TUOKSUARVOSTELU – Parfums de Marly Delina EdP

*Sisältää mainoslinkkejä

Tykkään esitellä monesti isojen muotitalojen tuoksuja, mutta omistan tietenkin myös nichempien brändien tuoksuja, joita olen aika ajoin täälläkin arvostellut. Jos seuraa yhtään tarkemmin tuoksutubettajia, noista videoista löytää helposti mielenkiintoisia erilaisempia tuttavuuksia. Viimeisen seitsemän vuoden ajan yksi kanavilla eniten esiintyvä tuoksu on Parfums de Marlyn Delina. Tuntuu, että sitä rakastavat lähes kaikki. Mutta mikä tekee Delinasta tuoksun, josta jopa tämä nichempi merkki on tehnyt vuosien saatossa flankereita? Flankereiden teko ei näillä brändeillä ole kovinkaan yleistä vaan sitä harrastavat pääsääntöisesti tunnetut selektiiviset brändit kuten YSL, Lancôme, Dior, Chanel jne. Seitsemän vuoden aikana Delina onkin saavuttanut sellaisen maineen, että sitä voidaan hyvin kutsua ikoniseksi tuoksuksi. Jokainen tuoksuista pintaa syvemmältä kiinnostunut tietää Delinan.

Delinan pullo huokuu aikaa jolloin Marie Antoinette oli vallassa. Siitä ei voi olla pitämättä.

Tuoksu alkaa raparperilla, litsillä, bergamotilla ja muskottipähkinällä. Nenääni alku on ensiksi kirpeä raparperipommi, jota bergamotin sitruksinen raikkaus tukee. Kirpeyttä taittaa kuitenkin litsille tyypillinen hedelmäinen makeus ja muskottipähkinä tuo ripauksen mausteisuutta. Jo pelkkä tuoksun alku on todella moniulottoinen. Sydämessä ruusua, pionia ja kieloa. Se tuo tuoksuun kukkaisuutta ja raikkautta. Delinassa ruusu ei kuitenkaan ole esillä kuten voisi kuvitella. Se on hyvin herkkä ja hienostunut. Luulen, että monet ruusun tuoksua vierastavat saattavat tämän vuoksi pitää tuoksusta. Pohjalla vaniljaa, myskiä, kashmiria, seetriä ja suitsuketta. Pohjan vanilja tuo tuoksuun pehmeyttä ja makeutta. Myski yhdistää alun hedelmäisen kirpeyden, sydämen puhtaan kukkaisuuden pohjan makeuteen. Suitsuketta en tässä juurikaan haista, mikä on hyvä, koska se ei lukeudu suosikkeihini. 

Delina on uniikki tuoksu, mutta kun olet sitä kerran haistanut, et voi sekoittaa sitä mihinkään muuhun, koska toista samanlaista ei ole. Kuten useat nichetuoksut tämä ei sovi voimakkuutensa vuoksi töissä käytettäväksi. Näissä on omaan nenääni aina ihan eri voimakkuus kuin selektiivisten brändien tuoksuissa. Olen oikeasti välillä järkyttynyt kuinka paljon ihmiset laittavat tuoksua, koska itse haistan kaiken todella herkästi. Yksi suihkaus todellakin riittää, miedompia voi laittaa kaksi. Vaatteissa Delina kestää seuraavaan päivään, iholla haistan sen vielä 12 tunnin jälkeen, mutta siinä vaiheessa se on muuttunut jo enemmän ihotuoksuksi, eikä leiju ympärillä. Tämä on niitä tuoksuja, jotka sopivat mielestäni paremmin lämpimään ilmastoon kuin talvipakkasille, jolloin tuoksu saattaa olla omaan nenään "liikaa". Kun taas kuumassa kesäsäässä tuoksu pehmenee ja sulautuu eri tavalla ympäristöön. Delina onkin itselle iltatuoksu lämpiminä päivinä.


Suomessa Parfums De Marlyn tuoksuja voi käydä nuuhkimassa Stockmannilla. Delinan voit lisäksi ostaa mm. *TÄÄLTÄ ja *TÄÄLTÄ. Hinnat 30 ml n. 150-160 €, 75 ml n. 265 €. 

Onko Delina tuttu tuoksu? Käytätkö nichetuoksuja?



Lähetä kommentti

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives