Klassikot osa 19 – Carmex Lip Balm


Tänään esitellään mummoikään päässyt melkein 80-vuotias klassikko, joka löytyy todella monen tuttuni käsilaukusta. Kulttituote Carmex Lip Balm on ansainnut paikkansa klassikoissa jo ikänsä perusteella, mutta palataanpa ihan alkuun.

Carmexin kehitteli Alfred Woelbing. Tarina kertoo, että Alfred kuten monet muutkin ihmiset kärsi huuliherpeksestä ja hän halusi kehitellä tuotteen, joka helpottaisi tuota kihelmöivää ja kuumottavaa ongelmaa. Vuonna 1937 hän alkoi tehdä tervehdyttävää tuotetta käsin keittiössään, sekoittelemalla yhteen lääke- ja hoitavia-aineita. Lopuksi hän purkitti seoksen jo ikoniksi nousseeseen keltaiseen purkkiin. Tämän jälkeen hän alkoi kierrellä sinnikkäästi apteekeissa, tarjoten heille tuotettaan. Jos apteekki ei ollut kiinnostunut, Alfred jätti heille tusinan purkkeja ilmaiseksi. 

Tuotantolaitokseen Carmexin tuotanto siirtyi vuonna 1950. Tiesittekö, että Euroopassa myytävä tuote on kuitenkin erillaista kuin Amerikassa myytävä? Tämä siksi, että alkuperäisessa versiossa mitä myydään Amerikassa käytetään fenolia, mikä on kielletty ainesosa Euroopassa. 


Carmexin muita raaka-aineita ovat mm. kamferi, salisyylihappo, mentoli, lanoliini, parafiini, kaakavoi, mehiläisvaha ja setyyliesteri. Salisyylihapon kerrotaan olevan se ainesosa, joka juurikin vaikuttaa herpeksen jomotukseen, koska se on vaikutukseltaan samanlaista kuin aspiriini. 

Carmex tuoksuu piparmintulle ja se tuntuu huulilla viilentävältä. Mitä mieltä minä sitten olen tästä monien suosikkituotteesta? Carmex on eittämättä klassikko, jonka vuoksi se pääsi postaussarjaan mukaan. Mikään muu ei selitä tuotteen markkinoilla oloa kahdeksaakymmentä vuotta. Valitettavasti itse en koskaan ole oikein ymmärtänyt tämän klassikon päälle. Kyllä, voide tuntuu aluksi kivan viileältä huulilta. Tunne kuitenkin häviää melko nopeasti. Tuoksukin on sellainen raikkaan miellyttävä, että siihen jää helposti koukkuun. Itse haen kuitenkin huulirasvalta hoitavuutta ja pehmeitä huulia, niitä toiveita valitettavasti Carmex ei aivan ihanteellisesti omilla huulilla täytä. Tulee helposti olo, että tätä pitäisi olla koko ajan lisäilemässä, mistä ominaisuudesta en pidä. En saa kertasipaisulla haluamiani pehmeitä huulia. Voisi sanoa niin, että paremmin kosteuttavia tuotteitakin markkinoilta löytyy. Nämä ovat kuitenkin makuasioita.


Kenen laukusta löytyy tämä klassikko? 1. Kyllä löytyy ja myös tyttöjen laukuista. <3 Loistovoide ja klassikoissa on vaan sitä jotakin. Aivan mielettömän hienot kuvat. <3

  Mukavaa maanantaita Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia! Koko perhe Carmexin lumoissa. =)

   Ihanaa maanantaita sinnekin. <3

   Poista
 2. Mulle on tullut Livboxin mukana kolme Carmexin purkkia, mutta kaikki ovat lähteneet aina kiertoon. En vaan tykkää viilentäväst koostumuksesta, ja musta tuntuu, että tämä jättää vain kalvon huulille eikä oikeasti kosteuta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taas tykkään siitä viilentävyydestä, voisi jatkua pidempäänkin. :D Mutta sama, kosteutusta en tästä saa huulille hakemallakaan. Ei vaan tapahdu mitään. Eilen oli taas hyvä esimerkki, huulet tuntui lämmityksen vuoksi kuivilta, laitoin tätä, ei tapahtunut mitään. Joka antoi tunteen, että tuotetta olisi lisättävä taas... Laitoin sitten toista huulirasvaa ja johan alkoi halkeamat pehmenemään.

   Poista
 3. Minäkään en tästä tykkää, en ominaisuuksien enkä pakkauksen vuoksi. Puikkomallin huulivoiteet on kätevämpiä ja tosiaan en saa tästä riittävästi kosteutusta huulilleni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puikkomalli on tosiaan parempi, ei tääkään pakkaustapa ole itselle aivan ylitsepääsemätön, jos tuote toimisi. Mä kuvailisin tätä koukuttava, mutta ei kosteuttava. Ihmettelen kyllä miksi ei tunnu kosteuttavan tarpeeksi, koska kuitenkin sisältää esim. mehiläisvahaa, jota monet mun lempparihuulirasvat sisältää.

   Poista
 4. Mulla on näitä kaksin kappalein , Livboxista tulleet. Olen samoilla linjoilla kuin sinäkin tämän suhteen. En oikein kanssa ymmärrä hypetystä. En muutenkaan tykkää käyttää huulituotteita mitä ovat purnukoissa, pitkien kynsien kanssa kynnenaluset olisi aina täynnä tavaraa ja kaupoilla pyöriessä on paljon hygienisempää laittaa puikkomallista huulille kun likasilla sormilla kaivaa purnukasta Yäk! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, ymmärrän tuon painajaisen pitkien kynsien kanssa. Tosin osa porukastahan nimenomaan tykkää käyttää kynsiä apuvälineenä ottaakseen tavaraa näistä purkeista. ;)

   Poista
 5. Huh, luulin jo, että aiot kehua tätä. Livbixista tulleita purkkeja olen kokeillut, mutta en vaan tykkää. Viimeksi huomasin saman, että jo hetken kuluttua piti lisätä jotakin parempaa voidetta. Sen sijaan Blistexin vastaava pikkupurkki on minun herpesvoiteeni. Vaihdoin aikanaan lääkevoiteen siihen ja toimii paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, no en. Mutta klassikko tämä silti on, ei siitä mihinkään pääse. Nuorena käytin monta purkillista tuota Blixtexiä, mutta tuntui, että sekin oli sellainen koukuttava. Lopetin sen käytön muutamia vuosia sitten, kun vieroitin itseni huulirasvakoukusta. :D

   Poista
 6. Ihanat kuvat! Mulla on ollut yksi purkki ja se oli ihan ok muistaakseni, mutta en ole kuitenkaan lisää ostanut. Maailmassa on kuitenkin paljon omiin tarpeiisiini paremmin sopivia huulirasvoja, nyt suosikiksi on noussut NYR:in Bee Lovely Busy Bee-balmi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Salka! :)

   Pitääkin laittaa mieleen tuo sun suosikki.

   Poista
 7. Täältä löytyy ja voin sanoa, ettei parempaa huulivoidetta löydy!:) Tää on ainoa, josta mun huulet on parantuneet, kun kuumottaa, halkeilee tai ovat kauttaaltaan rohtuneet. Muutenkin koostumus on erittäin miellyttävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää jakaa oikeasti mielipiteitä, todella moni tykkää ja paljon. :) Kiva kuulla, että sun huulille on ollut apua.

   Poista
 8. Hei Jonna! Olen lukenut sun blogia varmaan pari vuotta. En muista olenko koskaan kommentoinut aikaisemmin mitään (en kauheasti kommentoi muutenkaan, vaikka seurailen etenkin kosmetiikka aiheisia blogeja tiiviisti). Joku jo kommentoikin, että hienot kuvat. Halusin vaan kertoa, että sun kuvat on varmaan kyllä niin parhaimmistoa. Viimeisen päälle mietittyjä ja tyylikkäitä ja hyvänlaatuisia. Ja jotenkin niin raikkaitakin. Eikä ne toista itseään, vaikka niissä onkin selkeästi sun "oma" linja. Toki kirjoitatkin jouhevasti ja hyvin, mutta kuvat on on kyllä todella tasokkaita. Jaa juu ja Carmex löytyy kanssa täältä. Ostin kun Karkkipäivän Sanni oli viime syksynä hermoromahduksen partaalla Kreikan reissullaan Carmexin takia😂. Ihan ok tuote.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne R kommentistasi ja kehuista ja tosi kiva, että rohkaistuit kommentoimaan. <3 Itselle kuvat ovat tosi tärkeitä. Ne ovat ehdottomasti se mukavin hetki blogipostauksen teossa. Monet bloggaajathan saattaa kirjoittaa tekstin ja ottaa kuvat sitten joskus, mutta itsellä on aina ensin kuvat valmiina, vasta sitten voin alkaa kirjoittamaan tekstiä. Ei kuvia=ei tekstiä. :D

   Joo Sanni tykkää tästä paljon ja moni muukin. Itse en vain ole vuosien aikana löytänyt tämän hienoutta, joskus näinkin. Mutta klassikko tämä on. :)

   Poista
 9. Nyt täytyy kyl myöntää etten oo ees kokeillu tätä! :D Ei vaan oo ikinä oikeen houkuttanu. Mulleki hoitavuus on se ykkösasia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, no munhan oli pakko jo silloin kun tää tuli Suomeen. Oli vähän sellainen paljon melua tyhjästä olo itsellä. Mutta toisilla tää tosiaan toimii, joten ehkä sun pitäisi joskus kokeilla ja kertoa, mitä pidät. :D

   Poista
  2. Niinno.. Luultavasti siinä niin käyki loppujen lopuks :D

   Poista
 10. Tämä on kummallinen tuote. Olin varma etten pitäisi, enkä ollut ostamassa. Sitten se tuli Livboxista. Olin jo työntämässä siipalle, mutta kokeilinpa itse ensin. Nyt sitten olen koukussa, toimii huulillani käsittämättömän hyvin. Tämä on kotihuulirasva, koska pakkausta ei halua muualla käyttää. Lisäilen onnessani aina, kun kuljen purkin ohi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, mä kuvailisin tätä myös koukuttavaksi. Itselle tulee aina tätä käyttäessä tunne, että haluan laittaa sitä lisää, lisää ja lisää, siitä huolimatta ettei tee mun huulille mitään. :D Tosi kiva kuulla, että sulla toimii. :)

   Poista
 11. Tämän klassikon omistin tässä pari vuotta sitten ja käytin sen ihan loppuun asti. Rakastin sitä! Ellen nyt omistais miljoona eri huulivoidetta, ostaisin uudestaan käyttöön :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, lisää tyytyväisiä käyttäjiä. :) Huulirasvojen ylikuormitus on kyllä ikuinen ongelma...

   Poista
 12. Kivat kuvat! Ja uskomatonta kyllä, en ole tuota koskaan kokeillut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Sitten ei muuta kuin kokeileen, olisi kiva kuulla sunkin kommentit tästä. ;)

   Poista
 13. Kokeiltu on vaan ei ole käyttöön jäänyt - minustakaan se ei kosteuttanut tarpeeksi - ja toisekseen en tykkää huulirasvoista, jotka ovat purkissa - puikossa niiden on oltava;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ne kosteutustehot tosiaan puuttuu ja puikko on näppärämpi, ei purkki kuitenkaan itselle ihan ylitsepääsemätön ole.

   Poista
 14. Multa löytyy sekä tämä natural että kirsikka. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kirsikka tuoksuu varmaan tosi hyvältä. Itsellä ei ole kokemusta muusta kuin tästä alkuperäisestä.

   Poista
 15. Purkki on ruma kuin perse, mutta tästä on vuosin saatossa muodostunut mulle the huulirasva, jota ilman en tule toimeen. Kosteuttaa parhaiten ikinä, mutta viilentävästä tunteesta en niin välitä. Se fiilis huulilla sen jälkeen on kuitenkin ihana, eikä sellainen vastenmielisen kalvomainen, mitä joka ikinen saakelin puikkorasva mulle tarjoaa! :D

  P.S. Mun mies pakotti mut aikanaan pois Vaseliini-koukusta, jossa olin ollut ehkä yläaste-iästä asti... Koukun jälkeen jatkuva huulirasvan lisääminen on tasoittunut joihinkin kertoihin päivässä, mutta mä oon syönyt elämäni aikana ihan jäätävän määrän petrokemian teollisuuden sivutuotteita klöverin muodossa, muahaha! :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta tää on taas kivalla tavalla "retro". :D

   Mä muuten muistan ton, kun yhteen aikaan ihmiset olivat tosi paljon tuohon Vaseliiniin koukussa. Itse kiersin sen, mutta siihen Blixtexin purkkiin jäin koukkuun. Hirveä oli vieroitus aikoinaan. :D

   Poista
 16. Blistex ei ole läheskään niin hyvä kuin carmex. Jos puhutaan mausta ja tuoksuista. Carmex on vain niin koukuttava. Voi mennä jopa pari purkkia päivässä hmm...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, onneksi en ole koukussa kumpaakaan. Koitin tässä vähän aikaa sitten tätä Carmexia uudestaan kuivatti vaan enemmän mun huulia, piti olla aina lisäämässä. Kun lopetin käytön ja palasin öisin Eight Hour creamiin en ole tarvinnut huulirasvaa päivisin enää ollenkaan. :D

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives