26.4.2016

Kuivat kainalot alumiinittomalla antiperspirantilla!


Arvatkaapa mikä tulee olemaan seuraava hittituote? Alumiiniton antiperspirantti. Virve jo yhdestä sellaisesta kirjoittelikin viime viikolla, mutta ei mennä siihen sen enempää. Tähän asti on ollut niin, että antiperspirantit ovat järjestäin sisältäneet aina alumiinia, mutta kuluttajat ovat jo pidemmän aikaa halunneet tuotteita, jotka eivät alumiinia sisältäisi, koska alumiinin haittavaikutuksista elimistöön on alettu puhumaan laajasti. Tieteellistä näyttöä asiasta ei kuitenkaan ole. Itseäni asia on silti välillä mietityttänyt.

Muistatteko, kun kolmisen vuotta sitten minulla alkoivat deodorantit yllättäen pettämään ja jouduin siirtymään antiperspirantteihin? En tiedä mikä "mummotauti" tuolloin iski. En tehnyt tätä mielelläni, mutta muutakaan vaihtoehtoa ei ollut. Kaikki kaupassa myytävät deodorantit lakkasivat toimimasta ja jouduin haistelemaan tunkkaisia kainaloitani jo parin tunnin päästä levityksen jälkeen. Tilanne oli ahdistava. Lopulta homma meni siihen, että edes kaikki antiperspirantit eivät meinanneet toimia. Aluksi Bats tuntui toimivalta vaihtoehdolta, kunnes se lopetti toimintansa. Sen jälkeen kokeilin Triple Dryta, joka sekin toimi oman aikansa, lopulta tunkkainen haju hiipi salakavalasti takaisin nenääni. Päädyin turhautuneena palaamaan Batsiin ja olen käyttänyt viimeiset pari vuotta sitä jatkuvasti ihan toimivasti. Olen kuitenkin välillä ostanut kaupasta eri brändien deodorantteja ihan kokeillakseni niiden toimivuutta, mutta ei. Kainaloista pöllähtää tunkkainen haju nopeasti. En edes viitsi laskea montako pulloa olen heittänyt menemään parin vuoden aikana. On vain ollut vaikea uskoa, että ne eivät enää toimi. 

Antiperspiranttien teho on perustunut alumiiniin, joka on ehkäissyt kainaloiden kostumista muodostaen tulpan hikirauhasten ulostuloaukon päähän.  Viime aikoina tähän on koitettu löytää erilaisia ratkaisuja ilman alumiinia ja nyt näitä vaihtoehtoja tuntuisi vihdoin putkahtavan markkinoille. Kun viime viikolla Bernerin bloggaajapäivänä kuuntelin toukokuussa markkinoille tulevan Adidaksen Adipure -antiperspirantin esittelyä, kiinnostuin. 

Tuotetta on kehitelty peräti kymmenen vuotta. Alumiinin tuotteessa korvaa patentoitu cotton-tech™ -teknologia. Se imee itseensä hikeä toimien näkymättömän sienen tavoin. Painoonsa nähden tuote imee itseensä kymmenkertaisen määrän hikeä ja pitää siten kainalot kuivina. Vaikutus on pitkäkestoinen ja tuote lupaakin pitää kainalot kuivina peräti 24 tuntia.


Omat mummohikikainalot olivat tuotteelle mitä oivallisin testauskohde. Ajattelin, että jos tuote toimii minulla, se tulee toimimaan 99% muillakin ihmisillä, sen verran hankala tapaus olen. ^_^ Toukokuussa myyntiin tulee kuvissa näkyvä spray ja myöhemmin heinäkuussa roll-on. Naisille ja miehille on omat versionsa ja tuoksunsa.

Naisten Adipuressa on miellyttävä kukkaisen puuterinen tuoksu. Se on melko voimakas, siinä ja siinä etten muiden tuoksujen käyttäjänä koe sitä jopa liian hallitsevaksi, vaikka hyvä raikas tuoksu onkin. Paras uutinen on se, että tämä on ollut nyt vajaan viikon käytössä päivittäin ja tähän asti tuote on toiminut moitteettomasti. Kainalot ovat pysyneet koko päivän kuivina ja raikkaina, eikä tuotetta ole tarvinnut päivän aikana lisätä. Se ei myöskään kirvele, eikä kuivata, koska tuote ei sisällä alkoholia. Jatkan käyttöä ja informoin jossain vaiheessa, miten tuote jatkossa käyttäytyy. Tällä hetkellä olen myyty ja annan ison peukun tälle. Hinta tulee olemaan nelisen euroa, kun nykyisin käyttämäni alumiinia sisältävä antiperspirantti maksaa melkein kympin. 

Kiinnostaako alumiiniton antiperspirantti?


Tuote saatu goodie bagista.


42 kommenttia:

 1. Kuullostaa ehdottomasti mielenkiintoiselta, jään odottelemaan jatkopostausta kuinka on sinulla toiminut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Informoin tossa jossain välissä, kesä tulossa ja pääsee sitten kunnon testiin. :)

   Poista
 2. Mielenkiintoinen tuote. Varmaan jossain vaiheessa ostan testiin ihan jo uteliaisuuden vuoksi. Hintakaan kun ei ole paha, niin ettei harmita, jos ei omiin kainaloihin toimikaan. Aloin miettimään antiperspiranttien sisältämää alumiinia vasta vähän aikaa sitten. Itselläni on myös sen verran ongelmalliset kainalot, ettei perusdeodoranteilla ollut mitään toivoa. Noin kuukausi oskaltauduin ostamaan testiin Schmidt's deodorantin ja siihen olen ollut tähän astisen kokemuksen perusteella todella tyytyväinen. Deodorantti on pitänyt kainalot yllättävän hyvin myös kuivina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hinta ei tosiaan ole paha. Ihan sama juttu, perusdeolla ei mitään toivoa ja no luonnonkosmetiikan deot on lähinnä epätoivoisia yrityksiä mun kainaloissa, vaikka tuon alumiinin vuoksi olen koittanut antaa niillekin mahdollisuuksia. Tuota Schmidt`sia en ole kokeillut, mutta se kiinnostaa ehdottomasti!

   Poista
 3. Kiinnostaa! Todella! Mulla on tämä sama puteli odottamassa testausta, ja tää oli oiva muistutus siitä. Kaivankin heti illalla esiin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan kieroa, mutta mulle tää oli koko päivän mielenkiintoisin tuote. :D Äkkiä testiin. :)

   Poista
 4. Mielenkiintoinen uutuus! Alumiinia en erityisemmin välttele, mutta varmasti ostan tätä ihan vain testatakseni. :) Tähän mennessä olen käyttänyt mineraalikivideodorantin ja suihkeantiperspirantin pyhää liittoa, joka joskus vuosia sitten mainittiin Viilankantoluvassa ja kehuttiin toimivaksi hikihaisulikainaloille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoinen pyhäliitto sulla, en ollut tosta kuullutkaan. :)

   Poista
 5. Tosi kiva kuulla, että toimii. En ole itse vielä testannut ja todellakin tiedän sun tunteen. Itsellä ihan sama juttu kainaloiden kanssa. Pari hyvää ja tehokasta dödöä olen löytänyt ja tämän luettuani, odotukset ovat tämän suhteen kovat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, ollaan varmaan siinä iässä. ;) Testaa ihmeessä, kuulisin mielelläni muidenkin ongelman kanssa kamppailevien mielipiteitä tästä.

   Poista
 6. Kiinnostaa ja kovasti. Tuota täytyy testailla ja odotan sitä roll-onia vielä suuremmalla mielenkiinnolla. Kiva, ettei ole kallis tuote.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa katsella sitä roll`onia kauppojen hyllyiltä jo ennen heinäkuutakin, sillä saattaa tulla vähän aikaisemmin. Myynti alkaa kuitenkin tuolla spraylla.

   Poista
 7. Vaikuttaapa mielenkiitoiselta! Ite olen runsaasti hikoilevaa sorttia ja miettinyt itsekin noita dödöjä paljonkin.. luonnonkosmetiikkadödö ei meinaa pystyä vastaamaan mun kainaloiden asettamiin haasteisiin. Vaikka en tykkääkkään suihkutettavista dödskeistä niin aion silti ostaa tämän kokeiluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonnonkosmetiikan kanssa sama ongelma, pariin uuteen merkkiin olen törmännyt, joita on mielessä ollut kokeilla. Mutta tää vaikuttaa nyt tosi lupaavalta tapaukselta, toivottavasti olen samaa mieltä parin kuukauden päästä. Sama juttu, suihkutettavat ei ole niin makuuni, tuntuu, että se hienojakoinen suihke menee nenään. :D Roll-on tosiaan tulee perässä, kannattaa seurailla. Sitä itsekin aion myös kokeilla, kunhan tulee kauppoihin.

   Poista
 8. Mulla on ollut sama ongelma raskauksien jälkeen. Jotenkin hormonitoiminta muuttui ja nykyään ei mikään deodorantti tai antiperspirantti meinaa pitää kainaloita hajuttomina. Sama pullo löytyy täältä ja menee tämän perusteella testiin heti tänään. Kiitos nopeasta raportista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olin ihan fiiliksissä tästä tuotteesta jo paikan päällä, ehdottomasti päivän kiinnostavin juttu. Toki mietin voiko se toimia, mutta tähän mennessä on lunastanut lupauksensa. :D

   Poista
 9. Oon ollut Clarinsin dödön vakikäyttäjä jo jonkin aikaa, mutta tämän luettuani uskaltanen ehkä kokeilla tätä Adidasta! Mun ensireaktio vaan oli että "ei tämä kuitenkaan voi toimia" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile ihmeessä. Siis mulla oli ihan sama ensireaktio, mutta kuulosti niin mielenkiintoiselta ja pullo oli sopivasti hollilla niin ajattelin, että ei se kokeilu mitään ota, jos ei annakaan. :D Tähän mennessä oon kuitenkin ollut tyytyväinen.

   Poista
 10. Kiinnostuin! Mullakin tämä sama purkki odottamassa testausta ja Ilonan sanoin, täytyy kaivaa heti esille. En itse ole kovin mummohikitautinen niin en välttämättä ole paras testaaja, joten kunhan saan testattua ja kirjoitettua tuotteesta, niin linkkaan ehdottomasti tähän juttuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulen kyllä mielenkiinnolla muidenkin mielipiteitä tästä. Tää oli musta jo siellä tilaisuudessa niin kiinnostava, että heti samana iltana testiin. :) Aluksi meinasi koko hylly jäädä välistä, enkä olisi ymmärtänyt mikä tässä on se hieno juttu.

   Poista
 11. Moikkamoi! Ei liity Adidakseen :D Mutta ootko kokeillut tuotetta nimeltä Absolut Torr? Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen liinoja, mutta en muita tuotteita. Ei kyllä ollut omat kainalot raikkaat 7 päivää. Mä en itseasiassa hikoile kovinkaan paljon vaan se tunkkainen haju on isompi ongelma.

   Poista
  2. Mä en oo liinoista aiemmin kuullutkaan :) En oo hetkeen saanut aikaiseksi käyttää, mutta musta mukava puoli oli sekin, että dödön tuoksu ei peitä alleen muita käytettäviä tuoksuja :) Ja vaikkei viikkoa tehoakaan, niin on se silti jännä tuote, ja kätevä ollut esim. matkoilla :)

   Poista
  3. Sitä on tosiaan liinoinakin. :) Pari vuotta käyttämäni Bats ei tosiaan tuoksu millekään. Olen vaan jo pidemmän aikaa miettinyt alumiinin vaikutuksia ja harmittanut se, että jos ei ole alumiinia ei ole tuotekaan toiminut tähän asti. Jäädään nyt katsomaan miten tämän kanssa, ainoa häiritsevä asia on melko voimakas tuoksu toistaiseksi. :D

   Poista
  4. Aina oppii uutta, kuin käteviä liinat olisikaan reissuissa :) (Vaikka mulla kyllä omituinen juttu, ei tulisi mieleenkään olla ilman dödöä normioloissa, MUTTA reissuissa vaikka asteita sen 40 plussan puolella, voin hycin olla sen pari vkoa ilman dödöjä ilman ongelmia :D )
   Juu Addua odotellessa ja tuoksukin (toivottavasti) hyvä :)

   Poista
  5. Hah, ehkä sitä ei lomalla stressaa, niin ei haise stressihikikään. :D

   Poista
 12. Ohoh, todella kiinnostava! Harmi vaan, jos tuoksu on kovin voimakas, muuten tää lähtisi heti ostoslistalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On melko voimakas, kyllä sen levityksen jälkeen muutaman tunnin haistaa. Illalla ei enää.

   Poista
 13. Joo, alumiiniton dödö olis pop, mutta sen on oltava tehokas. Eli itsekin olen tähän asti mennyt tehot edellä, ja käyttänyt odöörit pois pitäviä deodorantteja. Tämän meinaan kyllä ehdottomasti testata, kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää ainakin alle viikon perusteella vaikuttaa tehokkaalta, mutta kesän tullen pääsee kyllä tosi testiinkin.

   Poista
 14. Kiinnostaa! Kiva, että tää ei ole edes mitenkään hirvittävän kallis ja luultavasti helposti saatavilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulee tosiaan päivittäistavarakauppoihin, joten eiköhän löydy helposti kauppareissulla. :)

   Poista
 15. Varmasti tulen testamaaan toimiiko tämän, koska alumiinittomuus kiinnostaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama, just toi alumiinittomuus oli se juttu, jonka vuoksi halusin heti antaa mahdollisuuden. Jotenkin miellyttävämpi ajatus käyttää tätä kuin Batsia siltä osin.

   Poista
 16. En ole ennättänyt vielä kokeilemaan, mutta hyvä tietää, että toimii:) Itse en pahemmin hikoile, mutta olen tiedostanut muutaman dödön pettävän joskus ja hieman olen panikoinut, että mitä seuraavaksi käyttäisin! Tämä pitää siis korkata pikimmiten:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin sanoa, että oli ihan hirveää, kun huomasin, että mikään deodorantti mikä ennen piti, ei enää pitänytkään. Ihan hirveä paniikki. Jostain syystä ei tunnu toimivan edelleenkään, vaikka sinnikkäästi välillä kokeilen.

   Poista
 17. Hyvä, tästä vakuuttuneena otan tämän testiin, mutta sellaisena päivänä varulta kun olen kotona. Omat hikipäästöt kuitenkin voivat olla ihan toista luokkaa kuin sinun. En koskaan käytä suihkeita, mutta yhtäkkiä tuo ukkelikin on vaihtanut suihkeisiin, joten olen valmis kokeilemaan. Tuoksu oli kivan puhdas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ota ihmeessä. Suihke on itseasiassa miellyttävämpi, koska sen jälkeen ei tarvi odotella kainaloiden kuivumista, itse en tykkää vaan siitä, kun tuntuu, että se menee henkeen, vaikka laittaessa pitää suun kiinni ja pidättää hengitystä, koska on niin hienojakoista. :D

   Poista
 18. Kiinnostaa! terveisin toinen "hikipirkko" =)

  VastaaPoista
 19. No todellakin kiinnostaa! Mä oon jo kaupan takana jonossa :D Innostuksissani luin hinnankin päin prinkkalaa, huh vain 4 € ei 40 :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Ei nää päivittäistavarakaupan tuotteet onneksi ihan noin paljoa maksa. Olen tästä ihan fiiliksissäni, vaikka tykkään selektiivisestä kosmetiikasta, niin antiperspirantista kymppi on nihkeä summa, varsinkin kun sitä käyttää päivittäin ja sitä kuluu. :D Tietyt jutut joista mielelläni maksan, mutta dödö ei ole yksi niistä. :D Toki myös alumiinijuttu on mietityttänyt.

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown