Levä ihonhoidon raaka-aineena

*Sisältää mainoslinkkejä

Levää sisältäviä ihonhoitotuotteita on ollut markkinoilla vuosikymmeniä. Kiinnitin ensimmäisiä kertoja asiaan huomiota, kun minulle tehtiin joskus 2000-luvun alussa kasvohoito Thalgon tuotteilla. Tuolloin hoidon tekijä kertoi tuotteista ja niiden raaka-aineista. Thalgohan on ollut olemassa jo vuodesta 1964 lähtien, joten todellakaan mikään uusi juttu levän käyttäminen ihonhoidossa ei ole.

On ollut kuitenkin havaittavissa, että siitä on tulossa uudestaan muodikas raaka-aine. Se on alkanut kiinnostamaan ihan eri tavalla menneinä vuosina. Siksi ajattelinkin nostaa levän esille täällä blogissakin.

MITÄ HYÖTYÄ LEVÄSTÄ ON IHONHOIDOSSA?

Monipuolisuutensa vuoksi ei ole ihme, että yhä useampaa tuotetta mainostetaan levän kautta. Levissä on paljon antioksidantteja, jotka suojaavat ja korjaavat ihoa. Hyvä keino suojata ihoa ulkoisia stressitekijöitä vastaan; ilmansaateita ja auringon UV-säteilyn ihoa vaurioittavalta vaikutukselta.

Levistä voi myös eristää peptidejä ja aminohappoja, jotka lisäävät ihon kimmoisuutta.

Lisäksi levästä saatavat yhdisteet auttavat sitomaan ihoon kosteutta, joten levä toimii loistavasti ihon kosteuttajana.

Merilevät hillitsevät tulehduksia ja ovat usein hyvin siedettyjä.

Levinä kosmetiikassa käytetään useimmiten jättirakkolevää, mutta myös yksisoluisia mikroleviä kuten spirulinaa ja chlorellaa.

Levä on siitä loistava raaka-aine, että se sopii oikeastaan kaikille ihoille sen monipuolisuuden vuoksi. Joten kun ostat uutta tuotetta, erilaisten levien läsnäolo sisällysluettelossa on todellakin positiivinen juttu. 


Iholleni muutama levätuote on ylitse muiden. Laponie of Scandinavialla on ehkäpä luonnonkosmetiikan parhain kasvovesi *Balancing Essence Mist (28 €), joka rauhoittaa ihoa. Sen sisältämä merileväuute kosteuttaa, tasapainottaa ja pehmentää ihoa. Tuotteeseen ei ole lisätty hajusteita, joten se sopii herkällekin iholle. 

*Antipodesin Maya Hyaluronic 72h Hydration Serum (45 €) on todellinen kosteuttava tehopommi. Seerumiin on pakattu leväuutteita, fermentoituja maitohappoja, glyseriiniä ja hyaluronihappoa. 

By mukk -tuotteiden tuloa markkinoille ei voinut olla huomaamatta, pistin heti merkille brändin eleettömän ulkonäön. Lähempi tarkastelu osoitti, että keskeisempinä raaka-aineena toimii levät. Ostin mielenkiinnosta kokeiluun kesän ajaksi kasvovoiteeksi *Light Day Creamin (27,90 €), josta tuli heti lempparituote. Koostumus on lähes vesimäisen kevyttä ja tuote imeytyy ihoon välittömästi. Olen toisinaan jättänyt aamuisin C-vitamiiniseerumin pois. Laittanut iholle ensin tämän ja sen jälkeen aurinkosuojan. Kesäaikaan voiteen sisältämä merivesi pitää poissa mahdollisia helteen aiheuttamia epäpuhtauksia. Sisältää myös punaista mikrolevää ja glyseriiniä. Antioksidanttiset safloriöjy ja E-vitamiini suojaavat ihoa ulkoisilta rasitteilta, jonka vuoksi sopii loistavasti päiväkäyttöön aurinkosuojan alle.

Käytättekö levää sisältäviä ihonhoitotuotteita? Joko juhannussuunnitelmat on tehtynä?

Kuvat: Pexels & Pixabay



Ohitse lipuvat päivät

Eikös se yleensä ole niin, että aika menee nopeasti, kun on hauskaa? Kesä tuli yllättäen ja nopeasti. Juhannusruusutkin aloittivat kukintansa jo toukokuussa. Toukokuusta lähtien onkin tuntunut, että päivät ovat vain lipuneet ohitse. Olisin halunnut kirjoitella tännekin paljon enemmän, mutta yhtäkkiä huomaan, että onkin jo ilta ja kirjoittaminen jää.

Toisin kuin monella muulla, itselläni ei ole helteitä ikävä. Kuumuutta kesti taas sen verran kauan putkeen, että se alkoi vaikuttamaan yöuniini. Inhoan sitä oloa, minkä kuumuus omalle kropalle tekee. Olo on saamaton ja vetelä koko ajan. Sieto olisi parempi, jos suomalaiset kerrostalot olisi tehty siten, että myös asunnon viilentäminen rakentaessa olisi otettu huomioon. Tiedän, että toisilla tämä on aivan toisin päin, kroppa oikein herää kuumuudesta eloon. 


Vaikka päivät ovat lipuneet vauhdilla ohi, täällä on eletty ihan normaalia arkea. Päivistä paljon aikaa ovat ottaneet pidemmät kävelyt. Monena viikkona on tullut käveltyä reilut 50 kilometriä. Koitan kuitenkin pitää lepopäiviäkin. Onko muita, mutta kun on kesä ja aurinko paistaa, tuntuu suorastaan syntiseltä istua sisällä? :D Itselle tulee sellainen rauhaton olo, että ulos on päästävä. 

Olen ihminen joka elää aistiensa kautta. Mikään ei tuoksu paremmalta kuin hivenen kostea metsänpohja. Voisin nuuhkia sitä tuoksua sisuksiini ikuisesti. Haaveilen edelleen siitä, että vielä joskus pystyisin muuttamaan maalle metsän keskelle omaan rauhaan. Ehkä se päivä vielä joskus tulee. Tykkäisin myös kasvattaa osan ruokaani. Lapsuudenkodissani viljeltiin omat perunat ja monena kesänä meillä oli lisäksi sipuleita, herneitä, avomaankurkkuja, porkkanoita, mansikoita, raparperia, salaattia ja retiisejä, joita sitten pystyi syömään suoraan omasta maasta. Meillä oli myös viinimarjapuskia piha täynnä. Muistan, että minulla oli lapsena pienviljelyyn viha-rakkaussuhde, toisaalta rakastin puuhata kasvimaalla mummon kanssa, mutta välillä ei huvittanut yhtään. Porkkanoiden harventaminen oli inhokkipuuhaani. Nyt näen tuon mielettömänä rikkautena ja mitä vanhemmaksi tulen, haluaisin päästä toteuttamaan samaa yksinkertaisempaa elämää. Kun kasvatat ruokasi itse, tiedät mitä syöt. 

Vähitellen mieli alkaa asettua myös kesäloman odotukseen, vaikka siihen on vielä muutamia viikkoja aikaa. Viimeiset pari vuotta kesälomani on ollut vasta syyskuussa, joten on ihan mukavaa päästä lomalle hivenen aiemmin. Juhannukseni tulee menemään töissä, kuten edellisetkin. Nyt tosin on sellainen olo, että ensi vuonna voisi juhannuksena tehdä pitkästä aikaa jotain muuta kuin töitä.


Miten kesäsi on alkanut? Mistä haaveilet?





Kuuden tuotteen pikameikki suosikkituotteilla

*Sisältää mainoslinkkejä

Pitkästä aikaa meikkijuttuja. Haluaisin tehdä näitä useammin, mutta kuten olen usein kirjoittanut, sen jälkeen, kun sain ihoni retinolin käytöllä loistavaan kuntoon, into varsinkin meikkipohjiin lopahti kokonaan. Ennen omistin kymmeniä meikkipohjia, en enää. Totuus on, etten juurikaan käytä niitä. Ainoa mikä on vakituisessa käytössä, on Jane Iredalen Mineraalimeikkipohja. Omistan myös muita meikkipohjia, mutta vain sen vuoksi, että voin testailla niitä eri ihonhoitotuotteiden päällä. En siksi, että haluaisin käyttää niitä muuten. Mitä kuumempi ilma, jätän pois myös tuon mineraalipohjan, vaikka puuterisena se kestääkin kiitettävästi hikoilua. Meikit jotka omistan mahtuvat tällä hetkellä kahteen pienehköön pussiin. Ennen niitä varten oli varattuna meikkipöydän lisäksi pari 30 litran laatikkoa. Joten nyt jäljellä ovat oikeasti sellaiset tuotteet, joita käytän jatkuvasti. Olen tullut koko ajan tarkemmaksi mitä kelpuutan, koska tuotteita on niin vähän, että niiden pitää oikeasti olla toimivia, jotta niitä on ilo käyttää. Mikään nooh, ihan hyvä -tuote ei enää riitä, että pitäisin sen.


Helteisinä päivinä meikkini on ollut hyvin yksinkertainen. Korjailen ensin *Sensain Highlighter Concealerilla (39,50 €) kohdat mitä haluan. Itselläni esim. nenänpielissä on vähän punaisuutta, laitan peitevoidetta myös aavistuksen silmien alle. Sensain peitevoide ei ole mikään tavallinen peitevoide, se on valokynän ja peitevoiteen sekoitus. Ominaisuus tekee siitä loistavan varsinkin ikääntyvälle iholle, sillä se ei ole paksua ja kuivaa. Pysyy koko päivän, eikä uppoa juonteisiin. Tykkään myös siitä, miten vähän enemmän laittamalla tällä saa tarpeen mukaan hyvinkin peittävän lopputuloksen. 

Kiinnitän peitevoiteen *IT Cosmeticsin Bye Bye Pores kivipuuterilla (37 €). Löysin puuterin sen jälkeen, kun Clarins lopetti puuterinsa, jota käytin vuosia. Ei ollut helppo tehtävä löytää korvaavaa tuotetta. Muutama hutiostos, kunnes löysin vastaavan. Tykkään siitä, että puuteri mattaa ihon pinnan ja häivyttää huokosia, se ei kuitenkaan näytä jauhoiselta vaan luonnolliselta. Tässä on samalla tavalla vain yksi sävy kuin Clarinsinkin tuotteessa. Taputtelen puuteria hivenen myös t-alueelle, koska varsinkin kuumalla se alkaa helposti kiiltelemään. 

*Hourglassin paletit ovat suosikkeja, koska niillä saa hehkuvan ilmeen ja yhdellä tuotteella pystyy tekemään oikeastaan kaiken. Eivät ole halvimmasta päästä, mutta paletissa on monta tuotetta samassa. Oma palettini on Limited Edition -paletti, jota ei enää ole saatavilla, saman tyylisetkin tuntuvat olevan tällä hetkellä loppuunmyyty. Kertovat suosiosta. Seuraavaksi tosin ajattelin, että kokoan paletin itse. Niin, että siinä on poskipuna, highlighter ja aurinkopuuteri. Nykyisessä paletissa on liikaakin sävyjä käyttööni. Aurinkopuuterin sävy sopii hyvin luomiväriksi, jonka taputtelen luomille sormin, koska pidän helposta meikkaamisesta. 

Rasvoittuville luomille on pakko käyttää pohjustajaa, muuten sävy on välittömästi luomivaossa ilman kuumuuttakin. Käytin vuosia Narsin ja Urban Decayn Primereitä, joista Narsista pidin paljon enemmän. Ajattelin jokin aika sitten, että voisin tällä kertaa kokeilla jotain muuta. Olen tykännyt tosi paljon *Smashboxin  Photo Finish Intesify 24 Hour Eye Shadow Primerista ( TARJOUS 22,60 € norm. 29 €). Tykkään siitä, että tuote on tuubissa, josta sitä puristetaan ulos, jonka jälkeen sen voi levittää sormin luomille. Luulen, että tuubi tulee kestämään pienen ikuisuuden, sillä se ei näytä loppumisen merkkejä. Pitää silmämeikin paikoillaan koko päivän omilla erittäin hankalilla luomilla, joka ei ole lainkaan itsestään selvyys. Koostumus on nuden väristä tahnaa, joka levittyy luomille helposti. Luomiväri levittyy pehmeästi sen päälle.

Kesäaikaan *Lumenen Instant Luminizer hehkutipat (TARJOUS 21,90 € norm. 29,95 €) ovat olleet käytössäni vuosia. Talvella suosin *Sensain voidemaista highlighteria, mutta kesällä tykkään sellaisesta vesimäisemmästä ja läpinäkyvämmästä lopputuloksesta, minkä Lumenen Golden Hour -tipoilla saa. Taputtelen nestemäisen tuotteen sormin poskipäille, amorinkaarella ja kulmakarvojen alle.

Lopuksi tietenkin kulmat. Omat kulmani ovat aina värjätyt, joten niihin ei välttämättä tarvitse aina olla laittamassa kulmakynää. Tykkään kuitenkin laittaa kulmat "paikoilleen", koska se tuo sellaista ryhtiä ilmeeseen, mitä tässä iässä kaipaa. Muistaako joku pidempiaikainen lukija, miten käytin vuosia Clarinsin tuotetta, kunnes menivät muuttamaan koostumuksen? Siitä asti etsin koko ajan jotain yhtä hyvää. En onnistunut löytämään kuin vasta viime kesänä Rodoksen reissulla kävin Sephorassa ja tartuin *Too Facedin Fluff and Hold Laminating Brow Waxiin (30 €). Nimi pelotti, koska en tykkää laminoiduista kulmista yhtään. Ne eivät näytä luonnollisilta, jota haen meikiltäni. Ensimmäinen veto tuotteella kulmiin, niin aloin selittämään ihan intopiukeana puolisolleni, että wow, vihdoin löysin etsimäni. Tämä on jopa parempi kuin se alkuperäinen Clarins. Paras meikkituotelöytö pitkään aikaan. Koostumus on paksuhkoa, joten tämä ei anna hirveästi anteeksi useita vetoja, koska sitten tuotetta tulee liikaa, vaikka sitä pyyhkisi harjasta tuubin suuaukkoon. Yhdellä vedolla on saatava valmista, en koe kuitenkaan asiaa ongelmaksi. Tuote pitää kulmat juuri siinä asennossa mihin ne asetat koko päivän. Tuntuvat myös joustavilta ja näyttävät luonnollisilta. Voin silti kuvitella, että laminoituja kulmia pitävät rakastavat tätä myös, sillä tällä saa nostettua hennommatkin karvat pystyyn ja ne takuulla pysyvät siinä koko päivän. :D 


Miten sinä meikkaat kesällä? Oliko joukossa tuttuja tuotteita?

Hinnat ovat olleet voimassa jutun kirjoitushetkellä, enkä vastaa niiden muutoksista.





Designed by FlexyCreatives