TUOKSUARVOSTELU – Escada Magnetism EdP

*Sisältää mainoslinkkejä, tuoksu oma

Syyskuun loppupuolella odottelin lentoa Rodoksen kentällä ja samalla piipahdin Tax Freessa. Olin alunperin ostamassa ihan toista tuoksua, mutta sitten silmiini osui hyvässä tarjouksessa oleva vanha tuttuni. En voinut yksinkertaisesti olla tarttumatta siihen, vaikka aika olikin haalistanut muistot, miltä Escadan Magnetism tuoksuu. Muistin, että pidin aikoinaan tuoksusta paljon, joten en viitsinyt vaivautua edes kokeilemaan sitä kentällä vaan jätin tutustumisen kotiin.

Escada Magnetism EdP ilmestyi myyntiin vuonna 2003 eli 20 vuotta sitten. Se oli vielä sitä aikaa, kun tuoksulanseeraukset olivat iso juttu. Flankereita tehtiin huomattavasti vähemmän kuin tänä päivänä, eikä samasta tuoksusta ollut kymmentä eri versiota. Escadan kesätuoksutkin elivät tuolloin todellista kulta-aikaansa. Toki ne ovat tänäkin päivänä edelleen suosittuja.


Escada Magnetism on varmasti Escadan poikkeuksellisin tuoksu. Se on uniikki tuoksu ihan kaikkia tuoksuja ajatellen. Siinä voi kyllä aistia tiettyä escadamaisuutta, mutta lopulta se poikkeaa kaikista brändin muista tuoksuista omalaatuisuudellaan. Siinä on hedelmäisyyttä, josta merkin tuoksut tunnetaan, mutta tämän lisäksi siinä on tummuutta, syvyyttä, gourmandmaista makeutta, sekä jopa ripaus itämaisuutta, joita et löydä muista Escadan tuoksuista. Jos voisi sanoa, tämä on tuoksuna selvästi aikuismaisempi, vaikka tuoksuilla ei olekaan ikää. 

Magnetism on tuoksu, jossa on vähän kaikkea. Se kaikki sulautuu kuitenkin lämpimäksi, rauhoittavan salaperäiseksi kokonaisuudeksi. Se on mielenkiintoinen ja kiehtova. Se yllä voit mennä yökerhoon ja olla tanssilattian tähti tai deiteille, mutta se sopii ylle vaikka kotisohvalla villasukat jalassa istuessa ja kuumaa kaakaota siemaillessa. Magnetism on samaan aikaan seksikkään salaperäinen, mutta turvallinen. Tuoksu, josta sinut muistetaan. Tämä on Escadan tuoksuista mielestäni ainoa, joka olisi loistava signature scent hänelle, joka käyttää vain yhtä tuoksua.

Magnetism alkaa hedelmäisesti – punaisia marjoja, mustaherukkaa, ananasta, litsiä, melonia ja kassiakanelia. Tuoksun sydän on kukkainen, ripauksella vihreää puuterisuutta – vihreitä lehtiä, basilikaa, mantelipuun kukkia, iiristä, freesiaa, jasmiinia, heliotrooppia, magnoliaa, ruusua, kieloa ja kuminaa. Pohja itämaisvivahteinen gourmand-pommi – karamelliä, vaniljaa, patsulia, santelipuuta, myskiä, ambraa, vetiveriä ja bentsoiinia.

Kuulostaa valtavalta määrältä kaikkea. Silti omaan nenääni tuoksu on tasapainoinen kokonaisuus. Kaikki ikäänkuin sulautuu lopulta yhteen. Ihollani tuoksu on aluksi hedelmäisen kukkainen, mutta tummempi vivahde tulee lähes heti esiin. Se muuttuu nopeasti puuteriseksi, makeaksi ja lämpimän makeaksi tuoksuksi. Kesäaikaan, kun tykkään päivällä käyttää raikkaampia tuoksuja, tämä on minulle ehdottomasti iltatuoksu, mutta talvella tuoksu taipuu omassa käytössä aamusta iltaan. Tuoksu kestää ihollani 8-10 tuntia ja vaatteissa se säilyy seuraavaan päivään. Pari suihkausta riittää. Tuoksu ei ole pitkästä kestostaan huolimatta lainkaan hyökkäävä, koska se on lämpimän pehmeä kokonaisuutena. 


Myynnissä olen nähnyt lähinnä reilua 50 ml:n kokoa. Hinta laatu/suhde on mielestäni todella hyvä, koska Escada Magnetism on uniikki ja iholla kestävä tuoksu. Lisäksi tältä tuoksuvia ei nykyään enää tule kovinkaan usein vastaan, joten erotut joukosta.

Tuoksua myyvät mm. *ELEVEN (71,50 €),*LYKO (67,50 €),*HAJUVESI (53,95 €) ja *NORDICFEEL (66,50 €).

Onko Escada Magnetism tuttu tuoksu? Erityisiä muistoja?


 1. Mitä mitä!! Ihan uusi Escada tuttavuus minulle. Minähän rakastan Escadan tuoksuja ihan yli kaiken, joten tämän käyn kyllä jossain nuuhkuttamassa.
  Ihanaa loppuviikkoa Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etkö sä tosiaan ole koskaan nuuhkinut tätä?!? Nyt korjaat tilanteen asap. 😄

   Ihanaa viikkoa Outi. ❤️

   Poista
 2. En oo tätä koskaan tuoksutellut, mutta kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta :) Eilen kävin tuoksuttelemassa sen uuden Santorini Sunrisen ja tuoksu oli pitkästä aikaa ensimmäinen Escadalta, josta en niin innostunut. Ei se huono ollut, muttei niin hyvä että lähtisin ostamaan sitä. Sinänsä vaan hyvä, etten tuoksuun ihastunut, kun noita aiempiakin kausituoksuja löytyy vielä useampi kappale. Käytellään niitä siis rauhassa pois :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on hyvin erilainen kuin Escadat yleensä.

   Mä en ole sitä uutta vielä tuoksutellut. Katselin sen tuoksunuotteja ja sen perusteella se vaikuttaa aika erilaiset kuin muut viime vuotiset. Jopa nimikin viittaa siihen. 😄

   Poista
 3. Tää ei ole ehkä se mun omin, mutta nyt tuoksuttelin uusinta kausituoksua Santorinia, niin mietin ostanko, mutta njaah en. Liian samanlaisia. Kyllä ne vanhat hyvät ajat, kun tuoksut oli uniikkeja, oli sitä jotain.

  Ihanaa tulevaa viikkoa Jonna. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole sitä uusinta tuoksutellut. Mut nuottien perusteella se vaikuttaa hyvin erilaiselta kuin muut viime vuosien versiot. Mut jännä kuulla, et on silti tosi samanlainen...

   Kivaa viikkoa Tiia. ❤️

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives