Tropicale – Pako paratiisiin


Tämän kertainen tuoksulöytöni on erittäin edullinen ostos toiselta bloggaajalta, jolta tuoksu oli jäänyt käyttämättä. Veikkaanpa tässä tapauksessa syyksi sitä, että tuoksu sisältää ruusua. ;) Joka taas itselleni sopii paremmin kuin mainiosti. Kun näin tuoksun muutama kuukausi sitten myynnissä, varasin sen nopeasti itselleni. En siksi, että tarvitsisin enää yhtään tuoksua lisää vaan ihan sen vuoksi, että ne ovat "my life & my joy". Mielenkiintoni herätti se, että vuosien saatossa tuoksukaappini läpi on kulkenut reilusti yli 200 tuoksua, mutta yksikään niistä ei ole ollut Sisleyn. Siksipä olin enemmän kuin innoissani päästessäni käsiksi tähän. Olo oli kuin jouluna, kun sain pullon vihdoin itselleni. 

Sisleyn Eau Tropicale ilmestyi myyntiin keväällä 2014. Se onkin mielestäni juurikin kesätuoksu ja tähän vuodenaikaan sopiva. Tuoksun inspiraationa on toiminut trooppinen metsä myrskyn jälkeen. Sitä kuvaillaan raikkaan kukkaiseksi chypre-tuoksuksi. Millaiseksi te ajattelette tuollaisen tuoksun? Omaan nenääni trooppisessa tuoksussa pitää olla ainakin jotain suoraan tropiikkiin liitettävää hedelmää, ehkä myös kukkaa. Jostain pitäisi saada myös sitä sateen jälkeistä raikkautta. Lisäksi kun puhutaan metsästä, tuoksussa pitää tuoksua puu. Tiedättekö, sellainen männyn kaarna sateen jälkeen. Myönnän pienenä tyttönä halailleeni sateen jälkeen puita ja nuuhkutelleeni niitä. Kuusessa tuoksui usein vain pihka, mutta männyn kaarnassa on kosteana oma erilainen tuoksunsa.


Eau Tropicalen pullo on massiivinen ja siinä on jykevää ylellisyyttä, mitä tämän hintaluokan tuoksussa pitääkin ollakin. Kaunis violetilla liukuvärjätty pullo on koristeltu korkilla, jossa on taiteellista jykevää veistoksellisuutta. Pullon on suunnitellut puolalainen taiteilija Bronislaw Krzysztof, joka tunnetaankin parhaiten veistoksistaan. Taitelija Christina Radzvill on toteuttanut laatikon ja pullon vesivärimäiset piirustukset, sekä koristeellisen kauniin linnun. 

Pullon yksinkertainen ja veistoksillinen ulkomuoto viehätti minua heti, jotenkin nuo herkät piirustuksen tuovat siihen hieman pehmeämpää tunnelmaa. Paksu lasinen pullo tuntuu kädessä painavalta, suorastaan raskaalta. Joten tuoksu sen sisällä on yllättävä. 

Tuoksu alkaa iloisesti passionhedelmän tuulahduksella, sitä seuraa yllättävä inkiväärin kukan ja bergamotin mausteinen pöllähdys, jonka jälkeen alkutuoksu asettuu iholle eksoottisten hibiscus -kukan ja voimakkaan frangipanin voimin. Sydäntuoksussa pehmeää ruusua, tuoretta orvokin lehteä ja tuberosaa. Pohjalla itämaisen sävytteen tuoksulle antavat patsuli, myski ja seetri.

Tuoksu on omaan nenääni hieman makea, kukkainen ja siinä on aavistus itämaisilla mausteilla kuorrutettua raikkautta. Alkutuoksu on melko vahva, mutta tuoksu asettuu nopeasti iholla pehmeäksi hunnuksi, sellaiseksi, että huomaan nostavani ranteeni vähän väliä nenäni eteen vain imeäkseni sisääni tätä tuoksua. Tuoksu onkin pakomatkani paratiisiin. Sinne missä hiekka on valkoista ja meri turkoosi. Sinne missä aika on pysähtynyt ja jäät tuijottamaan paikallaan leijuvia kolibreja. Sinne missä ilta tuoksuu kukille ja pimeälle tropiikin yölle. Tuoksu vie minut niin vahvasti kauas pois, että olen huomannut tarttuvani tuoksuun todella usein tällaisinä päivänä, kun on kylmää ja sateista. Näin pystyn kantamaan edes hetken trooppista kesää mukanani. Onneksi tämä 100 ml:n tropiikkini ei tule loppumaan ihan heti.


Tuoksu on EdT ja sen kesto on iholla vajaat nelisen tuntia, sen jälkeen tuoksua voi huoletta lisätä, koska ainakin omalta iholtani se on tuossa vaiheessa kadonnut. Kyseessä on monia normaaleja tuoksuja arvokkaampi tuoksu, joten siltä osin olisin toivonut, että kesto iholla voisi olla pidempikin, vaikka kyseessä on EdT. Mutta minun ei parane valittaa, koska ostin tämän melkein ilmaiseksi pientä korvausta vastaan. 

Sisleyn tuoksuja taitaa myydä ainakin Stockmann ja ehkä myös Sokos (ainakin Helsingin Sokoksella on Sisleyn meikkejä & ihonhoitotuotteita). Tuoksua saa tilattua myös Tamperelaisen Kauneushoitola Kosmetiikka32 -verkkokaupasta täältä.

Onko Sisleyn tuoksut tuttuja?

Suositushinta:

Sisley Eau Tropicale EdT 50ml, 81€
Sisley Eau Tropicale EdT 100ml, 134€



  1. Sisleyltä on vain huulipuna ja onkin ollut aivan lemppari. Täti antoi synttärilahjaksi ja tuli vielä ylellisessä punaisessa samettipussukassa, silloin jo ihastuin Sisleyn tyyliin.

    No arvaa vaan taas pitää käydä tuoksuttelemassa, käyn näitä aina järjestään mitä blogiin laitat kaikkia mitä Porvoon Sokokselta löytyy nuuhkimassa.

    Aurinkoa päivään Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käy ihmeessä, en oo varma onko tää tarpeeksi makea sun makuun. ;)

      Poista
  2. Mä olen ihastunut tähän tuoksuun ja harmittelin kun se menin mun nenän edestä :D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, mulla on aika satumainen tuuri näiden kanssa. :D

      Poista
  3. Sisleyn tuoksuissa on kaikissa joku tietty nuotti, mistä ne tunnistaa helposti. En ole sikses niitä tarkemmin nuuhkinut, mutta kaikissa haistelemissani on jotain samaa. Ehkäpä se on se chypre. Sisleyn tuoksut eivät ole koskaan olleet mun teekuppini, mutta pullot ovat niin upeita, etten panisi pahakseni, jos yksi sellainen olisi tuoksukokoelmissa...:D:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää varmaan itsekin tuoksutella muitakin, löydänkö saman tuoksun. Esim. Bvlgarin tuoksuissa on mielestäni tuo sama juttu, ne kaikki tunnistaa Bvlgariksi, vaikka silmät ummessa. :D Noita pulloja tosiaan katselee ihan ilokseen. ;)

      Poista
  4. Ei ole Sisleyn tuoksut tuttuja, oonkohan koskaan edes tuoksutellut ko. merkin hajuvesiä... Mutta, nyt jäi häiritsemään mille tuoksuu männyn kaarna sateen jälkeen! Maalta kotoisin olevana tuoksun pitäisi olla tuttu-tai sitten ei jos en ole sitä koskaan sattunut tuoksuttelemaan. Tämän pistän korvan taakse ja joskus menen mökillä sateen jälkeen tuoksuttelemaan mäntyjä, saa nähdä saanko mieheni silmissä hullun maineen... ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sano miehelle, että se oli mun idea! :D Siinä on sellainen raikas, mutta samaan aikaan puinen mieto tuoksu. Toinen mikä on tosi tunnistettava on haapa, sen tuoksun tuntee, mistä vain.

      Poista
  5. Tuoksut eivät ole tuttuja, mutta koskus on joku naamio eksynyt käyttööni. Huikeat hinnat kaikilla tuotteilla, joten sitä niiku tyylikkäästi vaan ihailee noita Sisleytä kauempaa:) Hyvin kuvailet aina näitä tuoksuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sisleyn ruusunaamiota? olen minäkin joskus käyttänyt, muuten on aika tuntematon sarja itselleni. :)

      Poista
  6. Mä ostin viimeksi Stockalta phyto-eye twist ja phyto-lip twist kynät plus ihan törkysen kalliin L'Orchidée highlighter blushin. Sain jonkun Sisleyn tuoksunäytteen ja läjän saman puljun naamioita ja kosteusvoiteita. Tykästyin kyllä kaikkiin kovasti. Niin kovasti että harmittaa ettei ole varaa haalia enempikin Sisleyn tuotteita. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Phyto-lip twist kynät on kiinnostanut muakin. Se seeprakuosi on niissä ihana! :)

      Poista
  7. Ihan täysin tuntematon itselle, mutta voisinpa tutustua tarkemmin! :)

    VastaaPoista
  8. Hip hei! :D Piti heti tulla kurkkimaan kaikki sun postaukset, jotka on ilmestynyt reissun aikana ;)

    Mäkin tykkään tästä tuoksusta. Mulla on tästä vain pari pientä testeriä, mutta oli pakko kaivaa esiin ne, kun luin tämän postauksen ja suihkauttaa tuoksua ylleni. Yhtä ihana kuin muistinkin! Sisley on mulle yksi laadukkaimpia käyttämiäni sarjoja. Paljon olen käyttänyt sarjan ihonhoitotuotteita ja meikkejäkin. Yhtäkään tuoksua en kuitenkaan omista, jos ei pikku testereitä lasketa :) Tämä on kuitenkin sellainen tuoksu, jolle voisin antaa paikan tuoksukokoelmastani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva et oot takas! Toivottavasti oli mukava reissu. :)

      Tää on kyllä tosi ihana! Mulla on aika vähän kokemusta Sisleyn ihonhoitotuotteista, mutta jonkun verran kuitenkin. :)

      Poista
  9. Pari kertaa ohikulkiessani olen suihkauttanut tätä kokeeksi kädelle ja ihmetellyt, kun en löydä tuoksua enää myöhemmin ollenkaan. Eau du Soir kun tarttuu kuin tatuointi ja ovat ne muutkin melko vahvoja. Muuten on kyllä viehättävä tuoksu ja hauska pullokin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuoksun kesto on kyllä hintaisekseen heikko, jotenkin olin mieltänyt Sisleyn tuoksut juurikin jopa tollaisiksi yltiö-pysyviksi. :)

      Poista
  10. Tuberosa ja nuo itämaiset vivahteet - nams, kuulostaa hyvältä :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on jännä, samaan aikaa raikas ja hieman itämainen, jännä yhdistelmä. :)

      Poista
  11. Sisleyn tuoksuista mulla ei ole mitään kokemusta! Haluaisin kyllä, tääkin kuulostaa ihanalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on tosi ihana! Kestoa sais vaan olla vähän enemmän, niin sitten olis täydellinen. <3

      Poista
  12. Eipä kyllä mieleen tule sisleyltä mtään, mitä omistaisin. Tai olisin omistanut. hmm..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa tutustua, jos tulee vastaan. Ihonhoitotuotteissa tuoksut on aika voimakkaat, joten ovat vähän sellaisia, että niistä pitää tai sitten ei. :)

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives