Louis Widmer L´Eau de Peau – Tuoksut ilman tuoksuallergeenejä


Yksi tuoksukentän viime aikojen jännittävimmistä uutuuksista ovat mielestäni olleet Louis Widmerin* tuoksut. Saan usein tuoksupostauksiini kommentteja, että moni käyttäisi mielellään tuoksuja, mutta on vuosien aikana herkistynyt niille, vaikka mitään varsinaista tuoksuyliherkkyyttä ei edes olisi. Tällaisessa tapauksessa suosittelen laittamaan seuraavalla apteekkireissulla hajuaistin koetukselle, sillä nyt on tullut markkinoille jotain todella mielenkiintoista. 

Tuoksuja kuuluu Louis Widmerin valikoimiin tällä hetkellä kolme, eikä yksikään tuoksuista sisällä ainuttakaan seuraavista yleisesti tunnetuista 26 tuoksuallergeenistä.


Kuva: Louis Widmer

Yleensähän tuoksut sisältävät helposti allergisoivia öljyjä tai uutteita tuoksuvista kasveista, joten ei niin allergisoiva tuoksu ei ole mikään kovin helppo juttu tehdä, koska raakoja luonnollisia raaka-aineita ei voi käyttää ja jopa synteettisten raaka-aineiden käyttö on melko rajattua. Tuoksut ovat myös ihoystävällisiä sekä vegaaneja. Minua kiinnostikin äärettömästi, millaisia tällaiset tuoksut mahdollisesti mahtaisivat laadultaan olla. Pakko todeta heti alkuun, että tuoksut olivat todella positiivinen yllätys! Kaikkien tuoksujen kesto ihollani on hyvät kuutisen tuntia. Tuoksut ovat melko edullisia, suositushinta liikkuu 49-65€/50ml välillä.

Pullotkin ovat tyylikkäät, minulle tuli näistä välittömästi Hermés-fiilikset. Pulloista on kuitenkin sanottava, että välittömästi tuoksut käyttöön otettuani, huomasin niiden liian löysät korkit. Pullot ovat todella painavaa ylellisen tuntuista paksua lasia, mutta jostain syystä korkkien stopparit eivät ole tarpeeksi järeät. Joten jos erehdyt nostamaan pulloa korkista, pullo tippuu melko varmasti lattialle ja korkki jää käteesi. Tämän asian kanssa kannattaakin olla varovainen ja ottaa kiinni vain ja ainoastaan pullosta. Itselläni kahdessa tuoksussa korkki on niin löysä, että se on vain ikäänkuin koristehattu, yhdessä korkki on hieman tiukempi, mutta en lähtisi senkään kanssa riskeeraamaan, että nostaisin tuoksun ylös vain korkista. Kyselin uteliaisuuttani tietenkin korkkiasiaa maahantuojalta, koska minusta korkkien löysyys oli outoa ja vaikutti käyttömukavuuteen. Vastaukseksi sain, että korkit ovat standardikokoisia, eivätkä viallisia ja ne valmistetaan Italiassa lasitehtaassa, joka tekee pulloja muillekin tuoksubrändeille. Minun mielestäni ne ovat epäkäytännölliset. Kurkkasin uteliaisuudesta vielä korkkien sisään ja vertailin niiden sisällä olevia stoppareita muiden tuoksupullojeni korkeissa oleviin, niin ovat kyllä aika minimaaliset, joten ei ihme, etteivät pysy tiukasti kiinni. Tämähän ei tosiaan muuten käyttöön vaikuta, mutta pullo kannattaa aina muistaa nostaa pullosta, ei korkista, kuten itselläni joskus paha tapa tehdä. Lisäksi matkalle ei tulisi mieleenikään ottaa mukaan, koska korkit pyörisivät irtonaisina, vaikka pullot muuten malliltaan sopisivat hyvinkin mukana kuljetettaviksi. 


L´EAU DE PEAU  PARFUM ELIXIR

Myskisen kukkainen kermaisen puuterinen tuoksu. Parfum Elixir on tuoksuna todella aistillinen, elegantti ja pehmeä. Alkutuoksu on raikas, mutta iholla muuttuu nopeasti kermaiseksi ja puuteriseksi. Siihen nähden kuinka yksinkertainen tämän tuoksupyramidi on: ruusua, jasmiinia, iiristä ja myskiä, tämä on todella mielenkiintoinen ja monimuotoinen tuoksu. Iiris tuo Parfum Elixiriin todella upean puuterisuuden. Ruusua en yllättäen haista tässä kovinkaan paljoa, vaan minulle tämä on sellainen puuterisin makea myskinen tuoksu ja koko joukon suosikkini.


L´EAU DE PEAU EAU FRAÎCHE

Eau Fraîche on raikas, kukkainen ja aromaattinen. Täydellinen tuoksu kesäpäiviin, tuoksu jota itse tykkään laittaa yöksi tai heti suihkun jälkeen, koska tästä tulee sellainen raikas, mutta rahoittava fiilis.  Tuoksussa vihreitä lehtiä, hurmaavaa freesiaa, mehukasta persikan vivahdetta, jasmiinia, vihreää teetä, puisia vivahteita ja myskiä. Haistan selkeiten vihreän teen, freesian ja persikan. 


L´EAU DE PEAU EAU DOUCEUR

Kukkainen, puinen ja puuterinen. Mielestäni Eau Deucerissa on eniten sellaista varsinaisten tuoksubrändien ylellisyyttä.  Kun tuoksutin tätä ensimmäisen kerran, sain välittömästi Trussardin My Name-fiilikset. Tämä johtui siitä, että Trussardin tapaan tuoksussa on pääosassa hyvin tunnistettava saippuaisen puhdas tuoksunuotti heliotrooppi ja muitakin yhtäläisyyksiä löytyy mm. vanilja ja puiset vivahteet. Tämän lisäksi Widmerin tuoksussa on laitettu yhteen raikas neroli, pehmeän kermainen valkoinen manteli ja jasmiini. Jos Trussardin tuoksun heliotrooppi tuntui liialta niin Eau Doucerissa se on todella pehmeässä ja miellyttävässä muodossa. Täydellinen tuoksu talveen; pehmeän lämmin, hivenen makea ja täyteläinen. Tuoksu jota suihkauttamalla tulee lämmin ja turvallinen olo. 

Onko Louis Widmerin tuoksut tuttuja? Kiinnostaako vähemmän tuoksuallergeenejä sisältävät tuoksut?

*Tuoksut PR-näytteitä, saatu blogin kautta. 


 1. Kuullostaa todella mielenkiintoisilta uutuuksilta, pitää ehdottomasti pitää mielessä seuraavalla apteekkireissulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen, itse ainakin suorastaan hämmennyin näiden laadusta!

   Poista
 2. Kyllä kiinnostaa! Mulla on tuoksuallergia, eli migreeni tulee voimakkaista tuoksuista. Nämä alkoivat kovasti kiinnostamaan, varsinkin tuo viiminen voisi olla nyt ihana! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ainakin kokeilla, voi olla, että nämäkin aiheuttavat jotain, mutta ainakin näissä on ne 26 yleisintä tuoksallergeeniä pois, jos pysyisi migreeni poissa.

   Poista
 3. Nuuhkin näitä kerran apteekissa ja taisi olla tuo lilassa pullossa oleva, joka oli aivan todella hyvä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihana, kannattaa joskus sitten nuuhkaista kaupassa Trussardin My Namea, mä luulen, että voisit pitää siitäkin, se on kanssa sellainen puhtaan saippuainen tuoksu, mutta heliotrooppi on siinä voimakkaampi kuin tässä LW:ssa, jossa se on musta pehmeämpi.

   Poista
 4. Toivon, että moni tuoksuherkkä löytäisi nämä tuoksut. <3 Hyvä kun sanoit korkeista, sama ongelma täällä, paitsi yhden tuoksun kohdalla. Tykkään välillä todella paljon kietoutua vaan tuohon saippuaiseen sitruunaan, mutta oma suosikki on sama kuin sinulla, ihanan ylellinen tuoksu tuo Eau Deucer. Pullot on näissä mielestäni erittäin kauniit myöskin ja todellakin tulee mieleen Hermes.

  Ihanaa päivää Jonna ja niin ihanat kuvat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu, ainakin jos hirveästi tykkäisi käyttää, niin kannattaa ainakin varovasti kokeilla tuleeko näistä oireita, jos hyvin käy ei tule, koska ne yleisimmät tuoksuallergeenit on poistettu.

   Jotenkaan en tajua tota korkkihommaa, mitä järkeä on olla korkki joka ei pysy paikallaan kuin pullon ollessa pystyasennossa? :D Ja ihan tasalaatuista ei ole, koska itselläkin yhdessä on korkki hieman kireämpi.

   Poista
 5. Kuulostaa ihanilta! Mie oon selkeesti hetkistynyt jo joillekkin tuoksuille niin minimoin tällä hetkellä ärsykkeitä että voin edes joskus olla tuoksuva (tällä hetkellä on vähän sellanen eau de puklukuivanuruokajavälilläkakka) joten näihin pitää tutustua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on ihan hyvä olla ärsyttämästä tuoksuaistia enempää. Eau de puklukuivanuruokajavälilläkakka, LOL :D

   Poista
 6. Onpa jännä veto Widmeriltä,harvemmin apteekkibrändinä tunnettu merkki lanseeraa tuoksuja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, senkin takia tää olisi tosi kiinnostavaa. Ovat kuitenkin miettineet sen juttunsa, miksi nämä sopivat juurikin niin hyvin apteekkimyyntiin. :)

   Poista
 7. Louis Widmerin tuoskuista ei ole mitään kokemusta, enkä edes tiennyt, että LW:llä on tuoksujakin:)
  On tietysti hyvä, että allergia-asiat otetaan huomioon, mutta itselläni on (kai) onneksi niin huono hajuaisti, ettei minua voimakkaatkaan hajuveden tuoksut haittaa, ei ainakaan yleensä.
  Pullot on kauniita:) Fraîche ehkä olisi mun tuoksu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on olleet jo jonkun aikaa, itsekin kesällä sain näistä vasta tietää. Hah, huono hajuaisti voisi tässä maailmassa jossain tilanteissa olla hyvä etu. :D

   Liukuvärjätyt pullot on kyllä tyylikkäät ja niiden painavuus tuo heti sellaisen ylellisen fiiliksen. :)

   Poista
 8. Mä en taida olla tuoksuherkkä, mutta silti sellaiset vahvat tuoksut ottaa helposti henkeen. En juuri käytäkään tuoksuja, mutta jos käytän niin suosin kevyen raikkaita vaihtoehtoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan just sillain että olet herkistynyt, mutta ei ole mennyt vielä pahaksi. Monet tosiaan pystyy käyttään raikkaita tuoksuja, mikä on taas jännä, koska niissä on usein sitruunaa ja se on yksi pahimpia herkistäjiä. :D

   Poista
 9. Upea juttu tuoksuherkille! Mutta mites näissä on niitä muita "pahiksia" tällaiselle luonnonkosmetiikkaa käyttävälle? Tuoksut meinaan kuulostaa todella kiinnostaville :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yliopiston verkkoapteekin sivuilla muistaakseni on kaikkien tuoksujen incit. Kaikki Louis Widmerin tuotteet ovat vegaanisia, paitsi huulituotteet joissa on mehiläisvahaa: http://www.louis-widmer.ch/en/info-centre/ingredients/vegan-products/

   Poista
 10. Kuulostaa tosi kivoilta! Itse käytän myös synteettisiä parfyymeita mutta aika kiva että ovat eritoten vegaanisia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olenkin sun kohdalla usein miettinyt miten toimit, kun mulle olis ihan mahdotonta luopua tuoksuista, vaikka muut vaihtaisin vegaaneiksi ja luonnonkosmetiikkaan. :D Mutat noi on tosiaan valintoja, joita jokainen punnitsee. ^_^

   Poista
 11. Näistä tuoksuista pitää vinkata ystävälleni, jolla on vähän tuoksuyliherkkyyttä.
  Mukavaa viikkoa sinulle Jonna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vinkkaa ihmeessä, ja tosiaan vastan haistelemalla sitten tietää aiheuttavatko nämä mitään. :)

   Poista
 12. Nämä kiinnostaa, mutten ole vielä ehtinyt haistelemaan. Mähän pelkään, että joudun luopumaan kaikista ihanista tuoksuistani/hajustetusta kosmetiikasta, sillä mulla on alkanut tulla vähän astmaan viittavia oireita viimeisen vuoden aikana. Tosin en ole huomannut erityisesti hajusteiden laukaisevan niitä (enemmänkin epäilen sisäilmaongelmia), mutta silti :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on oikeasti todella inhottava asia, varsinkin jos tuotteiden tuoksut ja muut tuoksut ovat iso osa sitä käyttökokemusta. Toivottavasti tuo selviäisi että kumpi on kyseessä sisäilmaongelmat vai voimakkaat tuoksut. Todella ikävä juttu. :(

   Poista
 13. Kestäisiköhän minun pääni noita tuoksuja. Tilasin juuri muutama päivä sitten apteekista laatikollisen rasvoja ym., näytteet noista olisi tullut samalla tilauksella. Vuosiin en ole voinut käyttää tuoksuja, täytyy noita kokeilla, josko minäkin voisin käyttää.

  Olisi Jonnalle kysymyskin, tulevatko Escentualin tilaukset postiin vai yrittääkö kuriiri tuoda ne kotiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ainakin kokeilla, jospa noissa ei olisi sellaista nenää ärsyttävää.

   Escentualin paketit tulevat niillä pienemmällä postikuluilla aina Postiin ja niin, että Postista tulee se sinulle on saapunut isokokoinen kirje -kortti, millä paketin voi noutaa. :) Toivottavasti tästä oli apua.

   Poista
 14. Suuret kiitokset, jätän varmuudeksi tyttärelle valtakirjan, niin voi noutaa matkani aikana.
  Tilasin noita Bioderman vesiä yli litran ja taisi sieltä muutakin tarttua mukaan, on varmaankin painoa n. 2,5 kiloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jätä ihmeessä, jos tulee tuolla kortilla, niin siihenhän ei tarvita edes sitä, mutta hyvä jättää varmuuden vuoksi. :) Hah, tossa paketissa on jo kotiin kannettavaa. :D

   Poista
 15. Näitä täytyy kyllä käydä nuuhkimassa, vaikka tuoksukuvaukset ei ehkä aivan iskenytkään. Mutta eihän tuoksuista tiedä kunnolla, ennen kuin oikeasti haistaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tiedä ja varsinkin kun ihmisten fiilis samasta tuoksusta voi olla hyvinkin erilainen, vasta oma nenä oikeasti kertoo mitä mieltä on.

   Poista
 16. Mä olen nämä bongannut työpaikan viereisestä apteekista, ehkä ens kerralla kun piipahadan siellä, tuoksutan näitä.

  Tuosta korkkikeissistä mulle tuli mieleen sen Chanelin (?) pullo missä oli se vinksallaan ollut etiketti. Miten sen kanssa kävi, teitkö rekliksen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoksuta ihmeessä. Eniten mua oudoksuttaa se, että Widmerin mielestä niissä ei vikaa vaan ovat standardikokoiset. Olin et ok, mutta ei se tee niistä korkeista silti toimivia, kuka laittaa pulloon korkin joka on niin löysä ettei pysy kiinni? :D

   Ei kuulunut olla etiketti vinossa ja tuote vaihdettiin uuteen. :)

   Poista
 17. Ompas mielenkiintoiset tuoksut! Vaikken olekaan tuoksuherkkä niin täytyy tänään apteekkireissun yhteydessä jäädä näitä nuuhkimaan!
  Miten minulla on sellainen mielikuva kun joskus 15v. sitten olen LW tuotteita käyttänyt että olivat erittäin voimakastuoksuisia esim.rasvat. Täytyykin haistella rasvojakin ihan mielenkiinnolla :D

  Mukavaa päivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on voimakastuoksuisia, tai ainakin se vartalovoide mitä olen itse käyttänyt. Se oli itseasiassa niin voimakas, että piti pestä pois, kun tuoksui nenässä koko päivän, enkä tykkää, kun käytän muita tuoksuja. Mutta nää tuoksut ei ole ollenkaan sellaisia, todella pehmeitä sellaisia utuisia ja hienostuneita, eikä jää leijumaan koko päiväksi. :)

   Ihanaa aurinkoista marraspäivää sinne!

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives