Syksyn viisi ihonhoitosuosikkia

*Sisältää mainolinkkejä, muut tuotteet omia, Filorga saatu

Nyt kun on syyskuu niin voisi kai sanoa, että on virallisesti syksy. Viikko sitten ilmat kylmenivät äkillisesti niin, että sisällä piti laittaa pattereihinkin jo vähän lämpöä. Tämä tiesi sitten toki lisää haasteita iholle. Syksyllä kiinnitän ihonhoitoon erityistä huomiota ja valitsen tuotteet niin, että ne olisivat  mahdollisimman hellävaraisia, kuitenkaan tehokkuudesta tinkimättä. Nykyään kuorin ihoani harvoin, mutta syksy on aikaa, jolloin huomaan, että ihokin kaipaa sitä enemmän. Kuorinnan kanssa kuitenkin kannattaa pitää maltti ja siksi suosin mahdollisimman hellävaraisia tuotteita. Ajattelin jakaa teille viisi tämän hetken ihonhoitosuosikkiani, jotka ovat olleet ahkerasti käytössä parisen viikkoa, kun vaihdoin ihonhoitoni paremmin syksyyn sopivaksi. 


Syksyllä siirtymävaiheen aikana talveen minulle on tullut tavaksi käyttää mielestäni markkinoiden hellävaraisinta retinolia – La Roche-Posayn Redermic Retinolia. Maitomainen retinoliseerumi on tarpeeksi hellävarainen, ettei ihoni ala kuivumaan liiaksi, sillä en halua aiheuttaa sille enempää stressiä lämpötilan vaihteluiden lisäksi. Vaikka ihoni on ollut jo pitkään tottunut päivittäiseen retinolin käyttöön, syksyisin kuuntelen ihoani ja saatan jättää retinolin iltaisin välistä, jos iho tuntuu vähänkään kuivalta. Tärkeää onkin reagoida nopeasti ihon antamiin merkkeihin, eikä jatkaa itsepäisesti valitsemallaan tiellä.

Ihoni kaipaa syksyisin poikkeuksellisesti kuorintaa. Vastaan kuorintatarpeeseen niin, että käytän parina-kolmena iltana viikossa kaksoispuhdistuksen toisena vaiheena *Dr. Barbara Sturmin Enzyme Cleanseria. Näitä jauhemaisia entsyymipuhdistuksia jotka samalla myös kuorivat ihoa hellävaraisesti, löytyy myös *Dermalogicalta ja *Sensailta, mutta kaikista kolmesta Sturm on ehdoton suosikkini. Koen sen tehokkaimmaksi, mutta silti tarpeeksi hellävaraiseksi. Iho tuntuu käytön jälkeen pehmeältä ja näyttää tasaiselta. Rasvoittuvan ihon omaava voi käyttää tätä päivittäin, mutta meille muille 1-2 kertaan viikossa riittää. Tehostan tuotteen vaikutusta niin, että kun olen levittänyt tuotteen pyörivin liikkein kasvoille, jätän sen vielä vaikuttamaan ikäänkuin kuorivana pikanaamiona muutaman minuutin ajaksi, jonka jälkeen huuhtelen sen pois. Käytölläni edellinen purkki kesti lähes kolme vuotta, joka on aika, joka luvataan tuotteen säilymiseksi. 

C-vitamiini on raaka-aine, joka saattaa ärsyttää ihoa. Ihoni kestää C-vitamiinia hyvin ja suorastaan rakastaa sitä, mutta silti syksyllä vaihdan *SkinCeuticalsin klassikon hivenen hellävaisempaan *Serum 10:n, jota suosittelen muutenkin vaihtoehdoksi, jos edellä mainitun hinta tuntuu liian kalliilta. Erona on se, että Serum 10 sisältää vain 10%:a askorbiinihappoa, kun C E Ferulic sisältää 15%:a. Molemmat sisältävä ferulahappoa ja C E Ferulic lisäksi E-vitamiinia, jota ei taas Serum 10 -seerumista löydy.

En ollut oikeastaan lainkaan kiinnostunut aiemmin Peter Thomas Rothin tuotteista, mutta parisen vuotta sitten löysin Peptide21- sarjan, jonka kaikki tuotteet ovat loistavia ja ne ovatkin käytössäni ahkerasti. *Peptide21 Wrinkle Resist Serum on seerumeiden aatelia. Tekee ihosta pehmeän ja kimmoisan näköisen. Kosteuttaa tehokkaasti. Pulloon on pakattu 21 erilaista peptidiä, olen joskus puhunutkin, että peptideillä on eri tehtäviä, joten tämä seerumi tekee iholle "vähän kaikkea". Lisäksi seerumi sisältää fermentoitua soijapapu-uutetta, skvalaania, A-, C- ja E-vitamiineja, sekä tietenkin hyaluronihappoa. Seerumissa on maitomainen koostumus, joten se toimii loistavasti myös meikin alla. Koostumus on sellaista, että en koe tarvitsevani päälle meikin alle edes primeriä, sillä seerumi itsessään tasoittaa ihoa ja lisää meikin kestävyyttä.

Tykkään käyttää meikkipohjana puuterista mineraalimeikkipohjaa tai sitten CC- tai BB-voiteita. En edes muista milloin olisin viimeksi laittanut iholleni ns. tavallisia meikkivoiteita. Epäilen vahvasti, etten enää palaa niiden käyttöön. Liian työläitä makuuni. :D Tällä hetkellä ihoni on niin hyvässä kunnossa ikäisekseni, että en halua peittää sitä vaan päinvastoin korostaa sen parhaita puolia. Sain jokunen viikko sitten testiin *Filorgan Oxygen-Glow CC Creamin, joka sisältää suojakertoimen SPF30. CC-voide on tuotteita, joiden sävyn luvataan mukautuvan kaikkiin ihon sävyihin. Nämä tuotteet ovat yleensä ihollani hittejä tai huteja. Useat valitettavasti hapettuvat ihollani liian tummiksi ja näytän lähinnä naurettavalta. Filorga yllätti. Olen kesän jäljiltä vaalea, eikä kasvoni ole päivettyneet juuri lainkaan. Hailakan vaaleanpunaisena purkista tuleva tuote antaa kasvoilleni erittäin hillittyä luonnollisen näköistä sävyä. Se tasoittaa ihoa ja mahdollista punoitusta erittäin maltillisesti. Epäilen silti, että lumikki-iholle tämäkin saattaa mennä liian tummaksi, mutta meille muille tuote soveltuu hyvin. Aamulla levitän CC-voiteen ihonhoitotuotteiden jälkeen kasvoille sormin, käytän reilusti, sillä tämä toimii samalla myös aurinkosuojana. Kesäaikana laittaisin alle vielä varmuuden vuoksi varsinaisen aurinkosuojan, mutta syksyllä tuote on hyvä yksinään. Ennen levitystä kannattaa ihonhoitotuotteiden ensin antaa kuivahtaa kasvoille kunnolla. Jos tuotteen levittää, kun iho on vielä kostea, se saattaa alkaa murustumaan. Luulen, että pienellä määrällä tätäkään ei tapahtuisi, mutta laitan reilummin, että saan kasvoilleni tuotteella sen lupaaman aurinkosuojan.Mitkä ovat sinun syksyn suosikki-ihonhoitotuotteet?

  1. Peter Thomas Rothin naamiot on olleet tosi hyviä mutta muutoin sarja on jäänyt vähän tuntemattomaksi :) yritän käyttää loppuun pari tuotetta mutta joku hoitoneste ja seerumi täytyy nyt ottaa ilmojen kylmetessä messiin.

    VastaaPoista
  2. Täältä löytyy pari Skin Ceuticalsia tuotetta ja olen tykännyt valtavasti. La Roche Posay jo toki monta vuotta käytössä, mutta muut uusia brändejä.

    Kyllä oma iho on täysin erilainen talvisin kuin kesällä, kesällä iho voi hyvin. Nyt huomaa jo, että hieman on alkanut taas iho kuivumaan.

    Sydämellistä tätä viikkoa Jonna. <3

    VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives