Syksyinen kosmetiikkahaaste

*Sisältää mainoslinkkejä

Haasteet, tuo ihana osa vanhaa blogiskeneä. Minulla on ollut valtava palo ja kaipuukin viimeisen vuoden ajan bloggaamiseen, sellaiseen, millaista bloggaus oli, kun aloitin kohta kaksitoista vuotta sitten. Olen muuttanut blogiani takaisin siihen suuntaan tietoisesti viimeisen vuoden ajan, toki edelleen varustettuna nykyajan jutuilla. Olen pannut merkille sen, että me jotka jaksetaan vielä blogata ja blogi on se pääsääntöinen alusta, ollemme menneet aikalailla siihen vanhaan takaisin. Se on helppoa, koska nykyään isompi kaupallisuus tapahtuu enimmäkseen somealustoilla kuten Instagramissa. Todella harva yhteistyökumppani pitää blogipostausta kovinkaan merkityksellisenä, vaikka todellisuudessa se on kaikkea muuta. Se on ikuinen mainos Googlessa. Minusta tämä muutos on hyvä, koska tämä lisää blogien ja nopean somen erilaisuutta. Mikä on hyvä asia, näin löytyy varmasti jokaiselle jotain. Olen aiemminkin kirjoittanut, miten nopea some ei oikein ole oma juttuni. Lomalla pidin kaiken siellä tapahtuvan todella minimissä, mietin jopa sovellusten poistamista loman ajaksi, mutta siihen en ihan lähtenyt. Jo parin päivän jälkeen oli selvää, miten hyvää somettomuus teki aivoille ja niiden rentoutumiselle.

Haastepostaukset olivat aikoinaan blogeissa iso juttu, ne keräsivät ja keräävät edelleen (ainakin täällä) paljon lukijoita. On aina mukava lueskella, mitä muut ovat vastanneet samoihin kysymyksiin. Välillä mietin, ovatko nämä postaukset toisten mielestä tylsiä? Oletko sinä huomannut blogien muuttuvan enemmän takaisin entiseen? 

Tämän päivän haasteen bongasin Lindan blogista, mutta alunperin se on lähtöisin Tainalta. Lindan alulle laittama kesäinen kosmetiikkahaaste tulikin jo tehtyä, joten tämä syksyinen on looginen jatkumo sille.

1. Miten ihonhoitosi muuttuu syksyn tullen?

Ei paljoakaan. Samat tehoaineet ovat käytössä ja tietenkin myös aurinkosuoja. Pari pientä juttua kuitenkin on. Vaihdan yleensä yöllä käyttämäni voiteen hivenen paksumpaan ja ravitsevampaan. Talven tullen omia lempivoiteita ovat mm. *Paula's Choicen Skin Recovery Replenishing Mooisturizer ja *Omega+ Complex Moisturizer, jotka ovat molemmat tosi ravitsevia, mutta eivät jätä ihoa rasvaisen tai tahmean tuntuiseksi. Lisään myös jonkin verran kosteuttavien naamioiden käyttöä. Pitkäaikainen suosikkini on *Paula's Choicen Skin Recovery Hydrating Treatment Mask, jonka voi lisätä kosteusvoiteen päälle ja jättää vaikuttamaan yön ajaksi.

2. Täsmätuotteesi iholle ennen talvea?

Ennen kaivoin öljyt käyttöön, mutta kuten olen usein sanonut, en juurikaan enää käytä öljyjä ihonhoidossani. Saatan testailla uusia toisinaan, mutta huomaan, ettei mikään niistä jää lopulta pysyvään käyttöön. En koe, että öljyillä on ihonhoidossani tällä hetkellä minkäänlaista agendaa.

3. Millainen meikkipohjasi on syksyllä?

Melko samanlainen kuin kesällä eli hoitovesi, C-vitamiini ja aurinkosuoja. Syksyllä, jos iho alkaa tuntumaan kuivemmalta, lisään aurinkosuojan alle lisäksi jonkin hyvin kevyen voiteen kuten *Sensain Cellular Performance Emulsion II, joka erittäin ohuesta koostumuksesta huolimatta kosteuttaa ihoa tehokkaasti. Edullisimmista *Kiehl'sin Ultra Facial Moisturizer toimii aina. Aurinkosuojan jälkeen primer. Meikkipohjana toimii joko *puuterinen mineraalipohja tai *Misshan BB Cream. Tärkeintä on se, että iho on meikin alla tarpeeksi kosteutettu. Se onnistuu helposti kerrostamalla ohuita, mutta kosteuttavia tuotteita.

4.  Millaisia sävyjä suosit syysmeikissä?

Apua, kehtaako tätä edes myöntää?!? Käytän samoja murrettuja ruskean sävyjä kuin aina. Kimalteesta pidän ja usein lisäänkin luomelle kultaista tai kuparista hohtoa. Joskus saatan innostua ja silloin otan käyttöön violetit sävyt.

5. Kolme syksyisintä luomiväripalettiasi?

Ai kolme?!? Riittääkö jos sanon vain yhden?  Sillä en omista kovinkaan montaa luomiväripalettia nykyään. Syksyisin on varmasti *Anastasia Beverly Hillsin Norvina, jossa on paljon lilan ja pinkin sävyjä. En käytä palettia juurikaan kesällä, ainoastaan syksyllä ja talvella. Joku muu voi olla tästä eri mieltä. ^_^

6. Mitä sävyjä käytät syksyisin kynsillä? 

Rakastan murrettuja ja tummia sävyjä. Essien *Licorice, *Maki me happy ja *Chinchilly toimivat aina. Chinchylly oli muuten valintani reissulakaksi, sillä murrettu harmaan sopii ihan kaiken kanssa ympäri vuoden.

7. Lempisävyt syksyisessä huulimeikissä.

Tajusin juuri, että tämä on ensimmäinen syksy pariin vuoteen, kun voi iloitella huulimeikillä, jee! Tätä olen kaivannut. Jane Iredalen Triple Lux -huulipunista neutraali *Jackie ja huikea hampaat valkoisemmiksi tekevä punainen *Gwen tulevat olemaan kovassa käytössä.

8. Tykkäätkö vaihtaa hiusten väriä syksyn saapuessa?

En. Minulla on ollut hiusten suhteen vuosia todella vahva oma tyyli ja syksy ei tuo haluja vaihtaa sitä. :D

9. Teetkö jotain Halloweenmeikkiä tai maskeerausta?

En. Halloween ei ole lainkaan minun juttu. 

10. Minkä tuoksun valitset syksyyn ja Halloweeniin?

Syksyn tuoksuksi valitsin *Viktor & Rolfin Flowerbomb Ruby Orchidin. Matkalle en tuoksua ottanut mukaan, koska halusin luoda sinne täysin oman tuoksumuiston. Otin mukaan todellisen riskivalinnan, sillä en ollut suihkutellut kotona tuoksua kovinkaan montaa kertaa ennen matkaa. Jotenkin se vain silti tuntui sopivalta valinnalta, enkä kyllästynyt siihen yhdentoista päivän aikana. Tuo tuoksu oli *Lancôme Idôle EdP. Olin säästellyt tuoksua sen ilmestymisestä syksystä 2019 lähtien. Laittanut sitä aina toisinaan. Ehkä tällä oli joku tarkoitus? Matkalla rakastuin siihen kuitenkin lopullisesti. Syyskuussa 2019 kuvailin tuoksua näin:

"Tuoksu alkaa pirskahduksella raikasta bergamottia ja mehukkaan makeaa päärynää. Sydäntuoksu on puhdas ja klassisen kukkainen – Isparta-ruusun terälehtiä, Centifolia-ruusua, ruusuvettä ja jasmiinia. Pohjalla patsulia, myskiä, seetripuuta ja vaniljaa. Ihollani Idôle on pehmeä ja sopivasti makea tuoksu, aavistuksella raikkautta. Vaikka tuoksussa ei ole vadelmaa, niin ihollani se tuoksu vadelmaiselta. Olin aluksi ihan varma, että tuoksussa olisi vadelmaa, koska tuoksu oli niin selvä. Tällä kertaa ihon pH teki kuitenkin tepposet. Idôle on "helppo", se sopii niin töihin, treffeille tai yökerhoon. Voisin laittaa tätä myös työhaastatteluun, koska se ei ole liian hyökkäävä.  Kesto iholla on huikeat yli kaksitoista tuntia, joten pari suihkaisua riittää."



Mitkä ovat sinun syksyn lempimeikit- ja ihonhoitotuotteet?


  1. Aikalailla samoilla tuotteilla mennään täälläkin. Ehdoton suosikkini on Essencen peitevoide, joka kestää vettä.
    Ihanaa viikonloppua sinulle Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vedenkestävyys on kyllä syksyllä loistava ominaisuus. 💪😄

      Samaa sinne Outi. ❤️

      Poista
  2. Ihana kun sä vastasit tähän <3 oli ihanaa kun ennen oli oikeasti varmaan 10 blogipostausta luettavana, saattoi olla enemmänkin! Nykyään ei ole ja se on tosi surku :( IG ei ole ollenkaan sama juttu, ei sieltä voi lukea. Enkä mä osaa sitä alustaa enkä tehdä postausta jota itse saatan hioa päivä-/viikkotolkulla!
    Mulla on joskus ollut Essien Chinchilly. Essiellä on kyllä ihania ne kaikki nudesävyt ja klassiset vaaleat/harmaat. Mulla on se sun suosittelema Gel päällyslakka seuraavana käyttövuorossa muuten ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli tosi kiva haaste! Kai joku keksii talveksi uudet kysymykset tähän? 😁

      Mä kans monesti mietin,, että olis niin kiva, et olis enemmän postauksia luettaviksi. Ennen monet postasi joka pvä niin niitä välillä kertyi, kun ei ehtinyt edes kaikkia lukea. Nykyään ei ole sitä vaaraa, lukisin mielelläni enemmänkin.

      Kerro sit, mitä pidit päällyslakasta. 👍

      Poista
  3. Ihanaa lukea syysjuttuja. Tuo iloa, kun muuten tuntuu lisääntyvä pimeys masentavalta. Ehkä ripaus kimalletta luomille voisi piristää itseänikin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla. ☺️

      Täälläkin on iskenyt pimeys vasten kasvoja, mutta kai tähän taas tottuu.

      Poista
  4. Olipa kiva lukea sun vastauksia! Norvina on ihana, joskaan mä en omassa käytössä oo mieltänyt sitä syyspaletiksi. Täytyykin itse asiassa testailla sitä nyt syysmeikeissä, kun tulit maininneeksi, siinä kun tosiaan on kivasti myös syksyyn sopivia sävyjä :) Jane Iredalen Gwen löytyy täältäkin, se on yksi mun upeimpia huulipunia ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, just vastasin Tainalle, et toivottavasti joku keksii tähän haasteeseen talvikysymykset. 😁

      Mä tykkään niistä liloista ja pinkeistä sävyistä just syksyllä. Moni käyttäisi pinkkejä keväällä.

      Gwen on kyllä niin 😍👄

      Poista
  5. Molempi hyvä, tykkään Instasta ja tykkään blogeista. <3 Mutta niin totta, että somettomuus tekee hyvää mielelle ja sielulle. Ihanaa viikonloppua Jonna. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin tekee. Pitää tehdä varmaan ekaa kertaa elämässä uuden vuoden lupaus itselle koskien sitä, että vähentää somen käyttöä radikaalisti. Se on sit eri asia, miten se kotioloissa tulee onnistumaan. 😬

      Poista
  6. Syksyn tullen ihonhoitotuotteet saattaa muuttua tai pikemminkin sinne tulee lisää hoitavia tuotteita, esim. hoitoneste ja ihonhoitokapselit (oriflamelta :D). Meikeissä olen kyllä vähän tylsä tapaus, meikkaan aikalailla samoilla aina tai niin kauan kuin tuotetta riittää ja sitten ostan vasta uutta :) Kynsissä ehkä mennään tummempiin sävyihin syksyä ja joulua kohden.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hoitavammat tuotteet syksyllä ovat kyllä kova juttu. 👍

      Mulla on sama juttu meikkien kanssa, joten kiva kuulla etten ole ainoa. 😅

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives