Se on vihdoin täällä – Guerlain Météorites Le Parfum


On yksi tuoksu, jonka ilmestymistä markkinoille olen odottanut vuosikausia. Laskeskelin, että viitisentoista vuotta, siitä lähtien kun tutustuin paremmin Guerlainin tuotteisiin. En voinut oikeastaan uskoa todeksi, että toiveeni vihdoin toteutuu, kun huomasin tammikuussa Googlen syövereistä sneak peek -kuvia Guerlainin tulevan kevään uutuuksista. Yhtenä tuotteena kuvissa pilkotti Météorites Le Parfum*. Guerlainhan julkaisi vuonna 2000 edellisen kerran meteoriittituoksun, mutta valitettavasti vielä tuolloin en itse ollut syventynyt Guerlainin maailmaan, se tapahtui vasta kaksi vuotta myöhemmin. 

Talvi oli kuitenkin hiljaista, eikä tuoksusta enää tihkunut uutta tietoa. Ajattelin, että näinköhän julkaisua on siirretty, kunnes sain Guerlainilta tiedotteen kevään uutuuksista ja mitä minun silmäni näkivätkään. Siellä se koreili Météorites Le Parfum Fragrance. Pyysin tällä kertaa itse tuotetta testattavaksi, koska suorastaan paloin halusta päästä kirjoittamaan siitä. Myyntiin tuoksu tulee 1.5. eli huomenna. 

Guerlainin météoriittituotteiden tuoksu jakaa ihmisten mielipiteitä. Hivenen jopa voimakas parfyymimäinen puuterinen kukkaistuoksu on toisille liikaa, toiset kuten minä rakastavat sitä yli kaiken. Toisista se on tuoksuna jopa vähän mummomainen, mutta minulle se on hyvinkin klassinen ylellinen kukkaistuoksu. Isoin kysymys ennen tuoksun saapumista kuuluikin: Tuoksuisiko Météorites Le Parfum samalta kuin Guerlainin puuterhelmet?

*Tuoksu PR-näyte saatu blogin kautta.


Mielestäni tuoksu on kunnianosoitus klassiselle meteoriittien tuoksulle, mutta tuoksutikulle suihkautettuna siinä on selvästi omanlaistaan raikkautta, mitä värikosmetiikassa ei haista. Guerlainin parfymööri Thierry Wasser on onnistunut mielestäni tuoksun kanssa loistavasti, jos tykkäät meteoriittien tuoksusta, tykkäät varmasti myös parfyymistä. 

Kukkainen, hedelmäinen ja puuterinen tuoksu on pakattu samanlaiseen pyöreähköön tuoksupulloon kuin Terracotta-tuoksukin. Korkki on vaihdettu valkoiseksi, yksityiskohdat hopeisiksi ja herkän karkkimaisen pastellisen ulkonäön kruunaa vaaleanpunainen tuoksuneste. 

Alkutuoksussa omenaa, bergamotia ja vihreitä vivahteita. Sydämessä orvokkia ja ruusua. Pohja on pehmeä myskiä ja puisia vivahteita. Ihollani tuoksu on ensimmäiset puolisen tuntia hyvinkin raikas, omena ja bergamotti erottuvat selvästi. Jonkin ajan kuluttua orvokki ja ruusu tulevat esiin. Tämän jälkeen tuoksu on ihollani täysin samanlainen kuin miltä meteoriitit tuoksuvat. Olin jopa hämmentynyt kuinka samalta tämä tuoksuu ihollani. Tuoksun nimenä on Le Parfum ja se on aavistuksen hämäävää, koska tuoksu on EdT. Kesto ihollani on kuusi tuntia, jonka jälkeen tuoksua voi huoletta lisätä ilman pelkoa yliannostuksesta. Kyseessä on lopulta aika kevyehkö tuoksu, joka varmasti istuu hyvin suomalaisten nenään, ja jopa lämpöisiin kesäpäiviin.

Météorites Le Parfum on Limited Edition ja sitä myydään ruhtinaallisen kokoisessa 100 ml:n pullossa. Näin isokokoiseksi tuoksuksi ja kun kyseessä on Guerlain, mielestäni hinta on pystytty pitämään hyvin kohtuullisena. Suositushinta on n. 85 euroa. Oletteko innoissanne tästä uutuudesta?

Oikein hyvää vappua! Seuraava postaus poikkeuksellisesti vasta torstaina. 

*Tuoksu PR-näyte saatu blogin kautta. 


 1. Vaikuttaa todella mielettömän upealta pullon hempeää ulkonäköä myöten. Mä luulen, että voisin tykästyä tähän<3 Parfyymimäinen, puuterinen ja mummomainen kukkaistuoksu on just mun tyylinen:)
  Ihanaa vappua Jonna<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sari tiedätkö mä just ajattelin, että tää vois olla sulle, kun tykkäät Chanel 5, tämä olisi vaan sellainen kevyempi kesätuoksu sinulle. ^_^

   Mukavaa vappua! <3

   Poista
 2. Hih tätä on odotettu tammikuusta tosiaan ja jotkut venäläiset sivuthan ne siellä olivat, jotka paljastivat ahkeran googgeloinnin tulossa, että tämä ihanuus on tulossa. Vihdoin hyppysissä ja odotuksen arvoinen ja tuoksu on just eikä melkein. Vaikka rakastan energisoivia tuoksuja, joista Guerlainin Passiflora on ollut tänä keväänä aivan täydellisen ihana, niin tämä on oikea sellainen rauhoittumisen tuoksu ja hienostunut, tämä yllä on itsevarman rauhaisa olo.

  Ihanat kuvat. <3 Mukavaa vappua Jonna ja sinä ole osasyy siihen, että olen niin rakastunut Guerlainin maailmaan, on mielestän kauneimpia kosmetiikkabrändejä mitä on. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, joo toiset pääsi näkemään aiemmin kuin toiset, mitä on tarjolla. ;)

   Niin on, musta Guerlain on osannut hyvin uusi ilmettään, pitää silti brändin ylellisenä ja kehitellä uusia innovatiivisia juttuja, kuten Rouge G huulipunat, joista olen varma, että muilta brändeiltä tulee jatkossa varmasti jotain saman tyylistä. ;)

   Poista
 3. Oih. Toivottavasti tuo tulee meidänkin Sokokselle niin pääsen livenä nuuhkimaan ja testaamaan iholle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidän peukkuja, että tulee! Iholle tosiaan vasta tietää pitääkö, mutta omalla iholla tämän on täysin meteoriitit, kun on hetken aikaa. Alku on taas yllättävän raikas. ^_^

   Poista
 4. Voi miten suloinen on jo tuo pullo...Miks mulla tulee siitä purkka mieleen?
  Iloista vappua Jonna ihanuus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on vähän kuin mansikka Hubba Bubba -pallo. :D Ainakin musta, joten jos sullekin tulee siksi purkka mieleen. :D

   Iloista vappua Outi. <3

   Poista
 5. Meteoriitti-fanien onnenpäivä. :D Hauskaa, että Guerlain pisti kasaan toivetuoksun. Itse en ole saanut aikaiseksi nuuskuteltua puuteripalloja, mutta silti tämä houkuttaa. Olen ennenkin pitänyt "puuterimaisista" tuoksuista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta tuntuu, että tätä tuoksua on toivottu siitä lähtien kun se edellinen ilmestyi ja jäi pois. Melkoisen kauan meni, että huutoon vastattiin! :D Tää on sellainen raikas, mutta selvästi puuterinen ja orvokkinen. ^_^

   Poista
 6. Mä taisin oikeasti kiljaista kun näin tämän pullon Guerlainin pr-tilaisuudessa :D huulipunista oli kyse mutta tuoksu vei mun huomion. Mun iho pilaa tosi monet tuoksut kun ne muuttuu jotenkin liian pehmeiksi, ja tämäkin oli mun iholla ihan erilainen kuin Myyllä. Tykkäsin kuitenkin tosi paljon! Tosi autenttinen. Mulle kyllä sanottiin että tää ois pysyvää valikoimaa :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Guerlainin tuoksut on usein muuten sellaisia, että ne tuoksuu todella erilaisilta eri ihmisillä. Hmm.. pressitiedotteessa oli, että on one shot, mut käviskö tälle sitten samalla tavalla kuin Terracottalle jonka alunperin piti olla kanssa one shot, mutta se tulikin pysyvään valikoimaan.

   Poista
 7. Mä kävin yksi päivä haistelemassa tätä, aivan ihana tuoksu! ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etkös sä ollut kans tuoksuille hivenen herkkä? Joten kiva kuulla, että pidit tästä. Ajattelen, että tää on aika kevyt tuoksu, eikä mikään sellainen voimakkaan ärsyttävä. :)

   Poista
 8. Tästä tulikin mieleeni, että joko tänä kesänä pääsen toteuttamaan meteoriitti kakun :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo, sitten ehdottomasti kuva jonnekin, että näen! <3

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives