Yli kolmekymppisen ihonhoito


Ajattelin tänään valottaa teille hieman kypsempään ikään ehtineen naisen ihonhoitorutiineja. Välillä tuntuu, että ikääntyvän ihon hoito on melkoista rakettitiedettä, mutta minulle se on loputon tutkimusmatka. Mielestäni aika on kohdellut kasvojani hellyydellä ja uskon, että pitkällä aikavälillä jo 13-vuotiaana aloitetulla ihon säännöllisellä hoidolla on ollut oma merkityksensä kasvojen nykytilanteeseen. Kosmetiikka on intohimoni, joten käytössäni ei suinkaan ole vuodesta toiseen nyt esiteltävät tuotteet. Toki joukosta löytyy monia kestosuosikkeja. Tykkään kuitenkin vaihdella tuotteita säännöllisesti.

Ylläolevassa kuvassa ovat tämänhetkiset puhdistustuotteeni. Nuxen Face Cleansing and Make-Up Removing Gel:llä putsaan kasvoni aina, kun olen meikannut, muuten käytän puhdistukseen Bioderman pehmeästi vaahtoavaa Atoderm-sarjan Ultra-Rich Foaming Gel:iä. Aamuisin minulla on tapana puhdistaa kasvoni pyyhkimällä kasvot kasvoveteen kostutetulla vanulapulla. Tällä hetkellä käytössäni on Nuxen ihana Gentle Toning Lotion. Ns. vesipesua en harrasta aamuisin ollenkaan, suosittelen kaikkia herkkä -ja kuivaihoisia kokeilemaan samaa.


Vanhemmiten iho alkaa ohentua ja silloin ihon kosteutukseen käytettävistä aineista tulee parhaita kavereitasi. Käytän vaihtelevasti päivävoiteena joko Nuxen Crème Fraîchea tai Bioderman Atoderm-sarjan Ultra-soothing creamia. Molemmat ovat kevyitä, mutta erittäin tehokkaasti kosteuttavia ja sopivat hyvin meikin alle. Silmänympärysvoiteena käytössäni on Nuxen Anti-Fatique Moisturising Eye-Cream, jos iho tuntuu erityisen kuivalta, käytän yövoiteena Dr. Hauschkan Ruusuvoidetta. Itse pidän ajatuksesta, että ihon pitäisi antaa levätä yöllä, joten en käytä öisin paksuja yövoiteita.


Viikottaiseen rutiiniini kuuluu tietysti myös kuorinta ja naamiot.  Kuorin ihoni kerran viikossa REN:in Jojoba Microbead Purifying Facial Polish:lla. (Tuotteesta tulossa oma postaus.) Kerran viikossa kuorivana yöhoitona käytän Alpha-H:n Liquid Goldia. Naamiona minulla on Now Foodsin Moroccon Red Clay Powder, josta sekoittelen sopivan naamion kasvoilleni viikottain. Kesäisin sekoitan jauheen sekaan vettä, talvisin oliivi -tai kookosöljyä.


Lisänä tulee tietenkin aina seerumi tai tällä hetkellä seerumit, koska löysin keväällä alennusmyynnistä aivan pilkkahinnalla Alpha-H:n kolmen seerumin setin. Vitamin A:ta pistän kasvoille aina yöksi. Vitamin C:ta ja Vitamin E:tä taas käytän vuoropäivinä päivällä kosteusvoiteen alla. Näistä seerumeista on tulossa myös oma postauksensa myöhemmin.

Sisäistä ihonhoitoa ei kannata unohtaa. Minä nappaan joka aamu orjallisesti lisävitamiinit -ja hivenaineet: kalsiumi, D, E -ja B-luokan vitamiinit, sekä foolia, sinkkiä ja omegaa. Toki yritän myös hieman katsoa, mitä suuhuni laitan.

Millaisia ihonhoitorutiineja teillä on?

 1. Olen päälle 40 ja täysin hurahtanut näihin blogeihin. Alunperin tulin hakemaan tietoa tyttäreni akneen. Sinun blogisi on lähellä minua, tunnut olevan saman oloinen kuin minä. Seuraavaksi tilaan tuota alpha-goldenia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja tervetuloa! Ihana kuulla, että pidät blogistani. Tällaista palautetta on aina mukava saada tai mitä palautetta tahansa! Alpha-Goldenia ovat ulkomaisilla saiteilla kehuneet paljon varsinkin he, joilla on aknea. Kivointa on se, että äiti ja tytär voivat käyttää samaa ainetta, vaikkakin eri tarkoitukseen. ;) Olisin erittäin kiinnostunut kuulemaan, oliko tuotteesta apua. Ihanaa elokuuta!

   Jonna

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives