Ikääntyvän ihon ihonhoitorutiini K-beauty -tuotteilla

*Sisältää mainoslinkkejä

Olen vuosia käyttänyt jonkin verran K-beauty -tuotteita, mutta viimeisen vuoden aikana olen todella alkanut innostumaan korealaisesta kosmetiikasta. Huomaan ihonhoitotuotteita ostaessani, että yhä useammin päädyn ostamaan testattavaksi korealaista kosmetiikkaa ja olen tykästynyt moniin tuotteisiin todella paljon. Täytän ensi kuussa 47 vuotta, joten oma ihonhoitorutiini on sellainen, että se sopii ikääntyvälle iholle, mutta se käy hyvin myös nuoremmille +25-vuotiaasta eteenpäin. Sen jälkeen kun vuosia sitten yksinkertaistin ihonhoitoni, ei ole ollut paluuta entiseen. Ihoni voi nykyään niin hyvin, etten näe enää järkeä siinä, että kuorruttaisin ihoni iltaisin kymmenelläkin eri tuotteella. Joskus tuntuu, että iho näyttää paremmalta ihan sellaisenaan kuin pohjameikin kanssa. Oma K-beauty -rutiini onkin todella simppeli verrattuna siihen millainen se voisi pitkänkaavan mukaan olla. Hyvästi silmänympärysvoiteet, naamiot ja erilliset kuorinnat. Käytän kaikki jutussa mainittuja tuotteita myös silmänympärysiholla.

Puhdistukseen varaan aina kaksi tuotetta, vaikka yhdelläkin tulisi toimeen. Varsinkin iltaisin kaksoispuhdistuksella on paikkansa. Sen olen hyvin huomannut viime päivinä, kun tuolla katupölyn keskellä on tullut ulkoiltua. Kasvoja peittää joskus kotiin tullessa sellainen hiekkapölykerros, että oikein inhottaa, miten huonolaatuisessa ilmassa tällä hetkellä joutuu ulkoilemaan. Yksi lemppasarjojani on Pyunkang Yul. Sarjan tuotteet eivät sisällä mitään ylimääräistä ja ne sopivat erityisen hyvin herkälle iholle. *Pyunkang Yul Deep Cleansing Oil (34,90 €) on hajusteeton öljyputsari, joka syväpuhdistaa ihon meikistä ja päivän aikana iholle kertyneestä liasta. Iholla hellävarainen öljy muuttuu maitomaiseksi ja huuhtoutuu helposti pois. Sisältää erilaisia kasviöljyjä, rauhoittavaa rohtosammakonputkea ja kosteuttaa hyaluronihappoa. Toisen vaiheen puhdistajana toimii hyvin *Coxir Ceramide Micro Derma Cleanser (15,90 €) sisältää keramideja, hyaluronihappoa ja allantoiinia jotka hoitavat, sekä kosteuttavat ihoa. Geelimäinen tuote on hellävarainen, eikä siihen ole lisätty hajusteita.

Hoitovesi on tuote, jota en välttämättä käytä päivittäin, mutta se kuuluu kuitenkin useana päivänä viikossa ihonhoitooni. Käytän sitä lisäkosteuttajana varsinkin talviaikaan tai muulloin, kun iho tuntuu kuivalta. Meikin alle kerrostan aina hoitovettä kolme kerrosta, koska tykkään siitä, miten sillä saa aikaan kimmoisamman näköisen ihon ja meikki levittyy hyvin kosteutetulle pohjalle tasaisemmin. Maitomaiset hoitovedet olivat pitkään tuntematon kenttä, mutta sitten lähdin testailemaan. Muutamia on tullut vuoden aikana käytettyä, mutta ehdottomaksi suosikikseni on noussut *I'm From Rice Toner (32,99 €). Hoitovesi sisältää riisiuutetta, joka kirkastaa ihoa. Eniten kuitenkin tykkään sen iholle kimmoisuutta tuovasta vaikutuksesta. Sopii hyvin herkälle iholle.

En voisi enää kuvitellakaan aamun ihonhoitoa ilman C-vitamiinia. Tykkään vaihdella C-vitamiinituotetta, välillä käytän *arvokkaampia suosikkejani, mutta toisinaan tykkään pihistellä. Silloin yksi suosikkini on *Puriton Pure Vitamin C -seerumi (26,90 €), jossa on ihan mieletön hinta/laatusuhde. Tuote on pakattu jättimäiseen 60 ml:n pumppupulloon. Pakkaus onkin tuplaten isompi kuin seerumipakkaukset yleensäJuoksevan geelimäinen seerumi sisältää 5% ascorbiinihappoa. Seerumin pohjana on käytetty paperibambu-uutetta (76,23%), jolla on antioksidanttisia ja rauhoittavia ominaisuuksia. Lisäksi seerumi sisältää kosteuttavaa hyaluronihappoa ja ihoa tasapainottavaa niasiiniamidia. Tuotteessa on hyvin c-vitamiinituotemainen rautainen haju, mutta se häviää iholta välittömästi sen jälkeen, kun tuote on kuivunut. Tuotteeseen ei ole lisätty hajusteita. Jos vain kestät hetken voimakasta raudan tuoksua, tässä on todella tehokas ja hinta-laatusuhteeltaan loistava C-vitamiiniseerumi. 

Iltaisin ikääntyvälle iholle tehokkain hoitotuote on sellainen, joka sisältää retinolia. Sitä voi olla ihan pienikin määrä, myös sillä saa ajan kanssa tuloksia, mutta välttää mahdolliset ihoärsytykset. Mizonilta yövoide tekee ihonhoidosta helppoa, koska et tarvitse erillistä retinolituotetta vaan voit levittää yövoiteen suoraan puhdistetulla iholle. Jos kaipaat lisäkosteutta, lisää alle hoitovesi ja kerrosta tarvittaessa. Olen käyttänyt iltaisin *Youth Cream 0,3% (49,90 €), joka sisältää nimensä mukaisesti 0,3% retinolia. Annos on mieto, mutta sekin antaa tuloksia. Lisäksi voiteeseen on pakattua peptidejä, kosteuttavaa sheavoita, bakuchiolia ja niasiiniamidia. Jos ihosi on todella herkkä retinolille, voit aloittaa kokeilun voiteen *miedommalla vaihtoehdolla (44,90 €), joka sisältää retinolia vain 0,1%, enkä usko tuon määrän kuivattavan liiaksi herkempääkään ihoa. 

Mistään ihonhoidosta ei kuitenkaan ole kunnollista hyötyä, jos et käytä aurinkosuojaa. En kadu mitään muuta kuin sitä niin paljon, etten alkanut käyttämään aurinkosuojaa kasvoilla päivittäin aiemmin. Oli naurettava ajatus, että käytän vain keväällä ja kesällä, se riittää. En enää tekisi samaa virhettä, sillä jo muutamassa vuodessa olen huomannut aurinkosuojan positiiviset vaikutukset. K-beautyn valikoimista löytyy valtava määrä loistavia aurinkosuojia, jotka eivät edes tunnu aurinkosuojilta iholla. Mm. *Yeppon valikoimista löytyy useita erilaisia aurinkosuojia. On ihan makukysymys valitsetko fysikaalisen-, kemiallisen- vai hybridisen -suojan, pääasia, että suoja on sellainen, että käytät sitä joka päivä. Toiset koostumukset sopivat paremmin rasvaiselle iholle ja toiset taas kuivalle, joten tämä asia kannattaa ottaa huomioon aurinkosuojaostoksilla.Käytätkö K-beauty -tuotteita?


Kuvat: Pexels

Lähetä kommentti

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives