Maailman paras vartalovoide – Cattier Paris Body Lotion


Olen usein tunnustanut, että en ole lainkaan yhtä tunnollinen vartalon ihon hoitaja kuin mitä olen kasvojen. Harrastan kyllä kuivaharjausta, mutta siinäpä se melkein onkin. Kuivaharjauksen kanssakin kannattaa pitää maltti mielessä, sillä mekaaninen hankaus voi kuluttaa ihon suojakerrosta. Tämä voi muuttaa sarveissolujen keratiinin laatua, jolloin kosteuden haihtuminen ihosta lisääntyy ja iho kuivuu. Kuivaharjauksen lisäksi vartalon ihostani rasvaan usein vain kuivalta tuntuvia kohtia tarpeen vaatiessa. En todellakaan harrasta koko kropan rasvausta joka kerran suihkussa käynnin jälkeen. En vaan näe tätä järkeväksi, jos ei iho sitten huuda kuivuuttaan. 

"Seuraava vinkki voi kuulostaa ällöltä."

Seuraava vinkki voi kuulostaa ällöltä, mutta lopetin jo vuosia sitten joka päiväiset kokovartalosuihkut. Tämän jälkeen vartalon ihoni muuttui aika pikaisestikin selvästi tasapainoisemmaksi ja rasvauksen tarve väheni huomattavasti. Luin aikoinaan lehdestä miten eräs ihotautilääkäri suositteli, että suihkussa olisi hyvä käytä 2-3 päivän välein. Liiallinen suihkussa käynti ei ole välttämättä hyväksi, mutta tuota harvempi peseytyminen voi aiheuttaa bakteerien ja lian kerääntymistä iholle aiheuttaen tulehduksia. Tottakai jos syystä tai toisesta päivän aikana hikoilen, menen suihkuun, enkä noudata parin päivän välein rytmiäni. Varsinkin kesällä aurinkovoiteiden käytön vuoksi, suihkussa on käytävä päivittäin. Talvella sen sijaan, jos en ole päivän aikana hikoillut, pesen aina iltaisin vain kainalot, jalat ja intiimitpaikat. En kuitenkaan astele suihkun alle kastelemaan vedellä koko kroppaani, saatika, että hankaisin sitä suihkugeeleillä. Vartalon ihoni voi yksinkertaisesti näin paljon paremmin.


Tarvitsen kuitenkin tästäkin kikasta huolimatta vartalovoidetta varsinkin talvisin. Kesällä taas aurinko kuivattaa ihoa ja joudun automaattisesti myös usein käymään kuumuuden ja aurinkovoiteen käytön vuoksi päivittäin suihkussa. Huomaan sen heti ihossani, joka tämän vuoksi suorastaan huutaa rasvaa. 

Minulla on ollut jo vuosia käynnissä täydellisen vartalovoiteen metsästys. Muutamia suosikkeja joita ostan yhä uudestaan ovat mm. Biothermin Lait Corporel, NAFHAN Vartaloemulsio ja Globe Hopen Silkki. Apteekkituotteista kropalle luotan Aqualan L:n voimaan. Kokeilen silti jatkuvasti uusia ja koitan löytää jotain vielä parempaa.

Millainen hyvä vartalovoide sitten on?

Omaan makuuni täydellinen voide ei ole liian paksu. Sen pitää imeytyä hyvin ja nopeasti. Ihon pinnan pitää tuntua levityksen jälkeen pehmeältä ja hyvin kosteutetulta, mutta ei lainkaan tahmealta tai rasvaisen oloiselta. Tuoksua saa olla, mutta mielellään mieto. Koska käytän tuoksuja, enkä halua, että vartalovoide hallitsee niiden tai sekoittaa niiden tuoksumaailmaa. Pakkauksen pitää olla toimiva, purkkiin pakatut voiteet saavat niskakarvani nousemaan pystyyn. Jokaisessa tähän astisessa suosikissani on joku pieni vika, mikseivät ne ole täydellisiä omaan makuuni. Kolme ensimmäiseksi luettelemaani ovat kaikki aavistuksen liian ohuita. Jos iho on tosi kuiva ja karhea esim. kyynerpäistä, niiden teho ei aivan riitä. Aqualan L taas vaan on omaan makuuni tylsä ja jään aina kaipaamaan siitä elämystä, minkä taas saan kolmesta muusta. 

Sain aikoinaan Cattier Parisin maahantuojalta sarjan vartalovoiteita testiin. Kävikin niin, että yhteen niistä rakastuin niin paljon, että minulla on jo toinen itse ostamani pullo menossa. Testiin saamissani tuotteissa minua ihastutti heti alkuun se, että ne olivat pakattuina isoihin 500 ml:n pumppupakkauksiin. Kyse on sertifioidusta luonnonkosmetiikasta ja silti voiteille luvataan 12 kk:n säilyvyys avaamisesta, mikä on ihan huikea aika. Lisäksi iso pullo maksaa alle 20 euroa, jota pidän edullisena hintana laadukkaasta tuotteesta. Ainoa huonopuoli on se, että näin isoa pakkausta ei voi ottaa matkalle mukaan. Onneksi pumpusta saa helposti pumpattua tuotetta matkapakkaukseen niin halutessaan. 

Kun testailin tuotteita, olin aivan varma, että tästä kookoksen ja vaniljan tuoksuisesta ei ainakaan tule suosikkiani. Ihan sen vuoksi, että yleensä nuo kaksi tuoksua ovat liian hallitsevia muiden tuoksujen käyttäjälle. Olin väärässä. Cattier Parisin Kookos-vanilja Vartalovoiteessa on huumaava, mutta tarpeeksi lempeän pehmeä tuoksu joka viipyilee iholla hetken. Tuoksu on juuri oikeanlainen, sillä se ei tuoksu nenään vasta kuin sitten, kun laittaa nenän kiinni ihoalueeseen, mihin sitä on levittänyt. Lopulta tämäkin haihtuu. Voide tuoksuu pehmeälle vaniljalle, aivan aavistuksen kookokselle, mutta haistan tässä myös ripauksen suklaata – kaloriton jälkkäri. Tuoksu on luonnollinen, ei lainkaan liian imelä tai esanssinen.

Pullon kyljessä lukee englanniksi Body Lotion, mutta olen maahantuojan kanssa samaa mieltä ja kutsun tätä vartalovoiteeksi. Minulle emulsio on ohutta melkein maitomaisen lirua koostumukseltaan, esim. Biothermin Lait Corporel on emulsiota, mutta Cattier on kermaisen pehmeää voidetta. Levittyy iholle helposti, tekee ihosta heti pehmeän ja sileän. Hoitavuus riittää kuivimpiinkin kohtiin. Olen rasvaillut tällä iltaisin myös kantapäitä. Ainesosaluettelo voiteessa on kivan lyhyt. Pulloon onkin pakattu paljon hyviä ihoa kosteuttavia raaka-aineita kuten – auringonkukkaöljyä, glyseriiniä, jojobaöljyä sekä kookosöljyä. Cattierin vartalovoide on ECOCERT-sertifioitu.

INCI: Aqua, Helianthus Annuus Hybrid Oil*, Caprylic/Capric Triglyceride, Sorbitan Stearate, Glycerin, Simmondsia Chinensis Seed Oil*, Stearic Acid, Methyl Glucose Sesquistearate, Cocos Nucifera Oil*, Vanilla Planifolia Fruit Extract*, Aloe Barbadensis Leaf Extract*, Xanthan Gum, Benzyl Alcohol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Tocopherol, Lactic Acid, Citric Acid, Parfum, Linalool.


Vartalovoidetta voi ostaa maahantuojan omasta verkkokaupasta täältä.

Mikä on suosikki vartalovoiteesi ja miksi?



  1. Mä selailin just hetki sitten Cattierin valikoimaa ja tää kiinnitti mun huomion, sillä kookos ja vanilja on juuri niitä tuoksuja, joista itse pidän! Mulla on tällä hetkellä käytössä Cattierilta se sheavoita sisältävä vartalovoide ja oon siitä tykännyt tosi paljon. Tän pidän ehdottomasti myös mielessä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä on vielä todella onnistunut kookoksen ja vanilja tuoksu ja mä haistan tässä kyllä ihan suklaata ja kaakaotakin. <3 Se sheavoita sisältävä on myös tosi hyvä, mutta tää on silti lemppari. :)

      Poista
  2. Nämä Cattierin Body Lotionit on kyllä tosi hyviä. Koostumus on juuri sopiva - ei liian ohut, ei liian tuhti. Ja pumppupullo on käytössä siisti. :)

    Mulla on muuten sama tapa, eli käyn suihkussa tarpeen mukaan, mutta kuitenkin lähes joka päivä edes pikaisesti. Olen myös huomannut, että iho pysyy parempana, kun ei harrasta liian voimakkaita pesuaineita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin ovat! Tässä on varmasti onnistunein kookos-vaniljatuoksu mitä missään tuotteessa, kerrankin ei omaan nenääni liian voimakas.

      Hih, hyvä, että joku muukin. Todellakin pysyy, itseasiassa peseytyessä ei aina edes pitäisi käyttää muuta kuin vettä, varsinkaan jos ei ole hikoillut. Itse olen löytänyt luonnonkosmetiikalta ehkä ne hellävaraisimmat pesuaineet ja käytän niitä, myös philosophyn suihkugeelit koen melko hellävaraisiksi, jos haluaa nauttia tuoksumaailmasta. :)

      Poista
  3. Kiitos vinkistä :) Täydellisen vartalovoiteen etsintä jatkuu yhä. Mulle tärkeimpiä asioita vartalovoiteissa on tuoksu ja se tuntu minkä se jättää iholle :) Tämän hetken suokkarit on L'occitanen Almond Milk ja Patykan Almond Blossom <3 Mutta se niiden hinta.... yyyyyh. Nämä tuoksulliset voiteet sopii siihenkin hyvin etten voi hirveenä hajuvesiä käyttää koska tuoksuherkät kanssaihmiset :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä todellakin löytyy myös se tuoksupuoli. Itseäni on tosi vaikea miellyttää vanilja-kookostuoksulla, mutta tässä se on sopivan pehmeä eikä liian voimakas, juuri sellainen minkälaiseksi itse tekisin ton tuoksun. Mäkin muuten tykkään L'Occitanen Almond Milkistä ja Patykat nyt on <3. Tällä Cattierilla on hintaa huomattavasti vähemmän kuin Patykalla. :D Olen itse jostain syystä paljon pihimpi tuotteiden kanssa joita laitetaan vartalolle kuin mitä pistän kasvoille. :D

      Poista
  4. Mä otin vasta käyttöön tän saman body lotionin ja tykkään sen neutraalista tuoksusta ja pumppupullosta. Mun iholle se vain imeytyy tosi hitaasti, ei siis puhettakaan että voisi pukeutua heti rasvauksen jälkeen mutta muuten tykkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietin, että pistätköhän voidetta liikaa? Luonnonkosmetiikan vartalovoiteiden kanssa näissä paksummissa koostumuksissa pitää olla määrän kanssa aika tarkka. Itse käytän esim. tätä Cattierin voidetta reilusti vajaa puolet siitä määrästä, mitä lutraisin esim. jotain Niveaa tai Dovea, koska hyvin pieni määrää riittää pitkälle. Välillä olen ajatuksissani laittanut liikaa ja silloin iho ei ole välittömästi ollut pehmeä ja pukeutumisvalmis. Mut oikealla määrällä ei mitään ongelmaa. :)

      Poista
    2. Syy selvisi, mulla on sittenkin saman tuoteperheen sheavoita sisältävä rasva ja siitä se johtuu. Sheavoi imeytyy ainakin mulla aina todella hitaasti.
      Nuo putelit on lähestulkoon identtiset, piti ihan tarkistaa omani ja löytyihän se eroavaisuus.

      Poista
    3. Maikku jee, mahtavaa, että hoksasit yhteyden. Koska se miten kuvailit miten sulla käyttäytyy, ei vastaa yhtään sitä, miltä tää tuntuu iholla. Sheavoihan on tosi paksua ja superkosteuttavaa, sitä tässä ei tosiaan ole. :)

      Poista
  5. Mä olen todella laiska kropanrasvaaja, niinpä sellaiset suihkutettavat jutut voisivat olla mulle omiaan... vaikka jaksaiskohan niitäkään edes käyttää?;)
    Kropan rasvausta harrastan vain puolipakon edessä eli jos alkaa varsinkin sääret tuntua kuivilta, niin sitten pitää tehdä jotain. Jalkarasvaa anturaosalle tosin käytän joka ilta, se on semmonen hampaiden pesua vastaava itsestäänselvyys. Niin, suihku on jokailtainen juttu, en voisi olla ilman... tai no, voisin kai joskus olla ilmankin;)
    Hyvät kropparasvaehdotukset otan tietysti ilolla vastaan ja tässä taas uusi tuttavuus tulikin.
    Kivaa iltaa Jonna<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin rasvaan jalat joka ilta, mut koko kroppa yhtä tuskaa. :DJoten I feel you.

      Ihanaa viikonloppua Sari. <3

      Poista
  6. Täällä toinen tyyppi, joka ei välttämättä käy joka päivä suihkussa! Mäkin huomasin, että se vaikutti ihoon positiivisesti. En myöskään suihkussa käydessäni jynssää kroppaa miten yltimaalisesti :D Mä olen myös laiska vartalon hoitaja, jotenkin kun sen kanssa ei ole ongelmia, en näe miksi sitten sitä täytyisi erityisesti puunatakaan. Nyt oon yrittänyt jalkojen hoitamisen suhteen skarpata, samoin käsien. Mun suosikkivartalovoide on Laveran se kofeiinia sisältävä, jossa on ihanan minttuisen colamainen tuoksu :D Korresilla on myös ihanat vartalovoiteet :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee muitakin. :D Joskus mietin, että kun monet käy kaksikin kertaa päivässä, että kuinkahan ällöltä sitä kuulostaa, mutta hei säästetään vettä samalla. Ekoteko. LOL :D Jalkoja ja käsiä mäkin hoidan, mut koko kroppa on haastellista. Laveran vartaloemulsiot on musta kans tosi kivoja, mut tää on täyteläisempi ja siksi parempi.

      Poista
  7. Ulkonäön perusteella en tarttuisi tähän purkkiin heti, mutta laitanpa korvan taakse. :) Mun suosikki on ehkä Patykan maitomainen lotion <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää ei ulkonäöllään koreile, mutta sisus on kultaa. <3

      Poista
  8. Tällä hetkellä koko meidän perheen ihovoiteena on käytössä Eucerin AtoControl Lotion. Ihoni on ollut tosi herkillä koko kevään ja tämä tuote on auttanut esim. rauhoittamaan ihon kutinaa.
    Kivaa loppuviikkoa sinulle Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myydäänkö Eucerinie muuten vielä Suomessa? Mietin, kun se piti jossain vaiheessa poistua.

      Ihanaa viikonloppua Outi. <3

      Poista
  9. Tää kuulostaa tosi ihanalta, tuoksukin just mun makuuni! Oon yleensä tosi laiska rasvaamaan kroppaa, mutta yritän tsempata ja rasvata ainakin aina suihkun jälkeen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lupaan, että on ihana. Olen tosi kriittinen vartalovoiteiden suhteen. Jännintä on, etät vaniljan tuoksuhan ei ole edes mikään lempparini, vaikka siitä tykkään, mutta tässä syy on varmaan se vanilja, kookoksen ja nenääni myös suklaan liitto, mikä on täydellinen. :)

      Poista
  10. Luin jutun jo eilen, mutta oli pakko testailla ensin omaa ennen, kuin kommentoin. Tosin oma on eri tuoksulla. Kyllä tämä on ihana ja ei kutita lainkaan. Oma tuoksu hyvin perinteiselle luonnonkosmetiikalle, mutta ei ikävällä tavalla. Tiedät inhoni niitä yrttisiä tuoksuja kohtaan. Tuoksu on raikas, ehkä aavistuksen sitruksinen. Mutta ehdottomasti täytyy hankkia tuo sinun tuoksuversio, sillä olen vähän ns. täynnä tuota samaa tuoksumaailmaa luonnonkosmetiikassa ja tuo kookos vanilja kuulostaa aivan fantastiselta.

    Iso peukku pumppupullolle, isolle sellaiselle. Suht edukkaalle hinnalle, ottaen huomioon pullon koon. Miten ihanasti rauhoittaa ihoa ja aah ei yhtään kutise. Näitä kroppavoiteita voi koko sydämestä suositella ja hyvinkin saattavat itselläkin päästä sinne parhaimpien kärkeen ja pääseekin.

    Ihanaa viikkistä Jonna. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun pitää kokeilla ehdottomasti tämä, täähän ei tuoksu luonnonkosmetiikalle lainkaan, ei millään tavalla. Tiedän, että tykkäisit!

      Huomasit varmaan, että omissa lemppareissa oli puolet luonnonkosmetiikkaa, juurikin tuon takia, että ne rauhoittavat ihon välittömästi, koska niihin on pakattuna älyttömästi kosteuttavia raaka-aineita.

      Ihanaa viikonloppua Tiia. <3

      Poista
  11. Mä kävin ennen suihkussa joka päivä kunnes vähensin joka toiseen päivään. Muutokseen totuttelemissa meni hetki, mutta iho ja vesilasku kiittää. Etenkin talvella hirvittäisi pestä itseään joka päivä, koska kroppani on niin kuiva. Mulla onkin kaapissa Cattierin voidetta, joten tämä pääsee testiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu, talvella ei voi kuvitellakaan käyvän joka päivä. Ihoa alkaisi kiristelemään siihen malliin, et huh. Kerrohan sit mitä tykkäsit, vaikka blogissa. :)

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives