Elie Saab Le Parfum Resort Collection 2015


En tiedä onko tätä liian aikaista sanoa, koska ei ole vielä edes maaliskuu, mutta olen tainnut löytää tulevan kesän kesätuoksu suosikkini. Elie Saab Le Parfum Resort Collection 2015 ilmestyy myyntiin meillä Suomessa maaliskuussa, mutta olen itse saanut tutustua tähän tuoksuun jo useamman viikon ajan. Kesätuoksunhan ei ole tarkoitus ollakaan yhtä tumma tai täyteläinen kuin talvituoksujen ja sitä ei ole Elie Saabkaan. Silti tämä yllätti. Tuoksussa on mieletöntä makeutta, mutta samalla myös meri-ilman raikkautta. Jos pitäisi kuvailla yhdellä sanalla, sanoisin hienostunut.
Pullo on yksinkertaisesti huikea. Vaikka sininen ei kuulu lempiväreihini, niin en voi olla tuijottamatta sitä. Se on kuin pieni jalokivi. Olisin voinut kuvata sitä kymmenestä eri suunnasta. (ja kuvailinkin, mutta en viitsi rasittaa teitä sadalla kuvalla) Erikoisinta oli se, että pullon ollessa eteisen lipaston päällä myös mieheni kiinnitti siihen huomiota ja kommentoi pullon olevan todella upea. Olin hetken aikaa pihalla, että häh, mistä se nyt "horisee", kunnes tajusin, että aah, siitä pullosta.


Heti ensimmäiseksi, kun nuuhkaisin tätä, aloin miettimään, että tämä voisi mennä jopa miehellä, joka tykkää Jean Paul Gaultierin Le Male -tyylisten tuoksujen makeudesta. Sillä vaikka tässä on naisellisuutta, voisin hyvin kuvitella tämän myös miehelle. En oikeastaan tarkemmin osaa selittää miksi, monestakaan naisille tarkoitetusta tuoksusta ei minulle välittömästi tällaista fiilistä tule.
Tuoksu on saanut inspiraationsa tietenkin vedestä ja Elie Saabin kesän Couture mallistosta, jossa vilahteli mm. tämän kaltaisia asuja. Kelpaisi itsellekin tuollainen kesäisen leijuva mekko liukuvärillä.
Hedelmäisessä kukkaistuoksussa alkutuoksuna on makeaa viikunaa ja mehevän raikasta mandariinia. Sydäntuoksussa frangipania ja jasmiinia, sekä appelsiinkukkaa. Pohjalla ambraa ja santelipuuta. Omaan nenääni ehdottomasti eniten tuoksusta tulevat esiin makea viikuna, kukkainen jasmiini ja raikas appelsiininkukka. Lopputuoksussa ambra on ehdottomasti eniten esillä. Tuoksu on todella omanlaisensa ja tunnistettava, enkä saa kyllä yhtään tuoksua päähäni, johon voisin tätä verrata ja se on kyllä pelkästään hyvä asia. Jos etsit kesätuoksua, jota ei ihan jokaisella tule vastaan, kannattaa käydä kokeilemassa tätä, kun se maaliskuun alussa ilmestyy myyntiin.


Tuoksun kesto omalla iholla on reilut kuutisen tuntia, joka on kesätuoksulle todella hyvä aika. Tuoksussa on myös sen verran voimaa, että pari suihkausta riittää, eikä tällä tarvitse kuorruttaa itseään.
Tuoksun nenänä on toiminut Francis Kurkdjian, joka on luonut tuoksuja mm. Aqua di Parmalle, Burberrylle, Carvenille, Escadalla ja Jean Paul Gaultierille.
Onko Elie Saabin tuoksut tuttuja?
Suositushinta:
Elie Saab Le Parfum Resort Collection 2015 (kausituoksu) 50ml, 62€
Tuoksu lehdistönäyte.
 1. Pirkko
  torstai 19. helmikuu 2015 at 12:22 (3 kuukautta ago)
  Kauniit kuvat. <3 Myös tuoksu on mielenkiintoinen uusi tuttavuus minulle, täytyykin käydä hajuvesiosastolla nuuhkimassa sitä jossain vaiheessa, kun saapuu kauppoihin. ;)

  Vastaa

  Jonna H.
  torstai 19. helmikuu 2015 at 12:24 (3 kuukautta ago)
  Kiitos Pirkko! ;) Mä luulen, että tuosta pullosta ei voi edes saada rumia kuvia. :D

  Vastaa

  Tiia K
  torstai 19. helmikuu 2015 at 12:38 (3 kuukautta ago)
  Onpahan upea pullo. Tätä täytyy ehdottomasti tuoksutella, jos on kerran sinun suosikkisi. <3 Aurinkoa päivään. <3

  Vastaa

  Jonna H.
  torstai 19. helmikuu 2015 at 12:44 (3 kuukautta ago)
  No eikö olekin! Musta aika huikea, toi sininen väri tekee sen. Mä luulen, että sä saattaisit pitää tästä, tässä on kuitenkin raikkauden lisäksi makeus hallitsevana, ei toki sillain kuin Escadoissa, mutta on kuitenkin. ;)

  Vastaa

  Jonna
  torstai 19. helmikuu 2015 at 14:41 (3 kuukautta ago)
  Tämä on varmasti ihana tuoksu <3

  Vastaa

  Jonna H.
  torstai 19. helmikuu 2015 at 15:33 (3 kuukautta ago)
  No tämä on! <3

  Vastaa

  Mysterious M
  torstai 19. helmikuu 2015 at 15:32 (3 kuukautta ago)
  Kaunis pullo ja kiehtovalta kuulostava tuoksu. Eliel Saab on aina kiinnostanut minua, mutta tuoksut ovat olleet kyllä aika voimakkaita. Poikkeaako tämä siitä linjasta?

  Vastaa

  Jonna H.
  torstai 19. helmikuu 2015 at 15:34 (3 kuukautta ago)
  Ei tämä ole ollenkaan niin voimakas kuin alkuperäinen Le Parfum (ihan erilainen tuoksu), mutta mielestäni ei kuitenkaan ihan niin kevyt kuin viime kevään L`eau Couture.

  Vastaa

  Marika
  torstai 19. helmikuu 2015 at 15:49 (3 kuukautta ago)
  Eikö oliskin hauskaa jos kaikkia tuoksupostauksia lukiessa tietokoneesta tulis suihkaus kyseistä tuoksua? :D Mutta on niin hieno pullo, että melkein toivon tykkääväni tästä, että olis hyvä syy hankkia se itselle.

  Vastaa

  Jonna H.
  torstai 19. helmikuu 2015 at 16:11 (3 kuukautta ago)
  No olis, oon kuule usein miettinyt samaa. Mä luulen, että tuoksujen myynti kasvais huimasti. :D

  Vastaa

  Nina
  torstai 19. helmikuu 2015 at 15:58 (3 kuukautta ago)
  En yleensä tykkää sinisestä, mutta tämä pullo on lumoavan kaunis. Myös itse tuoksu kuulostaa kiehtovalta <3

  Vastaa

  Jonna H.
  torstai 19. helmikuu 2015 at 16:12 (3 kuukautta ago)
  En myös ole sinisen ystävä, koska sain siitä nuorempana yliannostuksen, mun eka oma koti oli pelkkää sinistä. :D Mutta tämä pullo on mielettömän upea ja toi sininen väri sopii siihen. Ihan kuin hohtava vesi.

  VastaaPoista
 2. Marina
  torstai 19. helmikuu 2015 at 16:27 (3 kuukautta ago)
  Pullo on kyllä uskomattoman kaunis!

  Vastaa

  Jonna H.
  torstai 19. helmikuu 2015 at 16:57 (3 kuukautta ago)
  Se on ihan mieletön! <3

  Vastaa

  Elisa | Miten niin liikaa?
  torstai 19. helmikuu 2015 at 18:14 (3 kuukautta ago)
  Ai että, olisikohan tästä mulle uudeksi kesätuoksuksi? Viime kesänä sun arvonnasta voitettu Guerlain on kyllä aivan ihana, mutta tässä houkuttelee tuo raikkauden lupaus.

  Vastaa

  Jonna H.
  torstai 19. helmikuu 2015 at 18:31 (3 kuukautta ago)
  Käy ihmeessä kokeilemassa. Kaivoin just tällä viikolla sen Guerlaininkin uudestaan esiin ja on sekin edelleen vaan ihana. :D Tää tosiaan on raikas, mutta makea, Guerlainissahan ei sitä raikkautta ole.

  Vastaa

  Mia / Beauty Highlights
  torstai 19. helmikuu 2015 at 19:00 (3 kuukautta ago)
  Ihanat kuvat! :) Multakin löytyy tämä kaapista, mutta en ole vielä ehtinyt kunnolla testailla, kun olen niin rakastunut yhteen toiseen kevään uutuustuoksuun :D En ole mitään muuta käyttänytkään kuin sitä (jo pari viikkoa putkeen). Tällaiselle tuoksuhullulle on aika ihme, että jumahdan yhteen tuoksuun moneksi viikoksi. Eikä loppua näy :D En vielä paljasta tässä mikä tuoksu on kyseessä, mutta postaus tekeillä ja pamahtaa blogiin lähiaikoina! Toivottavasti tulet sitten visiitille ;D

  Vastaa

  Jonna H.
  torstai 19. helmikuu 2015 at 19:34 (3 kuukautta ago)
  Kiitos!

  Nyt äkkiä tää kaapista esiin, sillä tää on ihana! <3 Saas nähdä onko mulle tuttu tuoksu kyseessä. ;)

  Vastaa

  Fanni
  torstai 19. helmikuu 2015 at 21:37 (3 kuukautta ago)
  Viikunaa! Oi nam! En voi sietää viikunaa syötävässä muodossa (yrgh, ihan häijyä tekee!) mutta tuoksunouttina, kyllä kiitos. Tämä pitää siis katsastaa, jos vaikka tykkäisin yhtä paljon kuin esimerkiksi Kiehl’sin Fig leaf & sage -tuoksusta. Kannattaa muuten nuuhkaista, jos tykkää makeasta mutta raikkaasta.

  Vastaa

  Jonna H.
  keskiviikko 25. helmikuu 2015 at 13:16 (3 kuukautta ago)
  Fanni! En ole suuttunut sinulle, huomasin vasta tänään, että kaksi viestiäsi oli syystä toi toisesta mennyt suoraan kommenteista roskapostikansioon, josta pelastin ne. Pitääkin testata tuo Kiehl`s kun liikun seuraavan kerran Hki. :)

  Vastaa

  Liisa
  torstai 19. helmikuu 2015 at 21:53 (3 kuukautta ago)
  Näyttää aivan upealta tuoksulta! <3 Ja tuo pullo, aaaaawawawawaaah. Mun sydän pamppailee siniselle, you know this! <3 En malta odottaa päästä nuuhkimaan tuota :)

  Vastaa

  Jonna H.
  torstai 19. helmikuu 2015 at 22:06 (3 kuukautta ago)
  Niinpä se pullo, voi huokaus. Mä kulutin tähän kameraani vähän enemmän kuin muihin… :D

  Vastaa

  Fani
  perjantai 20. helmikuu 2015 at 13:27 (3 kuukautta ago)
  Uskon, että tuoksu on aivan varmasti hyvä! Pullo on myös todella kaunis. :)

  Vastaa

  Jonna H.
  perjantai 20. helmikuu 2015 at 14:46 (3 kuukautta ago)
  No on, käy testaamassa, kun ilmestyy. ;)

  Vastaa

  VastaaPoista
 3. Hei,
  Kiitos sinun olen tutustunut ja ihastunut Elie Saabin tuoksuihin. Miten vertaisit keskenään tätä Resort Collectionia ja L'Eau Couturea? Olin jo päättänyt ostaa L'Eau Couturen, mutta sitten luin tästä Resort Collectionista, jota en ole vielä päässyt testaamaan.
  Riikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Riikka. :)

   Ensiksi on pakko sanoa, että näistä kesäksi tulleista tuoksuista: Rose Couture, Resort ja L`Eau Couture tämä Resort on ehdottomasti suosikkini, toisena tulee L`Eau ja vasta viimeisenä Rose, joka on minun minusta näistä kolmesta kaikista tavanomaisin tuoksu. Resort ja L`Eau ovat paljon uniikimpia mielestäni. Resort on raikkaampi ja hedelmäisempi kuin L`Eau. L`eau sitten taas ehkä hivenen hienostuneempi manteleineen ja vaniljaisine pohjavivahteineen. Resort on kuitenkin minusta kaikista uniikein näistä kolmesta. :) Ovat tuoksuina hyvin erilaisia, joten niitä on aika vaikea verrata. :)

   Poista
  2. Kiitos vastauksestasi. Tänään kävin oikein asiasta tehden testaamassa Resortin ja Rose Couturen. Omalla ihollani Resort ei oikein kestänyt. Olin epäileväinen Rose Couturen suhteen, koska ruusu ei ole lempituoksujani hajuvesissä, mutta tähän ihastuin kovasti. Ilmeisesti tuoksun lempeän makea pohjavire vaikutti asiaan. Luulenpa ostavani sekä L'Eau Couturen (oma suosikkini) sekä Rose Couturen ennen kuin kesä on ohi :).
   Riikka

   Poista
  3. Harmi, että Resort ei kestänyt sulla. Rosessa on tosi pehmeä se ruusu, ei mitenkään päällekäyvä, luulen, että monet jotka ei mitään ruusutuoksujen ihailijoita ole, saattaisivat pitää siitä. :)

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives