Klassikot osa 4 - Mason Pearson


Ylläolevat harjat ovat varmasti kaikille lukijoilleni tuttuja, sen verran paljon olen jaksanut blogissani vihjailla näiden klassikoiden erinomaisuudesta. Vasemmalla söpön vaaleanpunaisena esittäytyy matkaharjani Mason Pearson Pure Bristle Pocket B4 ja oikealla reilun kymmenen vuoden ajan joka päivä ahkerasti palvellut Pure Bristle Sensitive SB3. Se onkin yksinkertaisesti paras koskaan käyttämäni hiusharja. Mikään muu ei pääse edes lähelle. 

Pure Bristle Sensitive on täydellinen harja ohuille, hennoille ja helposti takkuuntuville hiuksille. Selvittää hiukset hellävaraisesti repimättä. Kun päänahkasi tottuu Mason Pearsonin harjasten hierovan pehmeään tunteeseen, ei paluuta ole. Tuntuu uskomattomalta, että kaiken tämän jälkeen harjan ikää ei huomaa muusta kuin hieman kuluneesta varresta. Matkaharja ei ole kuin vuoden verran nuorempi, mutta se on tietysti ollut paljon vähemmällä käytöllä, joten se näyttää uudenveroiselta.


Mason Pearson on Brittiläinen yritys, joka on erikoistunut harjojen valmistukseen. Harjojen tarina alkoi, kun insinööri Mason Pearson meni 1865 töihin Lontoon East Endissä sijaitsevaan British Steam Brush Work -yhtiöön. Vuonna 1885 hän keksi mullistavan kumityynyisen hiusharjan, josta tuli yhtiön päätuote. Harjaa myydään edelleen ja sitä on paranneltu vain hieman alkuperäisestä.

Mason Pearson -harjat huokuvat ylellisyyttä ja huippuosaamista. Harjat tehdään edelleen käsin. Jokaisen harjan valmistukseen menee aikaa yli kuusi viikkoa. Niiden ainutlaatuinen kumityyny mahdollistaa tehokkaan, toimivan ja hellävaraisen harjauksen. Hiuksia harjaamalla hierot samalla päänahkaasi. Muovinen kahva on kiillotettu ja viimeistelty käsin, jotta se istuisi mahdollisimman hyvin käteen. Harjoja on tarjolla neljää eri väriä: klassinen musta, vaaleansininen- ja punainen, sekä valkoinen.


Pure Bristle -harjat ovat ihanteellisia hennoille ja normaaleille hiuksille. Bristle & Nylon -harjat sopivat taas parhaiten paksuille ja karheille hiuksille. Pure Bristlen harjaosa on tehty aidoista villisianharjaksista, mutta valikoimaan kuuluu myös ainoastaan nylonisilla harjasosilla varustettuja harjoja.

Mason Pearsonin hiusharjat ovat myös ammattilaisten suosiossa ja ne ovatkin voittaneet useita muoti- ja kauneuslehtien palkintoja vuosien saatossa. Mm. Popular-harja on voittanut seitsemän kertaa InStyle-lehden Best Beauty Buys -palkinnon, viimeksi tänä vuonna.

Harjan hoito-ohjeita:

* Älä jätä harjaa suoraan auringonvaloon. Kumi ja harjan muovinen varsi saattavat kärsiä.
* Puhdista harja säännöllisesti. (Isommissa Mason Pearsoneissa tulee puhdistusharja pakkauksen mukana, mutta sen voi ostaa myös erikseen.)
* Älä kuivaa harjaksia pyyhkeellä vaan ravista harjasta vesi pois ja anna kuivua pysty asennossa.
* Älä suihkuta harjaan suoraan öljyä tai alkoholia sisältäviä tuotteita, ne haurastuttavat kumia.

Onko Mason Pearson teille tuttu?

Hinnat:

Pure Bristle Pocket B4 n. 53 €
Pure Bristle Sensitive SB3 n. 87 €

Harjoja voit tilata täältä. 1. Olisipa aika jännä nähdä, pärjäisikö tuo yli kaksi vuotta säännöllisesti käytössä olleelle Tangle Teezerilleni. ;) Mulla irtoilee hiuksia aivan hurjasti ja hiukseni ovat t o d e l l a ohuet. Ottaisin varmaan kyllä vastaan, jos joku tarjoaisi testiin... ihan omalla rahalla ei nyt kyllä ole varaa lähteä testiksi ostamaan harjaa. Mut kiinnostava ajatus kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvokas on, mutta joka euron väärti. Tuo sensitive on vielä hieman edullisempi, esim. Popular taitaa maksaa yli 100 €. Omaan makuuni Popular on taas liian isokokoinen. Jos pitäisi valita yksi kauneustuote jota ilman en voi elää, se oli ehdottomasti toi harja. :p

   Poista
  2. Mä uskon, että on jokaisen euron arvoinen, jos osoittautuu hyväksi! Se vaan, että tässä kohtaa ei ehkä uskalla lähteä tolla hinnalla kokeilemaan :)

   Poista
 2. Kyllä noilla hinnoilla täytyy olla jo tosi luksusharja. :) Mä en ollut näistä kuullut ennenkuin löysin sun blogin. Mulla on käytössä ihan normi lapio -ja luurankoharjat sekä myös Tangle Teezer. Itse en TT:stä niin välitä, mutta 4 v. luonnonkiharahiuksisen tyttöni takkuuntuvalle tukalle tosi hyvä. Ja nyt kun on itsellä taas lyhyt tukka niin ei harjalla olekaan niin väliä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonnonkiharatukka onkin melkoinen haaste! Kiva, että on löytynyt toimiva harja. :)

   Poista
 3. Itsehän olen pihalla kuin lumiukko kaikista harjahommista! Minulla on ollut pitkät hiukser sen verran lyhyen aikaa että en ole vielä päivittänyt harjaosastoa lyhyiden hiuksien jälkeen pidemmille sopiviksi ja olen vielä aikamoinen takkutukka :D

  VastaaPoista
 4. Kiinnostuin heti! Olen suuri Tangle Teezerin ystävä, mutta paksu- ja karheatukkaisena etsin aina lisää apulaisia kampaushommiin :) Ilmeisesti paksutukkaisille suositellaan nimenomaan noita sekoiteharjoja tai kokonaan nailonisia. Osaatko sanoa, sähköistääkö kokonailoninen harja hiusta enemmän? Sähköisyys on nimittäin yksi tukkani lukuisista ongelmista, enkä tietenkään haluaisi sitä enää lisää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paksutukkaiselle tosiaan suositellaan juuri noita sekoiteharjoja. Itse asiassa luin, että tuon Pure Bristlen sanotaan saattavan aiheuttaa ihan aluksi eniten sähköisyyttä, itse en aikoinaan huomannut mitään. Sekoiteharjoista ja nailonisista ei ollut mainintaa. Itselläni on myös tosi sähköinen tukka varsinkin talvella, mutta Pure Bristle on toiminut hyvin.

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta! :) Taidan googletella vähän arvioita ja tsekkailla joulukuussa Lontoon valikoiman, josko siellä jossain pääsisi ihan livenä harjoja tunnustelemaan. Mua kyllä houkuttaisi sellainen, missä olisi noita villisian harjaksia mutta jos paksulle tukalle sopii paremmin kokonailoninen, niin sitten päädyn luultavasti siihen.

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives