Issey Miyake Nuit D´Issey – Luonnollista vetovoimaa


Tänä syksynä on minun mielestäni ilmestynyt kaksi miestentuoksua ylitse muiden. Toisen tuoksuista Guerlainin L`Homme Idèalin esittelinkin teille aikaisemmin. Tänään on vuorossa Issey Miyake Nuit D`Issey. Tuoksun mainoslause kuuluu: "luonnollista vetovoimaa", mikä on minusta erittäin onnistunut. Kun sain tuoksun jo kesäällä käteeni ja suihkautin sitä ensimmäisen kerran, minulle tuli tästä heti metsien miehet mieleen. Tiedättekö sellaiset raavaat, leveäharteiset, parrakkaat, otsallaan pari hikipisaraa. Itselläni on aina ollut heikko kohta sydämessä juurikin alkukantaisille raavailla karjuille.

Issey Miyaken tuoksut mielletään usein vesimäisiksi, kevyiksi ja raikkaiksi. Miesten Nuit D´Isseyn kanssa on lähdetty aivan toisenlaisille linjoille, mikä tekeekin siitä koko sarjan mielenkiintoisimman tuoksun.


Pullon väritys huokuu kuutamoyötä. Pimeää, mutta silti valoisaa. Nuit D`Issey onkin öisen metsän tuoksu. Kun mieheni suihkautti tuoksua ensi kerran, hän kommentoi "Onpa jännä". Oikeaan osui mies, sillä minusta tämä on terävä, kirkas ja salaperäinen. Tuoksu jossa riittää haastetta ja saavutettavaa. Se on hieman kesytön, mutta kuitenkin lopulta lempeä. Alkutuoksuna ihoa puraisee kirpeä greippi. Sen jälkeen pää törmää voimakkaaseen bergamotiin. Tässä vaiheessa tekee mieli juosta karkuun, mutta kannattaa malttaa hetki ja jatkaa tutustumista. Metsien miesten sydäntuoksussa on salaperäistä ja maskuliinista nahkaa, mausteisuutta ja mustapippuria, voimakasta puuta ja vetiveriä. Jään hieman jännittyneenä odottamaan jatkoa, sillä tämä taisi olla vain pintaraapaisu metsien miehestä. Tyyntä myrskyn edellä? Koittaa yllätys, itämaisia suitsukkeita ja patsulia. Juuri, kun luulen, että pääni on sekaisin ja kaikkea on aivan liikaa, saapuu lempeän makea tonkapapu, joka tuo tuoksuun tyyneyttä ja varmuutta.

Nuit D`Issey ei ole joka miehen tuoksu. Aluksi ajattelin, että se on mieheni makuun liian voimakas, vaikka itse siitä pidinkin. Erehdyin. Pullon pinta on vajonnut hitaasti, mutta tasaisen varmasti alaspäin. Kotona en tuoksua ole hänellä haistanut muuten kuin joinakin aamuina, kun hän on tullut antamaan pusun töihin lähtiessään. Tuoksu toimii ilmeisen hyvin työtuoksuna, sillä saa varmuutta ja voimaa päivään. Miehenihän valitsee minun tapaani joka aamu tuoksunsa fiiliksiensä mukaan. Onkin mahtavaa jakaa tämä tuoksuhulluus jonkun kanssa.

Tuoksun kesto iholla on kuutisen tuntia.


Tuoksun neninä ovat toimineet Dominique Ropion, joka tunnetaan mm. suositusta Burberryn Beatista, seksikkäästä Cacharelin Amor Amorista, Calvin Kleinin Euphoriasta, Christian Diorin Pure Poisonista ja Thierry Muglerin Alien-tuoksuista, sekä Loc Dong jonka nenä on ollut tarkkana luotaessa sellaisia tuoksuja kuin Giorgio Armanin Aqua di Gioia ja YSL:n Manifesto.

Millaiset miehet teihin purevat?

Suositushinta:
Issey Miyake Nuit D`Issey:
EdT 75ml, 62€
EdT 125ml, 89€
Deo Stick 30€

Tuoksu lehdistönäyte, saatu blogin kautta.

 1. Kuulostaa ihan tuoksulta, joka vie meikäläiseltäkin jalat alta! Hieno kuvaus muuten, luin sitä kuin romaania. Metsien miehistä mulle kyllä tulee enemmän kaatopaikan reuna mieleen, mutta kun tarkensit vähän, niin ajattelin lapsuuteni ajan elokuvasankaria Tapio Rautavaaraa. Siinä oli salskea metsien mies! Kuvauksesta tuli mieleen myös, että saattaisihan tämä sopia vanhemmallekin miehelle, vaikka pitääkin kädessään mieluummin kirjaa kuin kirvestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virpi oon huomannut, että pidät jopa voimakkaammista tuoksuista kuin minä, tykkäisit tästäkin. Jos tää ei olisi niin yltiömiehekäs voisi tää sopia myös naiselle, joka tykkää tummista tuoksuista. Kyllä, Tapio Rautavaara on juuri sellainen metsien mies!

   Poista
  2. Kietaisin tänään miehen villaisen kaulaliinan kaulaani, kun vei koiraa ulos. Huivi tuoksui älyttömän hyvälle ja ajattelin, että sehän sopisi hyvin minullekin. Oli jotain jälkituoksua Givenchy Gentlemanista;)

   Poista
  3. Givenchyn Gentleman on muuten ihana, on pitänyt kirjoitellakin siitä. ;)

   Poista
 2. Sattupas sopivasti,on tullu useempikin mainos tästä vastaan ja oon miettiny et onks tääkin ihan samanlainen kun Miyaken muut tuoksut jotka siis ei oo mun mieleen.
  Kyllä tuo raavaat metsien miehet taitaa nyt mut kuitenkin saada seuraavalla kauppareissulla tuoksuttelemaan.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo todellakaan sellainen kuin Miyaken tuoksut yleensä, kaikkea muuta, mikä oli tosi yllättävää. Ihan kiva, että ovat hypänneet pois omalta mukavuusalueeltaan. :)

   Poista
 3. Uskon että tämä on aivan valloittavan hyvä! Olen meinaan ostanut vuosia sitten tämän kirkkaan itselleni ymmärtämättä, että on miesten tuoksu! Käytin vallan tyytyväisenä ja tuoksuin mielestäni ihanalta. Joten olisikohan tämä nuit kuitenkin enemmän minulle kuin ukolle? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Issey Miyaken L`Eau d`issey sopii musta myös naiselle, joten ei ihme, että olet käyttänyt. :D Sehän on raikas. Tää on kyllä sitten tosi miesmäisen voimakas, ei ehkä kuitenkaan naiselle, vaikka tykkäisikin maskuliinisista tuoksuista. Voihan sitä aina silti nuuhkia. ;D

   Poista
 4. Suosin kahta merkkiä miehelleni tuoksuissa, Boss ja Acqua di Gio :) Tätä täytyykin haistella seuraavalla Stockan reissulla.

  VastaaPoista
 5. Kumpa meilläkin olis tää toinen yksilö tuoksuhullu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kyllä osunut valtava tuuri, kun mieskin on tuoksuista kiinnostunut, toki ei nyt niin hirveästi kuin minä, mutta kuitenkin ne ovat hänelle tärkeitä. <3

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives