2H+K

Vietettiin lauantaipäivää miehen kanssa pitkästä aikaa Tampereella. Kävimme hieman shoppailemassa ja muutenkin vain nauttimassa kaupungin fiiliksistä. Lounaspaikaksi valitsimme 2H+K ravintolan. Varasimme pöydän etukäteen, koska tiesin, että paikka on pieni, melko suosittu ja olihan lauantai. Itseäni paikkaan houkutti se, että siellä tarjoiltiin suosikkioluttani Stella Artoisia hanasta.


Oli muuten aivan ihana saada muutaman tunnin kävelyn päätteeksi iso lasillinen kylmää olutta nenän eteen. 

2H+K on viihtyisä ja kotoisa sisustukseltaan. Tiiliseinät tuovat kellarimaista fiilistä ja kynttilät mukavaa lämpöistä valoa luonasaikaankin. Palvelu oli koko ajan todella ystävällistä ja laadukasta.

Olimme sen verran nälkäisiä, että päätimme tilata alkuruoankin. 


Alkuruoaksi valikoitui valkosipuli, yritti, pesto ja parmesan etanat. Jaoimme 12 kpl:n pannun, koska se tuli halvemmaksi kuin tilata kaksi 6 kpl:n pannua. Etanoista ei ole kuvaa, koska ne hävisivät parempiin suihin nopeasti. Etanat olivat todella hyviä, mutta omaan makuuni niissä oli liikaa juustoa ja sitä jäikin jonkun verran syömättä pannulle.


Pääruoaksi tilasin porosalaattia, joka sisälsi kylmäsavustettua poronpaistia (Tätä oli kunnolla, eikä siinä oltu säästelty!), kirsikkatomaattia, latva-artisokan sydäntä ja pehmeää coleslaw-kastiketta. Salaatti oli herkullista, se oli pöyhitty ja aseteltu todella kauniisti lautaselle. Olisin kuitenkin ehkä kaivannut jotain raikkaampaa salaatinkastiketta majoneesipohjaisen coleslawin tilalle.


Mies tilasi itselleen parilaleivän, joista paikka on tunnettu. Niiden koko on vähintäänkin jättiläismäinen ja niillä lähtee takuulla isompikin nälkä. Mieheni otti lämminsavulohiversion ja voitte arvata, että herkullisuudesta huolimatta osa jäi syömättä, koska pitäähän sitä jälkiruoalle jättää tilaa. 


Tilasimme molemmat jälkiruoaksi cappuccinot ja talon sorbettia, joka tällä kertaa oli mangosorbettia ja vei kielen mennessään.

Koko ruokailun hinnaksi juomineen kahdelta hengeltä tuli vajaa 80 €, joka on mielestäni hyvinkin kohtuullinen hinta ruoan tasoon nähden. Suosittelen lämpimästi poikkeamaan paikassa, jos liikutte Tampereen suunnassa.

Ps. Anteeksi huonolaatuiset kuvat, mutta jätin järkkärin tällä kertaa kotiin ja kuvat on otettu kännykkäkameralla.

  1. Tätä paikkaa kokeilen kyllä ehdottomasti ensi kerralla, kun Tampereelle eksyn. :)

    VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives