Ihonhoidon raaka-aineet – Monipuolinen teprenone

*Sisältää mainoslinkkejä

Loistavia ihonhoidon raaka-aineita on paljon. Kuka on kuullut teprenonesta? Teprenone on todellinen ihonhoidon monitoimiraaka-aine, josta puhutaan aivan liian vähän. Tosin sitä sisältäviä tuotteita ei ole helppo löytää, pitää tietää, mitä etsii. Jos löydätte ainesosan ihonhoitopurkistanne, voitte olla tyytyväisiä, sillä teprenone tekee vähän kaikkea ja se onkin oikea ihonhoidon hyvis-raaka-aine.


Teprenonen väitetään taistelevan kaikkia ihon ikääntymisen merkkejä vastaan. Se auttaa kuivuuteen ja uudistaa vaurioitunutta ihoa. Parhaiten se kuitenkin tunnetaan rauhoittavasta ihon ärsytystä ja punoitusta vähentävästä vaikutuksestaan. Se saattaa jopa parantaa kudosten laatua optimoimalla soluviestintää. Suppeassa kliinisessä tutkimuksissa teprenonen todettiin vähentävän punoitusta jopa 30%:lla yhden kuukauden käytön jälkeen. Teprenonea suositellaankin usein käytettäväksi kosmeettisten toimenpiteiden jälkeen.

Ihollani punoitus ei ole juurikaan ongelma, joten eniten ihoni on hyötynyt teprenonen muista vaikutuksista. Yleensä tuotteita käyttäessä, joka kyseistä raaka-ainetta sisältää, huomaa helposti miten ihon ulkonäkö ja tuntu kokonaisuudessa paranee. Se tuntuu ja näyttää kimmoisammalta, lisäksi sävyerot tasoittuvat. Käyttö vaatii pitkäjänteisyyttä. Ihan kuin retinolin kanssa, tuloksia ei tule viikossa tai kahdessa. Sen sijaan reilun kuukauden jälkeen tuloksia on ollut yleensä nähtävissä. Yleensä käännyn teprenonea sisältävien tuotteiden puoleen syksyllä, jolloin iho kaipaa usein erityistä huomiota. Loistava voide ikääntyvän ihon tehohoitoon näin syksyllä on *Baborin Reversive Pro Youth Cream. Voiteesta on myös Rich-versio, mutta pidän enemmän tästä kevyemmästä versiosta, joka sopii hyvin myös meikin alle. Todella herkälle iholle suosittelen *Medik8 Calmwise Seerumia, johon on käytetty vain kahdeksaa ainesosaa. Sopii hyvin kaikille ihoille, myös rasvoittuvalle, sillä seerumin sisältämä jojobaöljy tasapainottaa talin tuotantoa. Jos haluat oikein panostaa, niin *Dr. Barbara Sturmin Super Anti-Aging Face Cream on varsinkin talvi-ihonhoitoon loistava täyteläinen voide kosteuttamaan ja rauhoittamaan ihoa. Suosittelen kuitenkin ennemmin hintansa puolesta kahta edellämainittua. ^_^


Oletko kuullut teprenonesta aiemmin?


Kuvat: Pexels

  1. Kerrankin voin sanoa kuulleeni :) Minulla vuodenajat vaikuttavat ihoon. Kun ilmat viilenevät, kasvot punoittavat helpommin ja pintakuivuus lisääntyy. Kiva saada vinkkejä tuotteista, jotka voisivat auttaa.
    Ihanaa viikonloppua sinulle Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa Outi ja vielä tällainen ei niin tunnettu ainesosa. 😍

      Kivaa loppuviikkoa ja pikaista paranemista sinne. ❤️

      Poista
  2. Täysin vieras raaka-aine itselle! En muista moisesta koskaan kuulleeni, mutta kuulostaa kiinnostavalta ja kattavasti kerroit taas ko. raaka-aineen hyödyistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä oikeasti löytyy tosi harvasta tuotteesta vielä, mutta veikkaan et tää on seuraava hitti varsinkin jos puhutaan ikääntyvän ihon hoidosta. 🙂

      Poista
  3. Tämä oli minullakin uutta. Teprenonihan on pohjukaissuolihaavalääke, jonka teho tosin siinä indikaatiossa on meta-analyysien mukaan (näin pikaisesti vilkaisten) hiukan kyseenalainen. Joka tapauksessa sitä markkinoidaan varsinkin Kaukoidässä etenkin tulehduskipulääkkeiden aiheuttamiin "mahahaavoihin".

    Ihovaikutuksista en löytänyt mitään, mutta laitoinpa kysymyksen siitä eräälle (arvostamalleni) kosmetiikkafirmalle, joka tätä käyttää tuotteissaan ja mainostaa sen tehoa. Ainakaan vielä ei vastausta ole kuulunut.

    Olisi vaan kiva tietää, miten sitä on ylipäätään keksitty käyttää kosmetiikassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitahan mulle sitten tietoa, jos vastaavat, kiinnostaa kovasti. 👍

      Poista
    2. Hätyytin heitä toissapäivänä uudelleen, kun ei mitään ole kuulunut. Ellei kuulu, niin soitan, koska asia kiinnostaa.

      Saattaahan joku tosiaan olla keksinyt jotakin sellaista "off label" -käyttöä, jota minä en ole hoksannut ja jota ei ole tutkittu. Ihan kuten joskus jossain pyöri juttu, että peräpukamavoide laskee silmäpusseja (en kokeilisi, sillä niissä oleva kortisoni ohentaa ihoa entisestään). Tilapäisenä apuna sekin voisi toimia, mutta en kyllä kokeilisi silloinkaan. Toisaalta mulla ei olekaan pussittavia silmänalusia :D

      Poista
    3. Noniin. En yleensä uhkaile tällaisilla, mutta sanoin, että periaatteessa olen pitänyt kaikista kokeilemistani Medik8 tuotteista, mutta halusin kiinnittää huomion mainontaan, jossa mainitaan teprenoni ja "tutkittuja tuloksia". Mainitsin, että ellen saa jotakin tutkimustietoa, mihin väitteet perustuvat, kirjoitan vähän ikävän sävyisen postauksen (kosmetiikan mainonnasta).

      Vastaus tuli heti ja se kuului näin: "Teprenone kuuluu Nobelin palkinnon vuonna 2009 voittaneisiin Telomeereihin. Tästä löydät lisätietoa Telomeereista.



      Teprenonesta itsessään löytyy netistä lukuisia tieteellisiä tutkimuksia sekä ihonhoidon, että lääketieteen puolelta.

      mm. tässä yksi Euroopan patenttiviraston julkaisu teprenonen paikallisesta käytöstä."

      Netistä ei muuten löydy muuta kuin suppeita tutkimuksia teprenonista pohjukaisuolihaavan hoidossa. Enkä minä ole ihan pönttö noita hakuja tekemään, se kun on osa työtäni.

      Toisekseen teprenoni EI OLE mikään telomeeri, telomeerit kun ovat pätkä DNAta kromosomien päissä: https://fi.wikipedia.org/wiki/Telomeeri

      Vanhenemisen oletetaan tapahtuvan kun solu jakautuu tarpeeksi monta kertaa ja telomeerit vaan lyhenevät. Näin pähkinänkuoressa, ja tämä on siis edelleen vedenpitävästi todistamatta.

      Kuten tuossa linkissä todetaan, liikunta saattaa hidastaa telomeerien lyhenemistä samoin kuin monipuolinen (mm. C-vitamiinia ja muita antioksidantteja) ravinto. Jossakin oli myös tutkimus suun kautta otettavasta teprenonista.

      Katsauksessa, jonka Medik8:n markkinoijalta sain, on rutkasti nonkliinistä tietoa (in vitro), mutta siitä nyt ei päätellä mitään. Yksi kliininen tutkimus mainitaan, 24 tutkimushenkilöä, eikä se ollut edes sokkoutettu.

      Joo, tiedän olevani rasittava, mutta kaivelen asiaa vielä lisää. Siis sitä, miten topikaaliset antioksidantit mahdollisesti auttavat. Tiedän, että ainakin epäillään topikaalisillakin antioksidanteilla olevan jotakin hyötyä, mutta eiväthän ne DNA-tasolla vaikuta, muutenhan ne olisivat lääkkeitä.

      Täällä muuten lisää telomeereista ja vanhenemisesta, vaikka tämä ei olekaan ihan tuore juttu: https://www.duodecimlehti.fi/duo96699

      Poista
    4. Piti vielä sanoa, että en minä mitenkään tästä asiasta tällaista kapellia pitäisi, ellei eräiden firmojen mainonta olisi noin harhaanjohtavaa. Tuossa heidän emailissaan vedottiin patenttiviraston julkaisuun, joka on tässä: https://patentimages.storage.googleapis.com/97/08/42/9ad031dd5ece8f/EP1879538B1.pdf

      Luen sen vielä läpi, kunhan ehdin. Kuitenkin huomauttaisin, että patentoidahan voi vaikka oman sylkensä koostumuksen ja on paljon myös esim. toimimattomien lääkemolekyylien patentteja, eli ei patentointi takaa vielä mitään, vaikka se hienolta kuulostaakin.

      Poista
    5. Kiitos näistä päivityksistä asiaa koskien. Hyvä se on, et joku kaivelee. Näistä oppii aina itsekin lisää. 👍

      Poista
    6. Ei näytä tuolta firmalta saavan mitään vastausta edelleenkään. Kiinnostaisi kyllä tietää lisää.

      Poista
    7. No onpa kurja juttu. 🤨 Pitäisihän se seisoa omien väittämien takana ja pystyä ne perustelemaan.

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives