Näin parannat ihosi!

*Sisältää mainoslinkkejä

Kärsin vuosia lähes ympäri vuoden ihon pintakuivuudesta, samalla kokeilin kuitenkin paljon uusia tuotteita. Lopulta päätin, että asiaan on saatava muutos. Halusin saada itselleni tasapainoisemman ihon. Aloin selvittämään miten. Luin paljon juttuja siitä, miten tämä vaatisi aluksi kaiken yksinkertaistamista. Samalla pitäisi jättää hyvästit myös hajusteille. Monia tuoksullisia tuotteita käyttävälle tämä tuntui aluksi kauhistukselta, mutta se oli lopulta paras päätös, mitä olen ihoni osalta tehnyt. Jätin rohkeasti pois seerumit, aktiiviset- ja lisäkosteutta tuovat tuotteet. Käytössäni oli vain hajusteeton puhdistustuote, kasvovoide ja aurinkosuoja. Jos tykkäät todella minimalistisesta ihonhoidosta tämä kolmikko (puhdistus, kosteutus ja suojaus) on hyvä pohja toteuttaa sitä. 

Tiesin kuitenkin, etten jäisi tuohon vaiheeseen vaan tarkoitus oli jatkaa vain niin kauan, kunnes iho olisi tasapainossa ja pintakuivuus poissa. Tämän jälkeen aloin vähitellen lisätä ihonhoitorutiiniin tuotteita yksi kerrallaan. Lopulta en enää koskaan palannut siihen määrään mitä käytän ennen vaan jätin ihonhoitorutiinin melko yksinkertaiseksi. Lisäksi aloin käyttämään enemmän tuotteita, jotka eivät sisällä hajusteita. 

Jos ihossasi on jatkuvasti ongelmia esim. kuivuutta, pintakuivuutta, rasvaisuutta, ärsytystä, punoitusta yms. voi olla hyväksi ns. "resetoida" iho. Juuri sillä hetkellä käyttämäsi tuotteet voivat vain pahentaa olemassa olevia ongelmia, vaikka tarkoitus olisikin niillä koittaa parantaa tilannetta. Ihon resetoiminen voi olla myös hyvä tehdä silloin, jos haluat esitellä ihollesi uuden aktiivisen ihonhoitotuotteen. Ärsytyksen mahdollisuus pienenee, kun alla on tasapainoinen iho. Nykyään jos huomaan ihossani pienintäkään ongelmaa, rauhoitan tilanteen välittömästi nuodattamalla yksinkertaista rutiinia niin pitkään, että iho rauhoittuu. Usein jo muutama päivä korjaa tilanteen, jos kuitenkin tilanne on paha, kuten minulla alussa, prosessiin voi mennä kuukausi tai enemmänkin.

Millaiset tuotteet sopivat ihon parantamiseen resetoimalla?

Jos sinulla on rasvoittuva iho, haluat varmasti pestä ihosi sekä aamulla ja illalla. Tämä on ok. Muiden kannattaa kuitenkin miettiä ihon puhdistamista vain iltaisin. Kaksoispuhdistuksen voi hyvin suorittaa samalla tuotteella. Aamulla ihon huuhtelu pelkällä vedellä tarvittaessa riittää. Puhdistustuotteen kannattaa olla mahdollisimman hellävarainen. Suosikkejani ovat *Cetaphilin Gentle Skin Cleanser (12,90 €), jota voit käyttää veden kanssa tai ilman. *La Roche-Posay Toleriane -puhdistusemulsio (18,80 €) on alkoholiton samoin kuin Cetaphil. Poistaa meikin hellävaraisesti. Puhdistusmaidoista pitäville *SVR Sensifine Dermo Net -puhdistusmaito (18,60 €) on erinomainen vaihtoehto.

Kosteusvoiteina kolmen tuotteen ihonhoitorutiinissa toimivat hyvin *CeraVe Moisturising Cream (18,70 €), *Cetaphil Moisturizing Lotion (15,50 €) ja *Bioderma Sensibio Rich -hoitovoide (19,49 €). Cetaphil on loistava vaihtoehto rasvaisemmalle iholle, kun muut sopivat taas normaalista-kuivalle iholle. Itse tykkään käyttää Cetaphilia todella paljon kesäisin kasvojen lisäksi koko kropalla. Talvella valitsen mieluummin hoitavamman voiteen. 

Tykkään käyttää kaikenlaisia aurinkosuojia (fysikaalisia, kemiallisia, hybrideja). Ihoa resetoidessa kannattaa kääntyä fysikaalisten eli mineraalisuojien puoleen, jos ihosi on todella herkkä. Kun ihonhoitorutiini on todella simppeli, käytän mahdollisimman ohuen koostumuksen omaavia aurinkosuojia, eikä ole pahitteeksi, jos ne tuovat vähän sävyä kasvoille, koska tällöin voin jättää pohjameikinkin pois. On muuten hassua, että aurinkosuoja on nykyään usein se arvokkain asia ihonhoitorutiinissani joitakin muita tuotteita lukuunottamatta. *Heliocare 360° Mineral Tolerance Fluid SPF 50 (38 €) on aurinkosuoja johon palaan yhä uudestaan. Ohut koostumus imeytyy heti. Tekee ihosta pehmeän ja sopii loistavasti meikin alle. *SkinCeuticalsin Radiance UV Defence SPF 50 (48 €) on hieman rautainen tuoksu (joka haihtuu hetken päästä), mutta tätä kuluu silti vuosittain vähintään yksi pullo. Tykkään siitä millaiseksi tuote jättää ihon. Aurinkosuoja tasoittaa ihoa ja jättää nätin pinnan. Tämän päälle ei kesäpäivinä kaipaa edes muuta ihomeikkiä. Kolmas kevyesti sävytetty suosikkini on *Neostrata Sheer Physical Protection SPF 50 (49 €), jota voi käyttää hyvin yksinäänkin kesällä kosteuvoiteen asemasta päivisin. Talvisin tarvitsen alle ehdottomasti myös voiteen. Tämän päälle en tarvitse myöskään varsinaista meikkipohjaa.


Oletko koskaan kokeillut kolmen tuotteen ihonhoitorutiinia?


Kuvat: Pexels

 1. Mulle ei varmaan tekisi pahaa tälläinen kuuri. Joku käyttämistäni tuotteita epäilen tekee pientä punaista näppyä ja finniä, mutta en saa kiinni mikä se on. Avattuna on useampi voide ja seerumi mutta samalta brändiltä. Tämä on kyllä mielenkiintoinen aihe ja täydelline vastakohta 7-vaiheeseen ihonhoitorutiiniin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä saa aika hyvin karsittua tuotteet, mitkä voisi aiheuttaa. Sitten kun lisää yksitellen tuotteita takas ja tunnustelee tuleeko jotain. Tän kuurin tuotteet on myös sellaisia, et niissä olisi mahdollisimman vähän itsessään mitään ärsyttävää. Toki jokainen voi olla yliherkkä ihan mille tahansa ainesosalle, mut hajusteet on yksi isoimmista ärsyttäjistä, joten jo ne karsimalla voi tulla muutosta.

   Poista
 2. Ihana postaus jälleen kerran! Kiitos

  VastaaPoista
 3. Suurimmaksi osaksi käytössäni on vain kolme tuotetta. Välillä huomaan, että tulee kausia jolloin tarvitsen enemmän kosteutusta, mutta onneksi suurimmaksi pärjään todella minimaalisella määrällä tuotteita.
  Ihanaa loppuviikkoa sinulle Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kosteutusta on tosiaan tarvittaessa helppo lisätä. Suomessa yleensä talvella sitä tarvitsee lisää.

   Kivaa viikkoa Outi. ❤️

   Poista
 4. Tuo on kyllä totta, että liika puhdistaminen/peseminen vaan rasittaa ihoa. Olen itse siirtynyt aamuisin pitkälti pelkkään vesipesuun. Iltaisin meikin poisto vaatii jotakin muutakin, mutta varon aina niitä kaikkein pesevimpiä aineita. Pelkkä misellivesikin jatkuvasti käytettynä poistaa liikaa ihon omaa ja luonnollista rasvaa, joten vaikka siinä olisi mitä kosteuttavia aineita, en suosittele jatkuvassa käytössä ainakaan kuivasta ihosta kärsiville.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle tuli itselle tosi iso muutos ihoon, kun jätin puhdistustuotteen pois aamulla. Tosin kesällä kun hikoilee yöllä, niin silloin käytän hellävaraista puhdistustuotetta monesti aamullakin. Talvella harvemmin tarvitsee.

   Toi on muuten jännä, että miselliveden koetaan usein hellävaraisina, mutta kyllä ne kuivattaa, koska poistavat sitä ihon omaa rasvaa. Parempi jättää kuivaihoisen sekin aamuisin pois ja sit vaan tarvittaessa.

   Poista
 5. Rosacea vaivaa ja siitä juuri toipumassa. Kokeilin hieman muita merkkejä kuin isClinicalia, heti räjähti, joten tovi mennään niillä. Oma iho rakastaa kyseistä brändiä ja saan aina ihon todella hyvään kuntoon niillä.

  Ihanaa päivää Jonna. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rosacean kanssa kannattaa olla varovainen. Varsinkin jos jotain aktiivisia ainesosia sisältäviä tuotteita sille esittelee.

   Kivaa viikkoa Tiia. ❤️

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives