Elämä on sattumien summa


Elämässä sattuu joskus outoja asioita. Usein jotkut tapahtumat voivat olla melkein käsittämättömien sattumien summa. Olen aiemmin kertonut täällä omista yliluonnollisista kokemuksista, joita elämäni aikana on tapahtunut muutamia. Viimeisin hieman jopa kylmiä väreitä aiheuttanut tapaus, ei ehkä ole yliluonnollinen, mutta se on melkoisten sattumien summa, joka pysäytti itseni taas miettimään miksi. 

22.8.2018

Olen kävellyt Rodoksella usein jo aikaisemmilla reissuilla tuon yllä olevan oven ohi. Se on kaunis Boutique hotelli Mascotin ovi. Ovi on viehättävä, mutta en ole ikinä pysähtynyt kuvaamaan sitä, koska tiedättehän, se ei ole sellainen vanha ja ränsistynyt, mitä tykkään kuvata vaan hyvin pidetty, vaikka kaunis onkin, mutta ei sillä tavalla mitä haluan kuvata. Jostain syystä tuona päivänä tuli tunne, että haluan ottaa siitä kuvan, otinkin monta kuvaa ja mielessä kävi, että kotiin päästyäni aion kyllä kurkata millainen hotelli on sisältä, koska se voisi olla kiva vaihtoehto tulevaisuudessa. Lopun lomaa unohdin koko oven. 

Tulin lomalta kotiin ja vasta monta päivää kotiintulon jälkeen, muistin yhtäkkiä hotellin oven kuvia selatessani. Klikkasin 31.8. illalla itseni Tripadvisoriin ja ihastelin persoonallista ja hyvin erikoisesti sisustettua hotellia. Kerroin miehellekin, että se on tosi kivan ja jännän näköinen sisältä.

En ole kuukausiin käynyt edes viikottain lukemassa iltapäivälehtiä netissä. Kuitenkin seuraavana päivänä 1.9. syystä tai toisesta klikkasin itseni Ilta-Sanomien sivulle ja luin tämän jutun Australialaisen Instagram-mallin mystisestä kuolemasta Kreikassa Kefaloniassa. Juttu kiinnosti, koska olin itse tullut juuri Kreikasta. Aloin katselemaan uutisessa olevia Instagram-kuvia, miten tutulta ne näyttivätkään. Tajusin kuvista heti, että malli oli ollut juuri Mascot hotellissa vain reilua viikkoa ennen kuin kuvasin oven. Minulla meni hetken kylmät väreet. Mikä todennäköisyys on kaikkeen tähän? Häviävän pieni, mutta niin kuitenkin tapahtui. Miksi? Minua tietenkin kiinnosti mitä Sineadille oikeastaan tapahtui. Tähän mennessä on selvinnyt, että hän kuoli hirttäytymällä, mutta selvää ei ole onko kuolema tapahtunut väkivallan vai tapaturman seurauksena. Surullinen tapaus, jonka muistan tästä lähtien varmasti aina, jos kävelen tuon oven ohi tai katselen lomakuviani. 

Mikä on oudoin sattuma joka sinulle on tapahtunut?

 1. Onhan näitä, mutta eräänä juhannuksena yhtäkkiä mieleeni tuli tuttavamme, joka oli hiljattain täyttänyt 50 vuotta. Kysyin mieheltäni, että oliko tästä miehestä kuulunut mitään, että minusta vahvasti tuntuu siltä, että hän on kuollut. Seuraavalla viikolla kävi ilmi, että tämä mies oli todellakin kuollut juhannuksena... Heli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, tää on oikeasti niin mielenkiintoista, että miksi tuo ihminen on juuri silloin tullut mieleesi.

   Poista
 2. Mä luin kans tuosta kuolemantapauksesta ja ajattelin silloin, että onpa outoa, että viime aikoina on useampi nuori some-julkkis kuollut traagisesti aivan yllättäen. Kyseiset henkilöt eivät kuulu niihin, joita itse olisin seurannut, joten en tiedä heistä mitään.
  Mulla ei ole kovin kummoisia outoja sattumia tapahtunut, ei ainakaan mitään kovin yliluonnollista ainakaan. Toisinaan, kun tulee mieleen joku henkilö menneisyydestä, jota ei ole pitkään aika ajatellut, niin kas kummaa, vähän ajan päästä törmääkin yllättäen ko. henkilöön vaikka kadulla tai jossain työhön liittyvässä tilanteessa tms. Tai sitten on näitä deja-vu -ilmiöitä, mutta niitähän on kaikilla, ja niille kai useimmiten löytyy jokin "luonnollinen" psykologinen selitys.
  Kivaa päivää Jonna<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis ilmeisesti tapahtunut paljon onnettomuuksia, että on kuvatessa selfietä yms. sattunut jotain. Kyllähän mä jo tolla viime reissulla katselin, kun aikuiset ihmisetkin meni auringonlaskua kuvaamaan ihan jyrkänteen reunaan, siinä jos sora lähtee jalkojen alta, niin se on menoa. Itse pysyttelin 30 metrin päässä reunasta. :D Tää Sinead on todella erikoinen juttu.

   Mukavaa päivää Sari. :)

   Poista
 3. Melkoinen sattuma. Omalta kohdalta ei nyt tule mieleen yhtäkään...

  Mukavaa torstaita, Jonna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle joskus aina sattuu näitä, enemmän silloin ennen kuin sairastuin masennukseen, nykyään harvemmin.

   Mukavaa torstaita Satu! <3

   Poista
 4. Kolmoskanavalla aina välillä pyörii mainosten välissä uutisjuttuja, ja kerran sivusilmällä luulin lukeneeni että Roger Moore on kuollut. Kyseessä oli kuitenkin joku muu henkilö, jota en kyllä muista, mutta olin kuitenkin pari päivää luulossa että Roger Moore on edesmennyt. Ei mennyt kuin viikko ja hän oikeasti kuoli. Mutta kyllähän sitä usein tulee vastaavia juttuja, kuten muistaa jonkun ihmisen vuosien takaa ja sitten seuraavana päivänä näkee hänet kaupassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla tapahtuu harvoin juuri ton suuntaisia, vaan enemmänkin just tällaisia, etten teen jotain ja sille tekemisille tulee vasta myöhemmin joku tarina jonkun muun kautta niin kuin tässä tapauksessa. Harvoin käy esim. niin, että ajattelen jotain henkilöä ja törmään siihen jossain (tätä on monella tutulla) vaan yleensä omat kaikki tekemiset saa uuden merkityksen vasta myöhemmin.

   Poista
 5. Tämä oli juttu, josta jäi vähän kyllä outo tunne päälle. Täälläkin muuten aina kuvataan ovia, ovat kyllä ihan taidetta.

  Oudoimmat jutut on ne muutamat etiäiset/sattumat jolloin olen nähnyt ennakkoon jonkun inhan tapahtuman ja se onkin toteutunut jossain muodossa.

  Kivaa iltaa Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo itselläkin outo fiilis tästä edelleen. Ehkä se helpottaa, kun kuolema on lopullisesti selvitetty.

   Onneksi en näe mitään ennakkoon, se olisi tosi pelottavaa. :o

   Mukavaa torstaita Tiia. <3

   Poista
 6. Jotenkin tuntui tuota lehtijuttua lukiessa, että kuolema olisi murha, vaikka se on itsemurhaksi lavastettu. Nyt ei tule mitään tapahtumaa mieleen itselläni, mutta varmasti niitä on ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo hieman samat fiilikset itsellä tai sit karsea onnettomuus.

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives