TOP5 Syksyn suosikkiseerumit kaikille ihotyypeille


Vuodenaikojen vaihtuminen on iholle rankkaa. Pintakuivalle iholleni vaikeimpia muutoksia ovat kesän muuttuminen syksyksi ja talven muuttuminen kevääksi. Kesällä iho on yleensä normaali ja kiukuttelukausi alkaakin siinä vaiheessa, kun syksyllä lämpötilan vaihtelut kasvavat. Samaan aikaan ihossa saattaa olla epäpuhtauksia, sameutta ja kuivuutta. Saatan hoitaa ihoani hyvinkin erilaisilla seerumeilla, riippuen siitä millaiselta iho juuri sinä päivänä tuntuu. Siinä missä ihon kiukuttelu ärsyttää, niin yksi hyvä puoli tästä seuraa, tämä on paras aika vuodesta testailla iholleni erilaisille ihoille sopivia tuotteita. 

*Kuvissa olevista tuotteista Esse ja Bioeffect omia, muut PR-näytteitä saatu blogin kautta. 


ESSE PROBIOTIC SERUM 30ML 115,90€

Essen probiotic seerumi on tarkoitettu erikoistilojen hoitoon. Seerumista olen saanut apua ihon herkkyyteen, kuivuuteen ja epäpuhtauksiin. Tämä on ollut jo parin vuoden ajan yksi lempiseerumeitani ja käytössäni aina silloin, kun ihoni kenkkuilee, sillä se vahvistaa ja tasapainottaa ihoa. Probiotic seerumi on eittämättä yksi tehokkaimpia seerumeita, mitä olen koskaan käyttänyt. Teho perustuu siihen, että sisältää yli miljardi elävää probioottia millilitraa kohti. Seerumi on vedetön ja öljypohjainen, elävät probiootit ovat seerumissa kapseloituna ja ne aktivoituvat päästessään kosketuksiin ihon kanssa. Tuotteessa on aivan huumaava makea jopa toffeemainen tuoksu, koostumus on paksuhkoa ja öljymäistä, puolikas pumppaus riittää helposti kasvojen ja kaulan alueelle. Esse suosittaa, ettei seerumin kanssa käytettäisi muita kuin Essen ihonhoitotuotteita. Minulle tämä ei kuitenkaan ole aina testailujeni takia mahdollista. Tämän vuoksi pidän huolen siitä, että voide minkä lisään seerumin päälle, ei sisällä alkoholia tai ei luonnollisia säilöntäaineita (tuhoaa probiootit), joten valitsen päälle aina alkoholittoman luonnonkosmetiikan voiteen tai suosikkini Essen Omega-voiteen, jota mm. Esse itse seerumin päälle suosittaa. 

Millaiselle iholle?

Ongelmaiholle.

INCI: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil*, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter*, Hydrogenated Vegetable Oil, Isoamyl Laurate, Sclero- carya Birrea ( Marula) Seed Oil, Lactobacillus, Tocopherol, Helianthus Annuus (Sun ower) Seed Oil, Ascorbyl Palmitate, Vanillin, Gamma Decalactone


BIOEFFECT EGF SERUM 15ML 135€

Bioeffectin EGF seerumi on tuote, jonka päälle en vielä muutama vuosi sitten ymmärtänyt. Tänä vuonna tuotetta uudelleen käyttäessäni mieleni muuttui, sillä seuraksella, että aloitin juuri toisen pullollisen. Mielestäni tästä tuotteesta hyötyy ehdottomasti eniten, jos iho on ikääntyvä tai todella kuiva. Seerumi sisältää ohrassa tuotettuja, iholle luonnollisia ihosolun kasvutekijöitä (EGF). Paksun geelimäinen tuoksuton seerumi, kosteuttaa ihoa syvältä, kiinteyttää, vahvistaa ihon rakennetta sekä supistaa huokosia. Hieman tahmeahkon koostumuksen vuoksi tykkään käyttää seerumia melkein ainoastaan iltaisin, sillä aamulla ennen meikin levitystä reilu vartin odotusaika tuntuu pitkältä. Tuotetta voi käyttää yksinään ilman mitään muita voiteita tai seerumeita. 

Millaiselle iholle?

Kuivalla ja ikääntyvälle.

INCI: Glycerin, aqua, sodium chloride, sodium hyaluronate, tromethamine, Hordeum vulgare seed extract, transgenic barley sh-oligopeptide-1 (EGF).



ANTIPODES WORSHIP SKIN DEFENCE ANTIOXIDANT SERUM 30ML 53,50€

Antipodesin kirkastava seerumi* toimii erityisesti epäpuhtaalla iholla. Itse en voi käyttää seerumia päivittäin, sillä se kuivattaa liiaksi pintakuivaa ihoa. Sen sijaan epäpuhtauksien ilmestyessä, seerumi toimii loistavasti pikahoitona, sillä tämän tehot imeä iholta talia suorastaan tuntuvat heti levityksen jälkeen. Ohut vesipohjainen seerumi jättää ihon mataksi, rasvoittuvan ihon omaava tykkää takuulla tästä ominaisuudesta. Kuten Essen seerumikin tämä on väriltään ruskeaa ja aamulla levittäessä kannattaa olla tarkkana, ettei tuotetta levitä liikaa. Iholleni tykkään käyttää tätä enemmän iltaisin, sillä epäpuhtaudet parantuvat tämän kanssa silmin nähden yön aikana. Tuoksu on marjainen, minusta tuoksuu ihan boysenmarjalta, jota seerumi sisältääkin. Muina vaikuttavina-aineina on käytetty mm. kiiviä ja Vinanza-viininrypäleuutetta. Koska seerumi sisältää paljon hyviä luonnollisia antioksidantteja, se sopii hyvin myös ikääntyvälle iholle.

Millaiselle iholle?

Rasvoittuvalle-, epäpuhtaalle-, seka- ja ikääntyvälle -iholle.

INCI: rubus idaeus (raspberry) water (Certified organic raspberry water), vitis viniferia (grapeseed) extract + actinesis chenensis (kiwifruit) skins + ribes nigrum (blackcurrant) seed extract + rubus ursinus x idaeus ( boysenberry) extract, (Vinanza Oxifend Plus, grapeseed, kiwi fruit skin, blackcurrant seed, boysenberry extract), actinesis chenensis (kiwifruit) skins (Vinanza Kiwi), vitis viniferia (grapeseed) extract (vinanza grape), gluconolactone, sodium benzoate (Geogard 221), Fragrances of boysenberries: natco certified Guar gum (Guar gum- certified organic), Xantham gum, Euterpe oleracea (fruit) oil (Acai berry), Plantacare 810UP, Tocopherol (Vitamin E)


LIERAC MÉSOLIFT SÉRUM 30ML 46€

Lieracin Mésolift seerumi* antaa heleyttä iholle. Tuote sisältää sekoituksen vitamiineja ja mineraaleja sekä hyaluronihappoa. Poistaa iholta sameuden. Tuotetta voi käyttää yksinään tai voiteen kanssa. Kaunis persikkaisen sävyinen ja hedelmäisen tuoksuinen seerumi tuntuu iholla miellyttävän kevyeltä ja raikkaalta. Imeytyy heti ja tekee ihosta pehmeän tuntuisen ilman silikonista tunnetta, jonka vuoksi käytän tätä yleensä aina meikin alla. Vaikuttavina aineina mm.veriappelsiiniuutetta, kalsiumia, kuparia, rautaa, sinkkiä, magnesiumia ja hyalyronihappoa. 

Millaiselle iholle?

Samealle ja elottomalle, kaikille ihotyypeille.

INCI: WATER (AQUA). GLYCERIN. CAPRYLYL GLYCOL. CITRUS AURANTIUM DULCIS (ORANGE) JUICE. CARBOMER. HEMATITE EXTRACT. ZINC GLUCONATE. POTASSIUM GLUCONATE. CALCIUM GLUCONATE. PROPYLENE GLYCOL. COPPER GLUCONATE. SODIUM SALICYLATE. MANGANESE GLUCONATE. MAGNESIUM GLUCONATE. SODIUM MANNURONATE METHYLSILANOL. SODIUM HYALURONATE. PANTHENOL. PYRIDOXINE HCl. TOCOPHEROL. RETINYL PALMITATE. HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL. TROMETHAMINE. SODIUM HYDROXIDE. PHENOXYETHANOL. SODIUM BENZOATE. TETRASODIUM GLUTAMATE DIACETATE. CITRIC ACID. FRAGRANCE (PARFUM). CHLORPHENESIN.POTASSIUM SORBATE. ORANGE 4 (CI 15510). RED 4 (CI 14700). BOTANICAL ORIGIN ( D'ORIGINE VEGETALE)


LOVELY DAY HYALURON + BLOOM TROPICAL HYDRATION NECTAR 30ML 31€

Lovely Day Hyaluron + Bloom Tropical Hydration Nectar -seerumi* – Ihanan täyteläisen tuntuinen, mutta silti helposti levittyvä ja imeytyvä, sekä raikkaan fiiliksen antava seerumi on ollut silkkaa rakkautta siitä lähtien, kun korkkasin tuotteen elokuussa. Tuoksu on todella mieto, en haista tässä mitään havaittavaa tuoksua. Seerumin pH-arvo on 5 ja se on pakattu täyteen ihoa helliviä raaka-aineita, jonka huomaa kyllä käytössäkin, sillä seerumi tekee ihosta hetkessä joustavan ja pehmeän. Tuotteessa on käytetty mm. kamomillan kukkaisvettä, babassuöljyä, hibiscuksen kukkauutetta, hyaluronihappoa ja niasiinia. En tiedä onko liian aikaista sanoa, mutta minun tekisi mieli silti sanoa ääneen, että tässä on tämän vuoden paras kosteteuttava seerumi. Sopii loistavasti myös meikin alle. 

Millaiselle iholle?

Kuivalle- ja sekaiholle.

INCI: Matricaria Chamomilla Flower Water, Aloe Barbadenis Fruit Juice, Glycerin, Coco Caprylate, Lactobacillus Ferment, Niacinamide, Sodium PCA, Opuntia Ficus-Indica Seed Oil, Hibiscus Sabdariffa Flower, Sodium Hyaluronate, Tocopherol, Hydroxyethylcellulose, Sclerotium Gum, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Sodium Benzoate*, Potassium Sorbate*, Citric Acid*

Löytyikö joukosta entuudestaan tuttuja tai kiinnostavia tuotteita? Mikä on lempiseeruminne tällä hetkellä?

*Esse ja Bioeffect omia, muut PR-näytteitä saatu blogin kautta. 






  1. Näistä tuttuja Bioeffect ja päätin siirtää seerumin testaamista talveen, jolloin iho on todella kuiva. Iltaisin minäkin, koska olen hätähousu, enkä jaksa odotella seerumin imeytymistä iholle. Toivon, että tulee iltakäytössä tekemään taikojaan.

    Ihanaa päivää Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Talvi on tosi hyvä aika testata Bioeffectiä, tosin mä tykkäsin siitä todella paljon myös kesällä öisin ainoana tuotteena, piti silloin ihon hyvin kosteutettuna. :)

      Ihanaa torstaita Tiia.<3

      Poista
  2. Mä en olekaan viime aikoina käyttänyt juurikaan seerumeita, vaan olen keskittynyt kosteuttavien kasvovesien ja essencejen kerrostamiseen iholle. Kuivuus alkaa tuntua jo tässä vaiheessa syksyä iholla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en oikeastaan kesällä käyttänyt muita kuin seerumeita, mutta voin kuvitella, että rasvoittumalla iholle hoitovedet ja essencet on olleet menneenä kesänä se juttu. :)

      Poista
  3. Mä lotraan seerumien kanssa läpi vuoden, enkä voisi kuvitella, ettei niin olisi. Käytän etupäässä the Ordinaryn seerumeita, jotka ovat erittäint toimivia ainakin omiin tarpeisiini, mutta niissä ei ole oikeastaan yhtään ylellisyys- tai hemmotteluefektiä. Pitänee varmaan joku hemmotteluseerumi hommata jostain;) Lovely Day kuulostaa nimensä ja sun kertoman perustella juuri sellaiselta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti joku hemmotteluseerumi kuulostaa hyvältä. Ordinarylla on kyllä kivan simppeleitä ja tehokkaita tuotteita, mutta joskus kaipaa vähän jotain luksuksempaa. :)

      Poista
  4. Lovely Day Hyaluron kuulosti mielenkiintoiselta ja sellaiselta, joka sopisi minun iholle. Tällä hetkellä käytössä on V10 seerumi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sr on aivan ihana, jos iho on kuiva, sopii myös meikin alle. :)

      Poista
  5. Mun yks kamu suositteli mulle tuota Lovely Dayta ihan koko sarjana, pitääkin tutustua siihen paremmin ☺ Mutta Bioeffect ❤ Mä ostin sen seerumin kun se oli tarjouksessa ja oon ihastunut! Tarvin sen oheen kosteusvoiteen mutta sitten sillä kombolla iho voikin ihan superhyvin, toki olisin toivonut seerumin auttavan myös epäpuhtauksiin/ihon kukkimiseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on tosta Lovely Daysta myös se "kasvovesi", sekin on tosi kiva, mut seerumi on mun ehdoton lemppari. :)

      Poista
  6. Mulla on tällä hetkellä jokin The Body Shopin seerumi käytössä ja se on ihan kiva, mutta tuo Lovely Dayn seerumi kiinnostaisi, sen ulkomuoto viehättää ja sisältökin vaikuttaa erinomaiselta talvea ajatellen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen Lovely Dayta tosi lämpimästi, se on ollut ehdottomasti tämän vuoden paras seerumituttavuus ja hintakin on varsin kohtuullinen, kun miettii mitä raaka-aineita siihen on pakattu. :)

      Poista
  7. Bioeffect ❤️ Käytin pullollisen viime maalis-huhtikuussa ja taidan ottaa taas käyttöön viimeistään marraskuussa.

    VastaaPoista
  8. Mun lemppari on nyt ehdottomasti Evolven epäpuhtaan ihon seerumi. Kohtuuhintainen, tehokas ja kepeä iholla. Syksy tekee tosiaan tuloaan aina keikauttamalla ihon kuntoa huonommaksi... Tuo Antipodes kuulostaa näistä mun jutulta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun Evolven lemppari on hyaluronihapposeerumi, mutta se ei liene mitenkään yllättävää. ;D Mä olen aivan varma, että tykkäisit Antipodesista, se on loistava itsellekin silloin, kun ihoon ilmestyy epäpuhtauksia.

      Poista
  9. Bioeffect ehdottomasti! Se minusta toimii ympäri vuoden:)

    VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives