Aikuisen ihon tehokas, mutta hellävarainen talvi-ihonhoito


 
Talvi-ilma pakkasineen luo iholle monia haasteita. Onneksi niihin löytyy helposti ratkaisuja. Isoimmat ongelmat koituvat talvella iholle lämpötilan vaihteluista ja kuivasta huoneilmasta. Monen iho kärsii kuivuudesta. Muuten normaali iho saattaa äkkiä tulla pintakuivaksi. Syksyllä hyvältä tuntuneet ihonhoitotuotteet eivät välttämättä ole enää niitä oikeita, eivätkä toimi kuten pitäisi. Iäkkäämpi iho kuitenkin kaipaa aktiivisia tehokkaita raaka-aineita myös talvella, mutta samaan aikaan iho kaipaa kosteutta. Sitä kannattaakin käsitellä hellävaraisesti ja tehotuotteita käyttää harkiten.

Miten hoitaa aikuista ihoa talviaikaan tehokkaasti, mutta kuitenkin hellävaraisesti?

Hoitolasarjoissa on usein ajateltu ihonhoidollisesti kaikkea. Yksi suosikkisarjoistani on jo useamman vuoden ajan ollut Biodroga. Ihastuin sarjaan aikoinaan, kun pääsin testailemaan tuotteita blogini kautta. Tuotteiden hinta/laatusuhde on mielestäni enemmän kuin kohdillaan. Sarjasta löytyy niin miedosti hajustettuja kuin tuotteita, joihin ei ole lisätty hajusteita lainkaan. Brändin tuotteet jakautuvat kahden eri sarjan alle. Biodroga Biosciense -tuotteet ovat tarkoitettu erityisesti ihon hyvinvointiin ja hemmotteluun. Sisällössä yhdistellään luontoa ja tiedettä. Biodroga Medical Institute -tuotteet ovat taas suunniteltu erityisesti herkälle ja stressaantuneelle iholle. Avainsanoja sarjassa ovat tehokkuus ja toimivuus. Tuotteita kehitellään tiiviissä yhteistyössä ihotautilääkäreiden kanssa. Biodrogan valikoimista löytyy jokaisella jotain. Olen aina tykännyt yhdistellä kahden sarjan tuotteita keskenään. Mikä olisi sen parempaa kuin yhdistää ihonhoidossa hemmottelu ja tehokkuus? Tällä hetkellä Biodrogalla on menossa pakkausuudistus, joten liikkeellä on edelleen vanhoja pakkauksia uusien seassa. Tykkään todella paljon uudesta vieläkin pelkistetymmästä trendikkäästä ulkomuodosta.

PUHDISTA

Talvella puhdistuksessa kannattaa kiinnittää huomiota hellävaraisuuteen. Aamulla voit huuhdella kasvot pelkällä vedellä tai pyyhkäistä Biodrogan Skin Lotion Mildilla (34,80 €). Kasvovesi puhdistaa hellävaraisesti ja rauhoittaa ihoa. Sen sisältämä glyseriini kosteuttaa ihoa. Iltaisin voit käyttää sitä toisen vaiheen puhdistustuotteena, jolloin se samalla valmistelee ihon vastaanottamaan muut hoitotuotteet. Illalla ensimmäiseen vaiheen puhdistukseen voisi valita sarjasta löytyvän Cleansing Oilin (varsinkin, jos ihosi on todella kuiva tai käytät voimakasta meikkiä), mutta minusta sarjan Cleansing Foam -vaahtopuhdistaja (34,40 €) on tarpeeksi hellävarainen jopa talviaikaan käytettäväksi. Tykkään, että vaahtopuhdistuksessa on kunnon kiinteä vaahto. Sen koostumus on miellyttävän pehmeää. Puhdistaa tehokkaasti kevyen meikin. Ihoa ei kiristele pesun jälkeen vaan se tuntuu miellyttävän pehmeältä. Sisältää kosteuttavaa glyseriiniä ja rauhoittavaa pantenolia.

TEHOTUOTTEET

Aikuinen iho hyötyy tehotuotteista, mutta niitä kannattaa käyttää harkiten. Turvallisin tapa on välttää päällekkäisyyksiä ja keskittyä yhteen tehotuotteeseen kerrallaan, omaa ihoa kuulostellen. Näin vältyt ikäviltä yllätyksiltä. Kaikkien iho ei kestä retinolia, mutta sitten on onneksi muita vaihtoehtoja. Voit myös tehdä kuten minä, Käyttää retinolia muutamia kertoja viikossa ja muina iltoina keskittyä hoitamaan ihoa muilla tehotuotteilla.

C-VITAMIINI

Aamuisin ihonhoitoni kulmakiviä on ollut jo vuosia C-vitamiini. Se on tehnyt iholleni päivittäin käytettynä ison eron entiseen. Andioksidantti suojaa ihoa ja auttaa vaalentamaan mahdollisia ihon pigmenttimuutoksia. Biodroga Medical Institute Vitamin-C Power Concentrate (91,80 €) on konstailemattoman tehokas C-vitamiiniseerumi. Koostumus on lähes vesimäistä ja se imeytyy iholle hetkessä. Sisältämänsä hyaluronihapon ansiosta tekee ihon pinnasta miellyttävän pehmeän tuntuisen. Sisältää 15% hyvin siedettyä stabiilia  C-vitamiininjohdannaista 3-0-Ethyl Ascorbic Acidia. Seerumissa on käytetty vain kuutta ainesosaa, eikä siihen ole lisätty lainkaan hajusteita.

RETINOLI

Olen monesti kirjoittanut siitä, miten otti vuosia, että ihoni vihdoin tottui retinoliin. Kannattaa muistaa, että retinolilla saa vaikutuksia aikuiselle iholle, vaikka sitä käyttäisi vain kerran viikossa. Tuloksien näkyminen kestää sitten vain kauemmin, mutta säännöllinen käyttö tulee antamaan tuloksia jossakin vaiheessa. Käytön aloittamisen jälkeen olen huomannut, että ihostani on tullut kimmoisampi kuin ennen. Lisäksi ihon pinnan tekstuuri on silmin nähden parempi ja meikki levittyy päälle helpommin. Retinolin kanssa kannattaa välttää silmänympärysihoa (jos tuote ei ole tarkoitettu myös tuolle alueelle) ja huulten ympärystää. Suojaan nuo alueet yleensä ihan vain vaseliinilla ennen retinolin levitystä. Biodrogan 1% Retinol Serum (56,80 €) sisältää retinolin lisäksi kosteuttavaa glyseriiniä ja hyaluronihappoa. Ei sisällä lisättyä hajustetta, joka usein saattaa ärsyttää ihoa entisestään retinolin käytön yhteydessä. Talviaikaan käytän retinolia harvempina iltoina kuin kesällä (kolmisen kertaa viikossa), välttääkseni ihon liiallisen kuivumisen.

PEPTIDIT

Peptidejä on monia erilaisia ja niillä on eri tehtäviä. Biodrogan 5% Peptide Serum (56,80 €) sisältää viiden peptidin yhdisteen. Uniikin seerumista tekee lisäksi sen sisältämä andioksidanttina toimivaa ferulahappo. Seerumi sopiikin tämän vuoksi hyvin käytettäväksi aamulla ja illalla. Käytössäni on aamuisin lähes aina C-vitamiiniseerumi, joten käytän peptidiseerumeita yleensä iltaisin, mutta ferulahapon ansiosta erityisesti tämä peptidiseerumi sopii loistavasti myös aamuisin käytettäväksi. Olenkin korvannut C-vitamiiniseerumini aamuisin toisinaan tällä. Seerumi kosteuttaa tehokkaasti ja tekee ihosta kimmoisamman oloisen.

HAPOT

Käytin happotuotteita aiemmin useammin, mutta koska retinoli uudistaa tehokkaasti ihoa, happojen tarve on vähentynyt huomattavasti, enkä mielelläni käytä tuotteita samanaikaisesti. Pidän tehokkaasta ihonhoidosta, joten iltoina, kun en käytä retinolia, valitsen sen tilalle happotuotteen. Levitän happoa sisältävän seerumin aina ensin puhdistetulle iholle ja annan vaikuttaa hetken ennen muiden tuotteiden levitystä. Biodrogan 5% AHA Serum (52 €) soveltuu hyvin käytettäväksi iltaisin heille, joiden iho ei siedä lainkaan retinolia. Hapot sopivat loistavasti aikuiselle iholle, sillä ne auttavat häivyttämään iholta juonteita ja tekevät ihosta pehmeämmän. Päälle voi halutessaan levittää vielä Peptidiseerumin ja lopuksi voiteen. Happoja käyttäessä kannattaa muistaa sama kuin retinolinkin – käytä päivisin aina aurinkosuojaa!


KOSTEUTUS

Talviaikaan ihon huolellinen kosteuttaminen on tärkeää ja yöksi voi valita halutessaan paksumpia kosteuttavampia voiteita.

Intense Moisture Formula 24 h -voide (59,60 €) yhdistää kaksi toivetta – erittäin kosteuttava ja nopeasti imeytyvä voide, joka soveltuu myös meikin alle. Voidetta suositellaan normaalille ja sekaiholle, mutta mielestäni se sopii hyvin myös pintakuivalle, sekä kosteutta kaipaavalla rasvoittuvalle iholle. Tuoksu on mieto ja voide tuntuu iholla kivan raikkaalta. Toimii loistavasti myös yövoiteena. Sisältää Madecassoside-uutetta, jota saadaan rohtosammakonputkesta. Se omaa tulehduksia ehkäiseviä ominaisuuksia ja vaikuttaa positiivisesti ihon hilseilyyn. Vähentää punaisuutta ja kutinaa. Voiteessa on käytetty myös glyseriiniä, joka kosteuttaa ihoa tehokkaasti. 

Lisäkosteuden tuojana voi käyttää kosteuttavaa naamiota. Power Moist Mask (41,40 €) antaa iholle nopeasti sen kaipaamaan lisäkosteutta. Naamion annetaan vaikuttaa vartin verran, jonka jälkeen se huuhdellaan pois lämpimällä vedellä. Sopii hyvin käytettäväksi aamuisin ennen meikin tekoa, jos iho kaipaa lisäkosteutta. Sisältää mm. makadamiapähkinäöljyä ja vehnäproteiinia, jotka kosteuttavat tehokkaasti.


SUOJAA

Aurinkosuojan käyttö on tärkeää ympärivuoden. Varsinkin retinolia ja happotuotteita käyttäessä aurinkosuojaa ei kannata unohtaa. New High UV Protection Cream SPF50 (49,80 €) on aurinkosuoja, joka sisältää suojan lisäksi paljon ihonhoidollisia ominaisuuksia. Et tarvitse alle kosteusvoidetta, mutta toki sen voit halutessasi lisätä. Koostumus on tässä aurinkosuojassa todella uniikki. Iholle laitettaessa se näyttää aluksi kevyen voidemaiselta, mutta kun tuotetta lähtee levittämään iholle se tuntuu jopa raikkaan ilmavalta. Levittyy nopeasti ja imeytyy heti. Ei jätä valkoista efektiä ja ihon pinta jää puolihimmeäksi. Sopii meikin alle, sillä meikki levittyy aurinkosuojan päälle kuin unelma. Kyseessä on hybridisuojavoide. Sisältää kemiallisen ja fysikaalisen suojan. Tämä oli itselleni täysin uusi tuote ja ilahdutti erittäin positiivisesti. Aurinkosuoja on helposti yksi parhaista aurinkosuojia, mitä olen käyttänyt. Tuotteeseen ei ole lisätty hajusteita, mutta siinä on hyvin mieto "apteekkimainen" tuoksu, mikä häviää levityksen jälkeen.

Biodrogan tuotteita voi ostaa maahantuojan omasta verkkokaupasta täältä tai maahantuojan valtuuttamilta jälleenmyyjiltä, jotka löydät täältä.


Miten hoidat ihoasi talviaikaan? Onko Biodrogan tuotteet tuttuja?

 1. On tuttu, putsaria ja Anti-age kasvovoidetta ainakin käyttänyt pari vuotta sitten ja laadukas sarja! Talvi-ihoni kaipaa kosteutusta ihan super paljon, joten läträän kosteuttavien tuotteiden ja öljyjen kanssa:) Mukavaa sunnuntaita Jonna ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään myös tehokasta ja laadukasta. Hinnat kuitenkin keskitasoa.

   Kivaa viikkoa Maikku. ❤️

   Poista
 2. Talvi laittaa vähän ihoani koetukselle,mutta kunnon putsaus iltaisin ja öljyhoidot yms. ovat pitäneet kutinan ja punoituksen poissa tänä talvena.
  Ihanaa viikkoa sinulle Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monet luottaa talvella öljyihin. Ennen käytin itsekin paljon, mutta enää en niin koe tarvetta, koska iho ei ole juurikaan edes pintakuiva.

   Ihanaa viikkoa Outi. ❤️

   Poista
 3. Biodroga on merkkinä jäänyt hiukan unholaan, joten hyvä, kun joku siitä muistuttelee. Suomessa sitä ei kai monesta paikasta myynnissä löydy, mutta saksalaisena merkkinä tietty täällä sen saanti on helpompaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauneushoitoloissa ja heidän verkkokaupoissaan ja toki maahantuojan omasta verkkokaupasta saa täältä. Uskon, että brändin kotimaassa tähän kyllä törmää vielä helpommin. Oikeastaan jään odottamaan sun postausta, bongaatko tätä mistään sieltä Saksasta. 🙂

   Poista
 4. Olipa kiva lukea tàstà vàhàn tuntemattomasta sarjasta. Olen tutustunut sarjaan joulukalenterin kautta ja tàmà on heràttànyt mielenkiintoni, vaikuttaa laadukkaalta merkiltà. Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla, että mielenkiinto on herännyt. Sarjan tuotteet ovat tehokkaita ja löytyy helposti tuotteita erilaisiin ihon tarpeisiin. Hintakin on keskitasoa. Tykkään, että löytyy hajusteettomia, mutta sitten myös tuotteita joihin on lisätty tuoksu, mutta nekin ovat kivan miedon tuoksuisia kaikki mitä itse olen kokeillut, joten ei liiaksi tuoksumaailmaa ainakaan mulle. 🙂

   Poista
 5. Talvi on aina haaste iholle (toisaalta niin kesäkin :D), mutta tänä talvena olen itse päässyt hieman vähemmällä, tuntuu ettei iho ole niin reagoinut lämpövaihteluihin syksyn jälkeen. Tuo Biodrogan ei ole tuttu, on vähän tyyritäkin, mutta ymmärrän laadun :)

  VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives