Kolme asiaa

Huomasin Outin blogista kivan blogihaasteen ja ajattelin tarttua siihen. Kysymykset olivat kivoja ja jotenkin sopivia tähän vuoden alkuun, kun usein haluaa aloittaa ns. puhtaalta pöydältä.

KOLME ASIAA JOIDEN TEKEMISTÄ OLET LYKÄNNYT:

Eilen näitä olisi ollut enemmän, mutta sain silloin tehtyä muutaman lykkäämäni jutun. Jostain syystä kaikki lykkäämäni asiat liittyvät jotenkin siivoukseen. Tykkään perussiivoamisesta, mutta kaikki muu ei oikein nappaa.

- Hanska-huivilaatikon siivous. Tämä on ollut räjähdyspisteessä jo pitkään. Suurin osa pipoista, hanskoista ja huiveista on sellaisia, joita kumpikaan meistä ei käytä. Saisi siistittyä, niin löytäisi helpommin haluamansa ilman hermojen palamista.

- Kellarivaraston siivous. Siitä on puhuttu nyt varmaan jo kaksi vuotta, että kun sen saisi kuntoon. Pieni askel otettiin syksyllä, kun vietiin sieltä jo hivenen tavaraa kaatopaikalle. Olen säästänyt ruokatilauksista tulleita pahvilaatikoita, joihin saisi laitettua jäljelle jäävät tavarat selkeästi. Kunhan vain saisi aikaiseksi...

- Astioiden järjestely. Tämä olisi aika pieni juttu, mutta en vaan saa tehtyä. Pitäisi siirtää osa astioista ylemmältä hyllyltä alemmalle, että paino jakautuisi tasaisemmin, eikä yhdelle hyllylle kertyisi kaikki paino. 


KOLME ASIAA JOITA KAIPAAN:

- 80-luku. Tästä olenkin puhunut paljon viime aikoina. Kaipaan sitä yksinkertaisuutta ja maailmaa, mikä silloin oli. En koe tätä nykymenoa lainkaan omakseni.

- Hiljaisuus. Tämä on sellainen asia, mitä kaipaan koko ajan enemmän ja enemmän. On herkkua, jos kerrostalossa asuessa saa tällaisen hetken edes joskus. Tuossa ennen joulua oli päivä, jolloin olin kotona, eikä tuntiin kuulunut mistään mitään ääntä. Käytin tämän ajan istumalla sohvalla kuuntelemalla hiljaisuutta, tekemättä mitään muuta. Kaipaan tuollaisia hetkiä. Tuntuu, että tarvitsisin sellaisen lähes päivittäin, mutta siihen ei ole mahdollisuutta. Kokeilkaa, pystyisitkö olemaan tunnin tekemättä mitään?

- Hyvät elokuvat. Oletteko huomanneet miten nykyään leffat toistavat toinen toisiaan? Ei tule enää juurikaan sellaisia tosi oivaltavia wow-efektin aiheuttavia elokuvia kuten vaikkapa Kuudes Aisti. Ehkä Get Out on ollut uudemmista elokuvista sellainen "mitä hittoa tässä juuri tapahtui" -elokuva, mutta senkin julkaisusta on jo viitisen vuotta. Kaipaan elokuvilta sitä, että ne pystyvät yllättämään minut täysin. Kirjoissa tämä on edelleen yleisempää.

 

KOLME ASIAA JOTKA OLEN PANNUT MERKILLE:

- Lauri Markkanen. Siis WOW, mitä kautta kaveri pelaa. Suomessa ei ehkä ihan käsitetä, kuinka älyttömän kovasta urheilijasta tällä hetkellä puhutaan. Monet teistä ei varmaan tiedäkään, että olen ollut lapsesta asti todella kova seuraamaan urheilua. Olen siinä lähes kaikkiruokainen.

- Ihmiset. Onko kamalaa sanoa, jos tuntee, että on kyllästynyt ihmisiin? Mulla on välillä sellainen tunne, ettei vaan jaksaisi yhtään. Nyt vaalien alla, homma menee koko ajan sakeammaksi ja sakeammaksi. Nykymaailmassa on valloillaan tilanne, että jos et ole meidän kanssa samaa mieltä, olet meitä vastaan. Mistään asioista joista ollaan eri mieltä ei pystytä keskustelemaan asiallisesti luokkaantumatta vaan mennään heti henkilökohtaisuuksiin, ainakin netissä.

- Päivien pidentyminen. Päivät tuntuvat pitenevän tällä hetkellä kovaa vauhtia. Nautin tästä täysin siemauksin. Se pieni ilo, kun voi joka päivä sytyttää lampun aina vain myöhemmin ja myöhemmin.


KOLME ASIAA JOTKA TEKEVÄT MINUT ILOISEKSI:

- Puhdas koti. Rakastan sitä tunnetta, kun on saanut siivottua. Kodissa tuoksuu raikkaalta, lakanat on vaihdettu ja niihin on ihan parasta pujahtaa päivän päätteeksi.

- Musiikki. Olen alkanut pitkästä aikaa kuunnella melkein päivittäin musiikkia. Saan sillä irtioton arjesta. Kuuntelen musiikkia paljon varsinkin ennen nukkumaanmenoa. Se saa aivot lepotilaan. 

- Puoliso. Hän saa minut iloiseksi. Tiedän, että minulla on joku jolle voin tilittää, kun turhaudun johonkin. Toisaalta meillä on myös yhteinen erikoinen huumorintaju, jota eivät välttämättä kaikki ymmärrä.


KOLME ASIAA JOITA SUOSITTELEN:

- Vaniljarinkelit. Olen viime aikoina ollut täysin hurahtanut vuosien tauon jälkeen lapsuuden herkkuuni vaniljarinkeleihin. Syön ne ihan sellainen kahvin kanssa.

- Oma aika. Jokainen tarvitsee omaa aikaa. On hyvä olla välillä omien ajatustensa kanssa ja jäsennellä niitä. Silloin oppii aina jotain itsestään.

- Autiotalovideot Youtubesta. Jos pitää katsoa jotain rentoutuakseni, katselen näitä. Äärettömän kiinnostavia historiallisesti. Lisäksi paikkoja kunnioittaakseen, kuvaajat eivät huuda vaan puhuvat tasaisella äänellä leppoisasti, kuva liikkuu hitaasti, että pystyy rekisteröimään katseella, mitä kaikkea sisältä löytyy. Nämä tekevät videoihin sellaisen sopivan tempon, joka ainakin minulle tekee sellaisen rauhoittavan olon. Suomalaisista suosikkejani ovat Lonelyurbanex, Tuulessaistuja, Urbex Arttu ja hytonen79. Ulkolaisten kuvaamat paikat ovat sitten todella erilaisia kuin meidän kotimaiset ja eri tavalla kiinnostavia. Uskomattomia millaisia linnoja omaisuuksineen jätetään niille sijoilleen. Ulkolaisista omaan makuuni kaksi on ylitse muiden – Bros Of Decay ja Explomo. Jälkimmäinen on käynyt kuvaamassa Ruotsissakin useamman jakson. 


KOLME ASIAA JOTKA HALUAN TEHDÄ PIAN:

- Pätkäistä hiukset. Jo viime kampaamoreissulla mietin hiusteni leikkaamista polkaksi. Siirsin sitä, mutta palo lyhyempään kuontaloon on ajan kanssa vain kasvanut. Haluan pitää hiukset kuitenkin sen verran pitkinä, että ne saa kiinni, mutta olisi ihana nukkua niin, ettei poninhäntä olisi aina jossakin selän tai olan alla jumissa. Hiuksissani kun ei nutturat yöllä pysy.

- Keittää teetä. Koko ajan tätä kirjoittaessa on tehnyt mieli teetä. Päätin kuitenkin kirjoittaa postauksen ensin loppuun ja lopuksi palkita itseni kupillisella kuumaa.

- Vaihtaa villasukat. Laitoin eilen vahingossa jalkaani ohuet villasukat, joita pidän yleensä keväällä ja alkusyksystä. Nyt sitten jalkoja palelee. Talvea varten minulla on paksumpia villasukkia.

Tartu haasteeseen, jos haluat.

Herättikö tämä mitään ajatuksia?


Kuvat: Pixabay

 1. Hauska postaus, kopsaan ja vastaan joskus paremmalla ajalla! Mulle myös puhdas koti tarkoittaa rentoutumista, samaten hiljaisuus ja omissa oloissa oleminen :) ihan parasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaa ihmeessä! Puhdas koti on niin best. Sekainen ympäristö saa mut tosi helposti stressaantuneeksi.

   Poista
 2. Kiva postaus, muistin että mullakin astioiden järjestely edessä ja voisinkin tehdä tämän omassa blogissakin :) Mä kuuntelen aina juoksumatolla musiikkia ja joka kerta mietin, miksi kuuntelen muuten sitä nykyään harvoin. Kuuntelen kyllä radioita, mutta sitä ei voi sanoa musiikin kuunteluksi kun biisejä ei voi valita ja mukana on paljon puhettakin. Niin ja kaipaan myös kasaria, nykyään on kaikkea ihan liikaa.
  Ihanaa loppuviikkoa Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asteiden järjestely on jotenkin niin tylsää puuhaa, ettei siihen tuu oikein tartuttua.

   Samaa sinne Maikku. ❤️

   Poista
 3. Ollaan Rachidin kanssa mietitty kerrostaloasuntoa sitten kun Muhiskin muutta kotoa pois, mutta yhä useammin vaan kuulee, että ei siellä ole hiljaista hetkeä. Voin sanoa, että uusien naapureiden myötä meillä on vähän parempi olla tässä nykyisessä kodissa.
  Tämä haaste oli kyllä tosi kiva <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei ja sit on vielä niitä, jotka keksii ostaa esim. pianon kerrostaloon. Sähköversioit ok, kun saa kuulokkeet, mut muut...😤 Tarvii olla hirveä tuuri, et kaikki ympäriltä on samaan aikaan jossain, et on se rauha. Kannattaa koittaa ottaa asunto joko ylimmästä ja alimmasta kerroksesta ja mielellään päädystä, niin sillä minimoi seinänaapureiden määrää.

   Kiva kuulla, et teillä on uudet naapurit. Muistan, et teillä oli paljon ongelmia entisten kanssa...

   Kivaa viikonloppua Outi. ❤️

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives