Terapeuttiset öljyt mukana arjessa


Rakastan yli kaiken tuoksuja, mutta aromaterapia on jäänyt itselleni hieman tuntemattomammaksi ja kaukaisemmaksi asiaksi. Oikeastaan vasta aikoinaan luonnonkosmetiikkaan tutustuminen ja monissa  tuotteissa oleva aromaterapeuttinen tuoksumaailma saivat minut kiinnostumaan asiasta. 

Aromaterapiahan on eteeristen kasviöljyjen -ja uutteiden käyttöä sairauksien hoitoon sekä terveyden tukemiseen ja hyvinvoinnin ylläpitämiseen. Eteerisissä öljyissä on tunnetusti parantavaa voimaa ja niin kuin tuoksuilla yleensäkin niillä on henkisesti ja psyykkisesti vaikuttavia ominaisuuksia. 

Aromaterapeuttisia öljyjä löytyy monia erilaisia: antiseptisiä, tulehduksia estäviä, immuniteettiä vahvistavia, verenkiertoa edistäviä, kipuja lievittäviä, rahoittavia, virkistäviä, rentouttavia... lista on lähes loputon. 

Sain kesän lopussa Rimita Greenilta testattavaksi ranskalaisen Elixirs & Co:n* terapeuttisia öljyjä, jotka ovat ekosertifioituja. Öljyt ovat pakattuina 10ml:n roll´on lasipulloihin, joten niitä on helppo kuljettaa laukussa mukana ja sipaista ranteisiin halutessa. Tuotteita voi käyttää myös luonnollisina tuoksuina, jos aromaterapia ei niin kiinnosta. Kaikissa öljyissä on tarkkaan mietityt ainesosat ja niillä kaikilla on oma tehtävänsä, mutta en paneudu tähän asiaan enempää, koska tästä postauksesta tulisi muuten romaani. Kerron kuitenkin millaisia asioita huomasin, kun käytin öljyjä, sekä enemmän niiden tuoksumaailmasta, jos joku haluaisi käyttää näitä ihan tavallisina tuoksuina.


Rimitalta löytyy valikoimistaan viittä erilaista öljyä, joista valitsin kolme itselleni testattavaksi. Stressiherkkänä ihmisenä ensimmäinen valintana kohdistui tietenkin Stressiin, jota suositellaan, kun halutaan rauhoittaa mieltä ja rentoutua. Energiatasoni ovat usein alhaalla, joten seuraava luonnollinen valinta oli Energy, jonka pitäisi lisätä elinvoimaisuutta. Minulla on toisinaan vaikeuksia nukahtamisen kanssa, joten kolmanneksi valitsin Sommeil Sleepin, jota suositellaan nukahtamisongelmiin. 

Olin yllättänyt siitä miten mieto tuoksumaailma näissä on. Ei ollenkaan voimakas eikä hyökkäävä vaan hyvin rauhallinen ja tasapainoinen. En tiedä, mutta jotenkin olin kuvitellut etukäteen, että tuoksut olisivat kamalan voimakkaita, enkä pitäisi niistä. Erehdyin.

Jos ajattelen öljyjä pelkästään tuoksullisesti sitruksisen puinen Energy ja hienostuneen pehmeä kastanjaa ja nerolia sisältävä jopa aavistuksen makea Sleep ovat näistä ehdottomat suosikkini. Sen sijaan Stress on nenääni näistä voimakkain ja se varmasti johtuu ihan sen sisältämästä rosmariinista, joka on todella helposti tunnistettava tuoksu ja vähän sellainen, että joko siitä tykkää tai ei.

Stress jättikin tämän vuoksi öljyistä itsestään minulle etäisimmän kuvan, enkä kokenut sitä omakseni. Sen sijaan Energy antoi selvästi pirteystasoon sellaista boostia. Laittelinkin sitä aamuisin usein ranteisiini, että sain itseni paremmin hereille. Kuitenkin lopulta Sleep oli se tuote, joka jää pysyvästi käyttöön tai sanotaanko pysyväksi osaksi yöpöydän laatikkoa. En osaa selittää, mutta joku aromaterapeuttinen taika tällä tuotteella minuun oli. Koen tuoksun todella rauhoittavana ja nuuhkin aina tuoksuvia ranteitani, kun menen nukkumaan. Tällä öljyllä on minuun selvästi rauhoittava vaikutus. Jos tunnet, että kaipaat iltaisin jotain rauhoittavaa, niin suosittelen ehdottomasti kokeilemaan Sleepia.


Oletteko kokeilleet terapeuttisia öljyjä? Kiinnostaako aromaterapia?

Jälleenmyyjät löydät täältä. Suositushinta Elixirs & Co-öljyille on n. 16,90€/kpl.


*Tuotteet PR-näytteitä, saatu blogin kautta. 1. En ole kokeillut näitä, mutta tuo Sleep kiinnostaisi. Laventeliöljyn sanotaan myös edesauttavan rauhallisempaa unensaantia :) (Sisältääkö tuo Sleep ehkä laventelia?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sleep on siitä ihan paras ettei se sisällä laventelia! Kerran joku joka ei sisällä. Itse en ole mitenkään suuri laventelin fani, joten olin vieläkin enemmän innoissani, ettei Sleep tuoksu laventelille. :D

   Tässä vielä lista:


   Bach flowers that invite calm and appeasement:

   Star of Bethlehem: to recover from the various shocks suffered, comfort.

   White chestnut: to appease a tumultuous mind.

   Red chestnut: to less worry and fear for others.

   Aspen: not to be afraid of the unknown, of the future ... and dismiss obsessive thoughts.

   Vervain: to relieve the pressure of an overworked mind.

   Warming and cosy essential oils:

   Amyris: relaxes tensions and promotes good mood.

   Soft orange: restores good humor and optimism.

   Green mandarin: calming, it promotes the falling asleep.

   Neroli: gives serenity to the spirit.

   Poista
  2. Mäkään en laventelista ihan kauheasti välitä :D Varsinkin liian voimakas laventelin tuoksu on aika ällöttävä

   Poista
  3. Se on tosi ihana joissain raikkaissa tuoksuissa, jos sitä on sopivasti, mutta jos tuoksuu pelkästään laventelille niin ei kyllä pääse mulla kärkipäähän. :D

   Poista
 2. Mulla on ollut nukahtamista edistävä tuoksu, joka oli juuri laventelinen, josta en tykkää sitten lainkaan. En tosin osannut sitä käyttää, koska tuntui että se haisi niin vahvasti ja poikaystävä kommentoi tuoksun haisevan hyttysmyrkylle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitten kannattaa ehdottomasti kokeilla Sleepiä, siinä ei ole laventelia, mikä on itsestäni ihan huippu juttu. Eikö todellakaan tuoksu hyttysmyrkylle. :D Tuoksu on tosi pehmeä, hieman makea ja lämmin, käyttäisin sitä ihan päivisin tuoksuna, mutta tuleeko sitten liian rentoutunut olo? :D

   Poista
 3. Enpä ole näistä kuullutkaan tätä ennen, joten kiitos tästä postauksesta <3
  Minua kiinnostaisi ehdottomasti tällä hetkelleä tuo Energiaa antava öljy. Univaikeuksia inulla ei juurikaan ole, nukahdan kun saan pään tyynyyn :)

  Tuo stressitasoon vaikuttava öljy voisi myös olla varteenotettava vaihtoehto.


  Kivaa torstaita Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla. Itse ihastuin tuohon Sleepiin, mutta Energyssa on selvästi tuoksu josta tulee lisää virtaa. :)

   Ihanaa torstaita S! <3

   Poista
 4. Olin joskus 90-luvulla kovastikin kiinnostunut aromaterapiasta, mutta sitten vuosien saatossa sekin jäi, kun tuli muuta tilalle;) Käytin ainakin ylan ylangia, bergamottia, katajaa, kamomillaa... Nyt ei enää niin innosta aromaattiset öljyt, koska koin ne ainakin silloin aika voimakkaina ja melkein päällekäyvinä, mutta toisaalta osa oli kyllä ihan ok.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo, toi oli ihan uusi tieto sinusta! <3

   Mulla on ollut aina kuva, että aromaterapeuttiset öljyt on tosi voimakkaita, mutta nämä olivat siinä suhteessa todellinen yllätys. Ainoastaan Stress on selvästi voimakkaampi, mutta Sleep on pelkästään pehmeä, ei todellakaan voimakas tai päällekäyvä, myös Energy on tosi pirteä, ei ollenkaan "hankala" nenälle. Eli ilmeisesti nämäkin ovat vuosien saatossa kehittyneet. ^_^

   Poista
 5. Olen testannut sellaisia rauhoittavia tippoja, joita laitettiin tyynyyn. Tuoksu oli ihanan raikas ja rauhoittava. Joko ne oikeasti tehosivat tai sitten uskoin niiden voimaan täysillä, koska voisin vaikka vannoa, että sinä yönä nukuin paremmin kuin yleensä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita tyynytuoksuja on paljon, itsellä on tainnut olla sellainen Supermoodilta, mutta en henk.koht tykkää että tyynyliinaan menee se tuoksu, mieluummin laitan omalle iholle. Mutta tosi kiva kuulla, että joku muukin on tuntunut saavan apua. ^_^

   Mukavaa torstai-iltaa Outi! <3

   Poista
 6. Mä olen vakuuttunut siitä, että aromaterapia toimii, tai että tuoksuilla ylipäätään voi vaikuttaa mielialaan. Pidän työpöydällä toisen sarjan "stressituotetta", jossa on tuoksun perusteella paljon laventelia. Helpottaa, kun rintaa ahdistaa työn määrä, mutta auttaa myös keskittymään paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nillä voi, tai ainakin itseeni, fiiliksen perusteellahan valitsen tuoksunkin joka aamu. ^_^

   Poista
 7. Meillä käytetään vastaavia Sleep-hommeleita iltaisin ja kyllä eteeriset öljyt ja rauhoittavat tuoksut rauhoittaa ja auttaa nukahtamiseen. <3 Ihanaa viikonloppua Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin huomasin just tuon vaikutuksen nukahtamiseen. :)

   Mukavaa viikonloppua Tiia! <3

   Poista
 8. Tuo Sleepy olisi niin mun juttu, mutta ehdottomasti tällä hetkellä siitä eniten varmaan hytyisi mieheni :D Mä olen joskus ottanut makuuhuoneeseen vesilasin, johon olen sekoitanut laventelin eteeristä öljyä..sellainen köyhän naisen kotituoksu, haha :D Pitäisi ehkä tehdä sellainen sprayversio, se voisi olla vielä toimivampi. Eteeriset öljyt kiinnostavat, pitäisi paneutua aromaterapiatouhuihin enemmänkin :) Mä kyllä uskon että esim. rentoutumiseen ne tietyt eteeriset öljyt on mahtavia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen tota sleepya lämpimästi, musta siinä on vielä kaiken kukkuraksi todella ihana tuoksu, mikä mystisintä se ei sisällä tota kaikkien rauhoittavana tuntemaa laventelia lainkaan. Mikä on hyvä juttu, koska itse en ole laventelin isoin ystävä. :D

   Poista
 9. En ole näistä koskaan kuullutkaan, mutta kuulostaa ihanilta! Etenkin Sleepy voisi toimia meillä rauhoittavana elementtinä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sleepya kyllä suosittelen lämpimästä, siinä on mahtavan rauhoittava tuoksu.

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives