Mikä ihana kesä!

Kesä alkoi toukokuun puolivälissä pari päivää syntymäpäiväni jälkeen. Vihdoin eilen illalla syyskuun puolivälissä minusta tuntui, että vihdoin syksy alkaa ottamaan otettaan. Kurkkasin nukkumaan mennessä mittaria ja se näytti +6°C. Toivotan syksyn tervetulleeksi, sillä niin ihana kuin tämä kesä on ollutkin, aloin kaipaamaan viileitä iltoja ja öitä.

Ensimmäinen kesä tässä uudessa kodissa todellakin alkoi toukokuun puolivälissä. Toukokuun loppu ja kesäkuun alku olivat todella kiireistä, tuntui, että töiden osalta meillä mentiin kotona läpsystä vaihto taktiikalla. Tässä vaiheessa kieltämättä alkoi loma siintämään vahvasti mielessä. Harvoina yhteisinä vapaapäivinä käveltiin paljon. Niin paljon, ettei tässä kaupungissa taida olla enää katuja, joita ei olisi kävelty. Heinäkuun alussa onneksi vähän helpotti. Olin tuolloin perinteisellä kesälomareissulla parhaan ystäväni mökillä lapsuuden maisemissa. Se oli täydellinen pieni irtiotto ennen lomaa. Säät suosivat. Aurinko paistoi, mutta ei ollut liian kuuma. Hyttysten ruuaksi kuitenkin jouduin kaikista varotoimenpiteistä huolimatta. Auringonlaskut olivat juuri tuolloin sanoinkuvaamattoman kauniita. Kuviin ei todellakaan tarvittu minkäänlaisia filttereitä.

Hyttysistä puheenollen. Niitä oli enemmän kuin koskaan. Olimme juhannuksena kävelemässä erästä metsäpolkua ja aloin kuuntelemaan, että miksi täällä keskellä ei mitään kuuluu hirveä humina. Ensin luulin, että jos metsässä on ampiaispesä, mutta sitten tajusin, että se ääni tuli hyttysistä. En ole koskaan juossut hyttysparvea pakoon, mutta silloin juoksin. Myrkyistä huolimatta ne seurasivat perässä. Pitkin kesää kävivät kimppuun jopa keskellä kaupunkia. Kaikki vuodet mitä olen täällä asunut, olen nähnyt keskustassa ehkä pari hyttystä koko aikana, nyt niitä pyöri kävellessä joka ilta kymmeniä kimpussa. Ei ollut mitään mahdollisuutta lähteä kävelemään ilman, että laittoi myrkkyä. Ensimmäinen kerta, kun jouduin näin tekemään.


Heinäkuun loppu meni hujauksessa, jonka jälkeen olikin parin viikon Rodoksen reissun aika. Sain nollattua siellä aivot jälleen täyteen lomafiilikseen. Kun tekee kaksi viikkoa täysin eri juttuja kuin kotona, huomaa, miten oma kroppa ja sielu asettuvat lepoon. On ihanaa istua valmiisiin pöytiin ja siivouksenkin hoitaa joku muu. Päivän vaikein päätös on se, että mihin menisi syömään.

Elokuun loppu meni sairastellessa, mutta siitäkin selvittiin. Syyskuu on ollut paluuta arkisiin rutiineihin. Samalla kun ne tuntuvat ihan hyvältä, mieli palaa vielä lomaan. Päätinkin suunnata vähitellen katseeni ensimmäiseen jouluun uudessa kodissamme. Kuuselle on jo paikka mietittynä valmiiksi. Valehtelisin, jos sanoisin, että olen täysin kotiutunut. Tämä tuntuu kyllä kodilta, mutta mieli harhailee välillä edelleen entiseen kotiin, koska eihän sitä 15 vuotta tuosta noin vain pyyhitä pois, jonka siellä asuimme. Tulevaisuus näyttää, kuinka pitkäksi aikaa jäämme tähän nykyiseen asuntoon, sillä ihmisellä pitää olla haaveita. Tämä on kuitenkin kaikin puolin helmi, eikä meillä ole mitään kiirettä pois.



Kesä oli silti ihana hyttysineen ja lämpöineen. En muista yhtään jatkuvasti näin lämmintä kesää. Pari mennyttä on olleet melko samanlaisia, mutta tästä poikkeuksellisen teki kosteus. Koko ajan sellainen trooppinen ilmavire, mikä teki kaikesta hiostavaa.  Vain muutamana päivänä koko kesänä päivälämpötila jäi täällä alle kahdenkymmenen. Muuten oli koko ajan yli. Helpostus oli se, että niitä lähes +30°C -päiviä ei tainnut olla kuin kaksi, vaikka muuten helleraja paukkui useasti rikki.

Miten sinun kesä meni?



Tuotearvostelu – Beauty of Joseon

*Sisältää mainoslinkkejä, tuotteet omia.

Kiitos Lindan ja Tainan, kiinnostukseni K-Beauty -tuotteisiin on lisääntynyt hurjasti viimeisen parin vuoden aikana. Minua kiinnostaa tuotteet, jotka ovat tehokkaita ja toimivat, mutta ovat silti hinnaltaan edullisia. Beauty of Joseon on siitä mielenkiintoinen korealainen ihonhoitobrändi, että sitä saa ostettua mm. Prismoista. Silti kilpailukykyisimmät hinnat olen itse löytänyt tuotteille verkkokaupoista ja heidän alennusmyynneistään. 

Beauty of Joseon tuotteiden raaka-aineet valitaan niin, että mukana on perinteiseen korealaiseen yrttilääkintään kuuluvia ainesosia. Tuotteisiin on pakattuna paljon perinteisiä ainesosia kuten riisi ja ginseng, joihin on sitten sekoitettu moderneja ihonhoidon aktiivisia raaka-aineita kuten niasiiniamidia ja erilaisia happoja. Monet tuotteet ovat vegaanisia ja hypoallergisia, eikä niihin ole lisätty hajusteita, asia jota arvostan nykyään paljon ihonhoitotuotteissa. 

Olen vuoden alusta asti hankkinut sarjasta tuotteita käyttööni aina tarpeen mukaan ja nyt kaikista on vihdoin useampien viikkojen kokemuksia, ajattelin, että olisi hyvä aikaa jakaa ne teillekin. 

Ihan ensimmäiseksi on sanottava kokonaisvaikutelma sarjan tuotteista. Se on pelkästään positiivinen. Näissä maksan muustakin kuin vedestä. Tämä on itselleni ehkä ensimmäinen K-beauty -sarja, jonka tuotteilla todella saa itselleen heidän kovasti ihannoiman glass skin -efektin iholle, jos sellaisesta tykkää. Sillä kaikki tuotteet tukevat sitä, että käytön jälkeen iholle jää tuo lasimainen hehku. Joten jos tykkäät matasta ihosta, nämä tuotteet eivät ole välttämättä sinulle, mutta ikääntyvän ihon omaava kuten itsellä on, saa tuo efekti näyttämään selvästi nuorekkaammalta ja väsyneet kasvotkin heräävät ikäänkuin henkiin. 



Ensimmäisen vaiheen puhdistuksessa öljyt ja balmit ovat suosikkejani. Beauty of Joseonin puhdistubalmi sopii vegaaneille. Se sisältää kosteuttavia riisi- ja kaurauutteita. Pohdistusbalmi hierotaan kuivalle iholle, jolloin se muuttuu öljymäiseksi ja irroittaa meikin ja epäpuhtaudet. Sopii hyvin myös silmämeikille, koska ei ärsytä ihoa ja on hajusteeton. Lähtee hyvin pois haalealla vedellä, eikä jätä ihoa tahmeaksi. Erityisesti tykkään siitä, että tässä tuotteessa ei ole kierrettävää kannatta vaan kansi nostetaan ylös ja painetaan alas, kun kansi napsahtaa se on kiinni. Kannen alla on suojus ja spaatteli, jolla tuotetta voi ottaa, jos siihen ei halua upottaa sormiaan.

*LIGHT ON SERUM CENTELLA + VITA C (TARJOUS 20,90 € norm. 23,23 €)

Kevyt emulsiomainen seerumi sisältää ihoa rauhoittaa centellaa eli rohtosammakonputkea peräti 68 %:a sisällöstä. Lisäksi seerumiin on pakattu 10 % stabiilia C-vitamiininjohdannaista (3-0-Ethyl Ascorbic Acid). Jotka ovatkin sisällysluettelon kaksi ensimmäistä ainesosaa, joten tässä seerumissa et maksa vedestä. Seerumi rauhoittaa ihoa ja antaa sille hehkua. Jos perinteiset C-vitamiiniseerumit ärsyttävät ihoasi, tälle kannattaa antaa mahdollisuus. Sopii vegaaneille.

*RELIEF SUN RICE + PROBIOTICS SPF 50+ PA++++ (TARJOUS 14,90 € norm. 21,76 €)

Aurinkosuoja on se tuote, josta brändi tuli tunnetuksi Suomessa. Tämä oli tuote, jonka ostin ensimmäiseksi ja nyt minulla on menossa jo toinen tuubi. Voide on koostumukseltaan ohutta lähes vesimäistä emulsiota. Ei tahmaa, eikä jätä valkoista pintaa iholla. Sisältää 30 % riisiuutetta ja fermentoituja jyväuutteita, jotka sisältävät B- C- ja -E-vitamiineja, jotka kosteuttavat ja rauhoittavat ihoa. Tämä on aurinkosuoja, jonka alta voit halutessasi skipata C-vitamiiniseerumin, koska tämä tekee vähän kaikkea. Minimalistista ihonhoitoa kannattavan unelmatuote! Tämä aamulla kasvoille ja olet valmis. Aurinkosuoja antaa iholle kosteutta ja se jättää iholle hehkuvan lasimaisen pinnan, joten mattaa lopputulosta kaipaavalle tämä ei ole oikea tuote. Lopputulos ei silti missään tapauksessa ole sellainen rasvaisen kiiltävä vaan juuri lasimaisen hehkuva. Sopii vegaaneille.



*GLOW DEEP SERUM RICE + ALPHA ARBUTIN (21,75 €)

Tuote oli yhdessä vaiheessa lähes joka paikasta loppu ja sen vuoksi se tietenkin alkoi kiinnostamaan minua. Seerumi sopii erityisesti pigmenttimuutoksista ja epätasaisesta kärsivälle iholle. Sisältää huimat 68 % riisinlesevettä, joka kirkastaa ja rauhoittaa ihoa. Lisäksi tuotteessa on 2 % Alpha-Arbutinia, joka häivyttää iholta pigmenttimuutoksia. Alfa-Arbutiini on peräti kymmenen kertaa tehokkaampaa kuin kosmetiikassa yleisesti käytetty beeta-arbutiini. Seerumi ehkäisee myös UV-säteilyn aiheuttamaa melaniinin muodostusta, joten se sopii loistavasti vaikkapa ainoaksi seerumiksi käytettynä aamulla aurinkosuojan alla ja öisin yövoiteen alla. Sopii myös retinolin alla käytettäväksi. Seerumi tekee ihosta selvästi kirkkaamman, huomasin eron parin viikon jälkeen, vaikka oma iho onkin hyvässä kunnossa. Tästä tulikin heittämällä yksi lempiseerumeistani, jossa hinta/laatusuhde on todellakin kohdillaan. Sopii vegaaneille.

*APRICOT BLOSSOM PEELING GEL (19,90 €)

Kuorintageeli on tyypillinen korealaisen kosmetiikan kuorintageeli, joka kuorii ihoa selluloosalla ja kirkastaa hedelmäuutteilla. Geeli levitetään kuivalla puhdistetulle iholle. Annetaan olla ihan hetki n. 10 sekunttia, jonka jälkeen tuotetta hierotaan iholle puolen minuutin ajan. Kuorintaa voi käyttää 1-4 kertaan viikossa. Olen käyttänyt tätä pari kertaa viikossa, eikä se ole kuivattunut ihoa. Usein tämän tyyliset kuorinnat ovat tehneet ihostani kireän, mutta tämä jättää jälkeensä pehmeän tunteen ja iho tuntuu jälkeenpäin puhtaalta ja raikkaalta. Sisältää mm. aprikoosinkukka -ja omenauutteita. Vihreä tee rauhoittaa ja riisiuute kirkastaa ihoa. Käytön jälkeen tuntuu, että muut tuotteet imeytyvät iholle paremmin ja iho näyttää hehkuvammalta. Sopii vegaaneille.

Oletko kokeillut Beauty of Joseon -tuotteita? Mitä pidit?

Tuotteiden hinnat ovat olleet voimassa kirjoitushetkellä, enkä vastaa niiden muutoksista.

Designed by FlexyCreatives