Uusi kidutusväline


Yksi naisen elämän tärkeimpiä kysymyksiä on: Millä poistaisin karvat? Itse olen kuulunut vuosia sheivaajiin. Se on vain niin helppoa. Homma hoituu samalla kerralla kuin suihkussa käynti. Lisäksi höylääminen ärsyttää vain vähän ihoa. Huonoja puolia sheivauksessa on lopputuloksen kestävyys, se sileyden ilo kestää tasan 1 vrk:n. Sen jälkeen sänkeä pilkottaa siellä sun täällä. Huonoksi puoleksi voi lukea myös tietyn työläyden, koska homma pitää hoitaa niin usein.

Itselläni on ollut tässä välissä myös kivikaudenaikainen epilaattori, mutta heitin sen jo muutama vuosi menemään turhana. Jostain syystä muistot siitä eivät olleet kovin lämpimät. Muistelen, että sääret sain sillä suht kivuttomasti sileäksi, vaikka mielestäni epilointiin kului suhteettoman kauan aikaa. Silti jo muutamassa päivässä ihon läpi puski uutta karvaa. Kainaloihin kokeilin vekotinta tasan kerran, voi sitä huudon ja veren määrää, en pystynyt hoitamaan hommaa loppuun asti. Tästä suivaantuneena viime vuodet ovat kuluneet höylän ollessa paras ystäväni. 

Vuosi sitten minua kuitenkin alkoi taas houkuttamaan epilaattorin hankinta. Mietin, että pakkohan niiden on ollut parantua siitä minun kivikaudenaikaisesta versiosta. En kuitenkaan ollut valmis maksamaan epilaattorista melkein 200 €:a. Minulle riitti mahdollisimman yksinkertainen versio.


Niinpä sijoitin mieheni suosiollisella avustuksella 59 €:a Braunin Silk Epil 3 epilaattoriin. Laite vaikutti tarpeeksi yksinkertaiselta ilman kymmeniä erilaisia turhia ajopäitä. Laitteessa on kaksi tehosäätöä, en vaan pysty ymmärtämään, mitä hyötyä on hitaammasta säädöstä, ihan yhtä "tuskaista" hommaa karvojen poisto tällä on, käytti sitten säätöä yksi tai kaksi. Joten käytän suosiolla aina kakkosnopeutta. Laitteen 20 pinsetin ajopään luvataan poistavan karvat tehokkaasti ja hellävaraisesti. SoftLift Tips -toiminto, nostaa tehokkaasti pystyyn myös ihonmyötäiset ihokarvat. Kuvassa näkyvät pinkit piikit ovat hierontarullia, jotka hierovat ihoa hellävaraisesti, minkä pitäisi auttaa tekemään epiloinnista helppoa ja miellyttävää. Epilaattorissa on myös näppärä valo: Smartlight, joka ohjaa epilointia ja valaisee ne ohuimmatkin ihokarvat, jotta eivät jää ajettaessa huomaamatta. 


Mukana tulee myös erillinen herkkien alueiden ajopää, jota suositellaan kainaloille ja bikinirajalle. Tuotteella on kahden vuoden takuu.


Mitä sitten olen pitänyt epilaattorista?

Myönnän, epilaattorit ovat kehittyneet huikeasti sitten edellisen laitteeni. Sääriä ajaessa en tuntenut oikeastaan mitään. Kiitos noiden hierontanystyröiden, jotka oikeasti toimivat. Kumiset nystyrät ovat sen verran piikikkäät ja pistävät iholla, ettet heti erota milloin irtoaa karva ja milloin ihoa "hellii" hämäyksenä hierontanystyrä. Loistavaa! 

Karmeista aiemmista kokemuksista huolimatta menin ja kokeilin tätä myös kainaloihin. (Rohkaistuin sen verran hyvistä tuloksista jaloissa.) Vähänhän se ajelu irvistytti, mutta sain homman hoidettua loppuun. Parista karvatupesta tuli vähän verta. Punoituskin laski seuraavaan aamuun mennessä, mutta onpahan pysyneet kainalot sileinä. Uskallan siis kiduttaa itseäni toistekin. Ensin kokeilin ajella kainaloita tuolla herkkien alueiden ajopäällä, mutta se oli yhtä repimistä. Koko terän leveys reilusti käyttöön niin homma on nopeammin ohi. Bikinirajaani en tätä hyvistä kokemuksista huolimatta aio kokeilla. Loistavin ominaisuus on kuitenkin tuo ajovalo, se oikeasti helpottaa ajamista ja niiden karvojen näkemistä. Olen ihan myyty!

Sanoisin, että 59 €:lla ja kahden vuoden takuulla tämä on osoittautunut loistavaksi sijoitukseksi. Suosittelen lämpimästi kaikille, jotka toisinaan ovat valmiita pieneen kidutukseen päästäkseen karvoistaan eroon.

Millä te poistatte karvanne?
 1. Mulla on myös epilaattori, mutta olen viime aikoina ollut tosi laiska sen käytössä, ja turvautunut höylään. Jotenkin se epilointiin ryhtyminen tuntuu PROJEKTILTA, kun taas höylääminen menee siinä sivussa suihkussa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on kyllä jännä, että se tuntuu projektilta. Ehkä sellainen suihkussa käytettävä kallis malli olisi ratkaisu tuohon ongelmaan. :D

   Poista
 2. Tuli kuin tilauksesta tää sun juttusi!! Mulla on käytössä kans tosi vanha Braum joka alkaa hyytymään, eikä ota niitä hennoinpia ollenkaan. Olen miettinyt, mikä olisi uusi, hyvä, ei niin kamalan kallis laite, joten tuo menee hankintaan, ehdottomasti. Palaan asiaan kun pääsen testaamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännityksellä jään odottamaan kokemuksiasi. :)

   Poista
 3. Minäkin aloitin tässä hiljan ensimmäistä kertaa epilaattorin käytön. Pitää varmaan kirjoittaa omista kokemuksista myös jonnekin. Sitten kun olen saanut lopullisen mielipiteen muodostettua.

  VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives