Hittiruoka: Kukkakaalifajitakset


Mitä isot edellä sitä Keyword: Love perässä. Pitähän minunkin kokeilla. Ai mitä? Tietenkin helppoa, terveellistä ja hyvää hittiruokaa: kukkakaalifajitaksia. Valmistaminen on niin helppoa, että se onnistuu melkein lapseltakin. Sen verran täyttävää on, että yksi lettu riittää täytettynä kovempaankin nälkään.

Kukkaalifajitas
(yhdelle/1 lettu)

1 kananmuna
100 g kukkakaalia erittäin hienoksi hakattuna
1 kukkurallinen ruokalusikallinen juustoraastetta (Itse käytin 17 % Oltermannia.)
suolaa
mustapippuria

Laita uuni kuumenemaan 225°C. Hienonna kukkakaali. Lisää joukkoon muna ja juustoraaste. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi. Muotoile uunipellille leivinpaperin päälle massasta ohut pyöreä lettu. Paista uunin ylätasolla n. 15 min tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna jäähtyä hetki. 

Täytteenä voi käyttää kasviksia, vihanneksia, kalaa, kanaa, lihaa, ihan oman makusi mukaan. Itse pilkoin avokadoa, tomaattia ja paprikaa. Komeuden kruunasin itsetekemälläni kermaviilikastikkeella. Olin yllättänyt tämän herkullisuudesta.

Oletteko jo kokeilleet?

  1. Kiitos mahtavasta vinkistä! Juuri tällaisia kaipaan nyt, sillä olen jättänyt hiilareita pois ja vatsani kurnii koko ajan :/ Syön heti liian vähän, kun alan tarkkailemaan syömistä, koska olen niin laiska keksimään mitään uusia ruokia tai suunnittelemaan aterioita. Tämä resepti lähtee kokeiluun ehkä jo tänään! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hiilareita kun vähentää, esim. leivän syöntiä, niin kalorit laskee äkkiä liian alas. Tämän olen huomannut itsellänikin. Tästä saa hyvin täytteillä varioitua erimakuista ja on nopea tehdä.

      Poista
  2. Menee testiin, todella herkullisen näköistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jännityksellä odotan, mitä pidit!

      Poista
    2. Testattu! oli todella, todella herkullista :) pakko jakaa resepti omassa blogissa vielä ensi viikolla :)

      Poista
    3. Jaa ihmeessä, oikeasti ei voi kertoa tarpeeksi ilosanomaa näistä super-herkullisista letuista!

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives