Evening routine / Illan ihonhoitorutiini


Ajattelin, että olisi kiva melko pian aamun ihonhoitorutiini -postauksen perään, että kertoisin myös iltarutiineistani. Ne poikkeavat aamun rutiineista paljonkin, eikä vain käytettyjen tuotteiden osalta. Haluan nyt korostaa, että kenenkään ei tarvitse tuntea huonommuutta siitä, jos ei hoida ihoaan näin fanaattisesti kuin minä. Sillä onhan nyt kaikille ihan selvää, että paljon pienemmälläkin tuotemäärällä tulee toimeen? Meillä kaikilla on intohimomme ja minulle yksi niistä on ollut jo 13-vuotiaasta lähtien ihonhoito. Joku toinen käyttää saman ajan vaikka maalaamiseen, kumpikaan ei ole toistaan sen kummallisempaa. Tehköön jokainen niitä juttujaan, jotka tekevät itselle hyvän olon. Nyt kuitenkin niihin iltarutiineihin, toivon, että löydätte mahdollisia uusia vinkkejä tai tapoja hoitaa ihoa, jos se teitä kiinnostaa. 

*Kuvissa näkyvistä tuotteista iS Clinical, Mádara ja Sensai PR-näytteitä, saatu blogin kautta, muut omia.

Aamulla pyyhkäisen kasvoni puhtaaksi vain misellivedellä, mutta illalla mennäänkin sitten pidemmän kaavan kautta. Aloitan puhdistamalla silmämeikin kevyesti Bioderman Misellivedellä (kyllä tykkään käyttää aamuisin ja iltaisin eri tuotteita), jota korkkasin juuri uuden pullon. Tämä on edullisista ACO:n kanssa ehdottomia suosikkejani, en edes ole enää pysynyt laskuissa monta pullollista tätä on mennyt. Monta. Tämän jälkeen levitän kuiville kasvoille Guinotin Newhite-sarjan puhdistusöljyä. Olen aika monia puhdistusöljyjä käyttänyt, mutta tätä parempaa ei kyllä ole löytynyt. Tykkään, että tuote kuorii kasvoja kevyesti, on silti hellävarainen, mutta tehokas meikin poistaja, sillä sopii käytettäväksi myös silmänympärysiholle. Öljyn jälkeen käytän aina jotain emulsiomaista tai voidemaista puhdistajaa, mutta viime aikoina olen ollut todella ihastunut iki-vanhaan suosikkiini Kiehl`sin Ultra Facial Cleanseriin. Laitan paksuhkoa geelimäistä tuotetta hieman kämmenelle, lisään joukkoon vettä, vaahdotan ja pyörittelen tuotteen kasvoille. Koen tämän geelimäisestä koostumuksesta huolimatta todella hellävaraiseksi, yleensä tämän tyyliset tuotteet saattavat kuivattaa ihoani liiaksi. Sitten pyyhin kasvot Kiehl`sin Ultra Facial Tonerilla. Tämän jälkeen alkaakin sitten variointi päivän mieltymysteni tai sen fiiliksen mukaan, miltä ihoni juuri sillä hetkellä tuntuu.


Aloitan kuitenkin puhdistuksen jälkeen aina hoitovedellä (paitsi kts. lisähoidot). DHC:n Lotion oli niin kiva, että sitä on jo toinen pullollinen menossa. Siitä lähtien, kun Virve kertoi blogissaan aasialaisesta 7 Skin Methodista, olen ollut koukussa siihen. Jos sinulla on ikääntyvä, kuiva tai pintakuiva iho, suosittelen kokeilemaan. Tarkoituksena on siis ihonpuhdistuksen jälkeen laittaa seitsemän kerrosta hoitovettä kasvoille (levitän itse myös kaulalle ja sy-iholle). Lopuksi homma hoidetaan loppuun sinetöimällä hoitovesikerrokset ihoon voiteella, myös seerumi tai illalla yönaamio ajavat saman tarkoituksen. En tietenkään joka ilta jaksa seitsemää kerrosta laittaa, siinä kuitenkin menee hetken aikaa, pyrin vähintään kolmeen, mutta usein menee viisikin. Tämä saa aikaan sen, että iho on hyvin kosteutettu ja aamulla kasvot ovat "plumped", ihan kuin olisi käynyt pikaisessa kasvojen kohotuksessa niin eri näköinen iho on, koska se on täynnä kosteutta. Sanomattakin selvää, että meikkiä on todella erilaista levittää sellaiselle iholle.

Tämän jälkeen lisään seerumin, käytössäni on ollut retinolia sisältävä Verso Skincaren Super Facial Serum ja Alpha-H:n Vitamin C. Molemmathan omalla tavallaan kuorivat ja kirkastavat ihoa, joten on ihan fiiliksestä kiinni kumpaa laitan. Jos iho tuntuu tosi kuivalta, lisään päälle Bakelin P-Lipicin, joka on itseasiassa geelivoide, mutta jota itse käytän iltaisin ikäänkuin toisena seerumina. Silmäympärysiholle aamun tapaan iS Clinicalin Youth Eye Complexia ja lopuksi Bakelin Nutriremedy-voidetta, jonka levitän myös sy-iholle, jotta sekin saa extra-kosteutta. Kerran tai kaksi viikossa teen iholle vielä jotain lisähoitoja vaihtelevasti, joista lisää alla. 


Nämä lisähoidot teen oman fiiliksen ja ihoni sen hetkisten tarpeiden mukaan. Ykkössuosikkini on syväpuhdistaa iho joko naamiolla tai kuorinnalla, jonka jälkeen käyttää hoitavaa naamiota. Bakelin Pure Peeliä olen käyttänyt jo vuosia, kun haluan iholleni kirkastavaa happokuorintaa. Toinen loistava tuote on Supermoodin Youth Glo Luxury Peel. Happokuorinnan jälkeen tykkään hoitaa ihoani kangasnaamioilla, valitsen jonkun kosteuttavan, liftaavan tai kirkastavan version. Happokuorinnan jälkeenhän iho on hyvin vastaanottavainen hoitotuotteille ja mikä sen parempi kuin imeyttää hyviä aineisosia ihoon käyttämällä kangasnaamiota.

Syväpuhdistukseen loistavia naamioita ovat Mádaran Detox, joka tekee ihosta todella kirkkaan, mutta ei kuitenkaan kuivata. Monilla tämä tuntuu pistelevän kasvoilla, mutta oma ihoni ei tunne mitään, toki hieman kiristävyyttä niin kuin savinaamioilla on tapana. Toinen tämän hetkinen suosikkini on  The Body Shopin Japanese Matcha Tea -naamio. Näiden jälkeen laitan iholle jonkin voidemaisen naamion, Sensailta löytyy ehdottomat suosikkini Extra Intensive tai kuvissa oleva hieman kevyempi Hydrachange Mask. Molempia Sensain naamioita voi käyttää yönaamioina, johon ne on oikeasti tarkoitettukin ja niin niitä itsekin toisinaan käytän. Silloin ne lisätään viimeiseksi muiden hoitotuotteiden päälle ennen nukkumaan menoa.

Laskeskelin, että jos käytin aamuisin 7-8 tuotetta, niin illan saldo on 9-11 päivästä riippuen, joten määrä ei lopulta ihan radikaalisti lisääntynyt, vaikka kuvissa purkkien määrä näyttää jopa itsestäni jotenkin hurjalta.

Millainen on teidän illan ihonhoitorutiini?

*Kuvissa näkyvistä tuotteista iS Clinical, Mádara ja Sensai PR-näytteitä, saatu blogin kautta, muut omia. 1. Ihana rutiini sulla <3 Itsehän edelleen haen vähän sitä omaa ihonhoitorutiinia. Iho kun tuppaa aina toisinaan vaikuttavan tykkäävän rutiinista ja sitten taas yht'äkkiä räjähtää ja joutuu taas muuttamaan toimintojaan. Tuo Guinotin öljyputsari vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta tuotteelta! Voisi toimia hyvin mullakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus esim. kesällä, kun iho on todella hyvässä kunnossa, saatan vielä aavistuksen keventää tätä rutiinia, koska en koe näin vahvaa kosteutusta silloin niin tarpeelliseksi eli ihon mukaan kannattaa mennä ja kuulostella mistä se pitää ja mistä ei. :) Mä luulen, että Guinotin öljy toimisi sunkin iholla loistavasti, en keksi ihotyyppiä, joka siitä ei hyötyisi. Vasta käytössä tajuaa miten se eroaa muista, koska se oikeasti pyöritellessä iholle kuorii samalla kuivaa ihosolukko pois, esim. jos mulla on vaikka kuivanut näppy, se kuorii sen ja sen jälkeen ihon pinta on ihan sileä siitä kohtaan, silti ihan äärettömän hellävarainen. ^_^

   Poista
 2. Mä ihailen sun panostusta ihonhoitoon! :) Mun illan ihonhoitorutiini on lyhykäisyydessään seuraavanlainen: pesen meikit pois, pyyhin meikin rippeet misellivedellä, laitan seerumit ja siihen päälle kosteusvoiteen. Aina silloin tällöin kuorin ja laitan jonkun naamion. Ai niin, sy-voide meinasi unohtua, niin kuin oikeassa elämässäkin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla kaikki alkoi kanssa aika yksinkertaisena alle parikymppisenä, mutta siihen maailman aikaan se mun yksinkertainenkin oli aika paljon, nyt ihon normi kuten tuo sinun rutiinisia. Alkoi naurattaan toi sy-voide, olin vasta 30, kun aloin käyttämään säännöllisesti, yksi syy miksi suosin noita Bakelin voiteita on se, että ne sopii erinomaisesti sy-iholle, joten jos joku ilta "laiskottaa" sy-voiteen voin skipata, koska levitän hoitovettä ja Bakelin voidetta joka tapauksessa aina sillekin alueelle. Nykyään on tosin olen senkin kanssa tarkempi, mutta aina ei vaan jaksa. :p

   Poista
 3. Toisen ihonhoitofanaatikon rutiineista on ihana lukea, kiitos! :-D Tuli ihan hirveä hinku painella kylppäriin putsaamaan naama...

  Mulla on melko samanlainen arsenaali ja filosofia kuin sulla, eri tuottein vain. Tuo seitsemän hoitoveden imeyttäminen on ihan huikea jippo, iho on tosiaan ihan erinäköinen aamulla kun sen jaksaa tehdä. Ihan must ennen tärkeitä tapaamisia tai juhlia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä Riitta! :D Siis todellakaan ei ole koskaan pakkopullaa, joskun todella väsyneenä hieman oion, mutta muuten en, koska se on illan paras hetki kun pääsee kylppärin kaapille. <3

   Se on, olin aluksi melkein järkyttynyt aamulla, koska en olisi uskonut, että se ero voi olla niin suuri, kun vaan jaksaa sen seitsemän kerrosta taputella.

   Poista
 4. Oma iltarutiinini on aika tynkä verrattuna suhun. :D Lämpimällä vedellä ripsarit ensin pois. Sitten kasvojen puhdistus ja lopuksi kosteutus, yleensä vain voiteella. Talvisin voi olla jo joku seerumi mukana. Kesällä voi olla etten hirveästi pese kasvoja aamun huuhtelua lukuunottamatta (olettaen siis ettei ole ollut meikkiä), mutta silloin kasvoni itse asiassa voivatkin parhaiten. Talvella kun on kuivaa ja meikinkäyttöä niin johan pukkaa ongelmia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mähän liotan 38 ripsariakin eka puhdistusöljyllä, koska mun mielestä se lähtee sen jälkeen aavistuksen helpommin lämpimällä vedellä pois. Luomivärit ja muut irtoaa sit tolla misellillä. :D Talvi on kyllä niin paha, itselläni myös ihonhoitaminen konstikkaampaa silloin.

   Poista
 5. Ihana rutiini sinulla! Aion kokeilla tuota hoitovesikikkaa, kunhan saan hoitoveden josta ihoni tykkää 😄 Mulla on iltaisin pari puhdistustuotetta, kasvovesi tai kosteussuihke, ehkä ne kosteuttavat ja kuorivat laput tai toisinaan BHA-tuote tai kuoria seerumi, kosteuttava seerumi, hoitovoide ja joko öljy tai yönaamio, sy-voidetta unohtamatta 😄 Bakelin P-Lipicin kanssa oon joskus lintsannut sy-voiteesta ja levitän minäkin kosteuttava seerumin myös sy-ihollekin 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisko TBS:lla suht edullista sellaista? Itse ainakin tykkään Drops of Light -sarjan essence-lotionia vaikka se on sellainen hoitoveden ja essencen combo, mutta tykkään kerrostella sitä. Monesti on mielessä ollut kokeilla tuohon tarkoitukseen myös Vitamin E -sarjan toneria, pitäis tutkia mitä se sisältää. :D

   Poista
  2. Mulla on siis TBS:n essence/hoitovesi siitä E-vitamiinisarjasta ja se ei oikein tuntunut kasvoilla hyvältä :P Aion varmaan tutustua Etude Housen tuotteisiin tällä saralla :)

   Poista
  3. Aah no sitten, mä ihan tykkään siitä. Se on aika paksua, esim. tää DHC on huomattavasti ohuempaa koostumukseltaan. :)

   Poista
 6. Ihanat rutiinit sinulla on illassakin. Minä poistan ensin silmämeikit, sitten puhdistan kasvot puhdistusmaidolla. Oyyhin kasvot vielä kasvivedellä. Levitäin kasvoille jonkin yövoiteen ja se on siinä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhdistusmaito on tosi hyvä, suomalaiset käyttää usein liian peseviä tuotteita ja harvat suosii puhdistusmaitoja, vaikka ne on suurimman osan ihosta parhaita, varsinkin talvi-aikaan. :)

   Poista
 7. En nyt kehtaa kertoa, sillä purkkeja on kyllä vähemmän. Mutta ihanat Guinot ja Kiehl's <3 Kivaa päivää Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh ihan hyvin kehtaat! :D

   Mukavaa tiistaita Tiia. <3

   Poista
 8. Sinä kyllä jaksat panostaa ihailtavan paljon :) mä käytän illalla viittä tuotetta kasvoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta onhan sekin jo hyvin. ^_^Meillä kaikilla on intohimomme! :D

   Poista
 9. Ihanan perusteellista! Minä puhdistan, laitan seerumin ja yövoiteen.

  Mukavaa tiistain jatkoa Jonna! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tää on jo aika hifistelyä asian suhteen, vähemmälläkin tulee kyllä toimeen. ^_^

   Mukavaa tiistaita Katja! <3

   Poista
 10. Ihanat rutiinit sulla. :)
  Mun omista ei kannata puhuakkaan.
  Hyvää tiistai-illan jatkoa sulle Jonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tottakai kannattaa!

   Mukavaa ti-iltaa sinnekin. :)

   Poista
 11. Näitä on ollut niin kiva lukea, että ajattelin tehdä itsekin tälläisen postauksen. Mullakin on nyt vuorotellen käytössä retinoli ja c-vitamiinivoide :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla ja tee ihmeessä, koska mähän rakastan lukea tämän tyylisiä postauksia muista blogeista, siksi olit itsestänikin näitä ihana toteuttaa, vaikkakin olivat aika työläitä.

   Poista
 12. Mä rakastan myös hemmotella ihoa pitkällä rutiinilla, ja noudatan korealaista kymmenvaiheista rutiinia, tosin tuotteita saattaa olla jopa tätä useampi käytössä päivästä riippuen :D

  VastaaPoista
 13. Laskin, että mulla on iltarutiinissa minimissään 11 eri palikkaa. Sen päälle vielä kuorinnat ja naamiot, niin johan on meikämuori kasvattanut kulutuskäyrää ihan eksponentiaalisesti verrattuna muutaman vuoden takaiseen tilanteeseen. Hoitonesteet ja monet seerumit nostaa lukumäärää aika kivasti;) Että samoissa ollaan osimoilleen;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kuulla, että joku vetää vielä paremmaksi! :D Olisi muuten tosi mielenkiintoista lukea sultakin tällainen postaus. ;)

   Poista
 14. Hävettää paljastaa se, kuinka laiska olenkaan. Suihkussa käynti, vettä kasvoille, meikinpuhdistusainetta ja kasvorasvaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu ei tarvi yhtään hävetä! Kukin tyylillään. ^_^

   Poista
 15. Odotatko jonkun aikaa tuotteiden vàlillà ettà ehtivàt imeytyà vai lateletko kaikki nassuun vuoronperààn? Kàykò tuohon 7 vaiheiseen - menetelmààn mikà tahansa hoitava kasvovesi? Multa lòytyy tàllà hetkellà Klairsia kaapista.

  Mà pesen kasvot ensin òljyllà ja sitten puhdistusvoiteella. Silmàmeikki òljyllà sekà misellaarivedellà. Sitten laitan kasvoille joko kuorivaa kasvovettà tai hoitavaa. Sen pààlle seerumi tai kaksi ja lopuksi kosteusvoide pààlle ja pari kertaa viikossa sleeping mask. Vàlillà mietityttàà ettà voiko eri merkkejà sekoittaa jos yhdessà on vaikka bha-ta ettei tule jotain allergista reaktiota. Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anne,

   Odotan ihan hetken, mutta lähinnä kannattaa käyttää aika ohuita tuotteita ensiksi, jotka imeytyy heti. Viimeiset tuotteet voi olla sitten paksumpia. Tohon 7 vaiheeseen käy erinomaisesti myös hoitava kasvovesi, kannattaa laittaa aina vaan ihan muutama tippa ja taputella iholle ja sitten taas toistaa. Tämän kanssa ei tarvitse edes odotella, jos ei laita liikaa. Joskus itsellä tulee liikaa tuotetta ja sitten joudun hetken odottamaan ennen toisen hoitovesi-kerroksen lisäämistä. :)

   Itse en ole kokenut koskaan merkkien sekoittamista pulmaksi, ei ole tullut mitään reaktioita. :)

   Poista
  2. Eilen kokeilin 7 vaihetta ja vau mikà lopputulos, niin pehmeà ja kosteutettu iho! Tàtà olen aina toivonut kosteusvoiteelta tai seerumilta, uskomatonta ettà hoitovesi ajaa saman asian. -Anne

   Poista
  3. Eikö olekin ihan käsittämätön ero! Iho on todellakin sellainen plumped ja eron huomaa ihan omilla silmillä. Niin ajaa, kunhan vaan jaksaa laittaa niitä kerroksia, se yksi ei tavallaan riitä. Siksi esim. kerrostan jopa seerumeita, koska se kerrostaminen on vaan se juttu, jotenkin silloin iho pystyy ottamaan enemmän vastaan sitä kosteutta. Musta on edelleen hämmentävää miten iso se ero kasvoissa on aamulla.

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives