Parhaat luonnonkosmetiikan tuotteet joita käytän edelleen

*Sisältää mainoslinkkejä

Blogiani pitkään seuranneet saattavat muistaa, että vuosia takaperin aloin kiinnostumaan ihonhoidossa luonnonkosmetiikasta. Yhdessä vaiheessa taisikin olla niin, että lähes kaikki käyttämäni ihonhoito oli luonnonkosmetiikkaa. 

Muutama vuosi takaperin aloin yksinkertaistamaan ihonhoitoani. Etsin tuotteita, jotka olisivat todella hellävaraisia, mutta tehokkaita. Tässä rytinässä luonnonkosmetiikka alkoi jäädä taka-alalle, koska halusin välttää mahdollisuuksien mukaan hajusteita (vaikka ne olisivat luonnollisia) ja erilaisia eteerisiä öljyjä, jotka saattaisivat ärsyttää ihoa. Tällä hetkellä käytän tuotteita tietyiltä sarjoilta ja tiettyjä yksittäisiä tuotteita, joita sitten lisään rutiiniin mieltymysteni mukaan. Näistä tuotteista mikään ei ärsytä ihoani ja niissä kaikissa ominaisuuksia, jonka vuoksi ostan niitä aina uudestaan.

Yksi tuote on todellinen luksustuote ja äkkiseltään katsottuna siinä ei ole mitään ihmeellistä, mutta... *Patyka Advanced Plumping Serum (84,90 €) on yksinkertaisesti yksi markkinoiden parhaista kosteuttavista seerumeista, jos ei jopa paras. Hehkutin tuotetta vuosia sitten, kun se tuli markkinoille ja sillä on tänäkin päivänä paikkansa ihonhoitokaapissani. Hyaluronihapposeerumi antaa iholle kosteutta. Vesimäinen tuote tuntuu iholla raikkaalta ja imeytyy nopeasti. Jonka vuoksi ihana seerumi kesäaikaan. Tekee ihosta pehmeän ja kimmoisan oloisen. Luulen, että tuotteen salaisuus on sisältämässä merilevässä, joka suojaa ihoa tulehduksilta ja kosteuttaa. Levitän seerumin aina hivenen kostealle iholle ja kun iho on vielä kostea levitän päälle voiteen. Toisinaan laitan tämän ensin iltaisin iholle puhdistuksen jälkeen, annan kuivua ja lisään päälle retinolin ja lopuksi voiteen. 


*Esse Sensitive Cleanser (60,40 €) sopii herkälle iholle. Maitomaisen puhdistajan pohjana on käytetty aloe vera -geeliä, joka rauhoittaa ihoa. Miedosti vaniljalta tuoksuva tuote virkistää mieltä silloin, kun haluan fiilistellä tuoksuja ihonhoidossa. Puhdistaja on käytössä ympäri vuoden. Ei kuivata ja poistaa vesiliukoisen meikin hyvin. Tekee ihosta pehmeän. Essehän suosittaa, että tuotetta ei käytettäisi muiden tuotteiden kanssa, mutta itsehän en tunnetusti näistä säännöistä välitä vaan käytän tuotteita niin, mikä tuntuu omalla iholla hyvältä. :D

Uusin brändilöytöni on *Bioearth, joka itseasiassa vastaa täysin ihonhoitofilosofiaani brändinä, mutta on luonnonkosmetiikkaa. Sarjan boosterit ovat kaikki huippuhyviä. Ne sisältävät vain tehokkaita raaka-aineita, eikä niihin ole käytetty hajusteita, myös eteeriset öljyt loistavat poissaolollaan. Lisäksi on uskomatonta, että alle 14 eurolla voi saada näin toimivia seerumeita, joilla saa myös nopeita tuloksia. Jos et halua käyttää paljoa rahaa ihonhoitoon, nämä ovat tuotteitasi. En yhdistele näitä vaan valitsen aina eri tehoboosterin aamuun ja iltaan ihon tarpeiden mukaan.

Paras luonnonkosmetiikan voide kuivan ja karhean ihon hoitoon on edelleen *Esse Omega Rich Moisturiser (89,90 €). Kesäajaksi kannattaa valita kevyempi *Light-versio (75 €) Tykkään siitä, että voide on pakattuna pieniin yksittäisiin purkkeihin. Pikkuinen purkki on helppo ottaa mukaan matkalle, mökille jne. Voiteet sisältävät isoja pitoisuuksia omegaöljyjä, jotka olen kokenut parhaaksi tavaksi kosteuttaa ihoa, lisäksi ne estävät tulehduksia. Paketin yksi pikkupurkki säilyy avattuna kaksi viikkoa. Käytän omega-voiteita vain iltaisin ja pieni purkki kestää silloin juuri tuon pari viikkoa. Iho on aina voiteita käyttäessä todella rauhallinen, tasapainoinen ja hyvin kosteutettu. Rich-voide on pelastanut monet talvet ja kesällä Light-voide tuo iholle tarpeeksi kosteutusta retinolin kanssa.

Sarjoista ihastuttaa erityisesti myös *Laponie of Scandinavia, jonka tuotteet sopivat myös ihonhoitofilosofiaani. Tuotteet ovat hellävaraisia, eikä niissä ole käytetty mitään ylimääräisiä ainesosia. Sarja sopiikin hyvin yksinkertaisesta ihonhoidosta pitäville. Tuotteilla on nykyään myös allergia- ja astmaliiton merkki, joten ne sopivat hyvin hajusteherkille ja herkkäihoisille. Suosikkituotteitani sarjasta ovat Essence, Gentle Gel Cleanser ja rauhoittava Calming Serum. 


Mitkä ovat suosikkituotteitasi luonnonkosmetiikasta?

Kuvat: Pexels



  1. Olipas mukava lukea sinun luonnonkosmetiikan suosikeista :) minä en tällä hetkellä käytä hirveästi luonnonkosmetiikkaa, ehkä joitakin on jemmassa kuten Laponieta...joskus niitä oli enemmän mutta kun ne päiväykset alkoi tulla vastaan...käytän siis hyvin sekalaisesti mutta kyllä se k-kosmetiikka on omiin mieltymyksiin sopivampaa. Laponieta mulla on jemmassa ja niiden käyttöä odotan, ehkä ensi talvena ne vois olla sopivampia. Nyt on iho ihan riehaantunut rasvoittumaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, et postaus kiinnosti. Mulla on kans luonnonkosmetiikan käyttö vähentynyt, käytän vain tiettyjä tarkoin harkittuja juttuja. 😄 Laponie on aivan ihana sarja, ei niillä oikeastaan ole mitään huonoa, on vain tuotteita, jotka ei niin omaan ihonhoitoon sovi, mut onneksi osa sopii. 😍

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives