Kolme parasta luonnonkosmetiikan voidetta meikin alle


Lämpö aiheuttaa ihan uudenlaisia haasteita meikin alle laitettaville voiteille. Monet varmaan jättävät voiteet meikin alta kokonaan pois ja tulevat toimeen pelkällä seerumilla (näin toimin itsekin usein), mutta tällä hetkellä iho kaipaa edelleen lisäkosteutta. Luonnonkosmetiikan voiteita ajatellaan usein liian paksuiksi ja öljyisiksi käytettävänä meikin alle ainakin näin kesäaikaan, mutta vuosien saatossa voiteiden koostumukset on muuttuneet hurjasti ja olen löytänyt montakin hyvää tuotetta, jotka soveltuvat jopa hellepäivinä meikin alla käytettäväksi. Kaikkia yhdistää se, että niissä on hyvä imeytyvyys, ne eivät jätä kasvoille liian kiiltävää pintaa, mutta kosteuttavat silti tehokkaasti. Kaikki voiteet toimivat ainakin itsellä myös ei luonnonkosmetiikkaa olevien primereiden ja meikkivoiden kanssa hyvin yhteen, eivätkä lähde rullautumaan. 

*KORA Organics ja Whamisa PR-näytteitä saatu blogin kautta, Mia Höytö oma.


KORA Organics Hydrating Moisturizer 50ml, 52,90€*

Kuinka moni huomasi KORA Organicsin rantautumisen vihdoin Suomeen ja Stockmannille? Miranda Kerrin luotsaaman kosmetiikkabrändin tuotteet ovat vegaanisia ja sertifioituja luonnonkosmetiikkaa. KORA organicsin tuotteet sisältävät uutettuja yrttejä, eteerisiä öljyjä ja vitamiineja. Ehkä uusin ja erikoisin joltain huru-mummolta kuulostava juttu on se, että kaikissa tuotteissa käytettävä vesi on energisoitu ruusukvartsien läpi. Itse en ole perehtynyt kristalleihin, mutta pakko myöntää, että se kuulostaa mielenkiintoiselta, mitä pikaisesti Googlesta apua asiaan hain. Mutta itse voiteeseen, Hydrating Moisturizer on sarjan kosteuttavin voide ja tarkoitettu varsinkin kuivalle iholle, mutta psst... voin kertoa, että tämä on loistava tuote myös pintakuivalle iholle. Voide on pakattu pumpulla varustettuun tuubiin, koostumus on keskitäyteläistä. Imeytyy välittömästi, jättäen jälkeensä pehmeän kiiltämättömän ihon. Itsellä jos on ollut kuivia kohtia ihossa, tämä on tasoittanut ne saman tien ja meikki on helpompi levittää. Voiteessa on selvä ruusuinen tuoksu, sillä se sisältää ruusunmarja- ja macadamiaöljyjä, noni-hedelmää ja lakritsinjuuriuutetta.


Mia Höytö Ihana 50ml, 47€

Ihana on luonnonkosmetiikan voide joka on ollut pisimpään yhtäjaksoisesti käytössäni. Ostan sitä aina uudelleen, olen mennyt jo laskuissa sekaisin, monesko purkki nyt on menossa. Tykkään tuotteesta, koska kapea pumppupullo on malliltaan sellainen, että sitä on helppo kuljettaa myös mukana. Ihanan koostumus on keskitäyteläistä. Kosteuttaa tehokkaasti ja imeytyy nopeasti. Tuoksu on itselleni jotenkin lohdullinen, en tiedä miksi, mutta minusta tämä tuoksuu aivan samalta kuin kotipihassani saunan jälkeen kesällä. Tuoksussa on jotain luonnonläheistä, se ei kuitenkaan ole voimakas vaan häviää pian kasvoille levittämisen jälkeen. Siinä sanotaan olevan freesiaa, mutta minulle tämä on kotipiha. Tehoaineina Ihanassa on käytetty tyrnimarjan- ja mustaherukansiemenöljyjä. Sheavoita, manteliöljyjä, ruiskaunokkivettä ja aloe veraa. Sopii kaikille ihotyypeille, mutta varsinkin pintakuivalle iholle.


Whamisa Water Cream 50ml, 38,90€*

Whamisan voide on joukon kevyin, sitä suositellaankin normaalista sekaiholle sekä rasvoittuvalle ihotyypille. Käännyn voiteen puoleen aina kun haluan iholle jotain todella kevyttä, sillä Water Cream on nimensä mukainen tuote. Tuubia kannattaa ravistaa tai puristella ennen käyttöä, koska muuten voi käydä niin, että tuubista tulee ensin pelkkää nestettä ja vasta sitten jämäkämpi voide. Minua tämä ei haittaa, koska jos vaan viitsii nähdä tuon pienen vaivan niin koostumus on ihastuttava kasvoilla. Levittyy kevyesti, imeytyy heti ja jättää jälkeensä ihanan virkistävän ja raikkaan tunteen. Sisältää sekoituksen porkkanan-, kamelian-, avocadon- ja viinirypäleensiemenöljyä sekä karitevoita.

Käytättekö kesällä voiteita meikin alla vai menettekö pelkällä seerumilla?

*KORA Organics ja Whamisa PR-näytteitä saatu blogin kautta, Mia Höytö oma.




  1. Sulla on aina yhtä tarkat ja kauniisti sommitellut kuvat.
    Musta on mukava lukea sun blogia,
    vaikka jo varmasti tiedätkin mun kauneudenhoito rutiinit. :)
    Eihän sitä tiedä vaikka jokin siemen jäisi itämään.
    Aurinkoista kevättä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos. :) Hyvässä muistissa on, mutta koen, että olen todella onnistunut, jos saan sinunlaisetkin blogista kiinnostumaan, vaikka aihe ei olisi niin lukijaa aina kiinnostava. :)

      Ihanaa toukokuuta!

      Poista
  2. Mielenkiintoinen kolmikko ja erityisesti Mia Höytön voide alkoi kiinnostaa :) Mä käytän aina voidetta meikin alla, myös niillä kesähelteillä. En jotenkin osaa jättää sitä voidetta pois, vaikka totta kai kesällä tulee suosittua ohuempia ja nopesti imeytyviä voiteita tuhdimpien sijasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva kuulla näitä ihmisten mieltymyksiä voiteiden kanssa kesällä. Itse käytän aika pitkälle kesään yleensä voidetta myös, mutta sitten joskus heinäkuussa huomaan, että iho pärjää päivisin pelkällä seerumillakin, jos laittaa meikkiä, mutta yöksi sitten aina voidetta, joka tosin sekin on kevyempi kuin talvella. :)

      Poista
  3. Tuo Whamisan Water Cream on ihan parhautta! Seerumimaisen kosteuttava ilman rasvaista fiilistä 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on, kaikki ei takuulla tykkää siitä minkä näköisenä tulee välillä tuubista ulos, mutta itse en välitä, koska aivan loistava todella kevyt voide kyseessä. <3

      Poista
  4. Mä laitan kesällä yleensä vain aurinkovoidetta, ja se korvaa kosteusvoiteet. Yöksi sitten jotain hoitavampaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aurinkovoide tosiaan monella korvaa voiteen mikä on ihan luonnollista. ^_^

      Poista
  5. Monesti pelkällä seerumilla, mutta riippuu tilanteesta. Aaarghh en omista yhtäkään noista, joten kiitos vinkistä Jonna ja ihanaa päivää <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä, mutta vielä on sen verran kuivuutta, että pakko käyttää myös voiteita. Ole hyvä ja ihanaa iltaa! <3

      Poista
  6. Kasvoilla vain aurinkosuoja ja vähän puuteria...ja tietty silmänalusten peitto. Siinä siis mun meikki kesäisin. Oon outo, tiedän :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mut jos iho ei tarvi muuta. :D Mun iho kaipaa sen aurinkosuojan alle ainakin seerumin, mutta usein myös voiteen. ^_^

      Poista
  7. Kaikki kolme ovat mulle tuntemattomia tuotteita. Sait kyllä innostumaan Mia Höytöstä, kotipihan tuoksu kuulostaa ihanalta!
    Käytän seerumia tai voidetta tilanteen mukaan, mutta useinmiten on sekä että kesälläkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos jossain bongaat testerin, niin tuoksuta, se tuoksu on nimenomaan se kotipiha kesällä saunan jälkeen, sitä on tosi vaikea kuvailla, mut kaikki sen tietää. Freesiaa en saa siitä paljoakaan irti. :)

      Poista
  8. Kora on mulla himotuslistalla mutta hmm, tuo kristallijuttu nyt ehkä vähän toi säröä :D Whamisan voiteen varmaan tulen ostamaan, kokeilin sitä tänään kämmenselälle ja siinä oli todella ihana koostumus! <3 Ja mä käytän pääsääntöisesti pikakaunistajia meikin alla, mutta nyt mulla on testissä ihanalta vaikutta kasvovoide, joka tuntuisi sopivan myös kesäänkin :) Ei ole liian tuhti, ja kosteuttaa ihanasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äläs nyt yhtään. :D Pitäisi melkein tutustua tohon kristallihommaan enemmän. ^_^

      Kiva kuulla, että Whamisa miellytti suakin, luulen muutenkin, että se on kuin sun iholle tehty.

      Poista
  9. Nää oli tervetulleita tuotesuosituksia just nyt, kiitos! Seerumin voimalla mennnään täällä hellepäivät, mutta esim. tuota whamisaa kiinnostaisi kyllä kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos haluaa todella kevyen, vesimäisen mutta silti kosteuttavan voiteen niin suosittelen lämpimästi Whamisaa, se "humahtaa" ihoon saman tien. :)

      Poista
  10. Nämä oli kaikki uusia tuttavuuksia, etenkin tuo Kora alkoi kiinnostaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon testaillut tässä pari viikkoa muutamia muitakin tuotteita Koralta ja suosittelen ehdottomasti kokeilemaan sarjaan, ihan huippujuttuja mukana. ^_^

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives