Viisi ihonhoitosuosikkia Dr. Hauschkalta

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: DR. HAUSCHKA

Dr. Hauschka on ensimmäinen luonnonkosmetiikkabrändi mitä olen käyttänyt. Muistan, kun joskus 90-luvun loppupuolella luin naistenlehdestä, miten Madonna vannoo tuotteiden nimiin ja kiinnostuin. Ajattelin, että jos tuotteet kelpaavat Madonnalle, ne kelpaavat minullekin. Madonna tänäkin päivänä haastatteluissa usein mainitsee Dr. Hauschkan tuotteita, kun häneltä kysytään ihonsa hoitamisesta. Ikonin suosikkeihin lukeutuu mm. jo klassikoksi luettava Ruusuvoide. Eräs omakin suosikkini, joka esiintyy tässäkin postauksessa, on myös Madonnalla ahkerassa käytössä. 

Reilussa kahdessakymmenessä vuodessa on tapahtunut paljon, mutta koko tuon ajan Dr. Hauschka on kuulunut elämääni. Se on pysytellyt siellä vahvasti jopa sen jälkeen, kun aloitin kosmetiikkaan painottuvan blogini kirjoittamisen, jonka kautta olen testaillut varmasti satoja ihonhoitopurkkeja vuosien mittaan. Kun pidän jostakin tuotteesta "jemmavarastoa", ei ole epäselvyyttä siitä, että tuote lukeutuu "holy grail" -tuotteisiini. Ne ovat myös niitä tuotteita, joiden pariin palaan aina kun haluan rauhoittaa ihoani muiden tuotteiden testijaksojen välissä. Miksi sitten näin? Yksinkertaista – Dr. Hauschkan tuotteet toimivat. Näen aina niitä käyttäessäni ihoni kunnon paranevan, mutta tämän lisäksi ne tasapainottavat ja rauhoittavat.

Olen vuosien aikana kirjotellut Dr. Hauschkasta blogissani, mutta en ole oikeastaan raottanut brändiin liittyviä mielenkiintoisia puolia. Miten se eroaa muista? Mitkä ovat sen vahvuuksia? Mikä siinä on niin erityistä?

Juuret löytyvät lääketieteestä. Rudolph Hauschka perusti aikanaan lääketehtaan, jossa valmistettiin luonnonmukaisia lääkkeitä. Valikoimaa laajennettiin myöhemmin myös kosmetiikan puolelle. Lopulta Dr. Hauschka näki päivänvalon vuonna 1967. Muutama vuosi tuon jälkeen kosmetiikan tuotekehittelyssä mukana ollut kosmetogi Elisabeth Sigmund koulutti ensimmäisen Dr. Hauschka-kosmetologin. 

Dr. Hauschkan kosmetologikoulutus on jotain aivan erityistä. Kuuntelin todella kiinnostuneena, kun Ihohoitola Lupauksen Ida-Maria valotti minulle hieman taustoja siitä. Koulutuksessa ihmistä ajatellaan aina psykofyysisenä kokonaisuutena, jonka takia hoidoissa kohdataankin asiakas aina syvällisesti ja laaja-alaisesti. Myös kosketus on tärkeässä roolissa, sillä laadukas kosketus on empaattista, syvällistä ja läsnä olevaa. Tämän voi tuntea hoidossa käydessä. Olen aivan varma, että juuri tämä tekee Hauschkan hoidoista kaikista rentouttavimpia ja kokonaisvaltaisimpia elämyksiä kasvohoitojen saralla, mitä olen ikinä kokenut, tehokkuuden lisäksi tietenkin. Kosmetologit käyvät läpi pitkän teoriakoulutuksen sekä käytännön harjoittelujakson varsinaisen kosmetologikoulutuksen päälle. Koulutuksen etenemistä valvotaan näyttötutkinnoilla. Eikä tämä jää tähän. Kun kosmetologi on valmistunut Dr. Hauschka-kosmetologiksi, tämänkin jälkeen taitoja on kerrattava, sillä heidän on suoritettava uusi näyttökoe kahden vuoden välein. Näin voidaan varmistaa, että ammattitaidon taso on aina korkea. Koska koulutus on vaativa, kosmetologeja on Suomessa vähän. Koulutuksesta ja siihen sisältyvästä filosofiasta voisi kirjoittaa vaikka täysin oman juttunsa. Jätänkin sen seuraavaan kertaan ja siirryn raaka-aineisiin ja suosikkituotteisiini.

Dr. Hauschkan vahvuutena on aina ollut rohtokasvitietous. Raaka-aineina käytetäänkin mahdollisimman pitkälle WALA:n omassa laajassa 4,5 hehtaarin puutarhassa kasvatettavia yli 150 erilaista rohtokasvia. Viljely tapahtuu biodynaamisena viljelynä pitkälti käsivoimin. Kylvö ja sadonkorjuu ajoitetaan aina luonnon omaan rytmiin. Tuloksena saadaan kestäviä ja terveitä kasveja. Rytmisellä menetelmällä valmistetaan myös kosmetiikkatuotteissa käytettäviä öljyuutteita sekä vesi- ja alkoholipitoisia esansseja. Kosmetiikkatuotteille onkin myönnetty NATRUE-sertifikaatti. Dr. Hauschka on irtisanoutunut eläinkokeista kosmetiikassaan käytettävien valmisteiden yhteydessä jo perustusvuonna 1967. Työntekijät ovat usein mukana tuotekehittelyssä osallistumalla yrityksen sisäisiin käyttötesteihin. Lisäksi tuotteet testataan riippumattomissa tutkimuslaitoksissa ennen tuotteiden markkinoille tuloa dermatologisin testein. Osallistujat ovat vapaaehtoisia henkilöitä ja testit takaavat tuotteiden hyvän siedettävyyden.

Olen vuosien aikana käyttänyt melkein kaikkia Dr. Hauschkan ihonhoitotuotteita. Ainoastaan muutamat vartalohoitotuotteet ovat sellaisia, joihin en ole ehtinyt sormiani upottaa. Sen sijaan kasvotuotteiden osalta esiin on noussut vuosien aikana helposti lueteltavia suosikkeja. Voisin tehdä helposti Top10 -listauksen, mutta pysytellään tällä kertaa niissä viidessä tuotteessa, jotka minulta löytyvät aina varastosta. 


Facial Toner -Kasvovesi – Ensimmäinen Dr. Hauschkan tuote, johon koin totaalirakastumisen. Sen hienojakoinen suihke on tänäkin päivänä kosmetiikkamaailman aatelia. Harvoja suihkepulloon pakattuja tuotteita, joita oikeasti voi suihkauttaa suoraan kasvoille ja levittää sen jälkeen voiteen, vaikka valmistaja suosittaa vielä painelemaan veden kasvoille tämän jälkeen. Kasvovesi leviää tasaisena hienona suihkuna koko kasvojen alueelle. Käytän tuotetta myös meikin päällä raikastamaan kasvoja päivän aikana. Kesällä ihana virkistämään, talvella kosteuttaa kuivaa ihoa. Tällä tuotteella myös Madonna virkistää kasvojaan päivän aikana. Sopii niin herkälle, normaalille, kuivalle kuin uusiutumista kaipaavalle iholle. Tekee ihosta rauhoittuneen, tasapainoisen ja pehmeän. Tuoksu on miedon yrttinen ja raikastava. Tehoaineina toimivat taikapähkinä ja masmalo, jotka aktivoivat ihon aineenvaihduntaa. Kasvovesi säätelee ihon kosteustasapainoa. 


Daily Hydrating Eye Cream -Silmänympärysvoide – Kuinka moni vielä muistaa, miten hyvin silmänympärysvoide pärjäsi blogin sokkotestissä? Kahdeksan voiteen joukosta Dr. Hauschkan Silmänympärysvoide tuli sijalle 1! Sokkotestaajat kuvailivat vuonna 2016 tuotetta näin:

Jaana
"Levittyvyys: Levittyy hyvin, imeytyy melko nopeasti.
Koostumus: Voidemainen paksuhko koostumus.
Tuntu iholla: Tuntuu raikkaalta.
Yleinen fiilis: Perinteinen sy-voide.
Muuta: Hyvin mieto, yrttimäinen tuoksu; lyhyellä käytöllä vaikea sanoa onko huomattavia vaikutuksia."

Mia
"Levittyvyys: Hyvä. Meikin alla tämä oli yksi ehdottomista suosikeistani. 
Koostumus: Voidemainen.
Tuntu iholla: Plussaa siitä, että voide sai tummuudesta kärsivät silmänaluset heti virkeämmiksi ja vaaleammiksi.
Yleinen fiilis: Tuoksu oli todella mieto.
Muuta: Tätä haluan lisää!"

Minä:
"Levittyvyys: Levittyy iholle kuin silkki.
Koostumus: Paksuhkon voidemaista.
Tuntu iholla: Jättää raikkaan ja pehmeän fiiliksen.
Yleinen fiilis: Mieto Dr. Hauschkalle tyypillinen hieman yrttinen tuoksu. Kosteuttaa todella hyvin.
Muuta: Itselleni meikin alla hieman liian hoitava, mutta öisin käytettynä ihana."

Testistä on kulunut aikaa pian kolme vuotta ja olen tänä päivänä hivenen eri mieltä tuosta viimeisestä kommentistani tuotteesta. En koe Silmänympärysvoidetta edes päiväsaikaan liian hoitavana. Tänä päivänä tuote suorastaan hulahtaa ihooni ja jättää meikille kivan tartuntapinnan. Meikki näyttää todella hyvältä tämän päällä, koska hienot juonteet ovat näkymättömämmät.

Silmänympärysvoiteen vaikuttavista aineista löytyy raikastava ja virkistävä cocktail ruusuvettä, ananasta, rohtosalkoruusua ja kehäkukkaa. Macadamiapähkinäöljy ja tyrnin kasviöljyt suojaavat sekä tasoittavat silmänympärysihoa. 


Clarifying Clay Mask -Savinaamio – Savinaamiot saattavat olla haastavia kuivalla ja herkällä iholla, mutta Dr. Hauschkan Savinaamio sopii jopa herkälle iholle, vaikka sitä suositellaan pääsääntöisesti epäpuhtaalle ja tulehduksille herkälle iholle. Käytän naamiota pääsääntöisesti syväpuhdistuksena pintakuivalle iholleni, kun en haluaa rasittaa sitä kuorinnoilla. Iso purkki sisältää runsaasti tuotetta, joka kestää omalla käyttötahdillani pienen ikuisuuden. Naamiota suositellaan käytettäväksi 1-2 kertaa viikossa. Yksi kukkurallinen teelusikka sekoitettuna teelusikalliseen vettä riittää koko kasvoille. Jos haluat levittää naamion kaulalle ja dekolteelle, suosittelen kahta kukkurallista tuotetta. Koostumus on oikea, kun seos on pehmeää ja voidemaista, joten vettä kannattaa lisätä vähitellen. Naamion annetaan vaikuttaa puhtaalla iholla kymmenisen minuuttia, jonka jälkeen se huuhdellaan pois huolellisesti lämpimällä vedellä. Apuna voi käyttää kosteaa puhdistussientä. Itse tykkään tehdä puhdistustyön sormin, sillä se on iholleni hellävaraisin keino. Kuivan ja herkän ihon omaavan kannattaa lyhentää vaikutusaika vajaaseen viiteen minuuttiin. 

Naamion vaikutusaikana tykkään itse suihkutella päälle kasvovettä, jotta naamio pysyy erityisen joustavana. Savinaamion jälkeen lisään päälle vielä aina jonkin hoitavan naamion esim. Rauhoittavan naamion.

Vinkki!

Veden sijasta sekoitan naamion sekaan Dr. Hauschkan omaa kasvovettä. Joskus ennen juhlia jos haluan oikein luksushemmottelun, olen sekoittanut jauhetta jopa tehokuuriin. Hoitavamman naamiosta saa sekoittamalla mukaan vaikka tipan kasvoöljyä, vain mielikuvitus ja ihon omat toiveet ovat rajana. 

Saven lisäksi naamio sisältää köynnöskrassin ja taikapähkinän yhdistelmän, joka irrottaa ja sitoo ihon kuona-aineita. Punoitus lievittyy ja iho rauhoittuu selvästi.


Soothing Intensive Treatment -Tehokuuri 03 herkälle iholle – Tehokuurit ovat sarjan todellisia helmiä ja luksustuotteita. Ne ovat myös ainoa tuote, joita voi ostaa tällä hetkellä vain hoitoloista. Kuureja löytyy viittä erilaista eri ihotyypeille. Suositus on, että niitä käytettäisiin 28 päivän kuureina. Olen vuosien saatossa todennut, että herkän ihon tehokuuri on loistava tasapainottamaan, kirkastamaan ja rauhoittamaan ihoani. Käytän sitä useamman kerran vuodessa kuuriluontoisesti. Tuotetta suositellaan suihkutettavan kasvoille aamuisin ja iltaisin 4-5 painallusta. Sopii myös meikin alle tai päälle rauhoittamaan ja virkistämään. Mustaa turmaliinia, jääruohokasvia, masmaloa, suolavettä ja ruuvettä sisältävä kuuri tasapainottaa ihoa uskomattoman tehokkaasti. Kutsun tätä tuotteeksi, jolla saa iholle etelän loman vaikutukset kotona. Tuotteessa on raikas ja mieto, mutta ei lainkaan yrttinen tuoksu. 


Rose Day Cream Light -Kevyt Ruusuvoide – Tuote on vilahdellut blogissani enemmän kuin mikään muu Dr. Hauschkan tuote, eikä suotta. Kevyt Ruusuvoide on kevennetty versio Dr. Hauschkan klassikkotuotteesta Ruusuvoiteesta. Sopii meikin alle loistavasti talviaikaan, yövoiteeksi kesällä, vaikka yövoiteet eivät kuulukaan brändin filosofiaan. Olen käyttänyt matkoilla tätä myös kosteuttavana kasvonaamiona. Laitan voidetta paksun kerroksen puhdistetulle iholle ja annan vaikuttaa 20 minuuttia. Tämän jälkeen poistan ylimääräiset kasvopaperilla. Ihosta tulee pehmeä, vahvistunut ja rauhoittunut. Pehmeän täyteläinen, mutta kevyt voide tuoksuu tietenkin ruusulle.  Sisältää ruusun, rohtosalkoruusun ja masmalon yhdistelmää, joka vahvistaa ihoa. Ruusuvesi, ruusuvaha ja ruusun uutteet tasapainottavat. Avokado, rohtosalkoruusun juuri ja seesami- ja manteliöljy auttavat pitämään yllä ihon kosteustasapainoa. Sopii hyvin herkällä iholle. 

Dr. Hauschkan tuotteita voi ostaa Dr. Hauschka –hoitoloista, Sokoksista, Emotion-myymälöistä, Stockmanneilta sekä Ruohonjuuresta. Tehokuurit myytävänä vain hoitoloissa sekä 15.4. avattavassa upeassa uudessa Lupaus Puodissa Iso Roobertinkatu 9 Helsinki, joissa aina paikalla ammattilainen opastamassa oikean Tehokuurin valinnassa. Lisäksi haluan vinkata, että huhtikuussa Sokoksissa ja Emotioneissa kaikki Dr. Hauschka -tuotteet -20%. Loistava tilaisuus tutustua sarjaan, jos et ole ennen kokeillut. Ja tietenkin oiva mahdollisuus vanhoille asiakkaille täydentää varastojaan edullisin hinnoin.

Onko Dr. Hauschka tuttu? Suosikkituotteita?



  1. Dr. Hauschkalta tuttua on vain ruusuvoide, jota en kokenut mitenkään erityisen ihmeellisenä. Yritin saada sen kulutettua vaan äkkiä alta pois;) Olisi pitänyt ehkä kokeilla tuota naamiokikkaa, niin siinä se olisi ehkä toiminut paremmin. Ruusuvoide oli jopa minun makuuni liian paksua ja tönkköä, eikä siinä ollut mukavaa ruusuisuutta, vaan enemmänkin raskas fiilis.
    Toneri voisi olla tällä hetkellä meikäläisen heiniä.

    Kivaa sunnuntaita Jonna<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on tosi paksua. Suosittelen kyllä lämpimästi kokeilemaan Light-versiota, sen koostumus on täysin eri maata. ^_^ Pidän sitä monikäyttöisempänä, siksi Light on suosikkini.

      Mukavaa sunnuntaita sinnekin Sari. <3

      Poista
  2. Nyt tuli sellaisia tuotteita, joita en ole ikinä kokeillut, joten innolla luin. Luulen, että tuo sy-voidekin voisi olla ihana. Löytyy kyllä suosikkeja Hauschkalta, rakastan sitä puhdistusvoidetta, jossa on jännä rusinamainen tuoksu, se vaan on niin hyvä.

    Ihanaa sunnuntaita Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Etkö ollut yhtäkään? Jopa sattui, tiedän sun kuitenkin käyttäneen Hauschkaa. Puhdistusvoide on tosi monen lemppari, vaikka se on aika erikoinen tuote. Oma lemppari Hauschkan putsareista on puhdistusmaito, täydellinen!

      Aurinkoista sunnuntaita Tiia. <3 (ainakin täällä alkaa paistelemaan juuri)

      Poista
  3. Ihan outo merkki minulle. Hyvältä ja laadukkaalta kyllä kuulostaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Dr. Hauschkan tuotteissa on todella hyvä hinta/laatusuhde. Ne sijoittuvat luonnonkosmetiikan hinnoissa keskivaiheille.

      Mukavaa sunnuntaita!

      Poista
  4. Tuttu sarja kyllä. Omat suosikit juurikin tuo kasvovesi, Silmäluomibalsami ja puhdistusvoide 💞👌

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi moni tykkää just tuosta Balsamista, mikä on hauska kuulla, koska se on hieman erilaisempi tuote. ^_^

      Poista
  5. Kiva postaus hyvistä tuotteista. Pitääkin mennä laittamaan naamio naamaan. Olen tänään hemmotellut itseäni, kun olo on jo flunssan jälkeen paljon parempi!
    Kivaa sunnuntaita Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan parasta sunnuntaisin hemmotella ihoa oikein kunnolla. Kiva kuulla Outi, että voit jo paremmin.

      Mukavaa viikkoa! <3

      Poista
  6. Tää on sarja, mitä rakastan tietyllä tapaa, mutta tiedät mun ihon olevan hankalan 😀 En tiedä, toimisiko tää nyt vuonna 2019, 2013-2014 vuonna taas ei. Ihokin muuttuu. Ja hih, mäkin huomaan että sy-voiteissa tuhdimmatkin sopivat meikin alle 😂 Saaran joskus vielä taputella öljyä peiteaineen ylle, pitäisikin tehdä siitä postaus blogiin! 😀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun pitää kokeilla ensin jotain muita kuin voiteita, esim. puhdistustuotteita, kasvovesiä, naamioita, ehkä tehokuuria tai ampulleja. Eikös sun iho tykännyt kans taikapähkinästä? Sitähän on todella monissa Hauschkan tuotteissa, eikä se välttämättä sovi kaikille.

      Toi kuulostaa jo aika hardcorelta, että öljyä peiteaineen ylle. Jään kuulolle. :D

      Poista
  7. Ihana sarja, jota olen käyttänyt myös pitkään, muistaakseni vuodesta 2006. Olen tainnut käyttää jokaista hoitotuotteita lukuunottamatta akneihon tehokuureja. Näitä tehokuureja löytyy muuten 5 erilaista ja sen lisäksi elvyttävä seerumi, yöseerumi sekä 2 ampullimuotoista ihokuuria. Tekevät ihmeitä iholle aika ajoin oikein valittuna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oo, todellinen fani siis! <3 Mainitsemasi Ihokuurit on muuten myös ihania noiden tehokuurien lisäksi. Käytän niitä usein silloin, jos Tehokuuri ei ole käytössä. Muistaakseni Ihokuuri oli Ruusuvoiteen kanssa ensimmäiset tuotteet joita aikoinaan Hauschkalta käytin. :)

      Poista
  8. Dr. Hauschka on vanha tuttu, viimeinen kirjoitukseni sarjasta taitaa olla neljän vuoden takaa, joten pelkään pahoin että vanha rakkauteni on kuihtumassa. Mutta joo, kasvovesi ja ruusuvoide ovat jääneet mieleen, ja niihin voisin jopa palata. Luonnonkosmetiikassa on tänä päivänä niin monia erittäin hyviä sarjoja, kilpailu on kovaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, itselle jotain kertoo se, että mulla on siitä huolimatta jatkuvasti Hauschkan tuotteista varakappaleita odottamassa käyttöönottoa. Hauschkan vahvuutena on se, että se eroaa mielestäni hyvinkin paljon muusta markkinoilla olevasta kosmetiikasta. Itsestä on alkanut tuntumaan viime aikoina, kun puskee niin paljon ulos uutta, että osa niistä menee vaan harmaaksi samaksi massaksi, kun taas osa kyllä erottuu joukosta.

      Poista
  9. Dr. Haushcka on Weledan ohella ollut lemppari-sarjani jo yli 10 vuotta. Palaan aina Dr. Haushckaan takaisin, vaikka muitakin sarjoja on tullut kokeiltua vuosien varrella. Lempparituotteitani ovat mantelipuhdistusvoide, silmänympärysvoide, kosteusvoiteet (joista vaikea valita suosikkia, koska tykkään niin monesta), epäpuhtaan ihon öljy jota käytän jos sattuu tulemaan näppylä johonkin, kasvovesi, savinaamio, kasvojen "höyrytys-tiiviste" jolla on joku hienompi nimikin mutta en muista..., huulirasva... oikeastaan ainoa Hauschkan tuote, josta en ole tykännyt, on puristepuuteri, joka oli jotenkin liian kuivakkaa makuuni.
    Oletko muuten lukenut Dr. Hauschkan kirjan, joka avaa syvemmin ihonhoidon filosofiaa: https://www.booky.fi/tuote/herata_kauneutesi_hyvinvointia_luonnosta_dr_hauschkan/9789512084036 Tuo on hyvä kirja, suosittelen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä muistan sen ajan, kun kaupoissa oli tasan kaksi luonnonkosmetiikka sarjaa Hauschka ja Weleda. Hieman hymyilyttää tänä päivänä. :D

      Itsellä on Hauschkan kanssa sama juttu, siihen tulee aina palattua. Palaan siihen muiden testailujenkin välissä ja se jos joku kertoo paljon. Lisäksi musta se on helppo sarja yhdistellä myös muihin tuotteisiin. Itseltä löytyy juurikin tuo kirja ja olen lukent sen läpi. :)

      Poista
  10. Ihana postaus yhdestä lempisarjastani! <3 Tajusin tätä lukiessa, että Dr. Hauschka on mulla top3 suosikkisarjoissa ihan heittämällä. Omia suosikkejani ovat sävyttävä värineste, puhdistusvoide, kosteusvoide, kasvovesi ja kasvoöljy. Kasvoöljy ei edes ole ihotyypilleni tarkoitettu, mutta käytän sitä parhaillaan vain koska se on niin ihana tuote. :D Mulla on juuri nyt meneillään vahva uudelleen rakastuminen Dr. Hauschkaan. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päivi!

      Värineste olisi ollut ehdottomasti omalla listalla, jos tää postaus olisi koskenut muutakin kuin ihonhoitoa, koska en itse näe sitä puhtaana ihonhoitotuotteena. En edes tiedä montako kertaa olen siitä täällä kirjoittanut, mutta monta. Ekan kerran varmaan viisi vuotta sitten. :D

      EDIT. Kävin kurkkaamassa 13.5.2014 olen kirjoittanut Värinesteestä ensimmäisen kerran, sen jälkeen lukemattomia muita.

      Hauschka on kyllä sarja, johon on jotenkin helppo rakastua aina uudestaan. <3

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives