Öljyt ihonhoidossa


Minulta on monta kertaa pyydetty postausta öljyistä ja siitä, miten käytän niitä. Koska aihe oli mieluinen niin postaus syntyi melkein kuin itsestään. Suurelle yleisölle öljyjen käyttö kasvoilla oli vielä kymmenisen vuotta sitten melko outo asia. Tiedän, että on ihmisiä, jotka ovat jo vuosikymmeniä sekoitelleet kasvoilleen ja vartalolleen sopivia sekoituksia eteerisistä öljyistä, mutta sanoisinko, että viimeisen viiden vuoden aikana öljyt ovat alkaneet päätyä osaksi yhä useamman tavallisen kuluttajan ihonhoitorutiinia. Silti aina välillä törmään uskomuksiin, että esim. rasvaiselle tai akneen taipuvaiselle iholle ei voisi käyttää öljyjä, tuo on harhaluulo. Kannattaa vain valita öljy, joka soveltuu omalle ihotyypille.

Akne iho

Akneen taipuvaiselle iholle hyvää tekeviä öljyjä ovat mm. arganöljy, tyrninsiemenöljy ja jojobaöljy, sekä hieman harvinaisempi salviaöljy. 

Rasvoittuva iho

Suosi jojoba,- ja soijaöljyjä sekä karpalonsiemenöljyä.

Kuiva iho

Avokado,- ja jojobaöljy sekä aprikoosinsiemenöljy hemmottelevat kuivaa ihoa.  

Normaali iho

Manteli- ja auringonkukkaöljy sekä kookosöljy. 

Ikääntyvä iho

Ruusunmarja,- argan,- ja tyrniöljy ovat tehokkaita ikääntyvän ihon hoitoon. 



Miten käytän öljyjä?

Öljyjä voi käyttää monella tapaa, eikä oikeastaan ole väärää tai oikeaa tapaa. Jos öljyn koostumus on ohutta melkein vesimäistä, levitän öljyn ensiksi kasvoille ennen muita tuotteita. Jos taas öljyn koostumus on paksumpaa, esim. omat suosikkiöljyni sisältävät usein ruusunmarjaa tai vahamaista jojobaa, jotka yleensä tekevät heti koostumuksesta täyteläisempää niin silloin laitan öljyn vasta voiteen päälle. Suoraan puhtaalle iholle levittäessä tykkään levittää öljyn sormen päillä hierovin liikkein. Jos taas laitan öljyn vasta voiteen päälle, silloin en hiero vaan taputtelen öljyn iholle. Kun käytän öljyä meikkivoiteen alla, levitän öljyn aina puhtaille kasvoille, annan imeytyä hetken, jonka jälkeen lisään päälle primerin. Tuolloin en käytä muita hoitotuotteita tuossa välissä. Joskus kun iho tuntuu todella kuivalta (talvella), niin tiputan yhden tipan kevyttä öljyä meikkivoiteen joukkoon, jolloin kuiva iho saa hehkua, eikä näytä niin kuivalta. 

Jos öljyn levittäminen suoraan kasvoille ei innosta, voi sitä sekoittaa helposti pari tippaa voiteen tai yönaamion joukkoon tuomaan tuotteelle lisäpotkua. 


Oikean öljyn valinta voi joskus tuntua vaikealta. Onneksi on kuitenkin olemassa kaikille ihotyypeille sopivia tuotteita. Omia suosikkejani näistä ovat pHformulan karkilta tuoksuva SOS rescue oil, Kiehl`sin ohut Daily Reviving Oil Concentrate, joka on suosikkini meikin alle. Luonnonkosmetiikasta hyväksyntäni saavat Mia Höytön Lempeä uni sekä Patykan Absolis -Öljyseerumi, joka myös soveltuu hyvin meikin alle.

Käytättekö öljyjä ihonhoidossa? Suosikkinne?



Kuvissa näkyvistä tuotteista pHformula ja Dabba saatu blogin kautta, Kiehl`s ja Verso Skincare omia.



  1. Öljyt sopivat mun kasvojen iholle tosi hyvin. Tällä hetkellä on juuri hakusessa uusi kasvoöljy ja arvon parin eri merkin väliltä, että mitä ostaisin. :) Tuota Kiehl'siäkin olisi mukavaa kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä, varsinkin talviaikaan olisi mahdotonta olla ilman. Ei helppo tehtävä, noita öljyjä kun nykyään on vähän eri tavalla markkinoilla kuin esim. viisi vuotta sitten. :)

      Poista
    2. Mä olen tykännyt tuosta Kiehl´sin öljystä ihan hulluna, vaikka yleensä tykkäänkin enemmän sellaisista hedelmäisistä tuoksuista. Siksi siis tämä "pHformulan karkilta tuoksuva SOS rescue oil" kuulostaa oih ihanalta, menenpä heti tutustumaan tuotteseen, se on ihan uusi tuote mulle. Kiitti vinkistä :)

      Poista
    3. No se on ihana, se on varmaan yksi ohuimpia markkinoilla olevia. Tykkään siitä tuoksusta, se ei kuitenkaan ole yrttinen vaan tosi helppo tuoksu verrattuna moniin muihin. Mene ihmeessä, musta se tuoksuu vähän Hubba Bubballe. :D

      Poista
  2. Käytän satunnaisesti öljyä kasvoille, useammin kuin monia muita tuotteita.
    Minulla oli viikonloppuna syntymäpäivä ja sain mieheltäni lahjaksi päivä- ja yövoiteen, olin todella yllättynyt. Alankohan tulla vanhaksi ja ryppyiseksi? :)
    Mukavaa maanantai aamua sulle Jonna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa. Oikein lämpimät myöhästyneet syntymäpäivä onnittelut sinne! <3

      Et kai rypisty, jospa mies on vaan päättynyt kokeilla jotain uudenlaista lahjaa. ;)

      Poista
  3. Tuo Kiehl'sin öljy on niin ihana! Tykkään myös kovasti siitä midnight recoverystä, mutta nimenomaan meikin alle tuo on täydellinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on, jos haluaa ohuen öljyn niin se on paras. Itsellä jo toinen pullo menossa.

      Poista
  4. Rakastan ihoöljyjä etenkin talvisin. Tämän hetken suosikkini on Neal's Yard Remedies Frankincense Kasvoöljy, josta kirjoitin hetki sitten :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Talvisin öljyt on ihan ehdoton juttu! Neal`s on kyllä ihana myös. :)

      Poista
  5. itse olen käyttänyt kohta vuoden pelkästään argan- ja jojobaöljyä kasvojen kostutukseen :) rasvojen/voiteden/seerumien jäljiltä iho oli aina joko liian kuiva tai alkoi kukkimaan paksuista koostumuksista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella kiva kuulla, että öljyt toimii noin loistavasti! :)

      Poista
  6. Mä olen ihan öljykoukussa :D. Öljyjä löytyy joka lähtöön, ja avattuna on varmaan viisi kasvoöljyä, muutama vartaloöljy ja useampi hiusöljy. Vaikka toki esim. arganöljyä voisi käyttää näihin kaikkiin tarkoituksiin. Ostin myös sen ihanan Pain ruusunmarjaöljyn :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, vähän sama meininkin itsellä. Kroppaan en ole oikein kunnolla oppinut käyttämään, paitsi sääret käyn nykyään suihkun jälkeen aina öljyllä läpi. :)

      Poista
  7. Mulla on aika monta öljyä käytössä, suosikkia en osaa valita. Born To Bion luomuöljyt on edullisia ja tosi riittoisia. Mä laitan yleensä muutaman tipan ennen kasvovoidetta tai jsoksu sekoitan öljyn kasvovoiteeseen. Meikin alla en ikinä käytä kun ei ehtisi imeytyä ja en vaan ole tottunut niin tekemään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Born to Bion öljyt on ihan tajuttoman riittoisia. Ollut itsellä heiltä mm. argania ja lopulta päädyin levittelemään sitä kropalle, kun tuntui, että kasvoille laitettuna sitä ei saanut loppumaan millään. :D

      Poista
  8. Nyt on heti ensiksi pakkoa sano, että ihanata kuvat!!! <3 Mä vaan jäin tuijotta noita kuvia hetkeksi:)

    Käytän satunnaisesti öljyjä, ja ehkä talvi aikaan hieman enemmän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos S! <3

      Talvi on itselle ehdoton, huomaan että kesällä aina öljyjen käyttö siirtyy hieman sivuun itsellä.

      Poista
  9. Käytän etenkin talvella ja öljyjä voi sipaista kynsinauhoille, hiuksiin jne. Tuo ph löytyy ja se on ihana ja tuo Kiehl's kiinnostaisi <3

    Ihanaa päivää Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä, tulee huollettua kädet samalla. Itsehän pyöräytän sen jälkeen kun olen laittanyt öljyn kasvoille niin loput ylijäämät hieron kämmenselkiin, jopsa käsien iho pysyisi nuorekkaana. :p

      pHformulassa on aivan järjettömän hyvä ja erilainen tuoksu, se oli muuten just voittanut jonkun Beauty Awards palkinnon, enkä ihmettele. <3

      Ihanaa päivää Tiia!

      Poista
  10. Mä oon saanut hivutettua öljyt jokapäiväiseen käyttöön. En osaa enää olla ilman, varsinkaan näin talvella. Yöksi laitan puhdistuksen jälkeen kosteuttavan seerumin, jonka päälle öljy ja yövoide. Aamulla tykkää myös laittaa pari tippaa öljyä seerumin päälle, päivävoidetta en välttämättä tarvitse. Nyt käytän Odyliquen öljyä, toimii hyvin. NYR: villiruusubalmi on ollut nyt tauolla, sen otan seuraavaksi taas käyttöön. Viime talvena käytin Nafhan argan-öljyä, hyvä sekin. Pain ruusunmarjaöljyä hankin varmaan jossain vaiheessa, mulla oli se vuosia sitten, mutta pääsi härskiintymään, koska jäi käyttämättä, silloin en vielä ollut ihan sinut öljyjen kanssa ja tuoksu siinä on niin tympeä. Mutta uuden yrityksen kautta se saa varmasti mahdollisuuden. Tykkään kyllä enemmän öljysekoituksista, koska niissä on useamman öljyn vaikutukset samassa. Patykan ja Absolutionin öljyjä olen kokeillut näytteiden verran, arvaa vaan haluaisinko nekin? ;) Yksi itsetehty öljy mulla on myös, se on rasvaisempi koostumukseltaan. En nyt enää muista mitä kaikkea siinä on, mut kahta pohjaöljyä ja kolmea eteeristä.

    Kivaa alkanutta viikkoa sekä itsenäisyyspäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Talvella itsellä sama juttu, jos ei illalla laita öljyä niin sen kyllä aamulla huomaa heti. Itse käytän myös tuota Villiruusubalsimia, jos tilanne äityy oikein pahaksi iltaisin. Paissa on tuoksu joka kyllä jakaa mielipiteitä, tuotteena loistava, mutta itse en jaksa tuoksun vuoksi käyttää sitä kovin kauaa yhtä mittaa, se tuoksu ei ole paha, mutta tympeä on juurikin oikea sana kuvaamaan sitä. :D

      Patykan öljy on muuten superriittoisa, kun se pullo on niin jäätävän kokoinen, siinä saa kyllä koko rahan edestä tavaraa. Ihan yksi ehdottomia lemppareitani. Absolutionin öljyä en ole itse kokeillut.

      Ihanaa viikkoa sinnekin ja rauhallista itsenäisyyspäivää Ulpu. <3

      Poista
  11. Olen oikeastaan juuri vasta korvannut yövoiteen öljyllä. Käytän ekovistan moringaöljyä ja se on toiminut ihan hyvin hommassaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse en osaa korvata mitään, lisään vaan rutiiniin yhden osion lisää. :D Mutta loistavaa jos öljy toimii yövoiteen sijasta. :)

      Poista
  12. Pai on mun suosikki ja nyt on testissä myös Dabba. Informatiivinen postaus. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pai on hyvä, harmi, että se tuoksu on itselle vähän niin ja näin. Dabban koostumuksesta tykkään tosi paljon, tuoksukin on enemmän makuuni, vaikka aika mielenkiintoinen onkin. :)

      Poista
  13. Hyvä postaus, tuli hyödyllistä tietoa! Itse käytän öljyjä sujuvasti hiuksiin, mutta vähemmän sujuvasti kasvoille. Tosin Dr.Hauschkan kasvoöljyä käytin yhdessä vaiheessa, mutta sittemmin en ole öljyä käyttänyt. Jos nyt vaikka saisi hommattua yhden perusöljyn. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla. :)

      Itse käytän jonkun verran myös hiusten latvoihin, mutta enemmän lutraan kasvoille. :D Born to Biolla on muuten tosi hyviä ja edullisia perusöljyjä, joista on helppo aloittaa mahdolliset öljytestailut.

      Poista
  14. Öljyt on pop ^_^ Ja haha, hyvä kuulla etten ole ainoa, jonka mielestä Pain ruusunmarjaöljyssä on omituinen tuoksu. Mun nenään siinä on jopa kalamainen vivahde, enkä siitä oikein innostu :D Toisaalta, tuoksu hälvenee onneksi tosi nopeasti ja lopputulos pitkässä juoksussa antaa anteeksi tuoksun ^_^

    Mä muuten kokeilin elämäni ekan kerran viikonloppuna öljyä meikin alle, enkä ihan heti sitä niksiä ole tyrmäämässä-täytyy vaan testailla vähän enemmän, miten tuo pitkässä juoksussa toimii itsellä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No et ole, Ulpu tolla hyvin tympeäksi. Siis sitä jaksaa jonkun aikaan, mutta joka ilta viikkoja joo ei, pakko käyttää välillä jotain muuta, muuten tykkään siitä tosi paljon, harmi se haju. :D Itsellä avainsana on se, että sen pitää antaa olla kasvoilla ennen levitystä hetken. Laitan esim. sen heti aamulla ensimmäiseksi, syön aamupalan, jonka jälkeen primer päälle. :)

      Poista
  15. Mullakin on toinen pullo Kiehl'siä menossa! Sekoitan sitä aamuseerumiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ihan paras! Tarpeeksi kevyt, mutta silti tehokas.

      Poista
  16. Kivan lyhyt ja ytimekäs, mutta informatiivinen postaus! Mulle uuttakin asiaa, kun olen öljyjen käytössä vielä aloittelija. Yritän opetella, kun tiedän että ne tekisivät tällä hetkellä epäpuhtaalle iholleni hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Oikeasti näistä voisi jaaritella enemmänkin, mutta kuka jaksaisi lukea? Ehkä jos jakaisi jutun osiin. :) Öljyt tekevät kyllä ihan kaikille ihotyypeille hyvää, pitää vaan valita se oikea. Varsinkin kun itsellä epäpuhtaudet yleensä johtuu ihon pintakuivuudesta, niin öljyt on aina paras tapa saada pintakuivuus poistumaan.

      Poista
  17. Thanks for the tips for oily skin. I am will try your tips jojoba, - and soy oils, as well as karpalonsiemenöljyä.

    VastaaPoista
  18. Todellakin käytän öljyjä! Rakastan niitä :) Käytän siis päivittäin, ainakin joko hiuksiin, vartalolle tai kasvoille. Tai sitten kaikkiin niistä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse koitan kovasti harjoitella öljyjen käyttöä myös kropalle, olisivat niin hyviä, mutta monesta jää omaan makuun kropalla vähän niljakas tunne. :D

      Poista
  19. Öljyissä on eroja, jotkut imeytyvät paremmin kuin toiset. Nivean vartaloöljy imeytyy jalkoihini hyvin, kun taas Garnier jää kellottamaan ihon pinnalle eikä imeydy millään. Apobase-öljy imeytyy myös hitaammin kuin Ceridal.
    Kasvoille olen kokeillut vain Kiehlsin Midnight Revoverya, sitä on aina kaapissa. Muutama tippa paineltuna kasvoille pesun jälkeen riittää kesäiseksi kostutukseksi, talvella joskus yövoiteen päälle. Tuoksu on hurmaava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, varsinkin isommalle alueelle kroppaan levittäessä eron huomaa. Toisista jää tosi niljakas tunne, enkä tykkään yhtään. :) Midnight Recoveryssa on ihana hieman laventelinen rauhoittava tuoksu. <3

      Poista
  20. Itse en ole öljyjä käyttänyt kuin sisäisesti (heh), mutta voisivat auttaa tätäkin kuivaa ihoa, joka itse asiassa alkaa olla nyt aika hyvä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sisäisesti nautittu öljykin on hyvästä, siihen lisää vielä ulkoisesti käytettävän niin iho voi takuulla hyvin! :)

      Poista
  21. Siis mä olen niin formula-fani ja tuo sos öljy oli parasta iholleni pitkään aikaan!Mutta se loppui, joten .... Mutta kyllä näitä nyt uskaltaa jatkossakin kokeilla:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ihan loistava ja tuoksu on ihana, aika harva öljy tuoksuu karkille. <3

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives