vain näe niiden hinta/laatusuhdetta kovin järkeväksi edes elämyksellisessä mielessä. Toki minulla on vielä muutamia luksustuotteita käytössä, joiden kaltaisia on ollut vaikea löytää edullisimpina vaihtoehtoina ja sen vuoksi niitä tulee edelleen käytettyä. Suurin osa käyttämistäni ihonhoitotuotteista on kuitenkin apteekkikosmetiikkaa, hinnaltaan kohtuullista k-beautya tai keskihintaisia tuotteita. Hobbyhall.fi verkkokaupasta löytyykin laaja valikoima kaikkia yllä mainittuja ihonhoitotuotteita

Kaksoispuhdistus on tärkeää varsinkin iltaisin. Aamulla puhdistamiseen riittää yksi hellävarainen tuote, mutta jos ihosi on todella herkkä, voit kokeilla olla puhdistamatta sitä aamulla lainkaan. Illalla on kuitenkin syytä aina tehdä kaksoispuhdistus, jotta saat meikin, lian ja aurinkotuotteet varmasti pois iholta. 

Suosin ensimmäisen vaiheen puhdistuksessa puhdistusöljyjä tai -balmeja. Hajusteeton Cliniquen Take the day of balm on tuote, joka sopii kaikille. Tykkään siitä, miten tuote sulaa iholle ja poistaa meikin helposti, ei ärsytä silmiä eikä ihoa. Kuljetan matkoilla aina mukana tästä matkakokoista pakkausta, koska se irrottaa todella tehokkaasti myös veden kestävän aurinkovoiteen. Toisen vaiheen puhdistukseen valitsen joko emulsion tai geelimäisen puhdistustuotteen. Varsinkin kesäaikaan geelimäinen puhdistaja tuo kivaa raikkautta ihonhoitorutiiniin. Geelipuhdistajat ovat kehittyneet huimasti viimeisten vuosien aikana. Ennen ne miellettiin sopiviksi vain rasvoittuvalle iholle ja edelleen ne suunnataan markkinoinnissa usein juuri epäpuhtaalle tai rasvoittuvalle iholle. Totuus on kuitenkin se, että niitä pystyy käyttämään lähes kaikki, arinta ja kuivinta ihoa lukuunottamatta. Raikkaan tuoksuinen La Roche-Posayn Effaclar puhdistusgeeli on koostumukseltaan miellyttävän paksua. Sopii herkälle iholle. Tuotteen sisältämä sinkki poistaa iholta ylimääräistä talia ja kuolleita ihosoluja. Iho on puhdistuksen jälkeen raikkaan tuntuinen, mutta ei kiristävä. Sopii yksinään ihon puhdistamiseen aamuisin.



Jos haluat pitää ihonhoitorutiinin yksinkertaisena, niin aikuinen iho tarvitsee oikeastaan vain kaksi tehotuotetta – retinolin ja C-vitamiinin. Tykkään silti lisätä joukkoon vielä kolmannen tehotuotteen: kosteuttavan seerumin.

C-vitamiinituotteet toimivat loistavasti aamuisin aurinkosuojan alla. Juoksevan geelimäinen Puriton Pure Vitamin C -seerumi sisältää 5% ascorbiinihappoa. Seerumin pohjana on käytetty paperibambu-uutetta (76,23%), jolla on antioksidanttisia ja rauhoittavia ominaisuuksia. Lisäksi seerumi sisältää kosteuttavaa hyaluronihappoa ja ihoa tasapainottavaa niasiiniamidia. Tuotteessa on hyvin c-vitamiinituotemainen rautainen haju, mutta se häviää iholta välittömästi sen jälkeen, kun tuote on kuivunut. Tuotteeseen ei ole lisätty hajusteita. Jos vain kestät hetken voimakasta raudan tuoksua, tässä on todella tehokas ja hinta-laatusuhteeltaan loistava C-vitamiiniseerumi. Tuote on pakattu jättimäiseen 60 ml:n pumppupulloon, joten se on tuplaten isompi kuin seerumipakkaukset yleensä.

C-vitamiinituotteen päälle lisätään päivisin tietysti aurinkosuoja. Vaikka aurinkovoiteet ovat viime vuosien aikana kehittyneet hurjasti, olen löytänyt oikeastaan vain muutaman, joita ostan aina uudestaan, vaikka joka vuosi testailen uusia tuotteita. Tuoksuton Cliniquen superdefence SPF40 geelipäivävoide on jokaisen aurinkovoiteiden tuntumaa vieroksuvien pelastus. Koostumus on tosiaan geelimäistä, eikä tämä tunnu aurinkosuojalta iholla lainkaan. Päinvastoin, geelivoide jättää ihon raikkaan tuntuiseksi, eikä jätä iholle kalvoa tai valkoisuutta. Tämän kanssa ei ole mitään syytä jättää aurinkosuojaa käyttämättä talviaikaankaan. Aurinkosuojan lisäksi voide on myös tehokas ihonhoitotuote. Sitä mainostetaan seitsemän superfoodin kosteusgeelinä, eikä turhaan. Sisällyksestä löytyy iso määrä erilaisia kasvi- ja marjauutteita, sekä kosteuttavaa glyseriiniä. Olen kokeillut tätä erilaisten meikkipohjien alla, eikä se ole lähtenyt rullautumaan. Tekee ihosta heleän, pehmeän ja hyvin kosteutetun tuntuisen. 



Ikääntyvän aikuisen ihon hoitoon kuuluu tietenkin myös retinoli. Jos ihosi ei yrityksistä huolimatta siedä retinolia, voi käyttää sen sijaan iltaisin erilaisia happoja sisältäviä tuotteita yhdessä päivällä käytettävän C-vitamiinituotteen kanssa. Retinolituotteita on kuitenkin olemassa myös hellävaraisia, eikä niistä tehokkaimmista kannata ikinä aloittaa. Toisin kuin monet muut tuotteet, retinoli levitetään kuivalle iholle. Yksi hellävaraisimmista käyttämistäni retinoleista on Neutrogenan Retinol Boost Serum. Jonka innoittamana olen ajatellut testailla läpi muutkin Neutrogenan retinol-tuotteet. Retinol Boost Serum on pakattu pumppupulloon. Koostumus on emulsiomainen. Tuoksu on jännän karkkinen jopa purkkamainen, mutta se häviää, kun seerumi on ollut hetken iholla. 

Siedettävyyttä retinolin käyttöön voi lisätä myös siten, että laitat ensin muut hoitotuotteet tai kasvovoiteen iholle ja lisää vasta sitten retinolin päälle. Tuloksia saa tälläkin tavoin, mutta hellävaraisemmin ja rauhallisempaan tahtiin. Retinoli on yksi tutkituimpia ja tehokkaimpia raaka-aineita ihonhoidossa. Se lisää iholla kollageenintuotantoa, uudistaa ihosoluja nopeammin, häivyttää pigmenttiläiskiä ja ihoon syntyneitä vaurioita.

Retinolin alla käytettäväksi sopii hyvin tuoksuton Vichyn Mineral 89 Probiotic Fractions -seerumi. Odota hetki, että seerumi ehtii kuivua ennen kuin levität retinolin. Ihoa uudistava ja vahvistava seerumi, sopii hyvin haurastuneelle ja herkälle iholle. Seerumissa on kevyt koostumus, joka imeytyy ihoon. Sisältää probioottisia fraktioita, joka uudistaa ihoa. Glyseroli ja hyaluronihappo kosteuttavat. Niasiiniamidi auttaa tasoittamaan ihon sävyä. Seerumi kosteuttaa ihoa tehokkaasti ja tekee siitä tasapainoisemman oloisen.


Retinolia käyttäessä tehokkaasti kosteuttava voide on tärkeä. Tämän ymmärtämiseen meni aikoinaan pitkään. Huomasin lopulta, että osa retinolin liiasta kuivattavuudesta johtui siitä, että käytin edelleen liian kevyitä voiteita, jotka sitten vain pahensivat ihon hilseilyä. Kun alkaa käyttämään retinolia, kannattaakin miettiä kosteusvoiteen vaihtoa kosteuttavampaan versioon. Varsinkin yöaikaan käytettävä voide saa olla tehokkaasti kosteuttava. Hajusteeton Bioderman Sensibio Defensive Rich on ihoa tehokkaasti rauhoittava, kosteuttava ja vahvistava voide. Sisältää kosteuttavaa glyseriiniä ja xylitolia, sekä kosteutta sitovaa mannitolia. Voide sitookin ihoon hyvin kosteuden ja aamulla iho tuntuu pehmeältä.

Onko siellä muita jouluhulluja, jotka ajattelette jo joulua ja kivoja lahjaideoita? Meillä puoliso alkoi tivaamaan kirjatoiveitani jo viime kuussa. Tykkään itse antaa todella paljon lahjaksi erilaisia lahjapakkauksia, koska niissä saa samaan hintaan enemmän, joten niillä on aina kiva yllättää läheisiä.

Joulun kaikki lahjapakkaukset löydät Hobbyhall.fi verkkokaupasta TÄÄLTÄ.

Miten ihonhoitorutiinisi on muuttunut ikääntyessä?

  1. Hassua, mun mielikuvissani Neutrogena yhdistyy lähinnä nuoren ihon näppyjenhoitotuotteisiin ja käsivoiteeseen. Pitääpä tsekata, mitä muuta brändillä on tarjolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ymmärrän. 😄 Se valitettavasti johtuu siitä, että syystä tai toisesta Suomen maahantuoja on päättänyt mainostaa ja tuoda maahan ainoastaan noita mainitsemiasi tuotteita sarjasta. Mikä on ollut minusta jo vuosia todella sääli. Siksi monella suomalaisella on brändistä tuo kuva. Neutrogenalla on useita eri sarjoja. Onneksi noita muita saa Hobbyhallin verkkokaupasta. Retinol-sarjan lisäksi kannattaa katsoa myös Hydro Boost - sarjan tuotteet, jotka olen käynyt lähes kaikki läpi ja ne on todella huippuja. 😍

      Poista
  2. Kappas. Muistaakseni vuosia sitten vaihdettiin ajatuksia, miksi Neutrogenalla on Suomen markkinoilla vain suppeasti tuotteita. Vihdoin on saatu retinoli-tuotteet tännekin. Ei siinä sitten kauan mennyt 😀 Mä tilasin joskus tosi kauan sitten jonkun Neutrogenan retinolivoiteen ulkomailta ja tykkäsin tosi paljon siitä🤔

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tavallaan on vieläkin. Suomen maahantuojan sivuilla ei näitä ole, eikä mainosta, mut Hobby Hallin verkkokaupasta saa.

      Hobby Hallillahan on oma myymälä, mutta myös marketplace myyjiä verkkokaupassaan.

      Kun tilaa verkkokaupasta, kannattaa tuotteen kohdalla katsoa kuka on myyjä. Näissä tän jutun tuotteissa se on Hobbyhall.fi ja tällöin tuotteet tulevat nopeasti. Jos tilaa noiden marketplace myyjien tuotteita, niin toimitusaika on usein pidempi. 😊

      Tääkin on tosi halpa 16.39e, joten hinta/laatusuhde on todellakin kohdallaan. 😍

      Poista
  3. Tuo C-vitamiiniseerumi alkoi kiinnostaa. Siinä oli oikein monipuolisesti kuitenkin muutakin kuin C-vitamiinia. Samoin Neutrogenan eri sarjat täytyy tsekata. Nyt kun olen etätöissä enimmäkseen, niin on meikkaaminen jäänyt selkeästi vähemmälle. Sen sijaan huomaan keskittyväni ihon ja kynsien hoitamiseen. Kiitos vinkeistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä. 😊

      C-vitamiiniseerumi on hyvä, eikä se raudan haju nenässä kauaa ole. Hinta/laatusuhde on lyömätön, koska kyseessä on seerumiksi todella iso pullo. 😍

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives