TUOKSUARVOSTELU – Ellis Brooklyn Sun Fruit

 *Sisältää mainoslinkkejä

Vuosi takaperin tutustuin Ellis Brooklynin tuoksuihin. Brändin perusti vuonna 2015 New York Timesin kauneuskolumnisti, Voguen, Vanity Fairin, In Stylen, Glamourin ja Yahoo Beautyn avustaja Bee Shapiro. Kun Bee tuli aikoinaan raskaaksi, hän koki, ettei markkinoilla ollut vaihtoehtoja ylellisten tuoksujen rakastajalle, joka halusi "luonnollisia" tuoksuja. Ihonhoitoa löytyi jo tuolloin paljon, mutta tuoksujen kohdalla oli aukko. Tänä päivänä myös luonnonkosmetiikan puolelta löytyy useampia tuoksubrändejä. Ellis Brooklynin tuoksut sopivat myös vegaaneille ja ne ovat cruelty-free. 

Olen vuoden verran nautiskellut *Ellis Brooklynin Sweet -tuoksusta, joka varmistui loistavaksi lisäksi tuoksukaappiini. Minua kiinnosti jo silloin suuresti juuri markkinoille ilmestynyt *Sun Fruit. Intoa kuitenkin lannisti se, että tuoksua oli tosi vaikea saada. Jopa Eurooppalaiset nettikaupat eivät toimittaneet sitä Suomeen, vaikka muita brändin tuoksuja sai tilattua. Tuoksu on ollut kuitenkin jo jonkin aikaa *Bangerheadin verkkokaupan valikoimissa, mutta se on edelleen niin suosittu, että jatkuvasti joko isompi tai pienempi koko on loppu. Joten jos tuoksuun haluaa käsiksi, kannattaa kyttäillä viikottain tilannetta. Se mikä kiva juttu näissä Ellis Brooklynin tuoksuissa on, niin aina voi ostaa ensin edullisemman 10 ml:n koon, millä voi fiilistellä tuoksua, tunteeko sen oma. Lisäksi matkoilla tuon kokoiset pakkaukset ovat täydellisiä. 

Sun Fruit EdP on saanut inspiraationsa lomapäivien unelmista. Joten eipä ihme, että tuoksu on koko ajan loppuunmyyty useissa paikoissa. Sillä kukapa meistä ei haluaisi elää ainaisessa lomafiiliksessä?

Sun Fruit suorastaan huutaa täydellistä kesäpäivää – rusketusrajoja, kermaista lämpöä, aurinkoa, kukkia ja hedelmäistä mehukkuutta.

Se ei ole kuitenkaan makea Escada-tuoksu vaan Ellis Brooklynin ihan kaikissa tuoksuissa on nenääni sellainen myskisen mystinen hienostunut pohja, josta joko tykkää tai ei. Se tuo tuoksuihin uniikkia ylellisyyttä, minkä vuoksi erotat heti Ellis Brooklynin tuoksut muista tuoksuista.

Sun Fruitissa alkutuoksuna makeaa viikunaa, kirpeää bergamotia, luumun lehtiä ja mehukasta päärynää. Sydäntuoksu on kukkainen – jasmiinia, syklaamia, appelsiinin kukkaa ja orvokin juurta. Pohjalla ambraa, vaniljaorkideaa, myskiä ja kookosta.

Vaikka en halua jaotella tuoksuja eri ikäisille, sillä käytänhän itsekin esim. Escadan ja Juicy Couturen -tuoksuja, jotka yleensä mielletään nuorten käyttämiksi, niin kyllä minulle tulee tästä vääjäämättä mieleen, että Sun Fruit on hienostunut Escada aikuisempaan makuun. Jotenkin näen tämän heti, St. Barthin rannalla lomaa viettävän julkkiksen yllä. Siinä on tietynlaista hienostuneisuutta, joka tekee siitä erilaisen.

Omaan nenään tuoksu ei ole lainkaan niin makea, mitä tuoksunuoteista voisi päätellä. Ihollani kirpeä bergamot ja pehmeä myski tulevat ensin esiin. Hetken iholla oltuaan, alkaa pehmeämmät ja makeammat vivahteet erottua. Sun Fruit on aluksi raikas, sitten kermainen ja lopuksi trooppinen. Vaniljaorkideaa en juurikaan haista, en saa oikein mitään vaniljaista irti omalla ihollani, vaikka kuinka haistelisin. Sen sijaan vivahde kookosta ja pehmeän makeahkoa ambraa on läsnä. Kesto ihollani on kuutisen tuntia. Tuoksua voi laittaa helposti 2-3 suihkausta, ilman, että se olisi liian hyökkäävä. 

Loppumietteet

Sun Fruit on makuuni täydellinen kesätuoksu. Olen käyttänyt tätä nyt muutamia viikkoja silloin tällöin ja olen heti ensimmäisestä suihkauksesta kesäfiiliksissä. Eniten tykkään tunteesta, että tämä yllä on yleensä uniikkifiilis, sillä joka toinen vastaantulija ei todellakaan tuoksu tälle. Jos et pidät myskistä tai muutenkaan Brooklyn Ellisin tuoksupohjasta, tämä tuoksu ei ole sinua varten. Sen sijaan jos haluat hienostunutta aurinkoa ja lämpöä elämääsi, kannatta kokeilla.

*Ellis Brooklyn Sun Fruit: 35 € / 10 ml – 119 €/ 50 ml 

Oletko tutustunut Ellis Brooklynin tuoksuihin?


 1. Ihan uusi tuoksututtavuus minulle. Rakastan raikkaita ja ehkä vähän makeita tuoksuja, joten tämäkin tuoksu varmasti olisi nenääni sopiva :)
  Ihanaa viikkoa sinulle Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tykkäät tuollaisista tuoksuista, niin luulen kans, et tää saattaisi olla sunkin makuun.

   Kivaa viikonloppua Outi.❤️

   Poista
 2. Oh my nyt on niin kiehtova tuoksu, että tahtoisin tätä tuoksutella.

  Kivaa uutta viikkoa Jonna. 💛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on aika spesiaali. ❤️

   Kivaa viikonloppua Tiia.

   Poista
 3. Kiinnostava tuoksu ja itselleni täysin vieras brändi. Tämä ei välttämättä olisi niin omaan makuuni, mutta tosi kiva että tota myydään myös pienemmässä 10 ml koossa, niin ei tarvitse heti olla ostamassa suurempaa kokoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen et sä tykkäisit enemmän saman brändin Sweet tuoksusta, se on makeampi kuin tää.

   Musta olis loistavaa, jos kaikista tuoksuista olisi noita matkakokoja saatavilla. Muutenkin helpottaisi suosikkituoksun mukaan ottoa reissuun.

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives