Ihonhoito loppukesällä

*Sisältää mainoslinkkejä

Tuntuuko teistä muista, että tämä kesä on ollut harvinaisen pitkä? Itsellä varmasti jalan murtuma ja sen vuoksi kotona neljän seinän sisällä pakosta kykkiminen ovat pidentäneet aikaa. Siitä huolimatta tämä kesä on jatkunut ja jatkunut. Heinäkuutakin on vielä kokonainen viikko jäljellä. 

Omassa kalenterissa aletaan kuitenkin lähestyä loppukesää. Minulla sellaista aikaa on koko elokuu ja vielä syyskuun alkupuolikin. Syyskuun lopun miellän mielessäni jo alkusyksyksi, vaikka sen voisi loppukesäksi vielä lukea. Alamme siis olemaan loppukesän kynnyksellä. 

Ihonhoidollisesti nyt on hyvä aika katsastaa iho. Mitä se on tykännyt kesästä? Pääsääntöisesti jokaisen iho nauttii auringosta. Harvoin kuulee, että kasvojen iho menisi kesällä kellään huonompaan suuntaan. Kosteampi ilma on ollut myös kaivattua pitkän kuivan talven jälkeen. Ihoni näyttää aina loppukesästä paremmalta kuin alkukesästä. Sen kosteuspitoisuus on selvästi lisääntynyt ja se on hehkuvampi ja kimmoisamman näköinen. Koska en oleskele tarkoituksellisesti lainkaan auringossa (tänä kesänä vieläkin vähemmän kuin normaalisti pakollisen sisälläolon vuoksi), ihooni ei ole ilmestynyt tänä kesänä mitään negatiivisia vaikutuksia, joita aurinko voi aiheuttaa. Pigmenttiläiskät, ihon ennenaikainen vanheneminen ja syventyneet rypyt ovat merkkejä auringon aiheuttamista vaurioista.


Nyt onkin hyvä aika pakata iholle kosteutta. Käyttöön kannattaa ottaa tehokkaasti kosteuttava hoitovesi. Olen tosi tarkka hoitovesien suhteen ja käytän vaihtelevasti muutamia hyväksi havaitsemiani tuotteita. *Bioeffectin Facial Essence, Pyunkang You Essense Toner ja *Clarinsin Super Restorative Essence

Katse kannattaa kääntää myös seerumeihin, joihin pakattu runsaasti tehoaineita, jotka ehkäisevät ihon ikääntymistä. *SkinCeuticalsin H.A Intensifier parantaa ihon kimmoisuutta ja tekee ihosta täyteläisemmän näköisen. Sen sisältämä lakritsiuute rauhoittaa ihoa. Jos ihosi on kesän jäljiltä epätasaisen sävyinen, apua saa atselaiinihappoa sisältävistä tuotteista. *Paula's Choicen 10% Azelaic Acid Booster sisältää atselaiinihapon lisäksi salisyylihappoa. Boosteri tasoittaa ihon sävyä, samalla kirkastaa ja puhdistaa ihoa. Vanhemmiten olen huomannut myös yhden raaka-aineen, jonka huomaan boostaavan ihoni aivan eri tavalla kuin nuorempana, nimittäin peptidit. Se on raaka-aine, jota etsin tuotteista. Peptidit vahvistavat, korjaavat ja suojaavat ihoa. Lisäksi ne ovat hyvin siedettyjä, joten sopivat myös herkkäihoisille. Jos sekä kasvovoide, että seerumi sisältävät peptidejä, ei haittaa, sillä tämän kanssa more is more. Peptidi-seerumeista suosin *Paula's Choicen Peptide Boosteria, *Peter Thomas Rothin Peptide21 Wrinkle Resist Seerumia, sekä *Medik8 Liquid Peptides seerumia.

Vaikka en ole kuorintojen ystävä, kesäaikaan ihoni saattaa sellaista joskus tarvita. Tykkään käyttää silloin happokuorintoja. *Paula's Choicen 25% AHA + 2% BHA Exfoliant Peel on yksi tehokkaimpia kuorintoja, mitä olen käyttänyt. Sisältää viiden hapon yhdistelmän. Kirkastaa ihoa ja avaa mahdollisia tukkeutumia. Tuotetta kannattaa ensin testata kädelle. Aluksi vaikutusajan kannattaa olla suositusta lyhempi, vaikka vain pari minuuttia, jonka jälkeen tuote huuhdellaan pois vedellä. Tuotteen käytön jälkeen en koskaan laita iltaisin enää iholleni retinolia vaan pakkaan sille kosteutta tuovia tuotteita. Todellinen pikakaunistaja! 

Loppukesästä iholle voi tuoda lisäkosteutta ravitsevalla hoitonaamiolla. Käytän naamioita nykyään harvemmin, mutta tykkään iholle yön ajaksi jätettettävistä naamioista, joita muuten kannattaa käyttää kuuriluontoisesti vaikka joka yö silloin, jos retinoli tuntuu kuivattavan ihoa liiaksi. Lisäät vain naamion kaikkien muiden hoitotuotteiden päälle viimeiseksi. Näissä naamioissa minulla on ollut samat suosikit jo vuosia. *Sensain Extra Intensive Mask on varmasti arvokkain tuote, joka minulla on nykyään käytössä. Se kuitenkin tekee ihosta erityisen hehkuvan ja kimmoisan. Tuote kestää lisäksi käytössäni aina pitkän aikaan, vaikka laitan sitä runsaammalla kädellä. Yleensä laitan sen jo reilusti ennen nukkumaanmenoa, jotta paksumpikin kerros ehtii imeytyä. Ei tunnu iholla tahmealta. Jos sinulla on kiire nukkumaan, levitä tuotetta vain ohut kerros. Toinen pitkäaikainen ja huokeampi lemppari on *Cliniquen Moisture Surge Overnight Mask. Naamio kosteuttaa ihoa tehokkaasti.


Alkaako siellä olemaan jo haikeutta ilmassa, kun loppukesä lähestyy? Miten sinun ihosi voi?


Kuvat: Pexels

 1. Tämä kesä on mennyt enimmässä määrin sairastaessa ja ensi viikko onkin jo viimeinen lomaviikkoni. Se täytyy sanoa, että ihoni sentään voi hyvin, vaikka muuten akka onkin ihan rempallaan :) Vähän on jo haikeutta ilmassa, vaikka uskonkin, että saadaan ensi kuussa vielä nauttia lämpimistä päivistä.
  Ihanaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa sinulle Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi ikävä kuulla, että kesä meni sairastelun merkeissä. Ei ole kyllä kivaa. Silloin ei loma tunnu oikein lomalta. Toivottavasti töihin paluu on alkanut kuitenkin mukavasti?

   Kivaa viikkoa.💙

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives