Elämäni paras kokonaisvaltainen kasvohoito


Olen käynyt elämäni aikana monissa hyvinkin erilaisissa kasvohoidoissa. Sellaisissa, jotka tuntuvat pelkästään hemmottelevilta, sellaisissa joissa mennään tehot edellä, eikä niitä voisi kutsua hemmotteluksi millään tavalla, mutta tulokset ovat nähtävissä välittömästi sekä sellaisissa, mikä yhdistelee tavalla tai toisella näitä molempia. Olen jo vuosia kuullut huhuja ja monet tuttavani ovat suositelleet, että minun pitäisi mennä Dr. Hauschkan klassiseen kasvohoitoon. Useat kävijöistä kehuivat hoidon tehokkuuden lisäksi myös sen elämyksellistä puolta, joka olisi kulma aivan omaa luokkaansa verrattuna muihin kasvohoitoihin. Minulla onkin ollut asia vuosien aikana monta kertaa mielessä, mutta se on aina jäänyt kiireiden keskellä. 

Olin vuoden alkupuolella Dr. Hauschkan tilaisuudessa Ihohoitola Lupauksessa Helsingissä. Sain tilaisuuden päätteeksi mahdollisuuden varata ajan Dr. Hauschkan kasvohoitoon, joka sopisi ihoni tarpeisiin. Päädyimme valitsemaan kasvoilleni klassisen Dr. Hauschkan kasvohoidon. En ole varmaan koskaan odottanut kasvohoitoa yhtä paljon kuin tällä kertaa. Jo viikkoja ennen varattua aikaa, vatsanpohjaani kihelmöi ja odotukset olivat korkealla kuulemieni palautteiden perusteella. Tietenkin se, että odotukset ovat korkealla, suurentaa vaaraa siihen, että joutuu pettymään. Päätin kuitenkin mennä hoitoon avoimin mielin. 

Ihohoitola Lupauksen ilmapiiri huokuu aitoutta, mutta se ei silti jäykistele vaan ilmapiiri on rento. Kaikkialla hoitolassa on upeita suomalaisten käsityöläisten tekemiä esineitä, osa näistä on tehty juuri hoitolaa varten. Olisin voinut tuijotella jo pelkkää ympäristöä helposti tuntikausia. Ihohoitola Lupauksessa on huikeat neljä Dr. Hauschka kosmetologia, määrä kuulostaa äkkiseltään pieneltä, mutta maailmassa on vain yksi toinen Dr. Hauschka-hoitola ja sekin Pariisissa, jossa työskentelee yhtä monta työntekijää. 

Jokaisella hoitolassa työskentelevällä on omat erikoisosaamisensa ja hoitoa varatessa kannattaakin kuvailla tarpeitaan, niin sinut ohjataan varmasti asiantunteviin käsiin. Oman hoitoni suoritti Ida, joka on Dr. Hauschka kosmetologin -tittelin lisäksi hoitoalan moniosaaja. Ida on persoonaana todella rauhaa huokuva ja meillä klikkasi heti. Mielestäni osa kasvohoidon elämystä on se, että minun ja kosmetologin kemiat kohtaavat. Jos tässä suhteessa on jotain jäykkyyttä, myös hoidosta jää uupumaan jotain. Kasvohoidosta ainutlaatuisen tekee se, että hoito suoritetaan hiljaisuudessa, eikä taustalla ole minkäänlaista musiikkia tai luontoääniä. Erityisherkkänä koin, että juuri tämä hiljaisuus loi täydelliset puitteet onnistuneeseen hoitoon. Klassisen kasvohoidon kesto on kaksi tuntia, jona aikana ainakin minä pakenin hetkeksi kauas pois. 


Hoito aloitetaan aromaterapeuttisella jalkakylvyllä, joka saa olon välittömästi rentoutuneemmaksi. Kylpyöljy valitaan henkilökohtaisten mieltymyksen mukaisesti, joten itselleni ei mitenkään yllättäen valikoitui tasapainottava ruusukylpy. Ruusuntuoksussa on nenääni jotain erityisen rauhoittaa ja jopa tuoksuissa, se on itselleni sellainen rauhoittava elementti. Usein kiireisinä päivinä valitsen tuoksun, jossa on ruusua, koska koen sen tuoksuna niin lohduttavana ja rauhoittavana. 

Kylvyn jälkeen kosmetologi tekee jalkojen, kasvojen ja käsien rytmistä hierontaa, jo tämä vaihe sai kroppani selvästi rentoutuneempaan tilaan. 

Itse kasvohoito on täynnä erilaisia elämyksiä alusta loppuun saakka. Kasvoille käytetään paljon lämpimiä tuoksuvia kompresseja, jotka auttava syventämään hengitystä. Alkupuhdistus tehtiin puhdistusmaidolla ja puhdistusvoiteella. Tämän jälkeen kasvoille levitettiin kirkastava ja puhdistava savinaamio. Savinaamio sopii loistavasti kuivemmalle ja herkemmällekin iholle sen rauhoittavan vaikutuksen ansiosta. Dr. Hauschkan savinaamio onkin yksi harvoista savinaamioista, jotka eivät saa ihoani kiristelemään tai aiheuta sille kipristelyä. Savinaamion vaikuttaessa myös silmiä hemmoteltiin silmävirkistettä sisältävillä hauteilla, jotka rentouttavat ja heleyttävät herkkää silmänympärysihoa. 

Se mikä tekee Dr. Hauschkan kasvohoidosta niin erityislaatuisen on pehmeillä siveltimillä ja sormilla tehtävä lymfastimulaatio, joka vilkastuttaa lymfan kulkua. Toimenpide puhdistaa vähentäen turvotusta ja toimii immuunijärjestelmää vahvistavana. Stimulaatio on todella kevyesti tehtävää ja se sopii myös ihon erityisongelmien kuten akne, rosacea ja POD:in hoitoon. Tämä oli se vaihe, jonka vaikutukset huomasin vielä monta päivää hoidon jälkeen kotona. Koko kroppani oli huomattavasti rentoutuneempi ja jännitykset vähentyneet. Sellainen todella kokonaisvaltainen hyvänolontunne kehossa kesti melkein viikon hoidon jälkeen. Koska klassinen kasvohoito ei ole mikään tavallinen kasvohoito, hoidon aikana kasvoille laitettiin toinenkin naamio, joka valitaan ihotyypin mukaan. Minulle valittiin käytettäksi Soothing Mask, joka rauhoittaa ja tasoittaa ihoa. Naamion alle käytettiin painellen Dr. Hauschkan tehokuuria herkälle iholle. Vaikutuksen aikana suoritettiin nestekiertoa tehostavaa decolteehierontaa. Tässä vaiheessa uni ei ollut enää kaukana, siksi olikin hyvä, että naamio poistettiin kasvoilta aromaattisilla kompresseilla ja heräämistä vielä tehostettiin laittamalla lopuksi viileä kompressi virkistämään. Tämän jälkeen kasvoille laitettiin vielä tehokuuria, ruusuvoidetta ja silmänympärysvoidetta. Viimeiset herättelyt tapahtuivat venyttelemällä jalkoja. 

Hoitoon voidaan yhdistää myös mekaanista ihonpuhdistusta asiakkaan toiveiden mukaisesti, oma ihoni ei hoitohetkellä ollut mekaanisen puhdistuksen tarpeessa. 


Kasvohoito oli mielestäni todella poikkeuksellinen, sillä kasvojen lisäksi siinä hoidettiin harvinaisen kokonaisvaltaisesti koko kehoa ja jopa mieltä. Kasvoilla klassisen kasvohoidon tulokset näkyivät heti. Iho oli todella pehmeä sekä näytti hehkuvalta ja terveeltä. Pienet epäpuhtaudet mitä minulla oli hoitoon mennessä, olivat selvästi rauhoittuneet. Lymfastimulaation vaikutukset näkyivätkin sitten kehossani kauiten, innostuin stimuloinnin vaikutuksissa kropassani, sillä koko viikon hoidon jälkeen, olo oli käsittämättömän kevyt ja energinen. Kasvohoito voi todellakin toimia myös stressin lievittäjänä, tämä hoito sai minut vakuuttuneeksi siitä.

Jos ihminen joka ei ole koskaan käynyt ennen kasvohoidossa, miettii sellaiseen menemistä ja kysyisi minulta, mitä kasvohoitoa suosittelen ensimmäiseksi kokemukseksi, niin vastaisin hetkeäkään miettimättä Dr. Hauschkan klassisen kasvohoidon. Sillä kokemus oli elämäni paras kokonaisvaltainen kasvohoito, eikä tämä kerta jäänyt takuulla ensimmäiseksi ja viimeiseksi kerraksi. Kaikki mitä minun korvaani oli tästä hoidosta kuiskittu, piti paikkansa.


Ajanvaraukset

Ihohoitola Lupaus Ratakatu 11-13 00120 Helsinki Puh. 050 - 3041615 www.ihohoitolalupaus.fi Dr. Hauschka klassinen kasvohoito 2h 145 euroa.

Oletko kokeillut Dr. Hauschkan klassista kasvohoitoa?

*Kasvohoito saatu blogin kautta, kuvissa olevat tuotteet pr-näytteitä.

 1. Ooh, kaksi tuntia hemmottelua kuulostaa taivaalliselta! Alkurentoutus on niin tärkeää, samoin kuin hoitajan varmat otteet. Ja ehdottomasti hoito hiljaisuudessa/puhutaan vain tärkeimmät, small talk kasvohoidossa ei tunnu rentouttavalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on todellakin taivaallista! Itselleni kuitenkin oli yllättävintä ja ehdottomasti positiivisinta se millaisen olon tämä teki itselle vielä pitkään hoidon jälkeen. Missään kasvohoidossa ei ole ennen näin tapahtunut.

   Poista
 2. Tästä ei ole kokemusta, mutta kasvohoito kuulostaa kaikin puolin täydelliseltä ja ihanalta hemmotteluhetkeltä<3 Tuli muuten hyvään saumaan tämä sun postaus, pitää varata itsellekin taas aika kasvohoitoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on todellakin kasvohoito joka yhdistää täydellisesti hemmotelun, mutta myös tehokkuuden. :)

   Poista
 3. Kuulostaapa tää ihanalta! ♡_♡ Tiedätkö,olen tainnut käydä kasvohoidossa kerran elämässäni ja sekin oli kymmenisen vuotta sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on ihan täydellinen kasvohoito, ehdottomasti tämä jos kaipaa kunnon irtiottoa. Luulen, että tää sopisi sunkin elämäntilanteeseen tällä hetkellä täydellisesti. :)

   Poista
 4. Dr.Hausckan hoidoissa en ole käynyt, mutta muuten kyllä käyn kasvohoidoissa säännöllisesti. Välillä tarvitsee kunnon laitehoitoa ja sitten välillä hemmottelevampi ote on paikallaan. Kasvohoidon yhteydessä annettavat kasvohieronnat on aivan mahtavia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koin, että tää Dr. Hauschkan lymfastimulaatio oli jopa tehokkaampaa kuin jotkun laitehoidot mitä olen kokeillut. Se hyvänolon tunne mikä siitä kesti viikon verran, oli uskomaton. :)

   Poista
 5. En ole kokeillut tätä hoitoa, mutta täytyypä sanoa, että kyllä kuulosti hyvältä. Pitäisiköhän vähän itseään hemmotella näin loman kunniaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti! Ihan täydellinen hemmottelu pidempiaikaisilla tuloksilla. <3 Tällainen olisi juuri ihana loman aluksi.

   Poista
 6. Mä muuten varasin itselleni 30-vuotislahjaksi kasvohoidon Dr.Hausckan hoitolaan :) Vaikka mun iho ei lopulta pitkässä juoksussa Hauschkasta digannut ( tilanne saattaa olla eri nyt :D ), rakastin sitä hoitoa! Mulla hierottiin muuten myös jalat, ja tehtiin ihonpuhdistus. En enää muista, mikä hoito oli tarkalleen kyseessä :) Mutta olo oli tosiaankin ihana freesi! Ja jo se ihan kotona tehtävä, Dr.Hauschkan ihorullaus/painelu ( eli miten se puhdistusvoide levitetään kasvoille ) on tehokkaasti nesteitä liikkeelle laittava :D Mulla ainakin auttoi tosi paljon kilpirauhasturvotuksiin naamassa ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en tiennytkään, että oot käynyt Hauschkan hoidossa, miten tästä ei ole koskaan tullut puhetta? :o Luulen, että on ollut juuri tämä klassinen, taitaa olla Hauschkan suosituin hoito, enkä ihmettele, kahden tunnin kasvohoitoja on harvemmin saatavilla, yleensä enimmäiskesto on 90 minuuttia tai se vaivainen tunti. Muistaakseni tuossa Hauschkan kirjassa on juuri ohjeistus tuohon paineluun. ^_^

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives