Syötävän hyvä hiusnaamio – TBS Banana Truly Nourishing Hair Mask


Muistatteko vielä postaukseni reilun kolmen vuoden takaa? The Body Shopin Banana-sarja on tällä hetkellä ajankohtaisempi kuin pitkään aikaan. En tiedä moniko teistä ehti jo huomata, että jokin aika sitten Banaani-sarja uudistui ja uudistuksen mukana tuli varmasti kauan kaivattu uutuustuote Truly Nourishing Hair Mask*

Käytän kesällä jonkun verran hiusnaamioita, mutta oikeastaan enemmän oma käyttöni keskittyy talveen. Monilla hiukset menevät auringosta ja mahdollisesti merivedestä helposti kuiviksi, mutta itselläni ei oikeastaan koskaan ole ollut sen kanssa ongelmaa. Sillä no, lasimaiset hiukseni eivät oikeastaan koskaan ole kuivat. Ne ovat kyllä vaikeasti hallittavat, liukkaat, latteat ja varsinkin talvella todella sähköiset, mutta kuivuus ei ole ollut itselläni koskaan ongelma, ei edes vaikka hiuksiani värjätään pari astetta vaaleammiksi. Yhteen asiaan naamiot kuitenkin tuntuvat auttavan; sähköisyyteen, siksi ne ovatkin talvella ahkerassa käytössä. Hyvä naamio ei kuitenkaan missään nimessä saa omalle hiuslaadulle olla liian hoitava, eikä hiuksia enemmän latistava vaan hiuksien pitäisi tuntua pesun jälkeen pehmeiltä ja helpommin hallittavilta, ilman latteaa tunnetta. Sellaisen tunteen tämä The Body Shopin uusin naamio hiuksille antaa.


Haalean keltaisen Banaani -naamion koostumus on silkkisen paksua ja pehmeää. Siinä on melko voimakas, mutta silti ihastuttava karkkinen banaanin tuoksu. Parasta on, että huuhtelun jälkeen hiukset eivät jää tuoksumaan voimakkaasti. Kyllä niissä kosteana kun ihan nenän viereen laittaa, on vieno banaanin tuoksu, mutta ei ollenkaan häiritsevä. Itse käytän tuoksuja, enkä välttämättä pidä, jos muut tuotteet valtaavat sen. Onkin ihana nauttia tuotteen uniikista tuoksumaailmasta vain suihkussa. 

Tapani on levittää naamiota yleensä vain hiusten latvoihin, mutta Banaani -naamiosta saa apua myös kuiva päänahka. Tuotteen voikin jättää vaikkapa yön yli vaikuttamaan, jolloin se levitetään kuiviin hiuksiin ja päänahkaan. Tällöin toki kannattaa hiusten suojaksi kääriä huivi yms. ettei tyynyliina sotkeennu. Muistatteko vielä öljyhoidot? Tätä voi käyttää samalla tavalla eli ennen suihkuun menoa hierotaan naamio kuiviin hiuksiin ja päänahkaan, odotetaan viisi minuuttia (tai vaikka kauemmin), jonka jälkeen hiukset pestään normaalisti shampoolla ja viimeistellään hoitoaineella. Kolmas tapa on se yleisen, levittää shampoopesun jälkeen pyyhekuiviin hiuksiin tai latvoihin 2-3 minuutiksi ja huuhdella pois. Itse ihastuin tapaan käyttää tuotetta ennen pesua. Hiuksista tuli todella pehmeät. 


Naamion pääraaka-aineina on käytetty yhteisökaupan kautta saatuja banaaniuutetta, parapähkinäöljyä, kaakaovoita ja voipuunvoita. Banaanissahan on runsaasti A-,B- ja C-vitamiineja, jotka hoitavat ja pehmentävät hiuksia. Naamiota suositellaan normaaleista kuiville hiuksille. Sopii myös vegaaneille. Suositushinta on 18 euroa. 


Tykkäättekö TBS:n Banaani-sarjasta? Oletteko ehtineet testata uutuusnaamiota?

INCI: Aqua/Water/Eau, Musa Sapentium Fruit Extract/Banana Fruit Extract, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Bertholletia Excelsa Seed Oil, Cetyl Alcohol, Theobroma Cacao Seed Butter/Cocoa Seed Butter, Butyrospermum Parkii Butter/Shea Butter, Behentrimonium Chloride, Distearoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate, Theobroma Grandiflorum Seed Butter, Benzyl Alcohol, Phenoxyethanol, Sorbitan Olivate, Cetearyl Olivate, Cetrimonium Chloride, Capryloyl Glycerin/Sebacic Acid Copolymer, Parfum/Fragrance, Tocopheryl Acetate, Diheptyl Succinate, Citric Acid, Ethylhexylglycerin, Isopropyl Alcohol, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Asorbic Acid, Linalool, Panthenol, Tocopherol, CI 19140/ Yellow 5, CI 15985/ Yellow 6.

*Tuote PR-näyte, saatu blogin kautta.



  1. Jahas, tämä meni nyt ostoslistalle niin että pätkähti :D Vois ostaa samalla shampoon ja hoitoaineenkin, voi sitä tuoksuparatiisia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta TBS onnistuu hyvin näissä tuoksuissaan suihkugeeleissä yms. Saavat siitä hetkestä elämyksen, mutta sitten ei kuitenkaan koko päivää tarvitse niitä tuoksuja nenässä haistella. :)

      Poista
  2. Tätä banaanisarjaa himottaisi kokeilla. Tyttären hiuksille se Tea Tree on ollut loistava ja olemme saaneet toisen päänahan loistavaan kuntoon. Eikä tarvitse joka pv pestä, kuten hoitavien kanssa monesti käy. Taidanpa keskiviikkona käydä nuuhkuttelmassa tämänkin.

    Ihanaa maanantaita Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle Tea Tree on liian pesevä, mutta voin just kuvitella, että nuorille ja yleensä rasvoittuvalle päänahkalle loistava. :)

      Aurinkoista maanantaita! <3

      Poista
  3. Mulla on ollut banaanishampoo ja -hoitoaine, ja tykkään! Tuo naamio kuulostaa kyllä myös tosi hyvälle. Mulla on hiusten latvoissa kuivuutta, ja mielessä on pyörinytkin naamion hankkiminen. Taidan hankkia tämän! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään tästä, kun hoitaa mutta ei tee hiuksia litteiksi vaan jopa mun lasimaiset hiukset on sellaiset kivan pehmeät.

      Poista
  4. Mä niin himoitsen tätä naamiota kun se tuoksuu ihanasti banaanille 😍🍌! Mutta koska olen pihi niin olisin toivonut hieman matalampaa hintaa (tarjouksia odotellen siis).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tuoksuu oikein sellaiselta karkkiselta banaanilta. Tää kyllä tulee riittämään aika pitkään, melko riittoisa koostumus, mutta TBS:lla on usein kyllä kivassa tarjouksessa tuotteita, joten kannattaa odotella. ^_^

      Poista
  5. Ooh, kuulostaa hyvältä! Tästä TBS:n banskusarjasta tulee aina mieleen ihkaensimmäiset kosmetiikkaostokseni kuudennella luokalla: TBS:n banaanihoitoaine ja huulikiilto sellaisessa pyöreässä rasiassa, taisin muistaakseni valita melonintuoksuisen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan samat muistelot, TBS:n banaanisarja oli varmaan ekoja tuotteita joita käytin päähäni, joita ei ollut ostettu marketista. Ne pyöreät huulikiiltorasiat piti olla meillä kaikilla yläasteella, päärynä oli ehdoton lemppari. <3

      Poista
  6. Banaaninaamio kuulosta ihanan herkulliselta ja lämpimältä. Tykkään banaaneista syötynä, hiusnaamiosta ei ole kokemusta. Suosin hoitoaineissa 2-3 minuutin kategoriaa, mutta banaaninaamiota voisin kuvitella pitäväni tukassani pidempäänkin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, mä en taas niinkään välitä syödä kuin karkkina ja tuotteiden tuoksuna se toimii. :D

      Poista
  7. Tää on ollut jo pitkään sellainen tuote, jota haluan testata mutten oo vielä saanut aikaiseksi. Kuulostaa todella hyvältä sun kuvailujen mukaan! Muutenkin pitää varmaan pikimmiten ostaa noita banaanisarjan tuotteita testattavaksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää tekee hiuksista just sellaiset kuin haluan, eli pehmeät, hoidetut ja hallittavat, mutta ei latteita. Epäilen tämän vuoksi, että jos on tosi karhea hiuslaatu voi olla, että ei ole tarpeeksi hoitava, mutta tällaisella suomalaisella lasilaadulla toimii täydellisesti. :D

      Poista
  8. Tätä tekisi mieli nuuhkia, koska en tiedä tykkäisinko banaanin tuoksusta kosmetiikassa :D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tää on sellainen karkkinen banaani ei aito, tuoksuu musta samalle mut vähän voimakkaammin kuin ne keltaiset pehmeät vaahtobanskut. :p :D Jos tää haisis oikealle banaanille niin yöh, mun nenään oikean banskun tuoksu on sellainen tunkka.

      Poista
  9. Olen joskus käyttänyt banaani shampoota ja hoitista, voisikin ostaa välillä vaikka tätä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa olla yksi TBS:n legendaarisimmista sarjoista tää Banaani. :)

      Poista
  10. Banaanishampoo minulla on ollut ja tykkäsin. Tuollainen naamio olisi hyvä, koska hiukseni kuulostavat samanlaisilta kuin sinun.
    Ihanaa viikkoa Jonna!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Naamio on tosi loistava, eikä tee hiuksia yhtään raskaan tuntuiseksi. :) Ihanaa viikkoa Outi! <3

      Poista
  11. Kiitos "etko-vinkistä" naamion/öljyn suhteen, otan heti tänään kokeiluun! T HennaA

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! Kannattaa testata, varsinkin jos tuntuu, että naamiot helposti latistaa hiusta. :)

      Poista
  12. Oi vitsi, tää kuulostaa ihanalta! :) Ja banaani <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää ei vaan kuulosta vaan myös on! Rakastan tän karkkista tuoksua. :p

      Poista
  13. Mä en jostain syystä tykkää banaanin tuoksuisista tuotteista. Enkä suklaabanaaneista, enkä niistä suklaa-vaahtobanaaneista enkä banaanimunkeista :D Mä käytän paljon hiusnaamioita ja annan yleensä vaikuttaa noin tunnin ennen hiustenpesua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo jos et tykkää, niin kannattaa pysyä erossa, tää meinaten tuoksuu ihan niille keltaisille vaahtonbanskuille. :p

      Poista
  14. Vastaukset
    1. Ja vielä toimivakin, jos ei tarvi ihan hirveästi siloittavuutta. ^_^

      Poista
  15. Kiitos vinkistä! Tätä aion testata, niin kiehtoo toi banskun tuoksu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä Satu! Tässä on tosi karkkinen, joten jos sellaisesta tykkää niin... ^_^

      Poista
  16. Mulla oli teininä banaani-sarjan shampoo ja hoitis, silloin tykkäsin, mutta kun ostin tosiaankin varmaan sun jutun innoittamana sen shampoon uudelleen, ei se vaan toiminut mulla :D Mullahan on nykyään lievään seborreaan viittaava päänahka, joka on onneksi nyt vuoden sisällä tuntunut rauhoittuneen, mutta silloin kun ostin tän uudelleen, se ei vaan tuntunut hyvältä. Käytin shampoon loppuun suihkugeelinä, koska en raaskinut laittaa sitä roskiinkaan - tietäisitpä kuinka moni shampoo on kokenut saman kohtalon :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, mä olen kanssa nirso shampoiden suhteen. Nyt tosiaan kun nää uusittiin myös shampoon ja hoitsikan koostumus ymmärtääkseni muutettiin, joten eivät ole enää niitä mitä silloin muutama vuosi sitten. Tätä naamiota voi silti lämpöisesti suositella, jos uskaltaa kokeilla. :D

      Poista
  17. Hyvä muistutus, kiitos - hoitavaa tuotetta voisi tosiaan käyttää myös ennen pesua. Aurinkoa päivääsi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varsinkin ohuisiin hiuksiin toimii tuo kikka hyvin. :) Aurinkoista tiistaita F! <3

      Poista
  18. Kuulostaa ja näyttää syötävän hyvältä ♥ Täytyykin käydä Body Shopissa tuoksuttelemassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käy ihmeessä, tää on todella hyvä naamio, jos hakee sellaista kevyempää. :)

      Poista
  19. Kuulostaa ihanalta! Banaani on vähän niillä rajoilla tuoksuna, öklöttääkö vai kestääkö, pitäisi kyllä testata tätä! Mukavaa keskiviikkoa Jonna! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama itsellä, mutta tässä oli omaan nenään sopivasti karkkinen, ei liian imelä kuitenkaan. :D Mukavaa keskiviikkoa Katja. <3

      Poista
  20. Olen ihastellut tätä blogeissa jo pitkään, joten aion ehdottomasti ostaa tämän jossain kohtaa! :) Toivottavasti banaanin tuoksu on toteutettu oikein eikä se ole sellainen äklö :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta ainakaan ei ole liian äklö, sellainen sopivasti karkkinen. :)

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives