Parhaat tuotteet stressi-ihon hoitoon


Meistä jokainen on joskus stressaantunut. Stressi vaikuttaa myös ihoon, koska se häiritsee lymfa- ja mikroverenkiertoa. Tämän vuoksi solutoiminnot hidastuvat, joka voi aiheuttaa turvotusta, mutta samaan aikaan myös ihon pinta alkaa kuivua. Se tuntuu kireältä ja hilseilevältä. Siitä voi tulla myös kosketusarka. Yleensä tässä vaiheessa kaikki ennestään hyväksi havaitut tuotteet eivät yhtäkkiä enää toimikaan. Stressin lisäksi oma ihoni reagoi usein yllämainitulla tavalla myös vuodenaikojen vaihteluun. Joudun joka kerran vuodenajan vaihtuessa pitämään 2-3 viikon jakson, jolloin koitan hoitaa ihoani mahdollisimman hellävaraisesti, koska tuntuu, että se ärsyyntyy silloin aivan kaikesta kaikesta, mistä se ei yleensä ärsyynny.

Kun iho on herkässä tilassa tai stressaantunut, on hellävarainen säännöllinen hoito tärkeää. Tärkeintä on löytää iholle tasapaino. Välteltäviä asioita ovat paljon aktiiviaineita sisältävät tuotteet, jotka stimuloivat ihoa. Tuotteiden koostumuksiin kannattaa kiinnittää huomiota ja välttää mahdollisuuksien mukaan lisättyjä hajusteita. Toki jokaisen iho reagoi eri tavalla. 

Olen vuosien aikana huomannut, että puhdistukseen kannattaa panostaa, mutta hoitotuotteet on paras pitää mahdollisimman yksinkertaisina ja vähäisinä. Ihoni ollessa stressitilassa pärjään loistavasti kahdeksalla hoitotuotteella. Tiedän, että kokonaismäärä kuulostaa edelleen paljolta, mutta en käytä kaikkia tuotteita aamulla ja illalla. Olen vähitellen kokeilemalla löytänyt muutamia tuotteita, jotka toimivat hyvin yhteen ja tuntuvat toimivan, kun ihoni kenkkuilee. Toivottavasti näistä vinkeistä on apua teillekin.

*Académie PR-näyte saatu blogin kautta, muut omia. 


Aamulla suoritan puhdistuksen ainoastaan Bioderman Sensibio H2O Misellivedellä. Turha vedellä peseminen on asia, jota kannattaa välttää. Bioderman miselli on ehdottomasti yksi hellävaraisimmista markkinoilla olevista. Syystä tai toisesta ihoni pitää tuotteesta kovasti. 

Illalla teen aina kaksoispuhdistuksen. Cliniquen take the day of cleansing balm on iholle sulava hellävarainen mutta tehokas puhdistaja. Balmimainen tuote sulattaa kaiken meikin ja lian, huuhtoutuu pois helposti lämpimällä vedellä ja tekee ihosta pehmoisen. Toisena puhdistustuotteena käytän Kiehl'sin Ultra Facial Cleanseria, joka on koostumukseltaan valkoista helmiäishohtoista geeliä. Vaahtoaa hyvin kevyesti ja poistaa mahdolliset meikin jäämät hellävaraisesti pois. Ei jätä kiristävää tunnetta.

Kiehl'sin Ultra Facial Toner on paksuhkon maitomaisen koostumuksen omaava kasvovesi. Se sisältää ripauksen salisyylihappoa, joten samalla kuorii hellävaraisesti kuollutta ihosolukkoa ja pitää ihon kirkkaana. Tämä onkin ainoa käyttämäni tuote, jossa on jokin aktiiviaine. 

Hoitotuotteita käytössäni ihon ollessa kenkkutuulella on vain kaksi. Essen hydro moisturizer on siitä jännä tuote, että koostumus voi vaikuttaa aluksi hivenen paksuhkolta, mutta tämä on tuote joka jättää ihon pinnan himmeäksi ja sopii siksi loistavasti meikin alle. Hydro moisturizer on kehitetty rauhoittamaan ihoa ja se onkin yksi parhaista rauhoittajista stressaantuneelle iholle. Käytän voidetta myös silmänympäryksille, joten siihen ei tarvita erillistä tuotetta tässä rutiinissa. Voide tuoksuu pehmeän vaniljaiselta, melkein syötävän herkulliselta. 

Toisena hoitotuotteena käytän aina öljyä. Académien Kamomillaseerumia* olen käyttänyt joskus aiemminkin (tykkäsin silloin), mutta nyt talven vaihtuessa kevääksi ja ihoni alkaessa jälleen kriiseilemään, muistin, että minulla oli tätä yksi PR-näytteena saatu pullo jäljellä kaapissa. Ajattelin koittaa, mitä ihoni tuumaisi tuotteesta silloin, kun se on herkimmillään. Kevyt öljymäinen seerumi sisältää mm. kamomillaöljyä, kehäkukka- ja hevoskastanjauutteita sekä sypressiöljyä. Kudzu-uute rauhoittaa. Sopii punakalle ja couperoottiselle iholle. Seerumi tukee myös mikroverenkiertoa. Koostumus öljyseerumissa on täydellinen tällaiseen yksinkertaiseen rutiiniin. Imeytyy iholle nopeasti, jättäen täysin öljyttömän pinnan. Kosteuttaa ja rauhoittaa tehokkaasti. Sopii hyvin hoitovoiteen alle. Itse käytin Kamomillaseerumia toisinaan yksinään aamulla meikin alla, mutta illalla yhdistin sen aina voiteen kanssa.

Kuorinta on tärkeää, koska kuollut pintasolukko on saatava pois, ettei iho tukkiudu ja epäpuhtaudet lisäänny entisestään. Sitä ei kannata suorittaa kuitenkaan liian usein, kerran viikossa tai kahdessa. V 10 Plus Water Based Peeling on varmasti yksi markkinoiden hellävaraisimpia kuorintoja. Kirkas ja rakeeton kuorinta sopii hyvin silloin, kun iho ei siedä rajuja metodeja. Kuorintageelin tehoaineet reagoivat kuolleen ihosolukon proteiinin kanssa, poistaen kuolleen ihosolukon iholta hellävaraisesti. Kuorinnan jälkeen iho on kuulas ja pehmoinen. 


Vaikuttaako stressi tai vuodenaikojen vaihtelut ihonne kuntoon? Mitkä ovat silloin luottotuotteitanne?

*Académie PR-näyte saatu blogin kautta, muut omia. 1. Piti ruveta oikein pohtimaan, että miten stressi ja vuodenajat vaikuttaa mun ihon... Viime vuosina en ole huomannut oikein mitään vaikutuksia. Ainoa ajoittainen riesa on kuiva iho, mutta sitä voi olla milloin vaan ja sen suhteen osaan pitää varani aika hyvin. Stressi ei tunnu, eikä näy ihossa, vaan lähinnä levottomana mielenä ja unettomuutena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä odotan aina kesää kuin kuuta nousevaa, kunhan vaan pääsen ensin tässä toukokuussa tapahtuvasta ihon ärsyyntymisestä. Vaikka ei aurinko paistaisi joka päivä, mutta se ilmankosteus mikä kesällä on nannaa omalle iholle, ihana "leikkiä" hetki normaali-ihoista. :D Mulla ei kanssa ennen iho reagoinut stressiin, mutta nyt vanhemmiten varsinkin leukaperissä kuivuus lisääntyy ja sinne tulee helposti näppyjä. :/

   Poista
 2. Hurjan mielenkiintoinen postaus! Mä en ole huomannut ainakaan vuodenaikojen vaihtumisen vaikuttavan ihoni kuntoon, mutta mun herkkä ihoni saattaa reagoida uusiin tuotteisiin hyvinkin voimakkaasti. Sellaisen jälkeen tulee ehdottomasti suosittua hellävaraisempia puhdistus- ja hoitotuotteita, jotta iho rauhoittuisi mahdollisimman pian. Tän postauksen tuotteet oli itse asiassa kaikki mulle tuntemattomia, mutta erityisesti Essen voide alkoi kiinnostaa! Uskoisin sen toimivan loistavasti omalla ihollani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tosi kiva kuulla. :) Mulla reagoi just vuodenaikojen muutoksiin tosi voimallisesti ja mullahan on aina eri ihotyyppi sen mukaan mikä vuodenaika on menossa. Todella ärsyttävää toisinaan. Tosin nyt on tulossa just se paras kausi, kun musta tulee normaali-ihoinen. :D

   Poista
 3. Jos elämässä iskee päälle oikein voimakas stressaava ajanjakso, niin naamaan iskee näppyinvaasio. Olen jo ajat sitten huomannut, että näppykatastrofit ovat aina yhteydessä stressiin. Se mitä muuta mukavaa oiretta kova stressi mulle aiheuttaa, onkin sitten jo toinen tarina :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin iskee ja mulle tulee ne just siitä, kun iho kuivuu liiaksi pinnalta. Samalla iho saattaa hilseillä ja sit on paukamia, todella ikävä combo.

   Poista
 4. Taas on mielenkiintoinen Esse postauksessa. Kunpa löytäisin sopivan rakosen testailla sitäkin sarjaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä vannon, että tykkään. Suosittelen aloittamaan tosta Sensitive-sarjasta, siinä on tosi kiva tuoksumaailma ja monia kivoja tuotteita. ^_^

   Poista
 5. Kiehl'sin ultra facial toner on yksi mun lemppareista, ellei se ykkönenkin mitä tonereihin tulee :). Esseä haluaisin päästä kokeilemaan, en vaan ole saanut aikaiseksi tehdä tilausta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on loistava, vaikka se on hivenen kuoriva, se on silti todella hellävarainen. :)

   Poista
 6. Todella vaikuttavat ihooni. Kesällä ihoni voi yleensä parhaiten, talvella taas kuivuus iskee. Nyt otsassa lässöttää ällö finni ja se saa huutia tänä iltana...toivottavasti :D
  Kunnon puhdistusaineet läpi vuoden on käytössä ja talvella erityisesti tykkään erilaisista ihoöljyistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan sama juttu täällä, kesällä iho on oikeastaan normaali, mutta talvella pintakuivuus iskee, joskus menee tosi pahaksi, vaikka kuinka hoitaa. :/

   Poista
 7. Täällä taas mietitään, että pitäisiköhän rohjeta joskus kokeilla tuota essen maailmaa. Rohjeta kuulostaa ehkä hassulta, koska niin hieno ja vaikuttava sarja kyseessä, mutta ne oman ihon haasteet ja yrttiset tuoksut. Tuo Cliniquen jutska näyttää mielenkiintoiselta.

  Ihania unia Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti, mut suosittelen sulle Sensitive-linjaa, epäilen et muiden tuotteiden tuoksu voi olla sulle liian luonnonkosmetiikkamainen.

   Öitä Tiia. <3

   Poista
 8. Mulla stressi näkyy ihossa näppyinä, koska raavin silloin helposti niskaa ja hartioita lähes huomaamattani. Likaisten sormien lähmimisen seurauksena tulee sitten näppyjä. Joten mulla stressi-ihonhoito tarkoittaa tehokkaampaa puhdistusta koko kropalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on oikeasti paha, jos vahingossa raapii, pahentaa vain tilannetta. :/

   Poista
 9. Miulla kuivuu stressatessa huulet ja iho niin koppuraks ettei järkeä.Nyt duuni loppuu ja muukin elämä koettelee ja se näkyy naamasta kyllä🙈 läträän sit kans hellävarasilla tuotteilla ja syön avokadoja hulluna🤣

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hellävaraiset tuotteet on kyllä se ratkaisu, liian tehokkaat kuivattavaat vaan liikaa.

   Poista
 10. Stressaan ja varmaan vaikuttaa ihoonkin. Yleensä minulla tulehtuu nivelet stressin vuoksi, reuma, kun on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Stressi kyllä vaikuttaa niin monella tavalla, todella ikävä seuraus sinulla siitä. :(

   Poista
 11. Mulla vaikuttaa stressi sekä vuodenaikojen vaihtelu, varsinkin kesän alkaessa iho monta kertaa reagoi näppylöin :P

  Tuo Cliniquen balmi on vaan niin ihana, harmi että unohdin omani reissuun ja saan sen vasta reilun kuukauden päästä takaisin :D Olen huomannut, että joskus on tosiaankin pakko himmailla aktiiviaineiden suhteen ja öljyt on oikeastaan sellaisia, jotka koen monta kertaa ihoa rauhoittavina sekä tasapainottavina :) Academien öljy alkoi kiinnostaa, luulen että tykkäisin siitä! ^_^ Ja nuo V 10 plus -tyyliset kuorinnat on juts silloin hyviä, kun iho on herkkänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli meillä on tässäkin suhteessa samanlaiset ihot, kuinka yllättävää. :p

   Miten sä sen nyt sillä tavalla jätit, no sen käyttö tuntuu entistä ihanammalta, kun saat sen takaisin. <3

   Poista
 12. Sairastan atopiaa, joten iho reagoi välillä aika äärimmäisellä tavalla. Silloin auttaa ainoastaan lääkevoiteet, koska tulehdus pitää saada kuriin.
  Mutta nyt on ollut tosi pitkä hyvä jakso, kun olen ilmeisesti löytänyt hyvän ihonhoitorutiinin, joka ylläpitää ihon kuntoa. Tuo Bioderma on avian ihana kasvovesi, mutta se loppuu ihan pian. Ajattelin kokeilla LV:n versiota seuraavaksi.
  Myös tuosta Take the Day Offista minulla on kokemusta. Hoitihan se hommansa, ei ainkaan ärsyttänyt :D Todellisen wau- efektin kasvojenpesun saralla on saanut aikaan Misshan Super Aqua Fresh Cleansing Liquid. Tämä on ihan oikeasti ainoa kokeilemani tuote, joka poistaa tehokkaasti kaiken meikin ja lian ja iho jää "ei minkään tuntuiseksi", eli kiristämättömäksi ja kuumottamattomaksi.
  Korealainen tapa kerrostaa rasvattomia kosteuttavia tuotteita ja lukita kosteus rasvaisemmalla voiteella tai öljyllä, on toiminut todella hyvin. Käytän esim apteekista saatavaa Xyliderm-geeliä kasvoilla kosteuttamassa. Ziajan Oliivi- ja Kaakao- sarjojen tuhdimmat kasvovoiteet ovat myös viime aikojen suosikkeja halpuutensa ja toimivuutensa vuoksi ( vaikka sisältävätkin mineraaliöljyjä)

  -Tiltu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tiltu,

   Tuo LV:n misellivesi on muuten ainakin omasta mielestä parasta mitä marketista saa, joten kannattaa ehdottomasti kokeilla se. :) Pitääkin laittaa toi Misshan putsari muistiin.

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives