Pavlova eksoottiseen tapaan


Pavlova eksoottiseen tapaan

Marenki:

5 valkuaista
2,5 dl sokeria

Täyte:

1 prk (200 g) Valio Viola Mango-tuorejuustoa
4 dl kuohukermaa
3 kiiviä
2 nektariinia
puolikas tuore ananas
1-2 passionhedelmää

Aloita valmistaminen marengista. Erottele valkuaiset kulhoon. Ole tarkkana, ettei keltuaista pääse yhtään joukkoon. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita sokeri joukkoon pienissä erissä. Olet onnistunut, kun vaahto on paksua ja kauniin kiiltävää.

Sivele leivinpaperi kevyesti öljyllä. Levitä marenki leivinpaperille halkaisijaltaan n. 24 cm:n kokoiseksi ympyräksi. Jätä ympyrän keskusta matalammaksi, jotta siihen jää hyvä kuoppa täytteelle. Reunat saavat olla korkeammat ja mitä epätasaisemmat sen parempi. Älä yritä silotella. Rouhea lopputulos on kaunein!

Paista 125°C uunissa alatasolla n. 1,5-2 h, kunnes marenki on muuttunut kevyeksi ja kuivaksi. Sisäpuolelta marenki saa olla vielä hieman kosteaa. Liian kuiva marenki hajoaa helposti. Anna jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto. Sekoita hyvin. Kuori ananas ja kiivit. Pilko nektariinit, ananas ja kiivit pieniksi paloiksi. 

Lisää marengin päälle ensin kerma-tuorejuustoseos ja ripottele päälle hedelmien palat. Purista lopuksi koko komeuden päälle 1-2 passionhedelmän hedelmälihat. Nauti välittömästi.Lähetä kommentti

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives