Mielenkiintoinen uusi retinoli – Medik8 R-Retionate Intense


Retinoli, retinoli, retinoli...

Ihoni suhtautuminen tähän tutkitusti tehokkaaseen kosmetiikan raaka-aineeseen ei ikinä ole ollut kovin yksiselitteinen. Ihoni toki rakastaan retinolia sisältäviä tuotteita, mutta niiden kanssa pitää olla varovainen ja käytön on omalla kohdallani oltava erittäin rajattua tai tuloksena on hilseilevä ja arka iho. Tähän asti edottomasti iholleni ovat parhaiten sopineet Verso Skincaren retinolia sisältävät tuotteet, joita ihoni on sietänyt hyvin. Itsehän tykkää käyttää retinolia sisältäviä tuotteita vain syksy -ja talviaikaan kuuriluontoisesti, sillä en halua altistaa ihoani kesäaikaan entistä enemmän auringonvalolle, vaikka suojakertoimia käytänkin.

"Retinoli on tutkitusti tehokkain kosmetiikan raaka-aine ihon ikääntymiseen ja juonteiden siloittamiseen."

Retinoli on tutkitusti tehokkain kosmetiikan raaka-aine ihon ikääntymiseen ja juonteiden siloittamiseen. Se tunnetusti nopeuttaa ihon pinnan uusiutumista, elvyttää kollageeni- elastiinituotantoa sekä hoitaa UV-säteilyn valovaurioita ja normalisoi talin tuotantoa. Parhaat tulokset saa usean kuukauden säännöllisellä käytöllä.

Käyttö kannattaa aina aloittaa varovasti, sillä retinoli voi aiheuttaa punoitusta, kuivumista ja näppyjä, toisten iho kuten omani, ei välttämättä ikinä totu retinolin joka päiväiseen käyttöön, mutta jo muutaman kerran käytöllä viikossakin kuukausien ajan saa tuloksia. Herkästä, allergisesta tai couperosa -ihoista kärsiville en retinolia suosittele. 

Retinolia kannattaa käyttää öisin, koska valo tunnetusti heikentää retinolin tehoa, lisäksi se altistaa ihon nopeammalle punoitukselle tai jopa palamiselle auringossa. Kyseessä on herkkä raaka-aine, joka hapettuu helposti, joten tuotetta ostaessa kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että se olisi pakattuna pumppupulloon tai tuubiin. Hyviin tuotteisiin on aina lisätty mukaan C- ja/tai E-vitamiinia, jotka suojaavat pakkauksen lisäksi tuotetta hapettumiselta.

*Tuote PR-näyte saatu blogin kautta.


Tällä hetkellä päivätyöni estää osaksi pressitilaisuuksissa käynnin, sillä työpäivinä en yksinkertaisesti pääse lähtemään kymmenien kilometrien päähän Helsiinkiin, jossa melkein kaikki tilaisuudet pidetään. Sitten jos minulla on viikolla vapaa, niin vietän sen usein mieluummin kotona seuraavan viikon blogipostauksia luonnostellen. Kodin ulkopuolisen työn vuoksi jouduin jättämään helmikuussa väliin erittäin mielenkiintoisen Medik8 -tilaisuuden. Välillä oikein harmittaa, jos kyse olisi itseäni todella kiinnostavasti aiheesta, kuten tuolla kertaa oli. Onni on kuitenkin ihanat ihmiset alalla, jotka ymmärtävät tämän hetkisen tilanteeni ja sainkin tilaisuuden jälkeen sähköpostia, jossa tiedusteltiin haluaisinko testata uutuustuotetta, kun en ollut päässyt paikalle. 

"Medik8 on saanut yhdistettyä tuotteeseensa kaksi huipputehokasta molekyylia."

Medik8 lanseerasi helmikuussa uuden mullistavan R-Retionate Intense -retinol-tuotteen. Medik8 on saanut yhdistettyä tuotteeseensa kaksi huipputehokasta molekyylia kristallistabiloidun Retinalhyden joka tunnetaan siitä, että se ei ärsytä yhtä paljon ihoa kuin retinoli, lisäksi ainesosa sisältää antibakteerisia ominaisuuksia ja se on tunnetusti paras A-vitamiini akneen taipuvaiselle iholle. Tähän on lisäksi tuotteessa yhdistetty Retinyl Retionate, joka on kahdeksan kertaa tehokkaampaa kuin tavallinen retinoli. Näiden lisäksi pulloon on pakattua keramideja, E-vitamiinia, yhdistelmä erikokoisia hyaluronihappoja, kuparipeptidiä sekä porkkanansiemenöljyä, josta tuote saa myös kauniin värinsä sekä tuoksunsa. Eli tuotteeseen on pakattua oikeastaan kaikki aineet, joita jopa ihotautilääkärit suosittelevat. Esim. keramidit ovat hyviä korjausaineita iholle. Medik8 itse suosittelee tuotettaan jopa herkälle iholle, mutta itse pyytäisin siitä huolimatta ensin näytteen.


Kevyen voidemainen tuote on väriltään hennon oranssia ja tuoksu on mieto. Tuotteen käyttö suositellaan aloitettavan todella varovasti ensimmäisen kahden viikon aikana kaksi kertaa viikossa, jonka jälkeen kahden viikon joka toinen päivä ja vasta sitten tuotetta suositellaan käytettäväksi joka ilta. Otin tuotteen pari viikkoa sitten käyttöön, koska halusin pitää iholleni vielä viimeisen retinol-kuurin ennen kesää. Päätin juuri ensimmäisen kahden viikon jaksoni, jossa olen käyttänyt tuotetta vain kaksi kertaa viikossa. Tämä viikko on ensimmäinen, jolloin käytän tuotetta joka toinen ilta. Kaksi ensimmäistä viikkoa sujui hyvin, ihoni ei hilseillyt, mutta aina kun olin illalla laittanut tuotetta, huomasin aamulla kasvoillani selvän eron. Iho näytti sileämmältä ja tasaisemmalta. Tämä aiheuttaa helposti sen, että määrää tekisin mieli välittömästi lisätä, mutta olen vuosien saatossa oppinut läksyni. Retinol-illat ovat olleet helppoja ihonhoitoiltoja, sillä puhdistuksen jälkeen aina tuote mitä olen iholleni pistänyt on tämä voide, muistattehan, että tällaiset tuotteet ovat lisättävä aina ensiksi puhdistetulle iholle ja vasta sen jälkeen voi halutessaan lisätä päälle jonkin voiteen. R-Retionate Instensen kanssa en kuitenkaan kokenut tätä tarpeelliseksi, sillä voidemainen tuote on itsessään tarpeeksi täyteläistä, koska siinä on käytetty silikonijohdannaista, se muodostaa iholle hengittävän kalvon ja estää ihon pinnalla kosteuden haitumista. Antaa sellaisen liukkaan tunteen, jonka vuosi koen, etten tarvitse muita tuotteita. Tulen myöhemmin keväällä kirjoittelemaan lisää fiiliksiä ja siitä miten ihoni reagoi joka iltaiseen käyttöön, sekä tietenkin loppufiilikset tuotteesta. 

Tuote on todella arvokas 259€/50ml, mutta toisaalta ymmärrän tämän, kun katson sisällysluetteloa: hyaluronihappo, keramidit ja retinolit ovat sisällysluettelon alkupuolella. Tuotetta voi tilata Medik8 omasta verkkokaupasta täältä tai ostaa jälleenmyyjiltä

Aqua (Water), Caprylic/Capric Triglyceride, Glycerin, Butylene Glycol, Isododecane, Squalane, Cetearyl Alcohol, Dimethicone, Polylactic Acid, Sodium Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Cyclodextrin, PPG-12/SMDI Copolymer, Phenoxyethanol, Phytosterols, Cholesterol, Sodium Hyaluronate, Ceramide EOP, Ceramide NP, Ceramide AP, Cholesteryl Nonanoate, Linoleic Acid, Palmitic Acid, Canola Oil, Ethylhexylglycerin, Tocopheryl Acetate, Daucus Carota Sativa (Carrot) Seed Oil, Rubus Chamaemorus (Cloudberry) Seed Oil, Pentylene Glycol, Retinyl Retinoate, Retinal, Polyhydroxystearic Acid, Citrus Limon (Lemon) Peel Oil, Vanilla Planifolia (Vanilla) Fruit Extract, Citric Acid, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil, Polyglyceryl-3 Polyricinoleate, Citrus Aurantium Amara (Bitter Orange) Leaf/Twig Oil, Sorbitan Olivate, Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Fruit Oil, Citrus Nobilis (Mandarin) Peel Oil, Isostearic Acid, Phytosphingosine, Zingiber Officinale (Ginger) Root Extract, Lecithin, Carbomer, C12-16 Alcohols, Caprylyl Glycol, Cananga Odorata Flower (Ylang Ylang) Oil, Sodium Lauroyl Lactylate, Litsea Cubeba (Verbena) Fruit Oil, Ethyl Ascorbic Acid, Pelargonium Graveolens (Geranium) Oil, Lonicera Japonica (Honeysuckle) Flower Extract, Stearic Acid, Lonicera Caprifolium (Honeysuckle) Flower Extract, Xanthan Gum, Lactic Acid/Glycolic Acid Copolymer, Hydrogenated Lecithin, Sodium Polyaspartate, Acacia Decurrens (Black Wattle) Flower Extract, Boswellia Carterii (Frankincense) Oil, Cedrus Atlantica (Atlas Cedar) Bark Oil, Glyceryl Caprylate, Salvia Sclarea (Clary Sage) Leaf Oil, Vetiveria Zizanoides (Vetiver) Root Oil, Phenethyl Alcohol, Disodium EDTA, Copper Heptapeptide-14 Pantothenate, Heptapeptide-15 Palmitate, Phenylpropanol, Polyvinyl Alcohol, Titanium Dioxide, Alumina, BHT, Linalool, Limonene, Citral, CI 14700 (Red 4).


Käytättekö retinolia?

*Tuote PR-näyte saatu blogin kautta.


  1. Vaikuttaa todella tehokkaalta tuotteelta ja nyt on dramaattinen ja tehoa tehostava ulkoasukin. Harmittaa, etten itse myöskään päässyt tilaisuuteen, täältä kaukaa ei myöskään aina vaan pääse ja on muita menoja.

    Ihanaa tiistaita Jonna. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ulkoasu on tosi kiva, päivällä käytettävässä tuotteessahan se on valkoinen, joten sopivat kivasti yhteen. Ainakin heti jo yhden kerran jälkeen pystyy aamulla näkemään eron, mutta enemmän odotan sitä, miltä iho näyttää esim. toukokuussa ja miten oma iho tulee kestämään joka päiväistä käyttöä.

      Aurinkoista tiistaita Tiia. <3

      Poista
  2. Vaikuttaa tehokkaalta ja tarpeeseen olisi. En ihan halpaa kosmetiikkaa hanki, mutta tuo kyllä on jo yli hintakynnykseni..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri tuon hinnan takia haluan testata tän kunnolla loppuun asti, mut siihen menee vielä muutama kk, mutta kerron sitten, onko hintansa arvoinen tuote. Jos ihoni ei ala hilseilemään edes joka päiväisessä käytössä, niin sitten olisin itse valmis maksamaan, koska sellaista retinoli-tuotetta ei vielä toistaiseksi ole tullut itselle vastaan.

      Poista
  3. Upea pakkaus tässä! Mä käytän retinolia harvakseltaan, mutta näin keväällä, kun aurinko paistaa jo komeasti niin olen vähän säikky, etten vain aiheuttaisi iholle mitään haittaa, vaikka toki aurinkovoide on käytössä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä on kyllä tosi onnistunut ulkomuoto, huomiota herättävä, mutta hyvä säilyttää kaapissa, ei vie paljon tilaa, koska on litteä. Mä en kanssa käytä retinolia kesällä, mut syksyllä ja nyt on itsellä vielä viime hetket käyttää. :)

      Poista
  4. Käytän jatkuvasti retinol-tuotteita, enkä varmasti suostuisi olemaan enää ilman. Onneksi löysin sellaiset retinol-tuotteet, että iho kestää ne.
    Medik8-retinolia on käyttänyt joskus aikoinaan, mutta tämä uusi innovaatio on tietysti aivan huikea loikka taas eteenpäin. Hinta vaan on sellaisissa sfääreissä, että päästä huippaa!
    Mielenkiinnolla jään odottamaan jatkopostausta miltä tämä on vaikuttanut sinusta pidemmän päälle.

    P.S. Kiitos Jonnan mahtavasta ylläristä, joka tuli minulle sähköpostitse tänään. Oot ihana<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On oikeasti melkoista salaapoliisityötä löytää ne sopivat retinol-tuotteet omalle iholle. Oma ratkaisu on ollut se, etten käytä päivittäin ja sitten kesällä annan iholle lepoa. Sulla onkin niin kaunis iho, että ei ole vaikea arvata, että retinolilla on varmasti oma vaikutuksensa.

      Musta on ihan mahtavaa, että näitä uusia innovaatioita tulee, juuri sitä mitä me hivenen herkempiä retinolille olevat ollaan kaivattu.

      Eipä kestä Sari. <3 Tulit vaan heti mieleeni.

      Poista
  5. Varmasti tehokas tuote ja upea pakkauskin.Aika arvokas kyllä, ylittää minunkin kipurajan mutta silti mielenkiintoista lukea kokemuksia.

    Ihanaa iltaa Jonna ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoitan tästä ihan senkin vuoksi ihan kahdessa osassa kokemuksia, koska hinta on sen verran korkea, että jos joku ostoa harkitsee, haluaa varmasti lukea tuotteesta kokonaisvaltaisesti.

      Mukavaa iltaa Maikku. <3

      Poista
  6. Tehokkuus on varmasti taattu tällä tuotteella. On muuten aika tyylikäs pakkauskin.
    Ihanaa iltaa sinulle Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katsotaan, kun saan testailut loppuun. Olen todella vahvasti tämän kannalla, jos edes joka iltainen käyttö ei saa ihoa hilseilemään, toistaiseksi kaikki hyvin.

      Mukavaa viikkoa Outi. <3

      Poista
  7. Tuolla hinnalla hinta-laatu ei vain voi kohdata. Jos haluaa pelkästään tehokasta retinoiinia, sitä saa ihotautilääkäriltä hintaan 15€/tuubi. Miedompia retinoleja löytyy monelta merkiltä ihan alle parilla kympillä, mm. The Ordinarylta, samoin hyaluronihappoa ja C-vitamiinia. Jopa kalliiksi mielletty Drunk Elephant on tätä yli puolet halvempi. En näe mitään syytä sille että tuote maksaa näin paljon - hinnassa on niin paljon ilmaa että maksat pelkästä brändistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse en oikein näe, että Medik8 kohdalla voisi maksaa brändistä, se ei ole Chanel tai Dior, ei oikein ole sellainen mistä puhutaan, kutenpa vaikka edullisemmasta Ordinarysta, joka on brändännyt itsensä edullisemmalla hinnalla huomattavasti paremmin kuin Medik8, joka tuskin on yhtä monelle tuttu.

      Toki tuotteessa maksaa sisällyksen lisäksi moni muukin asia niin kuin aina kosmetiikassa. Mm. se, että tässä on pystytty ensimmäistä kertaa yhdistämään samaan tuotteeseen Retinalhyde ja Retynyl Retionate. Eli kaksi erilaista retinolin lähdettä. Lisäksi brändi on kehitellyt tuotetta 10 vuotta (palanut rahaa) ja hakenut sille kolme patenttia, jotka eivät todellakaan ole ilmaisia, sekä tietenkin pakkaus pelkän sisällön lisäksi. Sellaista kosmetiikkatuotetta ei markkinoilla ole, missä ei olisi ilmaa välissä, pitäähän yritysten saada voittoa.

      Onneksi kosmetiikka on siitä kivaa, että me voimme valita mitä ostamme omilla rahoillamme, eikä kyse ole edes kenenkään hengestä. :) Toinen tykkää käyttää 250 euron naamiota, toinen 10 euron, eikä kummassakaan ole mitään väärää.

      Poista
  8. Tämä on huikea tuote ja juuri tuolla illassa ollessa oikein vasta tajusin, miten upeasta tuotteesta onkaan kyse. Olen samassa vaiheessa kuin sinä, eli nyt on joka toinen ilta käytössä ollut tämä tuote. Ihana kun jopa minun iho näyttää tykkäävän tästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellinen koetus tulee olemaan se, kun käytän joka ilta. Yhtäkään retinolituotetta ei oma ihoni ole kestänyt joka ilta, joten jos tämä kestää niin ihme on tapahtunut. :) Eikös sulla ollut couperrosaa, jolle yleensä edes ei suositella retinolia, joten vaikuttaa hellävaraiselta kuten lupaa.

      Poista
  9. Kuulostaa erittäin mielenkiintoiselta, mulla vähän sama juttu niin retinolin kuin esim. happojen kanssa, less is more :D Nyt oon innostunut glykolihappokasvovedestä ja sain taas oppia läksyn, ei joka ilta :'D :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hapot on tosiaan toinen, ei sovi mullekaan joka päivä saatika edes montaa kertaa viikossa, pitää rajoittaa. Mä niin tajuan, glykolihapon vaikutuksiin jää koukkuun, mut tuhoisin seurauksin. :D

      Poista
  10. Jonna, mitä tapahtui sitten kun olit ehtinyt käyttää pidempään, toimiko tuote, onko hintansa arvoinen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tavallaan vaikeaa määrittää, mikä on hintansa arvoista, kaikki on kiinni siitä mitä haluaa tuotteelta. Medik8 toimi hyvin, kuten retinolituotteen kuuluukin. En tätäkään pystynyt ikinä käyttämään monena päivänä peräkkäin kuten en muitakaan retinolituotteita, mutta se johtuu ihostani, joka ei vaan täysin siedäty retinolille.

      Tästä ei lopulta kuitenkaan tullut niin suurta suosikkiani, enkä ostaisi tuotetta uudestaan. En kuitenkaan nähnyt niin suurta eroa ihossani verrattuna muihin käyttämiini retinolituotteisiin, että näkisin järkeväksi maksaa hintaa, vaikka tuotteeseen on pakattu todella loistavia raaka-aineita. Ehkä olisi vaatinut toisenkin pullollisen?

      Omat retinolisuosikit ovat tällä hetkellä Paula's Choicen 1% retinol booster, joka muuten myös sisältää myös keramideja, sekä La Roche Posayn Redermic Retinol.

      Toivottavasti tästä oli apua. :)

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives