Parhaat ihonhoitotuotteet

*Sisältää mainoslinkkejä

Minulla on jo pitkään ollut ajatuksena tehdä postaus, jossa kertoisin suosikkituotteeni jokaisesta ihonhoidon tuotealueesta, joita käytän omassa ihonhoidossani. Vaikka en käytä kymmeniä tuotteita, mutta tykkään kuitenkin jonkin verran vaihdella tuotteita saman kategorian sisällä,  joten valinnat eivät olleet helppoja. Mitä jos saisin käyttää vain yhtä tuotetta jokaisesta kategoriasta, josta tuotetta käytän, minkä valitsisin? 

Pohjustukseksi, että täytän kohta 47 vuotta ja ihoni on tällä hetkellä todella hyvässä kunnossa. Ihoni oli aiemminkin ihan kiva, mutta kaikki pienikin kiukuttelu loppui lähes kokonaan vajaa viitisen vuotta sitten, kun aloin radikaalisti yksinkertaistamaan ihonhoitoani. Kiinnitin myös huomiota siihen, että mahdollisuuksien mukaan mahdollisimman moni käyttämäni tuote olisi hajusteeton. Tähtään ihonhoidossani siihen, että iho pysyisi kimmoisampana, hyvin kosteutettuna ja kirkkaana. Haluan ehkäistä myös pigmenttiläiskien syntymistä, joten tuotevalinnat ihonhoitooni toteutan näiden toiveiden perusteella. En enää kokeile tuotteita (en edes blogia varten), jotka eivät sovi omaan ihonhoitofilosofiaani, koska en halua ärsyttää ihoani. 

Postauksesta tulee normaalia pidempi, joten varatkaa syötävää ja juotavaa. :D

PUHDISTUS

Aloitetaan ihon puhdistuksesta. Iltaisin käytän ensimmäisen vaiheen puhdistuksessa aina puhdistusbalmia tai -öljyä. Balmeissa ei ole *Cliniquen Take The Day Off Cleansing Balmin ( TARJOUS 10,30-27,90 €) voittanutta. Hajusteeton balmi irroittaa helposti kaiken meikin ja poistaa aurinkosuojan. Tykkään siitä, miten tuote sulaa iholle ja muuttuu öljymäiseksi. Irtoaa kuitenkin helposti lämpimällä vedellä ja jättää ihon pehmeäksi. Puhdistusöljyn valinta oli helppo, sillä en ole hetkeen käyttänyt muuta kuin *Medik8 Lipid-Balance Cleansing Oilia (38 €). Tehokas puhdistusöljy muuttuu veden kanssa maitomaitomaiseksi ja huuhtoutuu helposti pois. Vaikka puhdistustuotteet ovat iholla vain hetken, huomaan, että tämä tasapainottaa ihoa päivittäin käytettynä. Toisen vaiheen puhdistuksessa suosin enimmäkseen emulsiomaisia tai -geelimäisiä tuotteita. Edellämainituista *Paula's Choicen Resist Optimal Results Hydrating Cleanser (29 €) on tuote, jota minulla on aina pullo jemmassa. Tuote on enemmänkin voidemainen kuin emulsiomainen. Iholla pehmeältä tuntuva voide puhdistaa meikin tehokkaasti ja jättää ihon pehmeäksi. Meikittöminä päivinä tämä toimii hyvin yksinäänkin illalla puhdistustuotteena, jos ei halua tehdä kaksoispuhdistusta ja haluaa nopeasti nukkumaan. Geelimäisistä tuotteista *CeraVen SA Smoothing Cleanser (9,50 €) etsii edelleen voittajaansa. Hinta on naurettava loistavalle tuotteelle. Sisältää salisyylihappoa, joka kuorii ihoa hellävaraisesti, tämä ei silti koskaan kuivata ihoa. Sopii hyvin myös koko vartalon pesuun. Tällä saa kirkastettua tehokkaasti sameaa ihoa.


RETINOLI

Ns. tehotuotteet ovat tärkeässä roolissa ihonhoidossani. Tärkein tehotuotteista on tietenkin retinoli. Viimeisen vuoden aikana *Dermaceutic Actic Retinol Serum 0,5% (TARJOUS 42,90 €) on kiilannut kaikkien entisten suosikkieni ohi. Pidän siitä, että tuote on hellävarainen ja siinä on hinta/laatusuhde kohdillaan. Ohuen emulsiomainen seerumi, sisältää retinolin lisäksi C- ja E-vitamiinia ja keramideja. Voisin hyvin käyttää tuotetta joka ilta, eikä se kuivattaisi ihoa. Tykkään kuitenkin toisina iltoina käyttää jotain muuta tehotuotetta iholle kuin retinolia, joten pidän aina pari kertaa viikossa retinolivapaan päivän. Ei sisällä hajusteita.

C-VITAMIINI

C-vitamiinituote kuuluu aamun ihonhoitorutiiniin. Tämä oli ehkäpä vaikein valittava, mutta olen huomannut, että näissä on usein eniten eroa, mitä tuloksia saa. SkinCeuticalsin C-vitamiinituotteet ovat klassikkoja. *Serum 10 (TARJOUS 100,30 €) on C E Ferulicia edullisempi ja hellävaraisempi vaihtoehto, joten sen vuoksi se oli helppo nostaa kategoriassa ykköseksi. Tässä kuitenkin saa samat askorbiinihapon ja ferulahapon hyödyt kuin sarjan arvokkaammassa tuotteessa.

PEPTIDIT

Nuorempana en huomannut näillä peptidejä sisältävillä tuotteilla oikein mitään vaikutusta ihoon. Mitä enemmän ikää kertyy, sen enemmän huomaan ihossani näiden tuomat hyödyt. Peptidejä on monia erilaisia ja niillä on tietenkin erilaisia hyödyt. *Medik8 Liquid Peptides (TARJOUS 51,90 €) on siitä loistava tuote, että se tekee vähän kaikkea, sillä se sisältää 30 %:n peptidisekoituksen. Se kosteuttaa, tasapainottaa ja elvyttää ihoa. Lisää kollageenin- ja elastiinin tuotantoa. Sopii käytettäväksi iltaisin yksinään, mutta tuo retinolin alla käytettynä iholle kivasti lisäkosteutta ja ehkäisee retinolin mahdollisesti aiheuttamaa ärsytystä. 

HAPOT

Omalle iholle kaksi happoa on ylitse muiden; glykoli- ja mantelihappo. Molemmat kirkastavat ja tasoittavat ihoa ja vaalentavat mahdollisia pigmenttimuutoksia. Näissä happotuotteissa on tärkeää, että ne olisivat mahdollisimman yksinkertaisia. En tahdo, että niihin on sekoiteltu miljoonia muita raaka-aineita vaan haluan saada happojen hyödyt mahdollisimman helposti. En käytä happotuotteita koskaan yhdessä retinolin kanssa vaan ainoastaan niinä iltoina, kun retinoli jää hyllylle. Hapot levitän aina suoraan puhtaalle kuivalle iholle. Mantelihappoa sisältävistä tuotteista pidän eniten *Bioearth Elementa Mandelic Acid 2% + Sea Daffodil boosterista (12,40 €). Simppeli tuote, joka toimii. Bioearth vastasi huutooni myös glykolihapporintamalla, kun toivat markkinoille *Bioearth Elementa Glykolic Acid 10% boosterin (12,40 €). Boosterissa on juuri oikean verran glykolihappoa, jotta se on tehokas.

SPF

Aurinkosuoja. Kun puhutaan kasvoille laitettavasta aurinkosuojasta, vaikka kuinka yritän etsiä edullisempaa vaihtoehtoa *Sensain Essence Day Veil (160,95 €) on vaan paras. Lupaan, että kerron teille heti, kun löydän vastaavan tuotteen edullisemmin. Edullisissa on monia hyviä tuotteita, mutta niissä missään ei ole samanlaista koostumusta, joka on itselle tässä tuotteessa just "se juttu". Emulsiomainen kevyt päivävoide sisältää aurinkosuojan SPF30. Kosteuttaa ihoa ja tekee siitä pehmeän. 


KOSTEUTUS

Hoitovettä en välttämättä käytä päivittäin, mutta se on tuote, jota on kaapissa oltava. Varsinkin meikin alle tykkään kerrostaa, sillä saa ihon kimmoisamman ja heleämmän näköiseksi. *Bioeffect EGF Essence (88,90 €) on kevyt hoitovesi, joka kosteuttaa todella tehokkaasti. Kevyttä hoitovettä on helppo kerrostaa, koska koostumuksen vuoksi ihosta ei tule tahmeaa. 

Voiteen valinta oli vaikea, koska harva tuote on sellainen, että voisin kuvitella käyttäväni sitä kesällä ja talvella. Mikä toisi tarpeeksi kosteutta, mutta olisi silti koostumukseltaan kevyehkö? Näitä voiteita on harvassa, mutta *Bioeffect Hydrating Cream (TARJOUS 72,90€) on tällainen. Tiedättekö kun tuote uusitaan, yleensä se menee huonommaksi? Bioeffectin voide meni poikkeuksellisesti paremmaksi. Edellinen versio tästä voiteesta sisälsi hajustetta, uusitusta versiosta se on poistettu, koska Bioeffect haluaa kaikkien tuotteidensa olevan tuoksuttomia. Sisältää EGF:n lisäksi, E-vitamiinia ja hyaluronihappoa. Kosteuttaa todella tehokkaasti ilman rasvaista tunnetta.

Tietenkin kaappiini kuuluu myös ns. monitoimituote, joka tekee vähän kaikkea. Kaikki varmaan arvaavat mikä tämä on? *Elizabeth Arden Eight Hour Cream (TARJOUS 25,90 €). Käytän tuotetta huulille, kuiviin kohtiin, kynsinauhoille. Tehohoito kaikille pienille ihovaurioille. Minulla on aina yksi tuubi kotona ja toinen käsilaukussa.

Näiden yllämainittujen tuotteiden lisäksi käytän pari kertaa kuukaudessa puhdistavaa naamiota ja silmänympäryksille tarkoitettuja kosteuttavia lappuja. Näiden käyttö kuitenkin vähenee jatkuvasti, enkä koe niitä välttämättömäksi ihonhoidossani, ne ovat vain sellainen mukava lisä.

Mistä ihonhoitotuotteesta et luopuisi?

Tuotteiden hinnat ovat olleet voimassa kirjoitushetkellä, enkä vastaa niiden muutoksista!

Kuvat: Pexels
  1. Seerumi on ehdoton. Itsellä retinolin on oltava tosi mieto, jotta sitä voisi käyttää ainakin lähes päivittäin. Elizabeth Ardenin retinolikapselit ovat olleet tähän mennessä ainoita, joista ei tarvitse pitää viikon taukoa :D Voisikin kokeilla tuota Dermaceuticia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elizabeth Ardenin kaikki retinolia sisältävät tuotteet on mulle ainakin tarpeeksi mietoja. Tykkään siitä, et ne kyllä vaikuttaa, mutta voi huoletta joka päivä käyttää. 😍 Dermaceutic on kans tosi hyvä, sellainen vaihe menossa, et kokeilen brändiltä vähitellen tuotteita, tähän mennessä tykännyt lähes kaikesta. 👌

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives