Tikusta asiaa


Varoitan, että nyt tulee aika random-postaus, mutta minusta tämä soveltuu paremmin kuin hyvin blogiin, jonka ensimmäinen postaus melkein seitsemän vuotta sitten oli hammastahnasta. Olen sivunnut muutamassa postauksessa suhtautuvani hyvin pieteetillä hampaiden hoitoon.

Törmäsin jokin aika sitten parissa muussa kosmetiikkablogissa notino.fi -verkkokauppaan. Menin tietenkin innoissani tutkimaan valikoimaa ja jotenkin yllättäen päädyin hammastarvikeosastolle. Mitä minun vanhat silmäni näkivätkään? Ehdottomia suosikkihammastikkujani G.U.M:n Soft Pickseja ja millä hintaa! Melkein puolet halvemmalla mitä apteekeissa myydään. Tällaisissa tikuissa se on älyttömän iso raha. Notinossa 80kpl:n paketilla on hintaa 7,70 euroa, kun apteekissa sama pakkaus maksaa 12,70 euroa. Toki tuohon tulee postarit sitten päälle, mutta jos on tilaamassa Notinosta muutakin, kannattaa sujauttaa tikkuja mukaan.


Sen lisäksi että lankaan hampaita, tykkään myös tikuttaa ne iltaisin. Itselläni on erittäin ahtaat hammasvälit ja olen huomannut, että ikenet tykkäävät, kun silikoninen tikku "hieroo" niitä, samalla saa hammasvälit putipuhtaaksi. Ja kyllä, kun kaikki sitä kuitenkin miettivät, minua tavallaan inhottaa se, että näistä tulee muoviroskaa, mutta kukaan ei ole täydellinen. Säästän sitten luontoa sillä, etten omista autoa, enkä ole ajellut koskaan sellaisella metriäkään. Joten olkoot tikut sitten se yksi oma syntini monien muiden lisäksi luonnon kuormituksessa. 

Se miksi olin näistä G.U.M:n tikuista niin innoissani, oli se, että alunperinhän tikutin vain puutikuilla, mutta edes niistä kapeimmat eivät meinanneet mahtua hammasväleihini. Ne hajosivat ja tikun paloja sai kerätä milloin suusta ja milloin niitä oli jopa ikenissä pystyssä. Joskus niitä jumittui hammasväleihinkin ja jouduin irroittamaan niitä langalla pois. Ei niitä ole tarkoitettu muuhun kuin putsaamaan ruoantähteet suusta, ei niillä hammasvälejä voi kunnolla puhdistaa. 

Vuosia sitten hammashoitajani suositteli minulle silikonitukkuja, että ne olisivat hyviä hampaiden väleille, että hän itsekin käyttää niitä. Ensimmäiset mitä ostin, olivat juurikin näitä G.U.M:in tikkuja, ihastuin, mutta hinta oikeasti alkoi vähän syömään. Sitten huomasin, että marketissa Jordan ja varsinkin Rainbow myyvät samanlaisia. Olin hetken innoissani, kunnes aika nopeasti tajusin, etteivät ne ole lainkaan yhtä laadukkaita kummatkaan kuin nämä G.U.M:t. Marketissa myytäviä menee itselläni paljon hukkaan, koska usein tuo kärkiosa saattaa notkahtaa poikki jo ensimmäisen hammasvälin kohdalla. Todella turhauttavaa, olen silti käyttänyt niitä edullisemman hinnan vuoksi, mutta aina haaveillut, että kunpa ne olisivat yhtä laadukkaita kuin ne ensiksi käyttämäni. Notinon hinnalla G.U.M:t tulevat jopa halvemmaksi kuin Rainbow, joten saan vihdoin heittää hyvästit huonoille tikuille ja käyttää vain näitä laadukkaita. Tilasinkin kerralla vuoden tikut. Miten pienestä asiasta ihminen voi tulla onnelliseksi? Joskus sen voi tehdä vain yksi hammastikku!


Tuletteko yhtä pienistä asioista onnellisiksi?  1. Hih voi sua, tästä asiasta ollaan väännetty ja tiedät, mitkä mun lempparit on. Mutta hei missä ollaan ihan samiksia taas, puleerataan kunnolla hampaan välit!

  <3 Ihanaa päivää Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh joo samat traumat on tosin on asiaan liittyen. :D

   Ihanaa päivää Tiia. <3

   Poista
 2. Notinolla on muuten tosi hyvä hampaidenhoitotuotevalikoima! Mun suosikkiani eli laajenevaa hammaslankaa on nykyisin vaikea löytää, mutta Notinossa tais olla lähes kymmenen erilaista vaihtoehtoa! Melkein hullaannuin ja ostin kaikki kokeeksi, sitten tulin järkiini ja päätin käyttää vanhat hamstraukset ensin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Siellä on vaikka mitä. Ihan mahtavaa kuulla, että joku muukin on mennyt sekaisin Notinon hampaidenhoitovalikoiman edessä, etten ole ainoa pöhlö. :D

   Poista
 3. En ole tälläisistä kuullutkaan mutta nytpähän olen taas yhden asian viisaampi :D

  VastaaPoista
 4. Mä kans tikutan hampaanvälejä ahkerasti tai ainakin yritän;) Käytän halpis Rainbown tikkuja, koska ne sopivat mulle ihan jetsulleen, kun ei ole kovin tiukat hampaanvälit. Puutikut olisivat tietysti ekologisemmat, mutta niiden jousto-ominaisuudet ja koko ovat sitä luokkaa, ettei sellaiset toimi hammashuoltohommissa ollenkaan, paitsi jos on todella harva purukalusto. Jonkun lihankimpaleen voi ehkä tonkia puutikuilla, mutta siinä se. Ehkä vielä kuitenkin kehitellään markkinoille joustopuiset hammashuoltotikkuset;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis nää G.U.M:in regularit on täsmälleen samankokoiset kuin ne Rainbow tai Jordanin siellä marketissa, mutta itsellä on niin ahtaat, et jos tikku ei ole tosi joustava se notkahtaa helposti. Nää G.U.M:it on jotenkin laadukkaammat ja kestävät paremmin kuin Jordanit tai Rainbowt. :) Joo ei puutikulla voi kun tonkia noita ruoankimpaleita, ei ne sovi muuhun.

   Poista
 5. Tyhmä kysymys, mutta miten noita käytetään? :D Onko tarkoitus nuilla pienemmillä nystyröillä ronkkia hammasvälejä, vai työntää koko tikku ja miten se mahtuu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan vaan koko tikku työnnetään. :D Helposti, esim. G.U.M:lla on muistaakseni vielä 2-3 eri kokoa, nää regularit on just oikeita mulle. Noi nystyrät joustaa kun tunget tikun hampaiden väliin, niin ne samalla hieroo myös ikeniä. ;) Se tikku noiden nystyryiden piilossahan on todella kapea, mutta näitä on siis olemassa isompaakin mallia, joka sopii sit, jos on isommat hampaan välit.

   Poista
 6. Tulen iloiseksi pienistä asioista. Yhtenä päivänä en olisi voinut olla onnellisempi hakaneulasta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hakaneula kuulostaa just hyvältä syyltä tulla onnelliseksi! :D

   Poista
 7. Mä oon joskus jotain Jordanin tikkuja ostanut ja en saanut niitä mitenkään mahtumaan hammasväleihin. Tekis kyllä mieli koittaa josko näillä onnistuisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jordanillakin on muuten kahta kokoa niitä, ne pienet on just sopivia (siniset), mut ne isommat muistaakseni oranssin väriset ovat aivan liian paksuja itselle. :D

   Poista
 8. Aluksi käytin myös noita silikonisia tikkuja, mutta niistä jäi usein pikkupaloja tiettyihin hammasväleihin, joissa on teräviä kulmia. Vaihdoin sitten hammasväliharjoihin, jotka ovat kuin pieniä pulloharjoja. Minulle ne sopivat paremmin. Yleensä ostan Rainbow'n oransseja hammasväliharjoja kokoa 0,4 mm.

  Itselleni kävi niin, että iän myötä hammasvälit alkoivat tulehtua herkemmin. Parikymppisenä puhdistin välit lankaamalla, joskus kun muistin ja viitsin. Silti ei tullut ientulehdusta eikä nuoruus-/aikuisiän reikiintymistä... Nykyään ientulehdus iskisi hyvin nopeasti, jos en harjaisi hammasvälejä useamman kerran viikossa. Johtuu varmaan syljen koostumuksesta ja koostumuksen muuttumisesta iän myötä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo noi harjat on kans hyviä. Varsinkin sellaisille joilla on kuoret ilmeisesti oikein suositellaan just noita harjoja, koska niistä ei vahingossakaan jää mitään väleihin, itsellä ei ole tota ongelmaa onneksi ollut. :)

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives