20 kysymystä ja vastausta


Toivottavasti teidän kahden pyhän viikonloppu on sujunut mukavasti. Ajattelin näin sunnuntain kunniaksi postailla jostain muusta kuin kosmetiikasta ja pohdiskelin, että kahteenkymmeneen kysymykseen vastaaminen voisi olla kivaa, mielenkiintoista ja kevyttä luettavaa sunnuntaille. 

1. Mitkä kirjat hyllyssäsi huutavat luetuksi tulemista?

Tästä aiheesta saisi vaikka romaanin, mutta ensimmäiseksi mieleeni tuli Anni Blomqvist Myrskyluoto. Olen nähnyt elokuvan monesti, mutta kirjaa en ole lukenut kertaakaan. Andre Agassin elämänkerta, oli nuorena suosikkipelaajani. Raija Orasen Aurora. 

2. Oletko tapojesi orja?

Todellakin, en oikeastaan tee mitään hetken mielijohteesta ja rakastan rutiineja. Joskus tosin voisin löysätä nyöriä joissain asioissa, vaikkapa siinä, että tiskipöydällä ei saa olla käytettyjä astioista, vaikka se tarkoittaisi sitä, että söisin siivoamisen jälkeen kylmää ruokaa. :D

3. Pidätkö siitä, että ihmiset puhuvat suoraan vai kaunistellen?

Olen tässä asiassa vähän sellainen keskitien kulkija, osin en voi sietää sitä, että asioista puhutaan kaunistellen, mutta tuttavapiiriini kuuluu myös suoraan puhuvia tapauksia ja myönnän, että liian suorat ja tökeröt sutkautukset jossain tilanteissa saavat minut kiusaantuneeksi. Suoraan voikin mielestäni puhua, jos tilanne ja ympäristö ovat oikeat, tuntemattomampien seurassa on ehkä hyvä vähän toisinaan kaunistella tarpeen vaatiessa.

4. Missä asennossa nukut?

Nukuin teini-ikään asti aina mahalteni, en saanut missään muussa asennossa unta. Sitten ihan yllättäen yksi ilta asento ei enää tuntunutkaan hyvältä vaan tuntui, etten saanut siinä kunnolla henkeä. Siitä lähtien nukuin monta vuotta aina vasemmalla kyljelläni, kunnes pari vuotta sitten aloin huomaamaan tämän toisella kyljellä nukkumisen kasvoillani ja aloin tietoisesti harjoittelemaan myös oikealla kyljellä nukkumista. Kova harjoittelu on tuonut tulosta, saatan nykyään joskus jopa nukahtaa oikealla kyljelle, mutta jos haluan aivan varmasti saada nopeasti unta, käyn edelleen vasemmalle kyljelle.

5. Onko sinulla tunnuslausetta?

En ole oikein tunnuslauseihmisiä, mutta jos yksi pitäisi sanoa mihin uskon, se olisi tämä. Rakkaus voittaa kaiken.

6. Nimeä asia joka ärsyttää sinua eniten?

Helppo, itsekkäät ihmiset. En voi sietää sitä, että mennään minä itse -mentaliteetilla välittämättä yhtään siitä, miten se saattaa vaikuttaa ympäristöön ja muihin ihmisiin.

7. Onko sinulla vanhoja kortteja tai kirjeitä?

Yksi varhaisimpia lapsuusmuistojani on korttitalojen rakentaminen, mummoni säästi kaikki vanhat joulukortit ja muistan miten mielenkiintoista niitä oli talojen rakentamisen lomassa selailla. Varsinkin  niissä olevat erilaiset postimerkit olivat äärettömän mielenkiintoisia. Itse en taas siedä turhaa "roskaa" ja heitän kaiken pois. Ainoa mitä minulla on tallessa, on mummoltani tulleet kirjeet. Olen ikuisesti kiitollinen siitä, että tajusin alkaa säilyttämään niitä muutamia vuosia ennen mummon kuolemaa. Jokin päivä vielä luen ne kaikki läpi.

8. Pahe josta nautit liikaa luopuaksesi siitä?

Tähän varmaan jokainen lukijani tietävät vastauksen. ^_^ Suklaa.

9. Mitä sinun pitäisi tehdä enemmän?

Ehdottomasti ottaa iisimmin. Kiihdyn helposti nollasta sataan sekunnissa ja asiat jäävät helposti kaivelemaan pitkäksikin aikaa. Olen kyllä koittanut opetella tavasta eroon, mutta minkäs sitä ihminen luonteelleen mahtaa. :D

10. Mikä on paras uutinen, jonka olet saanut?

Uskon, että tämä on vasta tulossa.


11. Luotatko ihmisiin?

Huonosti. Luotan, jos he osoittavat, että ovat luottamukseni arvoisia, mutta siihen asti pidän varani.

12. Mitkä ovat lempielokuviasi?

Liian monta lueteltavaksi, mutta tykkään draamasta, kauhusta, thrillereistä ja sotaelokuvista. Huumorintajuni lienee aika outo, koska komediat jaksavat harvoin naurattaa. Olen varmasti maailman ainoa ihminen, joka ei pidä Frendejä hauskana. Inhoan muutenkin "päällenaurettuja" sarjoja. Nauran mm. Housea katsoessa enemmän kuin yhdenkään ikinä katsomani komedian aikana. 

13. Kun olit lapsi, miksi halusit tulla isona?

Parturi-kampaajaksi. Se minusta lopulta tulikin, päivääkään en tosin ole alan töitä tehnyt.

14. Asuisitko mieluummin kaupungissa vai maaseudulla?

Tämä on vaikea, sillä rakastan yli kaiken rauhaa ja hiljaisuutta johon maaseutu osuisi loistavasti. Sitten taas pihatyöt eivät kiinnosta ollenkaan. Samaan aikaan kuitenkin haaveilen ullakkohuoneistosta Helsingissä, jossa kaikki palvelut ja kulttuurielämykset olisivat kävelyetäisyyden päässä. 

15. Kuka elämässäsi on vaikuttanut sinuun eniten?

Jos sanon minä itse, kuulostaako se tyhmältä? Terapiassa ollessa oppii aika hyvin vaikuttamaan omaan itseensä. 

16. Mikä on lempivitsisi?

Tietäisin heti, mutta en "uskalla" kirjoittaa sitä tähän, koska tiedän, että joku saattaisi loukkaantua siitä. Tykkään mustasta huumorista, sen avulla olen selvinnyt myös omista vaikeista ajoistani. 

17. Mikä eläin olisit?

Varmasti kissa, määrätietoinen oman tien kulkija. 

18. Jos saisit kokeilla mitä tahansa ammattia päivän, mitä kokeilisit?

Tähän on varmaan vastattava joku sellainen, joka minusta ei missään nimessä muuten tulisi. Joten vastaan laulaja/artisti. 

18. Mitä huomaat ensimmäiseksi ihmisessä?

Toiset näkevät auran siis energiakentän ja sitä kautta tietyn värin ihmiselle. Itse en näe värejä, mutta minulla tulee välittömästi vahva intuitio ihmisestä kokonaisuutena. Jos tätä ei oteta lukuun, niin seuraavaksi katson käsiä. 

19. Millaisista lomista pidät?

Tykkään auringosta, lämmöstä ja historiasta. Lomalla ei saa olla aikatauluja vaan pitää mennä fiiliksen mukaan. 

20. Lempinumero ja miksi?

En edes tiedä miksi ja milloin, mutta niin kauan kuin muistan, lempinumeroni on ollut kuusi. 

Tuliko uusia asioita? Miten teidän viikonloppu on mennyt?

Oikein mukavaa sunnuntaita kaikille! 

 1. Kiva postaus, kopsaan tämän :) hah, meillä on sama. Tiskipöytä pitää siivota ennen ruokailua, vaikka se tarkoittaisi sitä että minäj oudun syömään kylmää ruokaa ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kopsaa ilman muuta! :) Ei oikein ruoka uppoa, jos tietää, että se on epäsiistinä. Ei auta vaikka menisi toiseen huoneeseen syömään. :D

   Poista
 2. Luottamus ja kuka on vaikuttanut eniten - niistä ajattelen ihan samalla tavalla omalla kohdallani (ja monesta muustakin). Niistä kokemuksista voisi kirjoittaa vaikka romaanin, mutta ehkä teen tämän saman kysymys/vastaus -postauksen.
  Viikonloppu on mennyt kotitöissä ja ulkoillessa. Onneksi hetken aikaa eilen paistoi aurinko, muuten pimeys olisi liian ahdistavaa.
  Kivaa sunnuntaita:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus mietin, että se on todella ihme kaiken tapahtuneen jälkeen, että vielä pystyn luottamaan ihmisiin, vaikka se ottaa aikaa kauan. Voisi olla niinkin, etten luottaisi ollenkaan. Kyllähän se niin on, että olisi hyvä, jos pystyisi itse olemaan se itsensä suurin vaikuttaja elämässä.

   Oi, olet saanut nauttia auringosta, täällä on ihan harmaat, valoja saa pitää päällä koko päivän, ei epäilystäkään, että alkaa olemaan pimein aika vuodesta.

   Poista
 3. Taidankin kopioida nämä oman blogin puolelle :)

  VastaaPoista
 4. Nukkuma-asento minullakin ollut mahallaan teini-ikäiseksi asti, sitten kasvoi rinnat ja se epämukavuus pakotti kyljelleen nukkumiseen. Turva-asento nukahtamiseen oikealla kyljellä :)
  Ei kuulosta tyhmältä, että itse on vaikuttanut itseensä eniten. Mietin myös just tuota terapian merkitystä ja mitä olen sen myötä oppinut itsestäni.
  Mun viikonloppu on mennyt tukka pystyssä yökkäreissä lukiessa ja maalatessa. Eli oikein mukavasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen kanssa, että noi rinnat on olleet osasyy, että mahalteen nukkumisesta tuli epämukavaa. :) Sulla on sitten hyvä kylki. Luin meinaten joskus jonkun tutkimuksen, jonka mukaan oikealla kyljellä on terveellisempää nukkua kuin vasemmalla. :D

   Täällä ollaan kanssa oltu tukkapystyssä yökkäreissä, mutta kohta pitäisi laittaa jotain vaatetusta ylle, kun meille tulee vieraita.

   Poista
 5. Ihana postaus, tiedän nyt sinusta enemmän :) Kopsaan myös tämän, näitä on viime aikoina ollut aivan liian vähän.

  Suloista sunnuntaita !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kopsaa ihmeessä! Itse tykkään lukea näitä, koska usein näistä selviää toisesta bloggaajasta jotain sellaista jota en tiennyt edes vuosien seuraamisen jälkeen, koska asia ei ole vain tullut esille.

   Mukavaa sunnuntaita sinnekin! :)

   Poista
 6. Pakko tarttua tohon viimeiseen kohtaan, sillä olisin itse vastannut täsmälleen samoin. En tosiaan tiedä mistä se on tullut, mutta jo lapsesta saakka mun lempinumeroni on ollut 6 :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis mullakaan ei ole mitään hajua, mistä tuo kuusi on lähtenyt. Ehkä se on vaan esteettisesti kaunis numero? :D

   Poista
 7. Mielenkiintoisia kysymyksiä ja vastauksia :) Vähän kadehdin sinua tuon tapojen orjuuden kanssa, kun itse huomaan eläväni hyvinkin "hälläväliä"-meiningillä hetken mielijohteiden mukaan, että välillä oikein kaipaan kunnollisia rutiineja. En vaan jotenkaan osaa elää niiden mukaan, vaikka miten yrittäisin :D

  Oikein rentouttavaa sunnuntaita sinulle! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta ei ole ollenkaan paha elää mielijohteiden mukaan, olen joskus noita rikossarjoja katsellessani miettinyt kuinka helppo uhri olisin, kun olen niin ennalta-arvattava. :D Tässä asiassa mielijohteiden mukaan teko olisi turvallisempaa. LOL

   Ihanaa sunnuntaita sinnekin. <3

   Poista
 8. Jotenkin ihan hirvitti taas kerran miten paljon meissä on samaa. Luin ekan kerran mobiililla ja uudelleen ajatuksen kanssa koneella.

  Tuo nukkuminen, nukuin aina ennen vatsalla ja nykyisin käperryn aina vasemmalle kyljelle, joskus oikealle, koska sillä puolella on mieheni, mutta silti se vasen puoli on se luontevin kylki nukahtaa, joten käännyn yleensä lopulta vasemmalle. Eli ihan samaa kaavaa noudattaa tämä ja hei suklaasta puhumattakaan.

  Aina olen ajatellut, jos yhden taidon haluaisin omistaa, se olisi laulutaito. <3 Olisi ihana osata laulaa kauniisti.

  Norsunmuisti täälläkin ja annan kyllä helposti anteeksi ja olen pitkämielinen, mutta lopulta kun menee maku, se on peruuttamatonta.

  Ikuinen ristiriita, maaseudun hiljaisuus vai Helsingin keskustan kotikadut ja palvelut sitten kun lapset lentää meillä pesästä.

  Eläimenä olisin tietenkin kissa. .)

  En voi nauttia syömisestä, ellei keittiö ole ensin siivottu ja siivoan koko ajan samaan aikaan, kun kokkaan.

  Päälleliimatut jutut ei naurata, huumorini on outo ja kaikki kohdat joissa kuuluisi leffassa nauraa, olen naama peruslukemilla ja siinä sitten seuralainen välillä kurkkaa minuun ja hakee omalle naurulleen kollektiivista kaipuuta. Pienenä olin oikea vakavikko.

  Noh tämä oli eriä, lapsena halusin vimmatusti tulla astronautiksi aikuisena ja tämä kaipuu ei ole vieläkään kaikonnut.

  Ihanaa sunnuntaita Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mehän ollaan melkein samasta puusta veistetyt. ;)

   Toi siivoaminen samalla kuin laittaa ruokaa niin tuttua, mähän pesen leikkuualustoja ja kaikkea kamaa sitä mukaa pois siinä samalla. Ihan kammottava ajatus, että työtila olisi koko ajan pommin jäljiltä tekiessä. :D

   Muahan kiinnostaa kamalasti kaikki jutut, mutta avaruus on itselleni jotenkin aina ollut vieras, en ole kokenut jostain syystä mitään sen enempää kiinnostusta planetoita yms. kohtaan. Jotain tiedän tähdistä, mutta aika vähän. Joten tässä todellakin ollaan erilaisia. :D

   Ihanaa su-iltaa Tiia. <3

   Poista
  2. Hei ja piti sanoa vielä tosta oudosta huumorista, olen varmaan maailman ainoa ihminen joka ei naura Frendeille eikä näe koko ohjelmassa mitään hauskaa, inhoan muutenkin kaikkia päälle naurettuja sarjoja. :D

   Poista
  3. Päällenauretut ohjelmat on vaan niin outoja. Paitsi Frendeihin miellyin lopulta, mutta en niinkään siihen huumoriinkaan, vaan kiinnyin hahmoihin ja siihen miten dorkia ne oli. Oudot ihmiset on kiehtovia. <3

   Poista
 9. Miulla on tuo neloskohta sama, mutta päinvastoin :D Jos haluan saada varmasti unta, käännyn oikealle kyljelle! Mahallaan taas en ole koskaan osannut nukkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan, kun nuorena vaan yöllä käänsi päätäni mahalteni nukkuessa, kun halusin vaihtaa asentoa, kuinka helppoa. :D Nykyään aina välillä kokeilen, enkä voi käsittää miten olen mukamas voinut joskus nukkua mahalteni, tuntuu heti ettei henki kulje, kun käyn siihen asentoon. :D

   Poista
 10. Vasemmalla kyljellä nukun eniten itsekin. En enää toisen raskauden jälkeen osannutkaan nukkua mahallaan. Suklaa on minunkin paheeni ja cocis.
  Kiva postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä, että vasta toisen raskauden jälkeen loppui mahalteen nukkuminen, nää on oikeasti jänniä, koska olisi voinut ajatella, että jos olisi tullut stoppi, se olisi tullut heti ekan raskauden jälkeen. :)

   Suklaa on ihan paras pahe. ;)

   Poista
 11. Näitä se on aina vaan kivaa lukea! Määki taidan tehä tän omassa blogissa. :D

  VastaaPoista
 12. Mäkin muuten siivoan keittiötä sitä mukaa, kun kokkaan :D Mulle olisi kauhistus alkaa syömään niin, että tiskipöydällä olisi kamala kasa kokkausastioita! Jos jotain jostain syystä jää, niin laitan sen sinne altaaseen. Sieltä se ei niin näy silmiin ;D Mutta mies on taas sellainen että siltä jää kamala vuori..monesti mennäänkin niin, että mies kokkaa ja mä olen siinä vierellä assarina, siivoten hänen jälkiä :D

  Mäkään en oikein välitä komedioista, ainoa katsottava on ollut Seinfeld:)

  Mulle on tullut ihan jäätävä Helsinki-angsti ja huokaisen helpotuksesta, kun päästään kohta muuttamaan kauemmas Helsingistä ^_^ Mun mielestä Helsinki on suorastaan masentava :D Nyt me muutetaan pikkukaupunkiin, jossa on kuitenkin keskusta mutta itse asuinalue on vähän kuin "maalla" asuisi :D

  Ja hyvä pointti tuo kuka on vaikuttanut eniten sinuun, minusta tuo on looginen vastaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahaa, eli ollaan tossa ihan samanlaisia. Itse en saisi palaakaan kurkusta alas, jos tietäisin tai näkisin, että tiskipöytä on sotkuinen. :D Mä olen koittanut tota, että pistäisin altaaseen, mutta ei onnistu, ne vaivaa silti, kun tiedän, että ne on siellä. :D

   Mulla ei varmaan ole Helsinki-angstia, kun en ole asunut siellä, olen asunut koko ikäni pikkukaupungeissa, joten ehkä siksi isompi kaupunki ajatuksena kiehtoo.

   Poista
 13. Jes, peukku kissaihmiselle. ;)

  VastaaPoista
 14. Tää oli ihana postaus <3
  Suklaa toimii aina ja Hose on hyvä sarja, se on vaan niin en tiedä.. erinlainen?
  Itse haavelinen myös siitä Helsingin ullakkohuoneistosta, se olisi täydellinen, ja mökki maaseudulta ;)


  Ihanaa Uutta Vuotta Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. House on todellakin erilainen, siihen se hyvyys just perustuu, mustaa huumoria. :)

   Ihanaa uutta vuotta S! <3

   Poista
 15. Hentoiset kuvat ja kiva haastis.
  Ihanaa viikonloppua :)

  VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives