Suosikkituotteet finnien hoitoon

*Sisältää mainoslinkkejä

Minulla on ollut aina melko hyvä iho. Alle parikymppisenä finnejä oli enemmän, mutta varsinaista aknea minulla ei ole koskaan ollut vaan epäpuhtaudet ovat olleet sellaisia yksittäisiä näppylöitä, joita toisissa elämänvaiheissa on ollut enemmän. Harmi, etten silloin nuorempana osannut olla nyppimättä ja niistä on nyt muistona muutamia arpia. Nyt nelikymppisenä isoin ongelma on ollut silloin tällöin leuan alueelle ilmestyvät yksittäiset ihonalaiset finnit, jotka ovat todella sitkeitä. Tällä kertaa olen osannut olla nyppimättä ja siten lisää arpia ei ole enää tullut. Yhdessä vaiheessa finnejä saattoi olla useampia kerralla, mutta nykyään niitä ilmestyy pari hassua kipeämpää vuodessa. Joten vaikka ihoni on loistavassa kunnossa muuten, tarvitsen minäkin ihonhoitotuotteisiini tuotteita, joilla saan hoidettua silloin tällöin ilmestyviä epäpuhtauksia.

Haluan tässäkin asiassa olla hellävarainen, enkä missään nimessä tahdo rasittaa tai ärsyttää ihoani enempää. Joten liian voimakkaasti kuivattavista tuotteista en pidä. Haluan, että käyttämäni tuotteet ovat hellävaraisia, mutta silti tehokkaita. Yleensä tällaisia ovat tuotteet, jotka ovat tarkoitettu koko kasvoille, eikä pelkästään finnien päällä käytettäviksi.


Finnien akuuttiin hoitoon yksi raaka-aine on ylitse muiden – SALISYYLIHAPPO. Se kuorii ihoa kevyesti ja avaa tukkeutuneen ihohuokosen. Ainakin minulla salisyylihappoa sisältävät tuotteet tuovat avun jo yhdessä yössä. Yleensä muutama hoitokerta poistaa finnin kokonaan. Epäpuhtauksiin tarkoitetut tuotteet kannattaa levittää aina kuivalle puhdistetulle iholle. Antaa ensin vaikuttaa hetken ja vasta jälkeen levittää muut ihonhoitotuotteet. 

Salisyyhappoa sisältävistä tuotteista kaksi on itselleni ylitse muiden. *Paula's Choicen Defence Antioxidant Pore Purifieriin (39€) olen luottanut jo vuosia. Ohuen geelimäinen tuote sisältää 0,5% salisyylihappoa, C-vitamiinia, kirkastavaa atsealiinihappoa ja niasiiniamidia. Tässä cocktailissa on jotain taianomaista, koska tuotteen tehokkuus hämmentää minut joka kerta. Tuote ei silti kuivata lainkaan ihoa. Geelivoide on tarkoitettu koko kasvojen iholle, joten sen lisäksi, että hoidan sillä epäpuhtauksia, käytän sitä toisinaan öisin koko kasvojen iholle kevyeänä kuorintana. Näinä iltoina en laita retinolia. Aamulla iho on aina erityisen hehkuva ja rakenne tuntuu sileältä. Tämä on yksi ihonhoitoni "Holy Grail" -tuotteista.

Uudempi ihastuksen kohde on *CeraVen Blemish Control Gel (19,49€). Kyseessä on jälleen koko kasvoille levitettävä ohut geelimäinen tuote. Hajusteeton tuote sisältää salisyylihappoa, niasiiniamidia, glykolihappoa ja keramideja. Tämä tekee myös ihmeitä yhdessä yössä, mutta tykkään Paula's Choicen tuotteen levittyvyydestä ja imeytyvyydestä hivenen enemmän, sillä CeraVeta jos laittaa liikaa, se voi lähteä kuoriutumaan pois iholta. Joten annostelun kanssa saa olla aluksi tarkkana, että löytää toimivan määrän. Toimii kuitenkin loistavasti epäpuhtauksien poistossa ja öisin käytettynä. Ei kuivata.

Lisäksi apuna voi tietenkin käyttää salisyylihappoa sisältäviä puhdistustuotteita. *CeraVen SA Smoothing Cleanseria (11,60€) voisi kutsua jo klassikoksi. Kevyesti vaahtoava geelimäinen putsari sopii myös vartalon iholle. Varsinkin kesällä jos "hikinäpyt" ovat ongelmana, kannattaa kokeilla pestä ihoa tällä. *Paula's Choice Pore Normalizing Cleanser (22€) on tehokas, mutta hellävarainen puhdistusgeeli. Sisältää salisyylihappoa ja bakteerien kasvua hillitseviä ainesosia. Ei kuivata ihoa.

Sitkeimmille epäpuhtauksille käytän myös ns. finnilaastareita. Olen kokeillut monia, mutta COSRX:n Master Patch Clear Fit -finnilaastarit (9,90€) päätyivät vakiokäyttöön. Jotkut käyttää näitä jopa meikin alla, mutta itselle on riittänyt yökäyttö tai sitten annan näiden vaikuttaa finnin päällä koko päivän meikittöminä kotipäivinä. Laput tarttuvat hyvin kiinni, eikä näitä ole koskaan löytynyt tyynyltä yön jäljiltä vaan pysyvät hyvin paikoillaan. Laastarit suorastaan "imevät" finnin pois. Rauhoittavat ja suojaavat tehokkaasti ärtynyttä näppylää.

Ikinä ei myöskään kannata unohtaa hyvän kasvonaamion tehoa. Voit käyttää naamiota vain paikallisesti tai koko kasvoilla. Epäpuhtauksille hyviä naamioita ovat mm. *Mádaran Creamy Clay AHA Peel Mask (tarjous 25,83€ norm. 36,90€) joka poistaa tehokkaasti kuolleita ihosoluja. Kuorii ihoa mekaanisesti mikrosaven voimin. Alfahydroksidihappo kuorii entsymaattisesti. Käytän naamiota silloin, kun haluan kirkastaa ihoa ja kuoria sitä kevyesti. Joskus saatan laittaa naamion pelkästään epäpuhtauden päälle. Levitän tuotteen kuivalle puhtaalle iholle. Annan vaikuttaa 15 minuuttia ja huuhtelen pois. Tämän jäljeen jatkan hoitoa salisyylihappoa sisältävillä geelivoiteilla. Toinen säännöllisesti käyttämäni hyvin erilainen naamio on *Paula's Choicen Radiance Renewal Mask (39€). Yöksi jätettävä naamio kirkastaa ja kosteuttaa, mutta samalla myös parantaa ihon rakennetta. Sisältää niasiiniamidia, joka supistaa ihohuokosia. C-vitamiini ja arbutiini tasoittavat pigmenttimuutoksia. Joten naamio sopii varsinkin korjaamaan jo parantumaan alkaneen näpyn jättämää jälkeä. Joka kerta naamiota käyttäessä hämmästyn, miten kimmoisalta ja tasaiselta iho näyttää aamulla. Naamio kosteuttaa ja rauhoittaa. Iho näyttää levänneeltä ja hehkuvalta. 


Mitkä ovat suosikkituotteesi finnien hoitoon?

Kuvat: Pexels 1. Teininä kärsin sellaisesta näppylävirrasta, että oksat pois. Oli pientä syyrymää posket täynnä, mutta kun niistä pääsin, on riesana ollut vain yksittäisiä näppyjä harvoin. Niitä olen yrittänyt kuivatella eri keinoin :) Muistan miten tuolloin teininä kaikki suosittelivat aina Clearasilia, mutta se teki vielä enemmän näppysiä naamaan :)
  Kivaa viikkistä Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, joo se Clearasil oli kyllä kamalaa kuivattavaa myrkkyä, kun oltiin nuoria. Iho ihan hilseili, kun sillä pesi kasvoja. 😅

   Kivaa viikon jatkoa Outi. ❤️

   Poista
 2. Onneksi itselläni on iho suurilta osin rauhoittunut iän myötä. Lähes kaikkea kokeilleena en ole löytänyt parempaa leuan alueen kivuliaisiin ja suuriin ihonalaisiin paukaroihin kuin reseptivoide Differin. Sitä ohuelti puhtaalle iholle nukkumaan mennessä, niin aamuksi paukaro on rauhoittunut. Yksi tuubi riittää vuosia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi taitaa olla jonkinlaista retinolia, jos en väärin muista. Jenkeissä monet taitaa käyttää sitä, jos iho ei siedä toisenlaista retinolia. 🙂

   Poista
 3. Kiinnostavia tuotteita, mä taidan jossain vaiheessa napata miehelle noi CeraVen tuotteet, kun hänellä niitä epäpuhtauksia on aina ajoittain runsaastikin. Mies on tosi laiska ihoaan hoitamaan ja sen kyllä huomaa, milloin on se parempi kausi ja milloin taas laiskottaa.. Toi putsari varsinkin on sellainen, mitä hän ehkä ihan oikeasti suostuisi jopa käyttämään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Putsarilla on helppo aloittaa. Silläkin tulee jo varmasti tulosta, kunhan jaksaa joka päivä käyttää. 😆

   Poista
 4. Mulla on hyvinhyvin harvoin finnejä, enkä oikein tarvinnut täsmätuotteita mutta pojalleni hankin juuri Abicare Acne voiteen ja kasvovettä sekä putsarin jotta saisi ihon kuntoon. Kiitos siis näistä vinkeistä, jos nämä nykyiset ei auta niin kokeilen jotakin näistä suosittelemistasi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan et nykyiset auttaa, mutta jos ei niin ehkä näistä on apua. Kivaa viikkoa Maikku. ❤️

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives