Tunteita herättävä Kora Organics Turmeric Brightening & Exfoliating Mask


Kora Organicsilta ilmestyi hetken aikaa sitten uusi tuote Turmeric Brightening & Exfoliating Mask*, joka on kuoriva naamio, joka lupaa elvyttää ja kirkastaa ihoa. Olen tykännyt todella paljon tähän asti käyttämistäni sarjan tuotteista, joten PR-toimistolta lähetetty uutuustuote pääsikin nopeasti testiin.

Kora Organicsin tuotteet ovat ECOCERT-sertifioitua luonnonkosmetiikkaa ja niiden pohjalla on superfoodiksikin kutsuttua noni-hedelmästä saatavaa noniuutetta. Erikoiseksi sarjan tekee se, että jokainen tuote energisoidaan ruusukvartsilla.

*Tuote PR-näyte saatu blogin kautta.


Kuoriva naamio on vähintäänkin jännittävän näköistä vihreänruskeaa emulsiota, jossa on paljon pieniä, mutta rouhealta tuntuvia kuoriva rakeita, jotka ovat ruusunmarjan siemeniä. Kädelle laittaessa värin jälkeen kiinnittää eniten huomiota tuotteen tuoksuun. Se on todella piparminttuinen ja siinä onkin käytetty piparminttuöljyä. Vaikka piparminttu eteerisenäöljynä ehkäisee epäpuhtauksia ja tulehduksia sekä tasapainottaa talin tuotantoa, niin raaka-aineen valitseminen näinkin voimakkaana kuin tässä, on silti aika riskaapeli valinta. Piparminttuöljy on tunnettu siitä, että se ärsyttää todella helposti ihoa. Tämä kannattaakin ottaa huomioon, jos tuotteen meinaatte ostaa. Suosittelen ensin pyytämään näytteen ja katsomaan miten ihonne reagoi, sillä piparminttu on todella voimakas (edes yksikään käyttämänä jalkavoide ei ole koskaan tuoksunut näin vahvasti piparmintulle), että itselläni alkoi vedet valumaan silmistä aluksi, kun laitoin naamion kasvoille. Ihoni ei kuitenkaan piparmintusta ärsyyntynyt, vaan lähinnä tuotteen hyvin piparminttuinen tuoksu ärsytti silmiäni. 

Jos kuitenkin unohdetaan tuo mielipiteitä jakava piparminttu, niin tämä on varmasti yksi tehokkaimpia ihonhoitotuotteita, mitä olen koskaan käyttänyt. Aloe vera -pohjaisessa naamisossa on piparminttuöljyn lisäksi käytetty kurkumaa, joka kirkastaa ihoa. Tehokkaita papaijaentsyymeitä, jotka poistavat ihon pinnalta kuollutta ihosolukkoa. Haapapuun kuorta joka luonnon omana salisylaattina kuorii ihon pintaa entsymaattisesti, sekä ruusunmarjan siemeniä, jotka toimivat mekaanisena puhdistuksena. 

Turmeric Brightening & Exfoliating -naamio levitetään aavistuksen kosteille puhtaille kasvoille. Annetaan vaikuttaa 5-15 minuuttia, jonka jälkeen tuote poistetaan kasvoilta pyörivin liikkein veden kanssa. Tuotetta voi käyttää 2-3 kertaan viikossa, mutta itse en voisi edes kuvitellakaan noin ahkeraa käyttöä, enkä kyllä suosittele muillekaan, sillä kyseessä on todella tehokas tuote. Omalle iholleni sopiva tahti on pari kertaa kuussa, mutta jo tuo määrä saa ihon näyttämään todella kirkkaalta ja heleältä.

"Olen tykännyt naamiosta todella paljon, mutta itselleni tämä oli melko tunteita herättävä."

Piparminttuhan viilentää ja elvyttää verenkiertoa, joten kasvot tuntuvat naamion jälkeen raikkaita. Kuorivia partikkeleita on todella paljon, joten jos tykkäät kunnon mekaanisesta kuorinnasta kasvoilla, niin tässä on potkua siihenkin tarpeeksi entsymaattisen kuorinnan lisäksi. Itse en ole pitänyt naamiota kuin tuon 5 minuuttia, koska silmäni vuotavat sen verran piparmintun voimakkaasta tuoksusta, etten halua ärsyttää silmiäni enempää. Pois huuhtelun jälkeen iho on kirkas ja tuntuu pehmeältä, eikä lainkaan kuivalta, joka on jopa hivenen yllättävää. 

Olen tykännyt naamiosta todella paljon, mutta itselleni tämä oli melko tunteita herättävä. En lainkaan kiellä, etteikö minua ärsyttäisi se, että muuten näin loistavaan tuotteeseen on tarvinnut tunkea niin helposti ihoa ärsyttävää (ja silmiä) raaka-ainetta kuin piparminttuöljyä, koska ilman sitäkin tämä olisi erittäin toimiva tuote ja samalla vähemmän allergisoiva.

INCI: Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice*, Quartz, Rosa Canina (Rose Hip) Seed Powder*, Maranta Arundinacea (Arrowroot) Root Powder*, Lactobacillus Ferment, Bambusa Arundinacea Stem Powder, Camellia Sinensis Leaf Powder*, Glycerin^, Cetearyl Alcohol, Benzyl Alcohol, Rosa Canina (Rose Hip) Fruit Oil*, Carica Papaya (Papaya) Fruit Extract*, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Wax, Populus Tremuloides Bark Extract, Lactobacillus, Morinda Citrifolia (Noni) Fruit Powder*, Sclerotium Gum, Curcuma Longa (Turmeric) Root Powder*, Sodium Stearoyl Glutamate, Cetearyl Glucoside, Juniperus Virginiana (Cedarwood) Oil, Cananga Odorata Flower Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Citrus Limon (Lemon) Peel Oil, Mentha Piperita (Peppermint) Oil*, Cocos Nucifera (Coconut) Fruit Extract, Salicylic Acid, Water/Aqua/Eau, Sodium Phytate, Tocopherol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Potassium Sorbate, Ascorbyl Palmitate, Glucose, Alcohol, Sorbic Acid, Limonene**, Linalool**. *Ingredient from Organic Farming. ** From essential oils. ^Made using organic ingredients.



Onko Kora Organicsin tuotteet tuttuja? Mitä mieltä olette piparminttuöljystä kasvotuotteissa?

Kora Organicsin tuotteita myy mm. Stockmann. Naamion suositushinta 49€/100ml.



*Tuote PR-näyte saatu blogin kautta.








  1. Mä ostin tän testiin jokin aika sitten ja oon tykännyt tosi paljon! Ihosta tulee tosi pehmeä ja hehkuva :) Mulla on herkkä iho, mutta en saanut myöskään mitään reaktiota tästä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että jonkun muunkin herkkä iho ei tämän tuotteen tujusta piparmistusta ole ärsyyntynyt! Näitä ei voi ikinä tietää ja siksi kannattaa aina testata, voi vaikka sopiakin. :)

      Poista
  2. Okei piparmintusta huolimatta kiinnostuin, sillä viime vuoden sykähdyttävin luonnonkosmebrändi itselleni oli juurikin Kora. Joten ehkä kannattaisi miettiä tätä. <<3

    Ihanaa sunnuntaita Jonna. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sä kyllä tykkäisit, sähän rakastat raikasta fiilistä. ;)

      Mukavaa sunnuntaita Tiia. <3

      Poista
  3. Kora Organicsin tunnen vain nimeltä. Ohhoh, en tiennytkään, että piparminttuöljy tuoksuu niin vahvasti, että vedet valuu silmistä. En ole tainnut käyttää piparmittuöljyä sisältäviä ihonhoitotuotteita, ei ainakaan tule ihan heti mieleen. Tuo muistuttaa yhtä DeVitan mutanaamiota, jota en voinut käyttää kasvoillani kuin alle minuutin, koska silmien valuminen oli niin voimakasta. Taidan kiertää kaukaa piparminttutuotteetkin;)
    Kivaa sunnuntaita Jonna<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo siis todella vahva, vahvempi kuin yhdessäkään jalkavoiteessa jota olen käyttänyt ja sitten kun naamio on kuitenkin tuossa aika lähellä silmiä niin voi huh. Ihan solkenaan alkaa juosta, kun se alun pahin tymäkkyys vähän haihtuu, silmätkin hivenen onneksi rauhoittuvat. Jännä kuulla, että jollakin toisellakin juuri silmiin vaikuuttaa tuo haju yhtä voimakkaasti.

      Mukavaa sunnuntaita Sari. <3

      Poista
  4. Apua, mun silmät alkoivat henkisesti valua kuin luin postausta :'D Mulla on herkät silmät ja esim. eräs alkoholia sisältävä peel off-naamio sai silmät vuotamaan. Mutta kaipa tässä on sit meinattu, että piparminttu auttaa epäpuhtauksiin mutta varmasti vähempikin olisi riittänyt. Pakkaus on kaunis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, todellakin olis. Mähän en alkoholin (säilöntäaine) voi käyttää moniakaan luonnonkosmetiikan ripsivärejä, koska monissa on tosi paljon alkoholia säilöntäaineena, niin silmät alkaa vuotamaan niistä heti ja kun niistä 99,9% ei muutenkaan pysy, niin ne valuu samantien poskille. :D

      Pakkaus on kyllä todella upea. <3

      Poista
  5. Multa on kanssa tulossa tästä arvostelu ja vaikka oon itse ihan rakastanut kyseiseen tuotteeseen, en voi ihan joka nassulle myöskään tuota tuubia suositella. Itsehän rakastan piparminttua ja olen aina ihan rakkaudessa kun käytän tuota naamiota.. vaikka ulkonäkö muistuttaakin vauvan kakkaa ja ruusukvartsi on mun kohdalla vähän hömppää. :D Kora on ollut overall tosi kova luonnonkosmetiikan saralla! Hyvin kitetytetty postaus ja ihanaa viikkoa! xx

    Laura / Laura Loukola Beauty Blog

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, ulkonäkö tuotteella on tosiaan kuin vauvankakkaa, voisiko tästä sanoa, että tää on kultaa käärittyä kakkaa? :D

      Poista
  6. Kuulostaa ihmeelliseltä, että sitä piparminttua on pitänyt niin paljon laittaa tuohon kuorintaan: No, tämä ei varmaankaan mulle sit ole, sillä uskon, että tuo piparminttu ärsyttäisi ihoani aivan liikaa. Harmi:(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä sitä on tosiaan aika paljon, vaikka onkin INCI:n jälkipuoliskolla, sen verran kuitenkin, että omatkin silmät alkavat vuotamaan, iho ei onneksi ole moksiskaan. :)

      Poista
  7. Mä tykkään piparmintun tuoksusta ja on muutenkin kiinnostava tuote, mutta pitäisi ehdottomasti nuuhkaista ensin ostamista :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin tykkään ja tykkään syödäkin piparminttukarkkeja. :p

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives