Vanha koirakin oppii uusia temppuja – Huawei Mate 10 Pro


YHTEISTYÖSSÄ: HUAWEI


En ole niitä ihmisiä, jotka vaihtaisivat puhelinta vuosittain. Olen kuitenkin niitä ihmisiä, jotka ovat valmiita maksamaan laadusta ja ominaisuuksista. Minulla on usein ollut haluammaltani brändiltä se uusin ja hienoin sen hetkinen malli, joka toki nykymaailmassa vanhenee jo vuodessa, kun uudempia malleja tulee jatkuvasti markkinoille. En ole kuitenkaan koskaan halunnut vaihtaa puhelinta siksi, että uusin malli on saatavilla vaan haluan käyttää ostamaani niin pitkään kuin mahdollista. 

Olen huomannut, että älypuhelinten käyttösykli on lyhyt n. kolme-neljä vuotta, sitten on melkein pakko ostaa uusi, jos haluaa edelleen saada tehot irti kaikista niistä ominaisuuksista mistä maksoi. Fakta on kuitenkin se, että mitä vanhemmaksi puhelin tulee, sitä raskaammaksi siihen ladattavat uudet päivitykset sen tekevät ja lopulta tulee vastaan se, että luurin suorituskyky ei enää niitä jaksa, myös akku on kolmessa vuodessa aika loppuun kaluttu. Olen ollut koko älypuhelinajan uskollinen samalla brändille, mutta merkin vaihto on pyörinyt todella usein mielessä. Sillä puhelinten hinnat ovat karanneet mielestäni pilviin. En vain enää pystynyt uskomaan, etten saisi yhtä hyvää edes hivenen halvemmalla. Eniten pelotti täysin uuden käyttöjärjestelmän opettelu. En ole tekniikkanero, enkä todellakaan mikään pitkäpinnaisin ihminen älylaitteiden kanssa, entä jos ostaisin kalliin puhelimen, enkä tulisikaan sinuiksi sen kanssa? En ole riskien ottaja, joten asia arvelutti. 


Minulla on puhelimen suhteen muutamia tärkeäksi kokemiani ominaisuuksia. Tärkein on se, että sillä saisi otettua niin hyviä kuvia, että voisin käyttää niitä blogissanikin. Vaikka minulla on Canonin järkkärini ja Olympuksen kamera, en tykkää kantaa niitä kumpaakaan mukana missään, vaan käytän niitä enemmän tuotekuvaukseen kotona. Puhelin on aina automaattisesti mukana, joten mikä olisi sen parempaa, että siinä olisi niin hyvä kamera, etten kaipaisi muuta. Toiseksi tärkeintä on helppokäyttöisyys ja niin kuin totesin, en ole tekniikkanero. Kolmanneksi tärkeintä on tarpeeksi suuri muisti ja se, että puhelin pystyy moitteetta pyörittämään videoita. 

Olin kuullut monelta kaverilta paljon hyvää Huaweista, mutta emmin erilaisen käyttöjärjestelmän vuoksi. Tiesin, että syksyllä olisi edessä uuden puhelimen hankinta, joten asia askarrutti minua melkein päivittäin, uskaltaisinko? Tuskastelin tätä asiaa miehellenikin jatkuvasti. Luulen, että hän alkoi olemaan aika kypsä tähän jahkaamiseeni. Mielessäni pyörivät vahvana kaverien ärräpäät uusien käyttöjärjestelmien myötä ja mietin, etten jaksa lähteä siihen. Joskus kuitenkin epäilen, että kohtalolla on elämässä näppinsä pelissä, sillä maaliskuussa PR-toimistolta tuli tarjous, että voisin saada Huawein puhelimen pidempään testiin. Malli oli Huawein Mate 10 Lite, jonka arvo on alle 300 euroa. Ajattelin heti, että puhelimessa tuskin on kaikkia niitä ominaisuuksia mitä kaipaan ja mihin olen tottunut, koska puhuttiin todella paljon edukkaammasta puhelimesta kuin mikä minulla tuolla hetkellä oli, mutta pääsisin ainakin testaamaan, että osaisinko käyttää Huawein käyttöjärjestelmää.


Olin testannut Mate 10 Litea kaksi päivää, kun kirjoitin maaliskuussa tämän päivityksen henkilökohtaiselle Facebook-sivulleni:

"En ole ollut varma kestäisikö omat hermot (joissa ei tässä iässä enää ole venyvyyttä) enää androidia tai osaisinko edes käyttää sitä. Sitten sain tilaisuuden testata Huaweita. Syksyllä uuden puhelimen hankinta todennäköisesti edessä, niin ajattelin, että tartunpa nyt tilaisuuteen, että josko uskaltaisi sitten myöhemmin tehdä lopullisen loikan, kun tietää mitä on edessä. Kylmiltään olisi ollut liian jännää. 
Olen nyt kaksi päivää käyttänyt tuota Huawein vajaat 300€ maksavaa kapulaa ja pakko myöntää, että en enää tiedä haluanko antaa sitä kuukauden jälkeen takaisin. Kuvatkin jotka itselleni ovat tärkeitä, ovat toista luokkaa kuin entisellä otetut. Ärsyttävintä oli saada kikkailtua mobiilitunnistus ja näitä nykyajan muita hienouksia, joita on pakko olla lainassa olevaan malliin, mutta pienen pyörittelyn jälkeen sekin onnistui. Seuraavaksi kauiten käytin aikaa siihen, että keksin miten kameran laukaisuäänen saa pois päältä ja siihen, että saan näppäimistön värinän pois. Itselläni, kun ei ole puhelimessa musiikkia, joten se ei tullut esteeksi, pelit luultavasti tulisivat olemaan sitten mennyttä kalua, toki niihinkin saattaisi joku ohjelma olla, mutta ainahan sitä voi aloittaa alusta."

Eiköhän tuo päivitys kerro kaiken, ettei se uuden käyttöjärjestelmän opettelu ollut alkuunkaan niin vaikeaa kuin olin sen kauhukuvina päässäni maalaillut. Olen aina ollut tee ja opi ihminen, joten parin päivän puhelimen näpräyksellä olin sen kanssa sinut. Olin testipuhelimeeni tyytyväinen, mutta tiesin, että Huaweilla on malleja, joissa on vieläkin parempi kamera, lisäksi Mate 10 Liten kanssa itselläni isoimmaksi ongelmaksi tuli se, että se ei tukenut nopeampaa tiedonsiirtoa mahdollistavaa ominaisuutta. Tämä sitten ilmenikin niin, että esim. Instastoriesit saattoivat jäädä toisinaan junnaamaan paikoilleen. Katson niitä kuitenkin päivittäin, joten totesin, ettei se vastaisi tarpeitani. Huawein Mate 10 Lite on kuitenkin loistava vaihtoehto, jos etsit edullista puhelinta, jolla saa laadukkaita kuvia. Juttelin tästä ongelmasta PR-yhteydelleni ja mietimme yhdessä, että ehkä minun tarpeitani eniten vastaisi Huawein Mate 10 Pro. Vein toisen puhelimen takaisin ja sain tilalle tämän kuvissakin olevan Mate 10 Pron, jota olen käyttänyt toukokuusta asti. 


En tiedä oletteko huomanneet, mutta blogipostauksissani on ollut koko kesän paljon sekaisin niin järkkärillä kuin älypuhelimella otettuja kuvia? Laatu on niin hyvää, että puhelimen kuvat ovat priimaa jopa isoina blogikuvina. Mate 10 Prossa on Leican 20 + 12 megapikselin kaksoiskamera ja kuvanlaadun takaa RGB-värikenno optisella kuvanvakaajalla. Puhelimessa oleva 20 minuutin pikalataus on myös osoittautunut loistavaksi toiminnoksi, asia jota en osannut kaivata, mutta vasta käytössä tajunnut sen käytännöllisyyden. Puhelimessa on myös 128 GT:n muisti, joka on riittävä kuvilleni, musiikkia en itse puhelimella kuuntele, joten se ei täytä muistia. Viimeinen, mutta pieni asia jota osaan arvostaa on se, että Huawein puhelimiin tulee mukana suojakuori automaattisesti, joka helpottaa ohuen ja vähän liukaskuorisenkin puhelimen pitoa kädessä. Tähän asti olen aina joutunut ostamaan nuo suojakuoret puhelimiini erikseen. 

Jatkan myöhemmin toisessa postauksessa Mate 10 Pron kameraominaisuuksista lisää. Jos ette malta odottaa, niin mm. tämän postauksen kaikki kuvat ovat otettu Huawein Mate 10 Prolla. Huawein löydät Facebookista täältä ja Instagramista täältä.

Mitä ominaisuuksia arvostatte puhelimessa? Mikä puhelin sinulta löytyy ja miksi valitsit juuri sen?
 1. Olen niin iloinen, että tykästyit Huawein luuriin ja onhan se omppunaiselta paljon se. Omalla kohdalla ei ollut paluuta, kun aikanaa ostin Huawei 9 P luurin, rakastuin luurin käytön helppouteen ja tietenkin etenkin siihen kameran. Huawein kamera on omasta mielestä markkinoiden paras, en toki ole itse kokeillut muita brändejä, mutta mitä olen seurannut ystävien luurien kanssa käyttökokemuksia, verrattuna myös luurien hintaan ja kuvan laatuun.

  Huomenna omiin hyppysiin sukeltaa Huawei 20 P Pro ja ihan hullua, mutta on vallan perhosia vatsassa, niin kovasti odotan uusimman Huawein testaamista ja myönnettäköön erityisesti, että pääsen hifistelemään sillä mielettömällä kameralla.

  Huaweille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis kateellisena katselin pari vuotta sun kuvien laatua, niin alkoi mieli kääntymään. :D En silti uskonut, että oma mieli taipuisi täysin uuteen käyttöjärjestelmään yli 7 vuoden jälkeen.

   Nauti uudesta luuristasi. <3

   Poista
 2. Miulla on nyt pari vuotta vanha Samsung Galaxy J5 ja puhelimen vaihto edessä, koska tästä loppuu tila. Pitäisi uhrata joko Insta tai FB ja molempia tulee käytettyä :D

  Itse ostin tämän silloin, kun oli halvin ja nytkin etsin mahdollisimman halpaa, mutta muistia saisi olla ainakin tuplat (nyt 8GB).

  Tämä nykyinen menisi sitten iskälle, sillä on kuitenkin ainakin 15 vuotta vanha Nokia. Enkä usko, että hällä puhelimesta tila loppuisi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monissa Huaweissa muuten on, et niihin saa erillisen muistikortin, muistaakseni just Mate Litessä oli se, eli siihen saisi itselleen niin paljon tilaa kuin vain tarvii. :)

   Noi vanhat puhelimet on kyllä kestäviä, juuri uudet päivitykset, mitkä on osin tietoturvan kannalta pakko olla, tekee sen, että ei uudet luurit tule ikinä kestämään noin kauaa.

   Poista
  2. Miulla on tässä vielä vanhassa puhelimessa myös muistikortti, ongelma vaan on se, että laite ei aina sitä tunnista. Jos tunnistaa, niin kuvat menee siihen, jos kuvia tarvitsee (esim. Instaan), niin sepä ei välttämättä toimi. Raivostuttavaa? Kyllä :D

   Ja uusipuhelin ei muuta sitä seikkaa, että kaikkia sovelluksia ei voi sinne muistikortille laittaa :/

   Poista
 3. Minulla on Honor 10 puhelin, valitsen sen hyvän kameran takia ja siksi, että siinä on helppo ja tuttu käyttöjärjestelmä. Hyvin on toistaiseksi pelittänyt. Hyviä kuvia saa kyllä tuolla sinunkin puhelimella.
  Ihanaa uutta viikkoa Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä niin ymmärrän ton tutun käyttöjärjestelmän, uusi on aina pelottava, jos ei ole tekniikkanero. :D

   Ihanaa viikkoa Outi. <3

   Poista
 4. Mulla on työpuhelimena ilmeisesti tän brändin puhelin ja tunnustan, me ei mun työkamun kanssa yhtään tykätä niistä puhelimista :D Mun mielestä siinä on huono kamera, ja koska käytän sitä eri tavalla kuin omaa puhelintani, en ole päässyt sen kanssa "sinuiksi". Mutta sun ottamat kuvat esim. Instassa ovat pistäneet miettimään, että jatkanko seuraavalla puhelimella Samsungin kanssa, vai hyppäänkö tähän leiriin :D Samsungillakin on hyvä kamera, mutta mun mielestä siinä on se käyttöliittymä kankea, ja eron huomaa jos blogissani kuvat otettu puhelimella tai Olympuksella :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huaweissa jo siinä 300€:n matessa oli parempi kamera kuin mun vanhassa 800€ maksaneessa luurissa. :D Tässä toki sitten vielä aika monta astetta sitäkin parempi, jos tosi hyviä kuvia haluaa, puhelimesta pitää hivenen maksaa. Tiian kaikki blogi- ja instakuvat on kans muuten Huaweilla otettu, jos mieti uskallusta puhelimeen, josta et niin välitä. ;)

   Poista
 5. Mulla on käytössä Samsung Galaxy S8, minkä ostin reilu vuosi sitten heti kun se tuli myyntiin. Oon vähän sellanen, että tykkään ostaa aina jonkin brändin uuden lippulaivapuhelimen, kun uudelle luurille tulee tarvetta, vaikka ne maltaita maksaakin. Käytän kuitenkin sitten sen puhelimen myös ihan loppuun asti, kunnes sen tehot alkaa selkeesti heikentyä eikä se enää riitä omaan käyttöön :) Huaweista mulla ei oo kokemusta, mutta kaverit on noita kehuneet ja toi kuulostaa kyllä hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon ihan samanlainen käyttäjä, usein juuri ostohetkellä uusin, mutta sitten käytän puhelimen ihan loppuun asti, vaikka se tavallaan vanhentuu jo vuodessa, mutta en todellakaan vaihda sitä vuoden päästä. :)

   Poista
 6. Omppu-uskollinen täällä hei! Hyvä kamera, saa hyvin päivityksiä ja on tilaa. Sama puhelin pelannut jo kolme vuotta. Pieniä miinuksia älytön hinta, iso koko ( hankala taskussa ) ja se että ei saa omia soittoääniä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla omput kesti aina sen 3-4 tietokone ehkä 5, sit on pakko vaihtaa, kun ei tahdo jaksaa enää uusia päivityksiä, varsinkin jos tulee joku isompi ohjelmistopäivitys. Älypuhelimet on kaikki nykyään isoja, ei niistä oikein mikään taida mahtua kunnolla taskuun, paitsi jotkut tosi edulliset on vähän pienempiä kooltaan. :D

   Poista
 7. Voi aamen! Mä niin samaistun tuohon, että on stressaavaa ottaa käyttöön uutta luuria ja pelottaa aina, että kuinka sen kanssa pärjää. Välillä vaan on uskallettava ja kyllähän uusi on aina uusi:) Minulla on tällä hetkellä One plus 3 ja ollut puolitoista vuotta. Todella hyvä luuri ollutkin, jossa hinta ei ole niin tapissa, mutta hienouksia löytyy riittävästi ja tytär minulle tätä suositteli, koska oli itsekin sellaisen hankkinut.
  On tämä vaan, kun niin nopeasti menee nämä vuodet, että kohta taas on uuden hankinta:D
  Huaweista olen kuullut hyvää, vaikken olekaan itse testannut:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis todella stressaavaa ihmiselle joka ei tekniikasta sen kummemmin ole innostunut, vieläkin ihmettelen, miten sain tän blogin aikoinaan ihan omin avuin pystyyn. :D

   Poista
 8. Mulla on Huawein joku lite. Ehkä p9. Mutta sama arkailu oli käyttöjärjestelmän suhteen, ku puhelin vaihtu. Turhaanpa sitä stressas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä Huaweissa oli oikeasti yllättävän helppo, muutamaa juttua joutui hakemaan toiseen käyttöjärjestelmään oppineena, mutta muuten sujui nopeaan. :)

   Poista
 9. Mulla sanoi viime jouluna LG G3:n näyttösopimuksensa irti ja oli pakko hankkia uusi. Päätin, että en tällä kertaa satsaa puhelimeen rahallisesti kovinkaan paljon, kun käyttöikä tuntuu olevan sen pari vuotta ja risat olipa puhelin kallis tai ei. Hankin sitten Honor 8 Liten ja olen ollut muuten todella tyytyväinen, mutta kamera saattaa jumittaa toisinaan. Kuvien laatu on kyllä tosi hyvä ja kuvausominaisuuksiakin pystyy vaihtamaan mielin määrin. Muistia toki saisi olla enemmän, mutta poistelen turhia kuvia usein, jotta muisti ei täyttyisi liikaa. Androidista en luovu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo no toi just, et käyttöikä näillä on rajattu hintaan katsomatta, ainoa ero tulee sitten siitä paljon on valmis laittamaan rahaa, että mitä puhelimeltaan haluaa. Mulle just iso muisti on tärkeä, en jaksais yhtään renklailla. :D

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives